Fašistički napadi na Muftiju Smajkića

Republika Hrvatska je izvršila brutalnu agresiju na RBiH?

da
26
60%
ne
17
40%

Total votes: 43

Vodenjak

Post by Vodenjak »

reaktor wrote:
Fair Life wrote:
reaktor wrote:upravo tako... svi znamo sta se desilo...
1991... sjecam se da se nesto pricalo o pokoljima u foci, ali fakat nisam znao sta se tamo zaista i desilo... kontas :)
a jos je jedna bitna stvar, 1991 je prosjecan bosnjak jos uvijek vise vjerovao jna nego aliji, ni to ne treba zaboraviti
Kao da si pretplacen da pricas gluposti...

1991. godine niko nije vise vjerovao armiji nego Alija !! Cak i 1992. godine... narod je vjerovao Aliji, nazalost.
___
- "Mirno spavajte, rata biti nece" (A.I., Mart 1992, u vrijeme srpskih barikada u Sarajevu);

- "JNA nije agresor u BiH" (I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);
___
PS__Treba li jos?
od tebe mi, hvala bogu, nista ne treba...
ja kazem da je narod vise vjerovao jna nego aliji, a ti moju tvrdnju pobijas izjavom da je i alija vjerovao jna... ne kontam sta hoces reci, ali mislim da se ti, kao i obicno, pravis lud i smusen kada ti to odgovara... fair, ja sam siguran da si ti stari komunista, vjerovatno si i imao veze sa organima bezbjednosti bivse nam drzave (nacin na koji razmisljas i "djelujes"), ali te molim da nas postedis svoje jeftine australijske propagande... covjece idi se druzi sa klokanima, emuima, aboridzinima... pusti nas da se sobom bavimo :D
Joj @reaktoru, reakcionarne ti reakcije :D

Boga ti, ko izglasa Aliju i kompaniju 1990. - sto znaci citavu godinu prije? Marsovci? Srbi? Hrvati? :? :zzzz:

A lijepo ti covjek jos napisao da je vjera u Armiju postojala zato sto je Alija brljezgao gluposti o postenju iste umjesto da je pripremao svoj narod na ono sto je MORAO kao predsjednik drzave znati da ce se desiti!

I znao je! :x
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Prenj wrote:
reaktor wrote:ma prenj, to odvajanje vjere od politike je jedna toliko ofucana fraza da vise niko i ne zna sta ona znaci...
uopce ne znam otkuda ti sada to da vjerski sluzbenici krojke politiku... kako, gdje?
koliko znam imamo zakonsku i izvrsnu vlast, vjerske zajednice nisu dio niti jednog segmenta vlasti... to da li vjerski lideri imaju utjecaja na politiku i na politicare je sasvim drugo pitanje... kazi ti meni ima li i jedna zemlja na svijetu kojoj dobro ide a da ne vodi racuna o misljenju vjerskih lidera, ili vjernika u toj zemlji (najbanalniji primjer je pitanje abortusa, klasicno pitanje licnih sloboda i politike, ali su vjerske zajednice ogroman faktor)?
prenj, nemojmo se praviti naivnima
A da odvojis vjeru od vjerskih sluzbenika, za pocetak?
Neku zemlju kojoj dobro ide, a da ne vodi racuna o misljenju vjerskih lidera ????
Nista lakse: USA, Velika Britanija, Svedska, Njemacka, Francuska, Singapur, Australija, Japan, ... duuuuga je lista.

Daj mi jedan primjer JEDNE zemlje kojoj dobro ide, a kojoj vjerski sluzbenici kroje politiku.

Zasto onda Papa utice na EU ustav ? Covjek nije rekao da kroje vec da imaju uticaja na politiku. Ne kroje ni u BiH politiku ali imaju znacajan uticaj na istu.
mostarac

Post by mostarac »

dr. wrote:
umro je mostar wrote:
dr. wrote: Mislim da ti je stav totalno pogrešan. Reći istinu nije politika! Istina, ma kakva bila u okruženju koje negira istinu, je jedini lijek, jedina osnova za dalji život.

