Nisam jbg ja pamelu gotivio za te stvaritramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 15:08ko ga nije baco kao tinejdžer u njezinim ulogama u superbadu i jos vise zombielandu taj nije ni bio tinejdžer u nasoj generaciji svega mi![]()
SFF 2024
Moderator: _BataZiv_0809
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#76 Re: SFF 2024
-
moimoi
#77 Re: SFF 2024
Kada smo vec kod sff na drugoj temi…
Ocigledno sam funkcionalno nepismena
Ko mi moze ovo desifrirati?
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/dan ... /240817040
Ko mi moze ovo desifrirati?
Sta je najgora moguca stvar? Film ili?"Bilo je lijepo ovih nekoliko godina, čak i ovaj film je bio podržan od BH Telecoma. Imam osjećaj da dolazimo na kraj jednog lijepog perioda. Puno nekih klinaca s akademije je imalo priliku da radi, puno nekih kolega koji ne rade su imali priliku da snime serije, da rade filmove, da budu podržani... U srijedu imamo premijeru 'Kotline' i ja mislim da je to najgora moguća stvar koja se mogla desiti bh. filmu", poručio je Tanović.
Ne kontam koja vlast je kriva? Stara? Nova? Jedni se nisu 30god potrudili a drugi su TO ukinuliFondacija ne funkcioniše kako treba već godinama, Kanton radi odlično, ali Kanton sam nije dovoljan i s ovim ukidanjem Content Laba filmski radnici više nemaju gdje da se okrenu da traže neki prvi novac jer ako ne nađete prvi novac u zemlji iz koje dolazite, ne možete ni pomisliti da ćete naći u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj ili Belgiji".
"Kažem, ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se mene tiče i bosanskog filma", upozorio je Danis.
Moderatorica razgovora Ines Mrenica kazala je da bi nam onda trebao film o bh. filmu na šta je Tanović odgovorio: "Mi stalno govorimo o industriji i bh. kinematografiji - budimo realni bh. kinematografija dugi dio vremena postoji zahvaljujući nekim entuzijastima koji se bore da se sve to dešava i vladajuće stranke koje su 30 godina vladale nisu se potrudile da se nešto desi i da naprave taj BH Content Lab koji je zaista bio nevjerovatan. Desili su se neki dobri filmovi i serije. I kad dođe sljedeća vlast i da ukine to - ja to zaista ne razumijem uz svu najbolju namjeru".
- zubi
#78 Re: SFF 2024
moimoi wrote: ↑19/08/2024 16:11 Kada smo vec kod sff na drugoj temi…
Ko mi moze ovo desifrirati?Sta je najgora moguca stvar? Film ili?"Bilo je lijepo ovih nekoliko godina, čak i ovaj film je bio podržan od BH Telecoma. Imam osjećaj da dolazimo na kraj jednog lijepog perioda. Puno nekih klinaca s akademije je imalo priliku da radi, puno nekih kolega koji ne rade su imali priliku da snime serije, da rade filmove, da budu podržani... U srijedu imamo premijeru 'Kotline' i ja mislim da je to najgora moguća stvar koja se mogla desiti bh. filmu", poručio je Tanović.
Ne kontam koja vlast je kriva? Stara? Nova? Jedni se nisu 30god potrudili a drugi su TO ukinuliFondacija ne funkcioniše kako treba već godinama, Kanton radi odlično, ali Kanton sam nije dovoljan i s ovim ukidanjem Content Laba filmski radnici više nemaju gdje da se okrenu da traže neki prvi novac jer ako ne nađete prvi novac u zemlji iz koje dolazite, ne možete ni pomisliti da ćete naći u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj ili Belgiji".
"Kažem, ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se mene tiče i bosanskog filma", upozorio je Danis.
Moderatorica razgovora Ines Mrenica kazala je da bi nam onda trebao film o bh. filmu na šta je Tanović odgovorio: "Mi stalno govorimo o industriji i bh. kinematografiji - budimo realni bh. kinematografija dugi dio vremena postoji zahvaljujući nekim entuzijastima koji se bore da se sve to dešava i vladajuće stranke koje su 30 godina vladale nisu se potrudile da se nešto desi i da naprave taj BH Content Lab koji je zaista bio nevjerovatan. Desili su se neki dobri filmovi i serije. I kad dođe sljedeća vlast i da ukine to - ja to zaista ne razumijem uz svu najbolju namjeru".![]()
https://indikator.ba/POLITIKA-I-DRU%C5% ... 5%A1en-ali
- DaysleepeR
#79 Re: SFF 2024
BH Content Lab rezultirao samo ogromnim presravanjem naših eminentnih filmadžija i mediokritetom kao konačnim proizvodom...
