Što to bješe ljubav...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tigris

Post by tigris »

Bumbar wrote:
bug wrote:
Bumbar wrote:ej cao bug... :-)

Ljubav je kad te djecak iz klupe iza tebe izaziva a ti ga mlatnes citankom. haha
a to je bila :sad: ljubav? :D:D
cao zzzumbar :D
hahahaha...valjda je...barem svidjanje. Sad mi zao...pravo sladak bio a ja odmah agresivno :lol: :-)

kad vec to spominjete....ja imam takav slucaj.......zaljubila sam se sa 13-14 god....nije nista bilo igrom slucaja al i danas mi je dobar...nesto bi sa njim.al ne znam kako...kad ga vidim manja sam od makovog zrna...nemam hrabrosti.....on mi je bio prva ljubav bukvalno...i dan danas nesto osjecam.....
BigusDickus

Post by BigusDickus »

arnica_80 wrote:ma ljubav je ljubav...
mala za jedno...
velika za troje...
taman za DVOJE

il` vam ova zadnja solucija ne pashe? :-D :-)
pomijesale ti se ove velicine... :D
Fair Life

#78 Re: Što to bješe ljubav...

Post by Fair Life »

FortunaBela wrote:(...)
Oliver to jednostavno reče, šta bi Vi rekli?
Ljubav nema nikakve veze s onim što ocekujete da cete dobiti, samo s onim što ocekujete da cete dati - i to je sve!
..............................................................................................................................................................................................Katherine Hepburn
FortunaBela

Post by FortunaBela »

daredevil wrote:
FortunaBela wrote:Senilan, ma nije boln.

Ovaj dio me dio nekko....

Podsjeti me što to bješe ljubav
I bar na tren biti zaljubljen
Što to bješe, što to bješe ljubav
I bar na tren biti zaljubljen
:?

mene ova pjesma uvijek asocira na jednu drugu
Podsjeti me sto to bjese hapa
il bar na tren biti najeden
Podsjeti me sto to bjese raznjic ili bar jedan cevapcic :D :D :D
O toj poguzijskoj ljubavi ja baš i ne tražim odgovor... :D :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Bumbar wrote:
bug wrote:
Bumbar wrote:ej cao bug... :-)

Ljubav je kad te djecak iz klupe iza tebe izaziva a ti ga mlatnes citankom. haha
a to je bila :sad: ljubav? :D:D
cao zzzumbar :D
hahahaha...valjda je...barem svidjanje. Sad mi zao...pravo sladak bio a ja odmah agresivno :lol: :-)
Ja se sjećam da sam svoju prvu ljubav dobro grucnula, ih što su to bila vremena.... :-?
:~)

Post by :~) »

Ljubav nije:
Ljubav nije osjećaj
Premda pravu ljubav obično prate snažni osjećaji ljubav se ne može poistovjetiti s osjećajem lebdenja na oblacima. Za razliku od ljubavi u fimovima, na televiziji ili u pjesmama, osobe koje su zaljubljene se ne osjećaju uvijek kao da su u sedmom nebu kada su zajedno.

Odnos neće dugo opstati ako se temelji samo na osjećajima. Činjenica je da je znanje temelj zdravog odnosa.

Ključno je poznavati partnera. Nekad sam se "zaljubljivala" u dečke s kojima nikada nisam razgovarala. To su uglavnom bile filmske zvijezde u najnovijoj romantičnj komediji ili dečko koji je u razredu sjedio iza mene. Znala sam kako izgleda i kako se zove i to je bilo sve što sam znala o njemu. Da smo počeli hodati, tko zna gdje bismo stigli zajedno!

Važno je poznavati osobnost i karakter osobe. Dobro je napraviti popis onih karakternih osobina koje vam se sviđaju kod osobe u koju ste zaljubljeni. Ako je popis dug, tada znate mnogo o toj osobi i sviđaju vam se njegove /njezine osobine. Ako je popis kratak, tada ili ne znate mnogo o toj osobi ili znate mnogo, ali vam se ne sviđaju njegove/njezine osobine.

Drugi važan čimbenik u odnosu su zajednički životni ciljevi. Ako želite trajan odnos, tada s partnerom morate imati isti životni cilj. Ako je njegov san biti trgovački putnik, a ona želi biti posrednik za prodaju nekretnina može doći do sukoba. Ako ona želi živjeti na selu, u prirodi, a on voli buku i užurbanost velikog grada, tada u njihovom odnosu postoji potencijalan problem.
Ljubav nije seks
Ta izjava je u oprečna s onim što nam mediji prikazuju. U pop kulturi kada se dvoje ljudi upoznaju i osjete međusobnu privlačnost, odmah spavaju. Mediji nam ne pokazuju neke od neugodnih i štetnih učinaka predbračnog i vanbračnog seksa nego to prikazuju kao prekrasnu, zabavnu aktivnost.