Zašto Srebreničanke insistiraju na priznanju genocida?

Da li je to politika?

Politika je skrivati, iskrivljavati i prekrojavati istinu, a na toj osnovi se rađa zločin. Na neistinama.
Jedno je govoriti istinu zbog zelje za pravdom i isitnom, a drugo je govoriti istinu zbog politickih i drugih nedobronamjernih ciljeva. Muftija je radio ovo drugo.
Kojih ciljeva?
naveo sam ti u jednom od prethodna 2-3 posta.
mostarac

Post by mostarac »

Ma meni se ono u komunizmu pravo svidjalo. Kad vjerski sluzbenik pocne srat o politici posalji ga na hladjenje i gotovo. zato i jeste bio red, zato i jesmo imali drzavu, zato i nije bilo sranja, jer hodze, fratri i popovi nisu mogli i imali priliku da budu ovoliki lopovi, a preko ledja naroda kojeg su zavadili. Sve to treba u zatvoire potrpat.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

umro je mostar wrote:Ma meni se ono u komunizmu pravo svidjalo. Kad vjerski sluzbenik pocne srat o politici posalji ga na hladjenje i gotovo. zato i jeste bio red, zato i jesmo imali drzavu, zato i nije bilo sranja, jer hodze, fratri i popovi nisu mogli i imali priliku da budu ovoliki lopovi, a preko ledja naroda kojeg su zavadili. Sve to treba u zatvoire potrpat.
I put do pakla je poplocan dobrim namjerama... :shock:
Prenj

Post by Prenj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prenj wrote:
reaktor wrote:ma prenj, to odvajanje vjere od politike je jedna toliko ofucana fraza da vise niko i ne zna sta ona znaci...
uopce ne znam otkuda ti sada to da vjerski sluzbenici krojke politiku... kako, gdje?
koliko znam imamo zakonsku i izvrsnu vlast, vjerske zajednice nisu dio niti jednog segmenta vlasti... to da li vjerski lideri imaju utjecaja na politiku i na politicare je sasvim drugo pitanje... kazi ti meni ima li i jedna zemlja na svijetu kojoj dobro ide a da ne vodi racuna o misljenju vjerskih lidera, ili vjernika u toj zemlji (najbanalniji primjer je pitanje abortusa, klasicno pitanje licnih sloboda i politike, ali su vjerske zajednice ogroman faktor)?
Neku zemlju kojoj dobro ide, a da ne vodi racuna o misljenju vjerskih lidera ????
Nista lakse: USA, Velika Britanija, Svedska, Njemacka, Francuska, Singapur, Australija, Japan, ... duuuuga je lista.

Daj mi jedan primjer JEDNE zemlje kojoj dobro ide, a kojoj vjerski sluzbenici kroje politiku.

Zasto onda Papa utice na EU ustav ? Covjek nije rekao da kroje vec da imaju uticaja na politiku. Ne kroje ni u BiH politiku ali imaju znacajan uticaj na istu.
Kako i koliko Papa utjece na EU, najbolje je pokazao nedavni slucaj Buttiglione, kada je bliski papin prijatelj i istomisljenik izletio iz evropske vlade.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4021499.stm

"Ne kroje ni u BIH politiku".
Jok, mi je na forumu krojimo.
Pa prije mjesec dana je glasanje o zakonu o restituciji odlozeno za jesen, nakon telefonskog poziva IVZ-a upucenog poslanicima iz SDA.
To su sve novine objavile.
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:

jahhh, prenj, pa ti fakat nisi naivan forumas, nemoj sada da pomislim lose o tebi :)
ja nisam rekao da vjerski lideri kroje politiku, pricitaj moj post, ali da politicari umnogome vode racuna da su u "saglasju" sa tim liderima, e to je druga stvar...
pa ne mislis valjda bi i jedan politicar koji zeli biti na vlasti usao u otvoreni sukob sa vjerskim liderom vecine u drustvu... budimo razumni :)
mostarac