-
moimoi
#80 Re: SFF 2024
Ok, ali mi i dalje nije jasno ko ga je osnovao a ko ga “gasi”?
Stara vlast vs nova vlast… ili je u jednom momentu bilo bezvlasce
Po nekoj logici stvari uspostavljen je valjda za vrijeme vladavine sdO? Koja po citiranom “nije marila 30god”.
A nova vlast vise nece biti siroke ruke, koliko mogu da zakljucim iz ovog linka.
Po nekoj logici stvari uspostavljen je valjda za vrijeme vladavine sdO? Koja po citiranom “nije marila 30god”.
A nova vlast vise nece biti siroke ruke, koliko mogu da zakljucim iz ovog linka.
- zubi
#81 Re: SFF 2024
Aha, BHT odsad ganja samo profit.moimoi wrote: ↑19/08/2024 16:24 Ok, ali mi i dalje nije jasno ko ga je osnovao a ko ga “gasi”?
- zubi
#82 Re: SFF 2024
Arkadija, odlican!!
https://www.imdb.com/title/tt31015391/
Bas me dojmio, nadam se da ce pobijediti..
https://www.imdb.com/title/tt31015391/
Bas me dojmio, nadam se da ce pobijediti..
- Javier Pena
#83 Re: SFF 2024
Objasnio ti je tanović lijepo. Sda nije marila 30 godina za filmsku industriju, ali je pred kraj svoje vladavine napravila famozni bh content lab i oduševila sve filmadžije koji su gledali kako da se nakače za sisu. Nova vlast došla, vidjela da je to rupa bez dna, nema profita, u tišini praktično ugasila cijeli projekat, i filmadžije logično pobjesnile i sad tanović prijeti da će na izborima glasati za staru vlastmoimoi wrote: ↑19/08/2024 16:24 Ok, ali mi i dalje nije jasno ko ga je osnovao a ko ga “gasi”?
Btw, niko ne komentariše, paul jeb.eni schrader došao u sarajevo
-
moimoi
#84 Re: SFF 2024
Ma nije ba objasnio lijepo.. mogao si jedino zakljuciti poznavajuci nase spletkarenje, podmetanje i sl.Javier Pena wrote: ↑19/08/2024 18:10Objasnio ti je tanović lijepo. Sda nije marila 30 godina za filmsku industriju, ali je pred kraj svoje vladavine napravila famozni bh content lab i oduševila sve filmadžije koji su gledali kako da se nakače za sisu. Nova vlast došla, vidjela da je to rupa bez dna, nema profita, u tišini praktično ugasila cijeli projekat, i filmadžije logično pobjesnile i sad tanović prijeti da će na izborima glasati za staru vlastmoimoi wrote: ↑19/08/2024 16:24 Ok, ali mi i dalje nije jasno ko ga je osnovao a ko ga “gasi”?
A nova vlast vise nece biti siroke ruke, koliko mogu da zakljucim iz ovog linka.![]()
Btw, niko ne komentariše, paul jeb.eni schrader došao u sarajevo![]()
-
last mohicans
-
HelaS
#86 Re: SFF 2024
Očito je da je SFF poklopio Vlast KS, policiju i sve relevantne organe i institucije svojim "značajem" za Grad, Kanton i državunepass1 wrote: ↑19/08/2024 17:26Ne smeta ni meni sff kao isti. Zivio sam u sg, isao na sff, radim u sg. Nije se prije 10g taj sff ni osjetio. Ali sad puca sve po savovima. Nece policija saobracaj da uredjuje, jednostavno su pustili sve. Ne moze trola na austrijski skrenuti. Po 10 minuta manevarvtraje. Kolona od drvenije do na most kod careve, kolona u o.i.b.ishakovica. franjevacka raskopana, alifakovac do mjesne zajednice zakrcen autima. S.b.b do poste havarija, kovaci havarija, sagrdzije kolaps, konak zatrpan autima. Oko zicare lom. Pjesaka stotine.Naslovnica wrote: ↑19/08/2024 15:04 Ma šta ja znam, nisam neki filmofil ili filmski kritičar, daleko od toga.
