Taco Bell u BiH

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Pandakonda

#76 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Pandakonda »

dr_Evil wrote: 03/07/2024 08:50
Da, bas nam je to falilo. Jos nezdravog smeca.
A burek i cevapi su epitomi zdravlja i uravnotezene ishrane :D

Samo neka dolaze brendovi, uvijek je dobar znak da nas vide kao mjesto gdje mogu investirati i zaraditi novac. Ova ekipa drzi licencu i za Pizza Hut pa nadat se da i to uskoro dođe :bih:
dr_Evil

#77 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by dr_Evil »

Pandakonda wrote: 03/07/2024 09:21

Samo neka dolaze brendovi, uvijek je dobar znak da nas vide kao mjesto gdje mogu investirati i zaraditi novac. Ova ekipa drzi licencu i za Pizza Hut pa nadat se da i to uskoro dođe :bih:
Kada ja napravim cevape naravno da su zdravi, ono turisticko smece sta puse ne jedem. Tele domace sa hercegovackih visoravni, nisam zaklao jer ne mogu(zao mi), ali jesam izrezao kako meni odgovara.

Mnogi ce reci da je i dolma nezdrava, a ja cu samo odgovoriti na to da je dolma mehlem u odnosu na chips i ostalo smece cime nas veliki brendovi pusu. Moja paprika iz baste, u kombinaciji sa gore spomenutim teletom, doduse ebe me ona riza iz kine :D

Nazalost, svjedocimo trendu da je zahvaljuci profitu pojedinaca i nepostojanju drzavnog aparata nasa poljoprivreda na izdisaju, a restorani su se jednostavno prikljucili tom trendu, marka je jedina svetinja koju poznajemo. Ali jos se uvijek moze pronaci ascinica koje koriste kvalitetne sastojke kada prave recimo muckalicu :D Zdraviji su nasi masni skembici nego sve ovo GMO smece.
azdralovic

#78 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by azdralovic »

Peacean wrote: 03/07/2024 09:12 Narodni branioci bureka i zaštitnici ćevapa nikad ne spavaju :D
:lol:
DaysleepeR

#79 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by DaysleepeR »

dr_Evil wrote: 03/07/2024 09:28

Kada ja napravim cevape naravno da su zdravi, ono turisticko smece sta puse ne jedem. Tele domace sa hercegovackih visoravni, nisam zaklao jer ne mogu(zao mi), ali jesam izrezao kako meni odgovara.

Mnogi ce reci da je i dolma nezdrava, a ja cu samo odgovoriti na to da je dolma mehlem u odnosu na chips i ostalo smece cime nas veliki brendovi pusu. Moja paprika iz baste, u kombinaciji sa gore spomenutim teletom, doduse ebe me ona riza iz kine :D

Nazalost, svjedocimo trendu da je zahvaljuci profitu pojedinaca i nepostojanju drzavnog aparata nasa poljoprivreda na izdisaju, a restorani su se jednostavno prikljucili tom trendu, marka je jedina svetinja koju poznajemo. Ali jos se uvijek moze pronaci ascinica koje koriste kvalitetne sastojke kada prave recimo muckalicu :D Zdraviji su nasi masni skembici nego sve ovo GMO smece.
Tako je, sve je naše iz prirode zdravo, zato naš seljak ima prosječan vijek od 60 godina, i to ga obično pokosi srčani, moždani ili rak.
Pucamo od zdravlja.
Logovan

#80 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Logovan »

Zanimljivo kako se niko ne žali na picerije, ali zato za KFC, Taco Bell, itd je druga priča. :D
dr_Evil

#81 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 03/07/2024 09:33

Tako je, sve je naše iz prirode zdravo, zato naš seljak ima prosječan vijek od 60 godina, i to ga obično pokosi srčani, moždani ili rak.
Pucamo od zdravlja.
Notorni alkosi sta izgore vec u 40oj, valjda zaboravljamo na taj segment, motam duVan i zalijevam brljom. Ne znam drug, znam ih poprilican broj sta su dozivli duboku starost bez da su imali zdrastvenu knjizicu.

Na sve to u nasem slucaju dodaj broj prozivljenih ratova, dostupnost kvalitetnog zdrastvenog sistema, obrazovanje i tezacki zivot. Generacija nasih djedova sta je umrla od mozdanih i srcanih je obicno prezivjela dva rata i ovaj prelaz sa socijalizma na autokratiju. Koliko ih je dobilo secer od kolaca, a koliko od sekirancije... napisat ce Seka studiju.
TheRedhead

#82 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by TheRedhead »

A gdje ce na Ilidzi biti zna li neko?
dulekrele

#83 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by dulekrele »

anex wrote: 16/06/2024 09:40
mali_balon wrote: 16/06/2024 08:24
Ludzak wrote: 15/06/2024 14:23 Šta je Taco Bell?
Skupo je to za nas ......opet novotarije pored nase pite i cevapa
Kako znaš da je skupo?
Gdje si vidio cjenovnik kad još ni temelja nema?
Javljaju se opet veliki borci za odbranu bosanskih tradicionalnih jela :lol:
Jedva cekam da se otvori. Meksicka grana je fantasticna.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#84 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by izvrsni direktor »