Post by mostarac »

reaktor wrote:
Prenj wrote:

jahhh, prenj, pa ti fakat nisi naivan forumas, nemoj sada da pomislim lose o tebi :)
ja nisam rekao da vjerski lideri kroje politiku, pricitaj moj post, ali da politicari umnogome vode racuna da su u "saglasju" sa tim liderima, e to je druga stvar...
pa ne mislis valjda bi i jedan politicar koji zeli biti na vlasti usao u otvoreni sukob sa vjerskim liderom vecine u drustvu... budimo razumni :)
nema potrebe da ulazimo u sukobe. Posaljimo ih u zatvore uz optuznicu za raspirivanje medjunacionalne mrznje. Sve zajedno ih posaljemo na jedan novi goli otok pa nek se siti izmrze :D
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:
Prenj wrote:

Reaktore, da li si ikada cuo/procitao da se neki crkveni lider u Francuskoj, Njemackoj, Svedskoj, ... izjasnio o nekom drzavnom pitanju???

A to je kod nas svakodnevna pojava, na nasu zajednicku stetu.
Pogledaj sta se trenutno desava u odnosima Srbije i Makedonije ili u Crnoj gori. Naravno, SPC je perjanica, ali ni ostali ne stoje po strani.
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:
Prenj wrote: A da odvojis vjeru od vjerskih sluzbenika, za pocetak?

Kako i koliko Papa utjece na EU, najbolje je pokazao nedavni slucaj Buttiglione, kada je bliski papin prijatelj i istomisljenik izletio iz evropske vlade.

Pa prije mjesec dana je glasanje o zakonu o restituciji odlozeno za jesen, nakon telefonskog poziva IVZ-a upucenog poslanicima iz SDA.
los ti je taj primjer s papom... nije ni papa levat da gura ruke u vatru za jarana koji je nesto zgrijesio :) ti bas sada banaliziras situaciju... nije ni bus mogao spasiti onog direktora enrona... , a po tvojoj logici je mogao i morao...
i opet ti kazem, ja ne govorim da vjerski sluzbenici nemaju utjecaja na politiku, ali ponovo tvrdim da je ne kroje ( a ako je i kroje, to je vise problem politicara nego vjerskih sluzbenika)... nisu mogli iz ivz-a telefonom zaustaviti nesto u parlamentu, u parlamentu sjede ljudi i glasaju... rukom, ne telefonom :D
mostarac

Post by mostarac »

reaktor wrote:
Prenj wrote:

los ti je taj primjer s papom... nije ni papa levat da gura ruke u vatru za jarana koji je nesto zgrijesio :) ti bas sada banaliziras situaciju... nije ni bus mogao spasiti onog direktora enrona... , a po tvojoj logici je mogao i morao...
i opet ti kazem, ja ne govorim da vjerski sluzbenici nemaju utjecaja na politiku, ali ponovo tvrdim da je ne kroje ( a ako je i kroje, to je vise problem politicara nego vjerskih sluzbenika)... nisu mogli iz ivz-a telefonom zaustaviti nesto u parlamentu, u parlamentu sjede ljudi i glasaju... rukom, ne telefonom :D
jesmo li to malo naivni ili se samo pravimo
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote: los ti je taj primjer s papom... nije ni papa levat da gura ruke u vatru za jarana koji je nesto zgrijesio :) ti bas sada banaliziras situaciju... nije ni bus mogao spasiti onog direktora enrona... , a po tvojoj logici je mogao i morao...
Eto, prvi papin jaran, i jos politicar, clan vlade i nema nikakve veze sa papom i njegovim stavovima.
"jaran" nije nista zgrijesio, jednostavno njegova konzervativna, kriscanska uvjerenja nisu bila po volji vecini koja je odlucivala.

A sto se tice poslanika iz SDA, to ces morati njih pitati, zasto im je telefonski poziv iz IVZ-a bio toliko bitan.
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:
reaktor wrote: los ti je taj primjer s papom... nije ni papa levat da gura ruke u vatru za jarana koji je nesto zgrijesio :) ti bas sada banaliziras situaciju... nije ni bus mogao spasiti onog direktora enrona... , a po tvojoj logici je mogao i morao...
Eto, prvi papin jaran, i jos politicar, clan vlade i nema nikakve veze sa papom i njegovim stavovima.
"jaran" nije nista zgrijesio, jednostavno njegova konzervativna, kriscanska uvjerenja nisu bila po volji vecini koja je odlucivala.