Obični sam konzument sedme umjetnosti.
Sjećam se da sam na SFF gledao Vrućinu tamo neke 1996 i Godzillu.![]()
Ono, išlo se ležerno, sa rajom, dress code ko je šta imao da obuče i sl.
Išlo se da se pogleda film sa De Nirom i Al Paćinom, nije se išlo da se bude viđen i da se pozira i krevelji pred kamerama.
Ne sjećam se nekih aftera, partija i sl nakon projekcije, možda je i bilo.
Ovo sada, valjda i kako godine idu, sve mi se popelo na Q.
Izbjegavam odlaske "u grad" i tokom godine, a dok je SFF mogu me jedino svezanog odvesti dalje Skenderije.
Nisam stari namrgođeni Gargamel, valjda to dođe i s godinama, čovjek izbjegava gungulu, buku itakoto.
Zato ova mlađarija samo tutanj, ne bi dolazili kući cijelu noć.
Neka SFF, da nam je bogdo svaki dan SFF gdje bi nam bio kraj!
Ako pravis neki dogadjaj onda uredi, da i normalan zivot funkcionira.
Ok je ekipi koja ono dodje pogleda film istrpi guzvu i kuci. A kad si svaki dan tu, radis teren, pa to je da popizdis.
Ja sam u prosli utorak jedva dosao do zgrade gdje imam stan u sg da parkiram auto. Krenuo navecer kuci jbt ne znam na koliko mjesta sam morao po 2-3 puta naprijed nazad da izvucem auto. Danas sa trolom dosao na posao.
-
HelaS
#87 Re: SFF 2024
"SFF kao takav veliki događaj, privlači na hiljade ljudi, direktnih gostiju, turista, i sve oko nas je nešto jako pozitivno jer ima vrlo velik i lako mjerljiv ekonomski, kulturni i društveni uticaj u BiH i Sarajevu. Međutim to mora da se napravi na ekološki odgovoran način i Festival je već prije nekoliko godina shvatio da je to proces koji vrlo precizno uključuje mjerenje svega onoga što dolazi iz konzumacije energije za potrebe organizacije Festivala, transporta, konzumacije od posjetilaca", kazao je Marjanović.
Sljedeće godine očekujem:

-
DebelinJoe
#88 Re: SFF 2024
Lijepo Feđa rekao ono što su mnogi davno trebali da kazu:
Da je SFF festival B kategorije. Nije to Kan, Venecija niti Berlin kada je film u pitanju.
Da je SFF festival B kategorije. Nije to Kan, Venecija niti Berlin kada je film u pitanju.
- Haris.ba
#89 Re: SFF 2024
Ali, ako ne bacis neke pare na snimanje, tesko ces i ocekivati neki kvalitet. Iako i ja sumnjam, ali bi mozda i prosao neki projekat nekoga ko nije u halki, a ko ima i talenta i znanja.DaysleepeR wrote: ↑19/08/2024 16:17 BH Content Lab rezultirao samo ogromnim presravanjem naših eminentnih filmadžija i mediokritetom kao konačnim proizvodom...
Mozda grijesim, ali to je otprilike prepisan nacin finansiranja iz Srbije (citaj Vucica).
I, to me podsjeti na jednu stariju vijest.
Ubrzo nakon što su organizatori SFF-a objavili kako je sadržaj prezentacije dijelova filma “Heroji Halijarda” bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije, oglasili su se i iz te kompanije.
Poručuju da su svi bili upoznati sa predstavljanjem projekta Heroji Halijarda.
“Kompanija Telekom Srbija učestvovala je na Sarajevo Film Festivalu tri godine zaredom. Naše prisustvo podrazumijevalo je kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima. Iznenađeni smo reakcijom organizatora Festivala, jer smo po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vrijeme”, naveli su iz Telekoma Srbije.
Kažu da tu činjenicu mogu potkrijepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih cjelina u okviru Telekoma Srbija i organizatora Sarajevo Film Festivala.
“Takođe, činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom Heroji Halijarda je i informacija da su samoinicijativno, ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Contrast Studios-a sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za Festival”, dodali su u saopštenju.
