Ne znam gdje si to našao da je prosjek 20-30. Po hrvatskim forumima ljudi kažu da imaju 200/60 sa starlinkom i da dijele sa "susjedima" pa to dodje jeftinije. Ovo isto tako nije tipični satelitski internet tako da ima vrijednost i za "normalne" korisnike. Prvi korisnici u HR su bili u Zagrebu. Šta ti to govori? Ali ti imaš svoju neku teoriju i vidim da nema smisla diskutovati s tobom.nivla wrote: ↑11/06/2023 23:08 starlink kaze brzine do 150mbps, evo pisu prosjek nesto iznad 20, eto nek bude i 150 to su brzine i konekcije koje nisu stabilne kao na bilo kojem kablu, a to je cesto mnogo vaznije od toga da ces urijetko imati 150 a inace se vrtiti oko 20-30mbps, linkovi takodjer nisu simetricnenbrzine nego je upload sporiji
uglavnom ne govorim da nije i ovo dobra stvar ali npr upotrebnu vrijednost ima kad vozis prekookeanski brod gdje i nemas alternative, ili u nekim istrazivackim pripizdinama, gdje ti treba hefta da se vozis do destinacije
Ako tebi ne treba, ima kome treba. Ima ljudi kojima ne treba nikako internet, to je najjeftinije. Razumijem da ima ljudi kojima ne treba, ali tvrdim da je starlink bolji i isplativiji jer nudi više nego naši provideri. Ne možeš porediti cijenu BHT ADSLa na paketu 30/10 sa cijenom Starlinka koji ti daje kao što ljudi koji ga koriste kažu 200/60, ali eto recimo da je 100/10. Telekom za xdsl 100/10 traži 100KM.probook wrote: ↑12/06/2023 07:45 Vjerujem da placaju 45-50 KM u prosjeku. Ako predju na star link, onda mu treba jos tv sa strane i to je 25-30 KM mjesecno. Znaci ode to na 130 KMjesecno? Mislis da ce to ljudi masovno uzimati? Evo ja sam mladja generacija pa mi ne treba net brzi od 30 mbps, meni je bitno da je usluga sto jeftinija.