je li to glupa tema što je BMW donji?Bullet Tooth Tony wrote:jedini americki sportas koji moze meda protiv evropske konkurencije, barem u istom segmentu i usput , glupa je tema![]()
Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#76 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
- citroen
#77 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Gdje ces ovo napisatijohntra wrote:je li to glupa tema što je BMW donji?Bullet Tooth Tony wrote:jedini americki sportas koji moze meda protiv evropske konkurencije, barem u istom segmentu i usput , glupa je tema![]()
-
TLFanaticos777
#78 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Jest donji sto je brzi od 0-100mph za 0.5s a sto ga je M otreso u svim ostalim segmentima to nije vazno jest bolji je cts-c ali tebi ........pogledaj samo onu formu sto sam ti postavio prije i to je iz magazina CAR I DRIVER pa kad sami Ameri kazu da je bolji u svim performansama osim kao sto sam vec naveo da je sporiji za 0.5 sekundijohntra wrote:je li to glupa tema što je BMW donji?Bullet Tooth Tony wrote:jedini americki sportas koji moze meda protiv evropske konkurencije, barem u istom segmentu i usput , glupa je tema![]()
-
emko1234
#79 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
stvarno je smijesno uporedjivat kadilak i bmw..mislim objektivno sada..daleko od toga da je taj cts lose auto al daleko je da moze parirat autu kosto je e63 il m5 il rs6..jednostavno ljudi imaju drugaciju filozofiju pravljenja auta pogotovo sportskih..i sve sto su napravili u zadnjih par godina na tom polju je po uzoru na euro model..jednostavno nisu nam ista mjerila..u usa je prosjecan europski auto koji ima masinu do 2000ccm proglasen u najmanju ruku anemicnim..cts jest brzi do stoje od m..jbg twin turbo i to je sve..sumnjam da mu se dinamicke sposobnosti mogu poredit s m.ovim..pa i ptice znaju da je m kraj u klasi sto se toga tice..kako trica tako i petica..
- Bullet Tooth Tony
#80 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
ja mislio ti ozbiljan covjekjohntra wrote:je li to glupa tema što je BMW donji?Bullet Tooth Tony wrote:jedini americki sportas koji moze meda protiv evropske konkurencije, barem u istom segmentu i usput , glupa je tema![]()
- Bullet Tooth Tony
-
mišmaš
#82 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
jok eto niko ne može parirati bmwu
to su doktori emko i ekipa vozili i m, i cts i sve ostalo i vidili da nije to to, i da im je bem ve 
- johntra
#83 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
ma ozbiljan sam ja, ne mogu biti ozbiljniji od ovog, ali uvijek tražim nešto egzotičnije od onoga čemu većina teži...Bullet Tooth Tony wrote:ja mislio ti ozbiljan covjek
emko, niko ne izmišlja toplu vodu...CTS-V je pravljen po evropskim standardima, po evropskim performansama, kako bi mogao parirati na stazama i ostalim kerefekama, a ne samo varenje letve volana i 402 metra...dokazano više puta da je bolji od trenutne evropske konkurencije, čak i od Audija...jedino mu sada može parirati novi E63 AMG, jer je noviji model...vjerovatno će nova M5 biti zvijer, kao i S6, ali dopustite ljudima da uživaju u plodovima svog rada...
jedino po čemu je ove modele smiješno upoređivati je cijena, a cijena Kedija je zaista smiješna u odnosu na evropsku, da ne kažem razvikanu, konkurenciju...
-
TLFanaticos777
#84 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Noviji model tj 2011 je li pa sta bi ti htjeo da cts bude 2011 a Benz i bmw i audi 2008 mozda jeli ....sve je se vidjelo na testu u CAR I DRIVER ......ali Ameri ko Ameri nikad nisu znali podnijeti poraz.......cadi pravljen po EU standardu heheheheheh sto me nasmija hajd sanjaj jos ........TAJ TVOJ AMERICAN DREAMjohntra wrote:ma ozbiljan sam ja, ne mogu biti ozbiljniji od ovog, ali uvijek tražim nešto egzotičnije od onoga čemu većina teži...Bullet Tooth Tony wrote:ja mislio ti ozbiljan covjek![]()
emko, niko ne izmišlja toplu vodu...CTS-V je pravljen po evropskim standardima, po evropskim performansama, kako bi mogao parirati na stazama i ostalim kerefekama, a ne samo varenje letve volana i 402 metra...dokazano više puta da je bolji od trenutne evropske konkurencije, čak i od Audija...jedino mu sada može parirati novi E63 AMG, jer je noviji model...vjerovatno će nova M5 biti zvijer, kao i S6, ali dopustite ljudima da uživaju u plodovima svog rada...![]()
jedino po čemu je ove modele smiješno upoređivati je cijena, a cijena Kedija je zaista smiješna u odnosu na evropsku, da ne kažem razvikanu, konkurenciju...
-
Vernes_AMG
#85 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Tema sportska auta a vi navalili na CTS-V. Sta je sa ovim zvjerkama u naslovu. Ima li neka staza gdje Amerikanac drzi rekord ?
-
TLFanaticos777
#86 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Nego jesi li presao sa lagune na cts-v...mišmaš wrote:jok eto niko ne može parirati bmwuto su doktori emko i ekipa vozili i m, i cts i sve ostalo i vidili da nije to to, i da im je bem ve
-
TLFanaticos777
#87 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Ima NASCARVernes_AMG wrote:Tema sportska auta a vi navalili na CTS-V. Sta je sa ovim zvjerkama u naslovu. Ima li neka staza gdje Amerikanac drzi rekord ?
I dovezu auto jace 150hp i kaze brzi,bolji (mozda prije godinu ili dvije ali za 2011 M3 je otresla i cts i audija) ali nemoze se uracunati gts posto je citiram johntru:ne računam GTS i CSL verzije M trice, jer su to auta manje serije
A ustvari auto je opet M3(GTS) ima jacu masinu tj doradjen.........auto manje serije