Logovan wrote: 03/07/2024 09:34 Zanimljivo kako se niko ne žali na picerije, ali zato za KFC, Taco Bell, itd je druga priča. :D
Raspituju se koliko tona pastete smiju prenijeti preko granice kad se vracaju iz bosne, ali se bore protiv nezdravih hamburgera iz burger kinga u bosni :D
Ateista

#85 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Ateista »

Ovo vec zvuci zanimljivo, volim tortilje i meksicku hranu, dok me recimo KFC nicim ne privlaci i nisam ga ni probao nikad, isto tako Mac i BK nisu bas moj stil hrane, ali ovo vec zvuci kao nesto u nom stilu, samo ako cijene budu prihvatljive. :D
DaysleepeR

#86 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by DaysleepeR »

dr_Evil wrote: 03/07/2024 09:39
DaysleepeR wrote: 03/07/2024 09:33

Pucamo od zdravlja.
Notorni alkosi sta izgore vec u 40oj, valjda zaboravljamo na taj segment, motam duVan i zalijevam brljom. Ne znam drug, znam ih poprilican broj sta su dozivli duboku starost bez da su imali zdrastvenu knjizicu.

Na sve to u nasem slucaju dodaj broj prozivljenih ratova, dostupnost kvalitetnog zdrastvenog sistema, obrazovanje i tezacki zivot. Generacija nasih djedova sta je umrla od mozdanih i srcanih je obicno prezivjela dva rata i ovaj prelaz sa socijalizma na autokratiju. Koliko ih je dobilo secer od kolaca, a koliko od sekirancije... napisat ce Seka studiju.
Ništa ne sporim, a moraš se složiti da naša domaća i tradicionalna jela nisu nikakvo oličenje zdrave hrane.
Pogledaj samo ekipu po ašćinicama, sve pretilo.
So What!

#87 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by So What! »

fusion_ba wrote: 03/07/2024 09:18 Prosto nevjerovatno da ljudima smeta dolazak bilo koje poznate kompanije na naše tržište. Kao da ih neko tjera da idu tamo
Svaki narod se boji promjena, a neuk narod ih se boji jos vise, to pogotovo mozemo reci u nasem slucaju.

Posto su mladje generacije prakticno napustile Facebook ili ga jednostavno ne koriste u tolikoj mjeri, tzv 'boomeri' i 'generacija x' su okupirali Facebook, komentarisuci sve i svasta.

Godinama te iste generacije pokusavaju nametnuti narativ da su to zlatne i najbolje generacije koje su ovi prostori dali, a kolicina nepismenosti, pracena nacionalizmom, ksenofobijom, sovinizmom, homofobijom, rasizmom i antisemitizmom sa plejadom drugih fobija i mrznje iskazane prema svemu i svacemu, za mene licno govore samo obrnuto.

Te iako sam od vecine pripadnika tih generacija te stvari slusao uzivo, sada napokon imamo njihova misljenja zapisana i u javnom prostoru i to na svu srecu po onog ko istrazuje taj fenomen, ljudi iz ove grupe daju misljenja o svemu i nemaju nikakvih problema komentarisati nesto o cemu nemaju blage veze.

A blage veze sigurno nemaju o fast food fransizima i cinjenici koliko su iste uspjesne kod nas, prvenstveno zbog sve veceg broja turista sa Bliskog Istoka zbog kojih se mahom ovi restorani i otvaraju. U prilog tome ide i cinjenica da su i Caribou Coffee, KFC, Burger King, a evo ga i Taco Bell otvoreni na Ilidzi, zatim u SCC-u, mjestima na kojima se okupljaju masovno turisti sa Bliskog Istoka.

KFC je odlucio iskoristiti vakum koji je ostao iza McDonaldsa, pa su preuzeli njihov drive-in u Mostaru, otvorili svoj drive-in u Sarajevu i jedan restoran u Strosmajerovoj ulici. Burger King je isto uradio na mjestu McDonaldsa u mostarskom Mepas Mallu, a evo najavili su dolazak i u Banja Luku, grad koji fransize jos od propasti McDonaldsa zaobilaze. Tuzlu vise niko ziv i ne spominje, mali broj turista i kupovna moc tamosnjeg stanovnista su otpisale ovaj grad za dolazak bilo kakvog lanca, kako domaceg tako i stranog.
DaysleepeR

#88 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by DaysleepeR »

Sve u redu samo nemoj Gen X petljati u odsustvo mozga i pameti.
Karikaturist

#89 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Karikaturist »

Fino sto nam dolaze te usluzno prehrambrene kompanije i svakako dobrodosli ali hocemo li proizvoditi sta..
Thorgerson

#90 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Thorgerson »

Mislim da pojedini gube siru sliku.