Seks je stvoren da bi se upražnjavao u braku, u dugotrajnom odnosu predanosti i međusobnog povjerenja između muškarca i žene. Van braka seks može imati teške posljedice poput neželjene trudnoće, spolno prenosivih bolesti, krivnje, nesigurnost i srama. Odnos koji se temelji na tjelesnoj požudi će potrajati dok su partneri tjelesno bliski i dok postoji međusobna seksualna privlačnost.

Ljubav je izbor. Ljubav je predanost. Premda osjećaji dolaze s ljubavlju, a seks je sastavni dio braka, dugotrajan i zdrav odnos se ne može temeljiti samo na to dvoje.

U bibliji piše da je Bog ljubav. Bog je naš stvoritelj i u nama je usadio potrebu za ljubavlju. Pitate li se ikad zašto neprestano tražimo ljubav i prihvaćanje drugih ljudi, ali se nikada ne osjećamo do kraja zadovoljni onime što dobijemo? To je zato što nas je Bog stvorio za bezuvjetnu ljubav, a kao grešni ljudi smo za to nesposobni.

Ljudi će vas, bez obzira radi li se o obitelji, prijateljima ili partneru, u jednom trenutku iznevjeriti. Bog želi da u Njemu pronađemo bezuvjetnu ljubav i prihavaćanje. Jedna osoba ne može zadovoljiti sve naše potrebe čak i ako je on zabavan, a ona uviđavna.

Bog nas je ponajprije stvorio za svoju ljubav, i jedino Njegova ljubav može ispuniti našu najdublju potrebu. Tek kada upoznamo i iskusimo bezuvjetnu Božju ljubav koja je Isusa poslala na zemlju da umre za naše grijehe, tada druge ljude možemo voljeti takvom ljubavlju.

Prava ljubav 101:
Zaluđenost
Partnera promatra kao savršenu osobu
Želi zadovoljiti vlastite potrebe; sebičnost
Slobodno vrijeme provodi samo s partnerom
Brzo se zaljubljuje u partnera
Otuđuje se od prijatelja, odnosi s drugim ljudima postaju manje važni
Ovisnost o partnerovim raspoloženjima
Učestala ljubomora
Kratkog je vijeka
Udaljenost uzrokue napetost u odnosu i često dovodi do prekida veze
Svađe su ozbiljne i uobičajene
Svađe mogu ozbiljno narušiti odnos

Ljubav
Vidi partnerove mane i usprkos tome ga/ju prihvaća i voli
Želi služiti partneru; nesebičnost
Provodi vrijeme s drugim ljudima
Izgrađuje odnos
Odnosi s drugim ljudima i prijateljstva jačaju
Zbog međusbnog povjerenja i razumijevanja rijeđe dolazi do ljubomore
Želi ostvariti dugoročan odnos
Podnosi udaljenost koja može osnažiti odnos
Svađe su manje ozbiljne i rijeđe
Svađe mogu osnažiti odnos

Zaluđenost može biti privlačna. Međutim pitanje koje sebi morate postaviti je slijedeće: Želim li dugoročan i ispunjavajući odnos? Ako je odgovor potvrdan, tada zaluđenost nije rješenje za vas. Ocijenite vašu vezu kroz navedene vrijednosti. Zaluđenost nije loša, sve dok ne postane temelj odnosa.
:)
tigris

Post by tigris »

ljubav je kad ides ulicom i smjeskas se i pricas sama sa sobom po malo....a ljudi gledaju :-)
FortunaBela

#83 Re: Što to bješe ljubav...

Post by FortunaBela »

Fair Life wrote:
FortunaBela wrote:(...)
Oliver to jednostavno reče, šta bi Vi rekli?
Ljubav nema nikakve veze s onim što ocekujete da cete dobiti, samo s onim što ocekujete da cete dati - i to je sve!
..............................................................................................................................................................................................Katherine Hepburn
Uz dužno poštovanje prema dotičnoj osobi, ali griješi...
To nekako ispada ko humanitarna.
Ne govorim o jednostranoj ljubavi, ako se jednostrani osjećaji mogu nazvati ljubavlju, to je već opsesija....Govorim o ljubavi između dvije osobe, volim dajem, voli me daje...tu je potpuna slika....