A sto se tice poslanika iz SDA, to ces morati njih pitati, zasto im je telefonski poziv iz IVZ-a bio toliko bitan.
ma upravo tako... nisu bila po volji vecini koja su odlucivala... tako ti je i ovdje... kada imas vecinu ne trebaju ti ni hodze ni popovi (ja zaista mislim da se kod nas politicari vise bave religijom nego svestenici politikom, a u tome je jedan od problema o kojima govorimo)
pravo da ti kazem, i ne interesuje me ko je i od koga primio tel. poziv... mi smo jos uvijek demokratija u povoju, a ljudi navikli da idu negdje po misljenje... i za demokratiju treba vremena
Djermana

Post by Djermana »

dragi moji/e dugo sam bila pasivni posmatrac ovoga foruma ali nakon ove teme osjetih potrebu da postanem i aktivni.
ja sam bila na tim susretima mladih bosnjaka. prije svega za sve one koji postavljaju pitanja o tome sta su to susreti mladih bosnjaka i sta se tamo radi molim da pogledaju site http://www.mladibosnjaci.ba. provjerite i forum. ima komentara. Bosnjacka omladinska mreza je mreza organizacija mladih ljudi iz cijelog svijeta koje sebe prepoznaju u rijeci bosnjak. to su mladi ljudi koji ne samo da ne uce zajedno Kur'an (niti je to skup takve vrste) i slicne stvari koje je neko ranije naveo, vec mladi ljudi koji su profesori, ljekari, inzinjeri i koji osjecaju sebe bosnjacima. ako pogledate program tih 4. susreta mladih bosnjaka iz cijelog svijeta vidjeti cete da su tu bili prisutni pr.dr.Jahic. pr.dr. Fahrudin Rizvanbegovic i izvanredni hafiz prof. dr. Faris Gavrankapetanovic. na tim susretima prisustvuju ljudi koji su intelektualna buducnost bosnjaka. nikakave stranacke denominacije nemaju nikakve veze sa tim. muftija je jedna od osoba koje su dale svoje svesrdnu podrsku tom skupu. ovaj skup je otvoren u domu Herceg Stjepan Kosaca, po prvi put je veca grupa bosnjaka presla na drugu stranu mostara i mirno, dostojanstveno u tom domu odrzala cermoniju otvaranja susreta.
muftija nije slagao nista. ono sto oni ne prenose je to da muftija potencira pomirenje, potencira toleranciju ali i sjecanje.
mislim da tu nema nista lose. to je sasvim fer i korektno.
ako vas zanima jos sta vezano za ovo, pitajte ja sam bila tamo!
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:
Prenj wrote: Eto, prvi papin jaran, i jos politicar, clan vlade i nema nikakve veze sa papom i njegovim stavovima.

ma upravo tako... nisu bila po volji vecini koja su odlucivala... tako ti je i ovdje... kada imas vecinu ne trebaju ti ni hodze ni popovi (ja zaista mislim da se kod nas politicari vise bave religijom nego svestenici politikom, a u tome je jedan od problema o kojima govorimo)
pravo da ti kazem, i ne interesuje me ko je i od koga primio tel. poziv... mi smo jos uvijek demokratija u povoju, a ljudi navikli da idu negdje po misljenje... i za demokratiju treba vremena
Ima "mala" razlika izmedju nas i Evrope, a ta je da 40% stanovnistva BiH NEMA ZAVRSENU NI OSNOVNU SKOLU.
I to objasnjava zasto su i religija i vjerski sluzbenici toliko bitni nasim politicarima.
Evo u primjeru Bosnjaka, vrlo jednostavna matematika je na djelu, SDA ce pitati IVZ za misljenje o pojedinim zakonima (zakon o restituciji npr.), a IVZ ce kada vrijeme dodje agitovati za SDA kod naroda.

