Joj @reaktoru, reakcionarne ti reakcijereaktor wrote:od tebe mi, hvala bogu, nista ne treba...Fair Life wrote:Kao da si pretplacen da pricas gluposti...reaktor wrote:upravo tako... svi znamo sta se desilo...
1991... sjecam se da se nesto pricalo o pokoljima u foci, ali fakat nisam znao sta se tamo zaista i desilo... kontas![]()
a jos je jedna bitna stvar, 1991 je prosjecan bosnjak jos uvijek vise vjerovao jna nego aliji, ni to ne treba zaboraviti
1991. godine niko nije vise vjerovao armiji nego Alija !! Cak i 1992. godine... narod je vjerovao Aliji, nazalost.
___
- "Mirno spavajte, rata biti nece" (A.I., Mart 1992, u vrijeme srpskih barikada u Sarajevu);
- "JNA nije agresor u BiH" (I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);
___
PS__Treba li jos?
ja kazem da je narod vise vjerovao jna nego aliji, a ti moju tvrdnju pobijas izjavom da je i alija vjerovao jna... ne kontam sta hoces reci, ali mislim da se ti, kao i obicno, pravis lud i smusen kada ti to odgovara... fair, ja sam siguran da si ti stari komunista, vjerovatno si i imao veze sa organima bezbjednosti bivse nam drzave (nacin na koji razmisljas i "djelujes"), ali te molim da nas postedis svoje jeftine australijske propagande... covjece idi se druzi sa klokanima, emuima, aboridzinima... pusti nas da se sobom bavimo
Boga ti, ko izglasa Aliju i kompaniju 1990. - sto znaci citavu godinu prije? Marsovci? Srbi? Hrvati?
A lijepo ti covjek jos napisao da je vjera u Armiju postojala zato sto je Alija brljezgao gluposti o postenju iste umjesto da je pripremao svoj narod na ono sto je MORAO kao predsjednik drzave znati da ce se desiti!
I znao je!