Gdje je nestala ta ljubav.... :sad:
black

Post by black »

to se i ja pitam Fortuna la luna.. :roll: ...al mislim da se razumijemo..na nekoj drugoj temi...slicnoj.. :-)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Da u potpunosti se razumijemo...
tigris

Post by tigris »

ljubav je i raumjevanje izmedju ostalog...........eto je fortuna.... 8-)
Harrys

Post by Harrys »

Izjava Katherine Hepburn mi je najlogicija.
Ako nekog stvarno volis,dajes sve od sebe.Da li ce biti uzvraceno istom mjerom,zavisi od voljene osobe.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Uh wrote:
The_Flyer2002 wrote:pijesmice pijevaju

ja ocekivo pravi odgovor :sad:

Ljubav je slijepa, a brak joj otvori oci. (jel ti se ovo svidza?)
ovo je najbolje do sada. tnx :D

cini mi se da ste svi vi iskusili tu ljubav pa tako dobro o njoj pricate.

haj i meni nastimajte da je i ja iskusim.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Harrys wrote:Izjava Katherine Hepburn mi je najlogicija.
Ako nekog stvarno volis,dajes sve od sebe.Da li ce biti uzvraceno istom mjerom,zavisi od voljene osobe.
Ne istom mjerom maji, svi smo mi različiti.
Uzvratiti onim što je dio te osobe, sovjom osobenošću....
Harrys

Post by Harrys »

FortunaBela wrote: Ne istom mjerom maji, svi smo mi razlicˇiti.
Uzvratiti onim sˇto je dio te osobe, sovjom osobenosˇc´u....
Pa da,ovo mi se slaze sa izjavom Katherine Hepburn. :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

hebiga maji ona mi dođe ko idealista, o ljudima se radi, ne o biljkama... :)
Harrys

Post by Harrys »

:) samo pitanje i trazi idealan odgovor. :)
Do nas je ako se odstupa. :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Riječ ljubav je toliko izopačena, da mi se nekad gadi i reći.

Savršenstvo i idealizam u samoj ljubavi je ostvarljiv samo u snovima, na žalost.... :sad:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Neka ispadnem nerealan, ali ja vjerujem da nije samo u snovima... :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Bravo Bigus... :)
Ja da ne ispadnem nerealna, vjerujem ili bolje rečeno hoću da vjerujem da negdje ipak postoji ta idealna ljubav...
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

BigusDickus wrote:Neka ispadnem nerealan, ali ja vjerujem da nije samo u snovima... :)
:roll:
Harrys

Post by Harrys »

FortunaBela wrote:Rijecˇ ljubav je toliko izopacˇena, da mi se nekad gadi i rec´i.

Savrsˇenstvo i idealizam u samoj ljubavi je ostvarljiv samo u snovima, na zˇalost.... :sad:
maja, ako te jednom zmija ujela,sad se i guje bojis. :-)
Sta mislis za jednu kuru dezintoksacije,kod Charlia. :-)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Maji nije mene ništa gricnulo, već eto tako...

LJUBAV PONEKAD ZASTANE ONAKO
TEK DA BI SEBI SNAGU DALA
LJUBAV PONEKAD ZASTANE ONAKO
TEK DA BI OSJETILA
ONO ŠTO MORA BITI
I LJUBAV SE ZVATI

DA ONA PONEKAD ZASTANE ONAKO

POKLONI DRUGIMA DANE BUDUĆE
SVOJE SUTRA I SVOJE JUČE
JER TI JOS NE ZNAŠ KAKO RUJEČ DAVI
U IME ONOGA ŠTO NIJE BILO
I U IME ONOGA ŠTO NIKAD BITI NEĆE.... :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ljubav je???...i zastala sam, neću danas pisati ovdje rekla sam sebi...i sad stojim čitam redove i pokušavam je definisati; dati sliku apstraktnom pojmu. I ne ide...možda zato što bi je bilo koja definicija banalizirala ili zato što živim u svijetu u kojem je tako rijetka.

Volimo mi novac..fotelje...titule i prizanja.Volimo, strastveno ljubimo svoju sujetu i klanjamo se taštini. Dajemo sebe ljudima i stvarima koje nam imponiraju mirimo se s krvnikom i liježemo s đavolom. A dar božji smo razbacali svud oko sebe, bacili bisere pred svinje. I kunemo se u Boga i nju, a izdali smo i njega i njegov blagoslov. I svjetlo koje nam je trebalo pokazati kraj tunela, smo ugasili. Tapkamo u mraku, ljubimo ledene zidove tamnice i molimo za ljubav. I da je definišem?
Ne mogu...
A onaj gore nam kaže: ljubav je u vama..ono čime dišete, ono čime se budite..ona je vi...prvo vi, a onda drugi čovjek...i dopustite sebi da volite bez uvjeta da vole vas...bitno je da vam ona pokaže ko ste..otkrije veo i pokaže vam lice...a doći će ona sama nikad po pozivu , nema kućne dostave..po nju morate otići u dubine svoje duše.........
Velicanstveni

Post by Velicanstveni »

Postoji na hiljade definicija ljubavi. Svaka ljubav je drugacija, samim tim sto su i svi ljudi na svijetu drugaciji. Nemoguce je definirati ljubav, ona ili postoji ili ne i vrlo je komplikovana. Mislim da se ne treba puno ni truditi da je shvatis, bolje joj se prepustiti ako ti je lijepo. Jedina joj je mana sto ima rok trajanja, kad tad izlapi.
Post Reply