I HDZ i SDS djeluju na istim principima, koristeci se uslugama katolicke crkve, odnosno SPC.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

dr. wrote:
kub lajkan wrote:Haj' ne seri vise matereti sa tim kvazi-muftijama...
Malo više bontona, i šećera za vene...

To ti malo solis pamet, ha?

Citaj sad fino...
Moj amidza rahmetli je bio hodza. Sjajan covjek. Obrazovan, dobar, posten. I danas se sjecam nekih njegovih pouka. Jednom rjecju – ljudina! Umro je godinu prije pocetka rata.

Danas je vjera nesto sasvim drugo. Vjerskim sluzbenicima i sluzbenicicima su njihovi guzni haveri u politici omogucili sve privilegije koje imaju.

Te privilegije se svode na dvije vrste:

NOVAC
i
MOC.

Novca imaju toliko da ne znaju sta ce sa njim. Otkidaju od usta sirotinji i daju bogatima, tj. sebi. Naravno, uvijek se moze zamazati da nemas para, a i ako se neko usprotivi uvijek je dzenaza/sahrana dobra prilika da se podsjeti onoga ko je neposlusan da ce morati proci kroz vrata na koja se ulazi u ”onaj svijet”. I da ce tamo vidjeti svoje voljene. Podlo, ali efikasno sredstvo.

Medjutim, MOC je puno opasnija privilegija. Ona od njih stvara male hitlercice. Koji su umislili da mogu sve. I baviti se politikomi i zavadjati ljude, i otimati od bijede… ama bas sve! Steta zbog dobrih ljudi u vjeri, ali danas su oficijelne vjerske zajednice obicno LEGLO FASIZMA.

Ima dobrih izuzetaka, ali je njihov glas isto tako slab kao sto je bio glas razumnih Srba u vaktu u kojem je Milosevic poceo svoj pohod…

Eto moj Doktore, u tome je fol. Ali tesko da ces ti to skontat…
T

Post by T »

Prenj wrote: Ima "mala" razlika izmedju nas i Evrope, a ta je da 40% stanovnistva BiH NEMA ZAVRSENU NI OSNOVNU SKOLU.
Prenj, gdje si procitao ovaj podatak?
Prenj

Post by Prenj »

Djermana wrote:dragi moji/e dugo sam bila pasivni posmatrac ovoga foruma ali nakon ove teme osjetih potrebu da postanem i aktivni.
ja sam bila na tim susretima mladih bosnjaka. prije svega za sve one koji postavljaju pitanja o tome sta su to susreti mladih bosnjaka i sta se tamo radi molim da pogledaju site http://www.mladibosnjaci.ba. provjerite i forum. ima komentara. Bosnjacka omladinska mreza je mreza organizacija mladih ljudi iz cijelog svijeta koje sebe prepoznaju u rijeci bosnjak. to su mladi ljudi koji ne samo da ne uce zajedno Kur'an (niti je to skup takve vrste) i slicne stvari koje je neko ranije naveo, vec mladi ljudi koji su profesori, ljekari, inzinjeri i koji osjecaju sebe bosnjacima. ako pogledate program tih 4. susreta mladih bosnjaka iz cijelog svijeta vidjeti cete da su tu bili prisutni pr.dr.Jahic. pr.dr. Fahrudin Rizvanbegovic i izvanredni hafiz prof. dr. Faris Gavrankapetanovic. na tim susretima prisustvuju ljudi koji su intelektualna buducnost bosnjaka. nikakave stranacke denominacije nemaju nikakve veze sa tim. muftija je jedna od osoba koje su dale svoje svesrdnu podrsku tom skupu. ovaj skup je otvoren u domu Herceg Stjepan Kosaca, po prvi put je veca grupa bosnjaka presla na drugu stranu mostara i mirno, dostojanstveno u tom domu odrzala cermoniju otvaranja susreta.
muftija nije slagao nista. ono sto oni ne prenose je to da muftija potencira pomirenje, potencira toleranciju ali i sjecanje.
Da li je moguce da nam postiras cijeli muftijin govor?