-
Vernes_AMG
#88 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
M3 nije konkurencija cts-v
Mene zanima samo jedna stvar. Ima li Amerika odgovor na ovo :

-
TLFanaticos777
#89 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Kako nije konkurencija 
M3 stavljaju u isti rang vozila sa cts-v ........
M3 stavljaju u isti rang vozila sa cts-v ........
Last edited by TLFanaticos777 on 14/03/2011 23:01, edited 1 time in total.
-
Vernes_AMG
#90 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Pa M5 je konkurentan CTS-Vu , M3 i CTS-V nisu ista klasa jednostavno 
-
mišmaš
#91 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
ti fanatikosu nisi čuo za klase auta, a pošto si na nivou 16godišnjaka, nemaju ljudi živaca da ti objašnjavaju, mislim ono smaraš ako nisi shvatio već
-
TLFanaticos777
#92 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Vernes_AMG wrote:M3 nije konkurencija cts-v
- citroen
#93 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
ImaVernes_AMG wrote:M3 nije konkurencija cts-v

Last edited by citroen on 14/03/2011 23:16, edited 1 time in total.
-
mišmaš
#94 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
možda zr1

uglavnom kolju se međusobno preko 20 godina

uglavnom kolju se međusobno preko 20 godina
-
Vernes_AMG
#95 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
hahahha znao sam da cete staviti tog Saleen-a
U tom slucaju Veyron je bolji od Saleen-a ali ta klasa limitiranih supersportista kojih se godisnje prozivede par komada i nije bas tema ovoga. Gdje su ti Viperi , Kurvete i ostala gamad protis ovog GT2. Peto vrijeme Ringa
U tom slucaju Veyron je bolji od Saleen-a ali ta klasa limitiranih supersportista kojih se godisnje prozivede par komada i nije bas tema ovoga. Gdje su ti Viperi , Kurvete i ostala gamad protis ovog GT2. Peto vrijeme Ringa
-
TLFanaticos777
#96 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
da........ M3 je klasa za sebe ......ali su je svrstali u istu clasu sa CTS-Vom i opet se u testu pokazalo sve a ti si na nivou jednog clasicnog US redneck-a .............mišmaš wrote:ti fanatikosu nisi čuo za klase auta, a pošto si na nivou 16godišnjaka, nemaju ljudi živaca da ti objašnjavaju, mislim ono smaraš ako nisi shvatio već
Last edited by TLFanaticos777 on 15/03/2011 00:00, edited 2 times in total.
-
mišmaš
#97 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
ima odgovor, naravno. totalno dvije drukčije filozofije se upoređuju. ajmo gledat ovako, ima li evropa odgovor na ovo:

i slične. ameri imaju te super sportaše, koji su naravno kod njih popularni kao kod nas ovi evropski, logična stvar. korveta možda nije luksuzna kao porsche, ili nema takav interijer, ali ima brzinu, ubrzanje, "to nešto" u vožnji šta može dati samo velik motor - ko nije probo ne zna o čemu se radi - zdra'o... na nečemu plus, na nečemu minus, isto tako i evropljani pored američkih... azijate nećemo miješati, oni su između, trude se prilagoditi i jednom i drugom tržištu. bez zajebancije, isto djeca ovdje takmičimo se čiji je tata bolji

i slične. ameri imaju te super sportaše, koji su naravno kod njih popularni kao kod nas ovi evropski, logična stvar. korveta možda nije luksuzna kao porsche, ili nema takav interijer, ali ima brzinu, ubrzanje, "to nešto" u vožnji šta može dati samo velik motor - ko nije probo ne zna o čemu se radi - zdra'o... na nečemu plus, na nečemu minus, isto tako i evropljani pored američkih... azijate nećemo miješati, oni su između, trude se prilagoditi i jednom i drugom tržištu. bez zajebancije, isto djeca ovdje takmičimo se čiji je tata bolji
-
Vernes_AMG
#98 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
Ja mislim da je cilj sportskih auta tog kalibra da budu sto brzi. Amerika nema brzeg od GT2 i tu se prica zavrsava
I da , ovo nije tema o tim terencima
I da , ovo nije tema o tim terencima
-
emko1234
#99 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
evo ja cu vam reci imaju li ameri odg na gt2...... NEMAJU,naravno tu je dokazni materijal..
http://www.youtube.com/watch?v=vD9AW-EB3vo dje ce kurveta na porsea? pa to nema nigdje.. znaci preko 100 konja razlike je ovdje..twin turbo osmak sa 6.2 litra protiv twin turbo sestaka i opet nista..kakvi ameri
http://www.youtube.com/watch?v=vD9AW-EB3vo dje ce kurveta na porsea? pa to nema nigdje.. znaci preko 100 konja razlike je ovdje..twin turbo osmak sa 6.2 litra protiv twin turbo sestaka i opet nista..kakvi ameri
-
mišmaš
#100 Re: Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra
ok, eto porsche bolji, ubica i sve to. aj mi odgovorite ima li odgovora u evropi na dodge ram, wrangler rubicon i tako te?