- problemnatravunu
#90 Re: SFF 2024
božo vrećo propolast mohicans wrote: ↑19/08/2024 20:32
Svaka čast ko je pozvao ovu nakazu. SFF grabi ka novim pravim vrijednostima. Ponosno sam stajao u redu za karte od '96, sad ne bih otišao da mi ih dzaba daju, u šta se pretvorio. Festival parade, starleta, ovakvih nakaza, pijanstva i kiča.
- problemnatravunu
#91 Re: SFF 2024
À son image

Upravo odgledao kod vatrogasaca , film uopće nije lošAntonia, a young Corsican photographer, navigates life, friendships, and love amidst the island's political turmoil from the 1980s to the early 2000s, depicting a generation's journey.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#92 Re: SFF 2024
Je li i dalje open air na vatrogascu?problemnatravunu wrote: ↑19/08/2024 23:50 À son image
Upravo odgledao kod vatrogasaca , film uopće nije lošAntonia, a young Corsican photographer, navigates life, friendships, and love amidst the island's political turmoil from the 1980s to the early 2000s, depicting a generation's journey.
![]()
-
svi u napad
#93 Re: SFF 2024
Ima li ovaj festival neke odgovorne ljude u organizaciji a posebno u protokolu? Pa ljudi moji sta se ovo desava na tom crvenom tepihu? Onaj lazni lord dolazi na tepih ko da ide na plazu i niko ga ne vrati kuci. Hajd nek onako proba u Kanu ili Holivudu doci. Ne mora biti sve ustogljeno i klasicno al majka mu stara zar ne mozes obuci normalne hlace i neku kosulju ili majicu. Tepih prodje 20% glumaca a ostalo politicari i raja sa televizija. Moze li iko iz te organizacije (ako je ima - a ima ih stotinjak sto se uvalilo u organizaciju) objasniti nasim skorojevickama od voditeljica da taj tepih nije postavljen za njih i njihovo izivljavanje na njemu vec da su one zaduzene za intervjue sa poznatim glumcima i rediteljima. Evo i veceras Klix pise o njihovim haljinama a ne pise o filmovima na festivalu (razumjem ja da je to za njih spansko selo) al barte ovo je festival filma pa napisite koju rijec o nekom filmu koji je prikazan. Na zalost i pored dobrih strana sa ovim festivalom on polako gubi na kvaliteti i glamuru jer kasablije i malogradjani sve vise uzimaju maha i trude se da festival postane njihova promocija. Zalosno al istinito. Zivjeli.
- Haris.ba
#94 Re: SFF 2024
Ja podrzavam da Ines pise. Da barem na forumu bude veselo dok ne zabrane temu,svi u napad wrote: ↑20/08/2024 00:41 Evo i veceras Klix pise o njihovim haljinama a ne pise o filmovima na festivalu (razumjem ja da je to za njih spansko selo) al barte ovo je festival filma pa napisite koju rijec o nekom filmu koji je prikazan.
-
svi u napad
#95 Re: SFF 2024
svi u napad wrote: ↑20/08/2024 00:41 Ima li ovaj festival neke odgovorne ljude u organizaciji a posebno u protokolu? Pa ljudi moji sta se ovo desava na tom crvenom tepihu? Onaj lazni lord dolazi na tepih ko da ide na plazu i niko ga ne vrati kuci. Hajd nek onako proba u Kanu ili Holivudu doci. Pa ne pustaju brate u javne institucije grada u kratkim hlacama a on ulazi na svecano otvorenje ko zadnji saner. Ne mora biti sve ustogljeno i klasicno al majka mu stara zar ne mozes obuci normalne hlace i neku kosulju ili majicu. Tepihom prodje 20% glumaca a ostalo politicari i raja sa televizija. Moze li iko iz te organizacije (ako je ima - a ima ih stotinjak sto se uvalilo u organizaciju) objasniti nasim skorojevickama od voditeljica da taj tepih nije postavljen za njih i njihovo izivljavanje na njemu vec da su one zaduzene za intervjue sa poznatim glumcima i rediteljima. Evo i veceras Klix pise o njihovim haljinama a ne pise o filmovima na festivalu (razumjem ja da je to za njih spansko selo) al brate ovo je festival filma pa napisite koju rijec o nekom filmu koji je prikazan. Na zalost i pored dobrih strana sa ovim festivalom on polako gubi na kvaliteti i glamuru jer kasablije i malogradjani sve vise uzimaju maha i trude se da festival postane njihova promocija. Zalosno al istinito. Zivjeli.