Takodje, da li je dr. Faris Gavrankapetanovic prisustvovao skupu samo zato sto je "izvanredan hafiz" ili je neki drugi razlog u pitanju?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:
dr. wrote:

Citaj sad fino...
Moj amidza rahmetli je bio hodza. Sjajan covjek. Obrazovan, dobar, posten. I danas se sjecam nekih njegovih pouka. Jednom rjecju – ljudina! Umro je godinu prije pocetka rata.

Danas je vjera nesto sasvim drugo. Vjerskim sluzbenicima i sluzbenicicima su njihovi guzni haveri u politici omogucili sve privilegije koje imaju.

NOVAC
i
MOC.

Novca imaju toliko da ne znaju sta ce sa njim. Otkidaju od usta sirotinji i daju bogatima, tj. sebi. Naravno, uvijek se moze zamazati da nemas para, a i ako se neko usprotivi uvijek je dzenaza/sahrana dobra prilika da se podsjeti onoga ko je neposlusan da ce morati proci kroz vrata na koja se ulazi u ”onaj svijet”. I da ce tamo vidjeti svoje voljene. Podlo, ali efikasno sredstvo.

Medjutim, MOC je puno opasnija privilegija. Ona od njih stvara male hitlercice. Koji su umislili da mogu sve. I baviti se politikomi i zavadjati ljude, i otimati od bijede… ama bas sve! Steta zbog dobrih ljudi u vjeri, ali danas su oficijelne vjerske zajednice obicno LEGLO FASIZMA.

Ima dobrih izuzetaka, ali je njihov glas isto tako slab kao sto je bio glas razumnih Srba u vaktu u kojem je Milosevic poceo svoj pohod…

Pesimisto!

Skontace, doktor je! :D :D
mostarac

Post by mostarac »

A mene zanima zasto skupu bosnjacke omladine prisustvuju vjerski velikodostojnici. Zar vjera i nacija nisu dva veoma razlicita pojma
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Djermana wrote:dragi moji/e dugo sam bila pasivni posmatrac ovoga foruma ali nakon ove teme osjetih potrebu da postanem i aktivni.
Par pitanja:

1) Jel' to "Mladi Bosnjaci" da ne bi bilo previse providno "Mladi Muslimani"?

2) Koja je razlika izmedju "Mladi Bosnjaci" i "Mladi Muslimani"?

3) Jel to jos jedan prilog sirenju ideje suzivota, mira i tolerancije, a narocito kad krenu organizovanja "Mladih Srba" i "Mladih Hrvata"?
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:
Prenj wrote: Ima "mala" razlika izmedju nas i Evrope, a ta je da 40% stanovnistva BiH NEMA ZAVRSENU NI OSNOVNU SKOLU.
Prenj, gdje si procitao ovaj podatak?
http://www.fzs.ba/Dem/Popis/ObrazovanjeStanB.htm

Ovo je stanje iz 1991. Dodaj jos nekoliko procenata uzrokovanih ratom i to je to. Dobro ce biti ako cifra nije i veca.
dr.

Post by dr. »

kub lajkan wrote:
dr. wrote:

Citaj sad fino...

NOVAC
i
MOC.

Dobro, bonton ti ne može pomoći, ali sećer za vene može...Sretno!
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

:shock: Pa ljudi moji kako vi razmisljate? pa koliko je tih politickih i vjerskih predstavnika kao i njihovih clanova porodica poginulo u proslom ratu, gdje su sada i sta rade. Dajte ih navedite sve poimenicno.