A to je - konkurentnost donosi korist kupcu.

Jer da ne dolazi konkurencija s vana, mi bi i dalje pili jedan sok, jedno pivo, imali bi 6 giga ogranicenje download i pretplata za mobitel bi bila 350 KM. Itd.

Dolaskom konkurencije, narocito ovakve, dizu se standardi i usluga kupcima.

U americi je kupac bog allah. Kod nas si do jucer bio qrcina. Nisi mogao vratiti kupljenu stvar. Nisi smio pomisliti da vratis. Sad vec mozes i da je nosas. I oni je sa osmijehom prihvate nazad.

A brza hrana ko brza hrana. Ono, nije bas da smo eto mi ostali glupi toliko pa nam neko treba reci da to nije toliko zdravo. Niti ce neko sad visiti i imati tri obroka dnevno u taco bellu. Tako da, smirite malo ljudi.
escobar__

#91 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by escobar__ »

Hajde ba ne seri.
tramvajtrojka

#92 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by tramvajtrojka »

escobar__ wrote: 03/07/2024 10:28

Hajde ba ne seri.
haj barem smo u necem ispred Njemačke Taco Bell se otvara prije kod nas nego u Deutschland
tramvajtrojka

#93 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by tramvajtrojka »

Image

nije mala stvar da cemo imati nešto sto nema 2/3 evrope i svijeta :mrgreen:
So What!

#94 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by So What! »

DaysleepeR wrote: 03/07/2024 10:00 Sve u redu samo nemoj Gen X petljati u odsustvo mozga i pameti.
Navike i obicaji zapadnjackih 'boomera' kod nas duboko prozimaju u Generaciju X koja po svojoj definiciji okuplja ljude rodjene izmedju 1965. i 1980.

Sve zavisi od lokacije stanovnistva, ako bi gledao nekog pripadnika iste generacije, a da je odrastao u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banja Luci, ili bilo kojem drugom sirem urbanom podrucju, onda tesko da bi ga strpao u isti kos s boomerima. Posto nam je vecina stanovnika odrastala po provincijama (nisam ni ja izuzetak), nazalost dijeli mnoge osobine navedene generacije.

Ustvari, ljudi bi se tesko razocarali kada bi shvatili koliko malo prosjecan stanovnik ove zemlje migrira unutar te iste zemlje, pogotove se odnosi na starije generacije, ovdje mislim na ove kratke migracije, dakle kretanje, ne selidbe iz grada u grad. Samim time, sve sto zna o pojedinim sredinama nauci ili kroz medije ili u tokom tih rijetkih i kratkih posjeta nekom od vecih gradova ove zemlje.

Kakvih sam se sve komentara naslusao, i uglavnom dolazi iz nemoci shvatanja da ljudi zive drugacije od njih. Iz nekog razloga Becu ili Frankfurtu se ne ibrete, jer to je Svabo, ali cim im neki sunarodnjak zivi na nekom urbanijem nivou, odmah ide demonstracija propitivanja takvog zivotnog stila. Postoji, serija komentara kojih sam se naslusao, ciji je temelj neznanje i nedostatak zivotnih iskustava te interakcije s ljudima iz drugih podneblja.
Dzontra_Volta

#95 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Dzontra_Volta »

TheRedhead wrote: 03/07/2024 09:44 A gdje ce na Ilidzi biti zna li neko?
I ja se isto pitam?
S obzirom da planiraju otvaranje sljedećeg mjeseca, ne možeš napraviti objekat za tako kratko vrijeme (osim ako se već negdje ne gradi), pa pretpostavljam da bi mogao biti u Grand centru.
Naslovnica

#96 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Naslovnica »

Al' glavna fora je da Taco Bell ne postoji u Meksiku.
:gunjastajl:
munja.ba

#97 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by munja.ba »

predpostavljam plato ispred ksc-a, objekat gdje je bio neki restoran. prolazio sam neki dan tuda i vidim da su radovi u objektu

https://maps.app.goo.gl/zuzjsDYoqoAdtetV8
Quaresma

#98 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Quaresma »

munja.ba wrote: 03/07/2024 10:39
predpostavljam plato ispred ksc-a, objekat gdje je bio neki restoran. prolazio sam neki dan tuda i vidim da su radovi u objektu

https://maps.app.goo.gl/zuzjsDYoqoAdtetV8
svasta se tu prije izmjenjalo. ali opet, dobra lokacija za taco bell. to je relativno novo objekat a i na pristupacnom je mjestu.
Peacean

#99 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Peacean »

Naslovnica wrote: 03/07/2024 10:38 Al' glavna fora je da Taco Bell ne postoji u Meksiku.
:gunjastajl:
Pa to bi bilo kao da neki lanac iz Srbije ili Hrvatske krene da otvara ćevabdžinice kod nas :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#100 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Gdje ce ovo bit
Post Reply