-
svi u napad
#96 Re: SFF 2024
Izvinjavam se cijenjenim forumasima sto ponovi komentar jos jednom. Htio penzioner da ispravi neke stvari u komentaru i onda u ove sitne sate pogrijesi pa citirah sam sebe. Izvinjavamse jos jednom. Zivjeli.
- zubi
#97 Re: SFF 2024
To si cuo od svega sto je stukan rekaoDebelinJoe wrote: ↑19/08/2024 23:31 Lijepo Feđa rekao ono što su mnogi davno trebali da kazu:
- So What!
#98 Re: SFF 2024
Naravno da se radi o festivalu B kategorije, jer kad skontas koji su vodeci festivali u Evropi, jasno je da Sarajevo nema bas tako dugu tradiciju i ne pripada tom miljeu, ali recimo 50. ili 60. izdanje SFF-a bi vec mogla biti A lista, a mogao bi se skroz srozati do tada, pa mozda bude i ugasen, ali sve u svemu sjajno kotira i divan je festival.DebelinJoe wrote: ↑19/08/2024 23:31 Lijepo Feđa rekao ono što su mnogi davno trebali da kazu:
- So What!
#99 Re: SFF 2024
Pogledah i Gym veceras i mogu reci da mi je legao, svidja mi se ono sto Srdjan radi.
Ovi iz organizacije festivala su se maksimalno potrudili da se projekcija ne preseli u Skenderiju i nije bilo potrebe jer u par intervala, kisa je prokapala, ali uopste ne toliko da se otkaze open air projekcija.
Film je pravo zanimljiv, nakon desetak sekundi, odmah uskace u radnju. Malo je neobicno gledati film o Sarajevu, kada zivis u Sarajevu i radnja se desava po ulicama Novog Sarajeva i Novog Grada. Upravo je to nekakav Vuleticev potpis, da u svojim filmovima prikazuje Sarajevo u najruznijoj formi, toliko ruzno da recimo znam mnogo ljudi koji posjecuju Sarajevo, jednom u tri godine, stvarno misle da je radnja filma Ljeto u zlatnoj dolini, svakodnevnica u ovom gradu i da vecina grada stvarno onako izgleda.
Ali meni se to svidja, covjek uhvati u kadar ovaj grad bas u njegovim najruznijim periodima tokom godine i namjerno otvara film sa scenom na rusevini pijace u Svrakinom, tako da je vec primjetno da Srdjan voli onu najrugobniju stranu ovog grada, dok meni to govori da na neki svoj nacin bas voli ovaj grad.
Gym se vecinu filma vrti na jednoj jedinoj lokaciji, ali radi se o velikom prostoru, gdje se razliciti likovi vrte u krug. Vuletic je uvijek volio dati priliku mladim nadama sarajevskoj glumista, a u ovom ostvarenju su redom siroj javnosti manje poznati mladji glumci, koje sam vidjao uglavnom na predstavama u sarajevskim pozoristima. I iskreno nisu se obrukali, mogle su neke izvedbe biti bolje, ali u sustini svi kolektivno mogu dobiti jednu solidnu prolaznu ocjenu.
Neki likovi su me podsjetili stvarno na raju koju poznajem, ali vidno je takodjer da umjetnici nemaju neki dodir sa stvarnim likovima u zivotu, pa po meni su malo nerealno prikazani radnici u nekoj catering kompaniji u Sarajevu u 2024. godini, a pogotovo da se radi o muskarcima u tridesetim godinama, kojima je smrtno stalo do tog posla, jer nema puno posla okolo. Ovo je bila realna situacija kada je izasao Ljeto u Zlatnoj Dolini, a iako i taj film obiluje mnostvom pogresnih prikaza raznih socijalnih staleza u BiH, Gym je pokusao prodati jednu nerealnu pricu, a to je da bi uopste tesko mogao sresti takvog lika zaposlenog u cateringu te da bi mu u ovom vremenu bilo bas toliko stalo do tog posla.
Ipak to je samo nacin da se dodje do jedne poente u filmu, koja je po meni odlicno izvedena. U sustini, odsustvo empatije u savremenom drustvu, odbacivanje razuma, popustanje pred siledzijama i psihopatama i onako je jedna kritika ovom nasem savremenom drustvu u BiH. Meni je ovaj film toliko bacao na nekakav omaz nagradjivanom korejskom filmu Parasite.