Dobro rece osoba pod nickom "Jaganjac" da KOS i UDBA su do savrsenstva doveli svoj projekat podjele BH teritorije na tri dzavice i sa tim projektom bi sve ovce bile na broju a vukovi siti a i medjunarodna zajednica bi po tom projektu trebala prihvatiti takvu situaciju jer bi kao svi narodi u BiH imali komad teritorije. Pa tkz predstavnici Bosnjaka i idu cijelo vrijeme na ruku Srbiji i Hrvatskoj jer i njima podijela na tri dijela perfektno odgovara. KOS i UDBA ja mislim nikada nisu ni zeljele da uzmu kompletnu terotoriju BiH iz jednostavnog razloga sto to medjunarodna zajednica nikada nebi prihvatila jer onda nebi bilo nikakve teritorije za muslimane i sa tim bi medjunarodna zajednica dobila velike probleme jer nebi znala sta ce sa njima. Pa vidite li vi da tkz Bosnjacki predstavnici idu cijelo vrijeme i prepadaju muslimane da im je Srbija i Hrvatska htjela uzeti kompletan teritorij a njih sve pobiti i protjerati sto ja mislim nije istina. Ali je dobro politicko prepadanje muslimana za njihove ciljeve i teritorijalnu podjelu zemlje jer kao sa takom pricom ispada: ovi su nas hteli sve pobiti i protjerati i budite sretni da mo prezivili i odbranili 23% BH teritorije. Uz taj cilj su i preimenovali Narod i Naciju BOSANCE u Bosnjake da bi se lakse doslo do te teritorijalne podjele i rjesili onih BOSANCA koji im stoje na putu za taj prjekat podjele drzave.

Pa daj analizirajte malo dublje sta znace i kome najvise koriste izjave reisa, muftija, tkz bosnjackih politicara i drugih a kome ne i to jos sada kao sto neko rece pred izbore i pred konacno rjesenje za ratnu stetu i odstetu u Hagu o Agresiji Srbije na BiH kao i ukidanje tkz "RS".
dr.

Post by dr. »

Nacionalniid_BOSANCI wrote::shock: Pa ljudi moji kako vi razmisljate? pa koliko je tih politickih i vjerskih predstavnika kao i njihovih clanova porodica poginulo u proslom ratu, gdje su sada i sta rade. Dajte ih navedite sve poimenicno.

Dobro rece osoba pod nickom "Jaganjac" da KOS i UDBA su do savrsenstva doveli svoj projekat podjele BH teritorije na tri dzavice i sa tim projektom bi sve ovce bile na broju a vukovi siti a i medjunarodna zajednica bi po tom projektu trebala prihvatiti takvu situaciju jer bi kao svi narodi u BiH imali komad teritorije. Pa tkz predstavnici Bosnjaka i idu cijelo vrijeme na ruku Srbiji i Hrvatskoj jer i njima podijela na tri dijela perfektno odgovara. KOS i UDBA ja mislim nikada nisu ni zeljele da uzmu kompletnu terotoriju BiH iz jednostavnog razloga sto to medjunarodna zajednica nikada nebi prihvatila jer onda nebi bilo nikakve teritorije za muslimane i sa tim bi medjunarodna zajednica dobila velike probleme jer nebi znala sta ce sa njima. Pa vidite li vi da tkz Bosnjacki predstavnici idu cijelo vrijeme i prepadaju muslimane da im je Srbija i Hrvatska htjela uzeti kompletan teritorij a njih sve pobiti i protjerati sto ja mislim nije istina. Ali je dobro politicko prepadanje muslimana za njihove ciljeve i teritorijalnu podjelu zemlje jer kao sa takom pricom ispada: ovi su nas hteli sve pobiti i protjerati i budite sretni da mo prezivili i odbranili 23% BH teritorije. Uz taj cilj su i preimenovali Narod i Naciju BOSANCE u Bosnjake da bi se lakse doslo do te teritorijalne podjele i rjesili onih BOSANCA koji im stoje na putu za taj prjekat podjele drzave.

Pa daj analizirajte malo dublje sta znace i kome najvise koriste izjave reisa, muftija, tkz bosnjackih politicara i drugih a kome ne i to jos sada kao sto neko rece pred izbore i pred konacno rjesenje za ratnu stetu i odstetu u Hagu o Agresiji Srbije na BiH kao i ukidanje tkz "RS".
Teorije zavjere slične Miloševićevoj odbrani s tim da je on ubacio još Vatikansko-muhadžedinsku zavjeru...

Kome služe izjave reisa?

Najmanje agresorima.

Kome služe izjave Kongresa bošnjaka Amerike?

Najmanje agresorima.

Kome služi US rezolucija o srpskoj agresiji i genocidu...

Bezbeli Srbima...
Post Reply