Osim toga, uspio je Srdjan da se posere i na EU, NGO, trosenje grantova, pomjeranje tezista sa borbe za stvarna ljudska prava na borbu za nekakve nerealne ciljeve, parazitiranje pojedinih na strategiji stranih organizacija da finansiraju takve ideje. To je vrlo hrabro uzevsi u obzir da su slicni elementi prisutni i u samom SFF-u, pogotovo ove godine sa svom pricom o zelenim energijama.
Ovi iz organizacije festivala su se maksimalno potrudili da se projekcija ne preseli u Skenderiju i nije bilo potrebe jer u par intervala, kisa je prokapala, ali uopste ne toliko da se otkaze open air projekcija.
Film je pravo zanimljiv, nakon desetak sekundi, odmah uskace u radnju. Malo je neobicno gledati film o Sarajevu, kada zivis u Sarajevu i radnja se desava po ulicama Novog Sarajeva i Novog Grada. Upravo je to nekakav Vuleticev potpis, da u svojim filmovima prikazuje Sarajevo u najruznijoj formi, toliko ruzno da recimo znam mnogo ljudi koji posjecuju Sarajevo, jednom u tri godine, stvarno misle da je radnja filma Ljeto u zlatnoj dolini, svakodnevnica u ovom gradu i da vecina grada stvarno onako izgleda.
Ali meni se to svidja, covjek uhvati u kadar ovaj grad bas u njegovim najruznijim periodima tokom godine i namjerno otvara film sa scenom na rusevini pijace u Svrakinom, tako da je vec primjetno da Srdjan voli onu najrugobniju stranu ovog grada, dok meni to govori da na neki svoj nacin bas voli ovaj grad.
Gym se vecinu filma vrti na jednoj jedinoj lokaciji, ali radi se o velikom prostoru, gdje se razliciti likovi vrte u krug. Vuletic je uvijek volio dati priliku mladim nadama sarajevskoj glumista, a u ovom ostvarenju su redom siroj javnosti manje poznati mladji glumci, koje sam vidjao uglavnom na predstavama u sarajevskim pozoristima. I iskreno nisu se obrukali, mogle su neke izvedbe biti bolje, ali u sustini svi kolektivno mogu dobiti jednu solidnu prolaznu ocjenu.
Neki likovi su me podsjetili stvarno na raju koju poznajem, ali vidno je takodjer da umjetnici nemaju neki dodir sa stvarnim likovima u zivotu, pa po meni su malo nerealno prikazani radnici u nekoj catering kompaniji u Sarajevu u 2024. godini, a pogotovo da se radi o muskarcima u tridesetim godinama, kojima je smrtno stalo do tog posla, jer nema puno posla okolo. Ovo je bila realna situacija kada je izasao Ljeto u Zlatnoj Dolini, a iako i taj film obiluje mnostvom pogresnih prikaza raznih socijalnih staleza u BiH, Gym je pokusao prodati jednu nerealnu pricu, a to je da bi uopste tesko mogao sresti takvog lika zaposlenog u cateringu te da bi mu u ovom vremenu bilo bas toliko stalo do tog posla.
Ipak to je samo nacin da se dodje do jedne poente u filmu, koja je po meni odlicno izvedena. U sustini, odsustvo empatije u savremenom drustvu, odbacivanje razuma, popustanje pred siledzijama i psihopatama i onako je jedna kritika ovom nasem savremenom drustvu u BiH. Meni je ovaj film toliko bacao na nekakav omaz nagradjivanom korejskom filmu Parasite.
Osim toga, uspio je Srdjan da se posere i na EU, NGO, trosenje grantova, pomjeranje tezista sa borbe za stvarna ljudska prava na borbu za nekakve nerealne ciljeve, parazitiranje pojedinih na strategiji stranih organizacija da finansiraju takve ideje. To je vrlo hrabro uzevsi u obzir da su slicni elementi prisutni i u samom SFF-u, pogotovo ove godine sa svom pricom o zelenim energijama.
- DaysleepeR
#100 Re: SFF 2024
U pitanju je glumica iz filma koji je u konkurenciji.last mohicans wrote: ↑19/08/2024 20:32
Svaka čast ko je pozvao ovu nakazu. SFF grabi ka novim pravim vrijednostima. Ponosno sam stajao u redu za karte od '96, sad ne bih otišao da mi ih dzaba daju, u šta se pretvorio. Festival parade, starleta, ovakvih nakaza, pijanstva i kiča.