Otvorila se buregdzinica, po meni cevabdzinica moze kljuc u bravu.
BASH
- xoklix
#77 Re: BASH
Dolazi im Burger King + McDonald's (ako se ispostavi tačnom moja pretpostavka o licenci), realno najslabija su karika. Jedino ako cijene snize imaju šanse da neko svaki peti put svrati u KFC umjesto McD/BK.
Onaj kod BCCa će preživjeti zbog lokacije i nedostatka konkurencije na istoj ,ali će sigurno dobrano opasti promet.
-
Sid the sloth
#78 Re: BASH
Ne funkcionise stomak bas tako, ti samo mozes znati da li tebi nesto pase ili ne i to sto je tebi smetao znaci da ima sastojaka koji tvome stomaku ne pasu, nema veze sa kvalitetom burgera. Ako cemo tako onda ima povrca koje je smece jer se meni sa stomakom desi isto to sto si opisao nakon sto ga pojedem. Nema smisla zar ne?last mohicans wrote: ↑14/07/2023 15:42Prijatelju, ti ne znaš ničije godine ni zeludac. Ja mogu sve pojesti, ali nakon toga znam da li je to bilo dobro ili ne. Stomak smeće prepoznaje, nadima se, podriguješ ko Zisko, piješ vodu, poslije prdiš ko konj, treba li dalje nabrajati? To sve nudi Mamin burger. Napravi sebi domaći burger, sa čistom junetinom, pa vidi hoće li se isto desiti. Ako pucas reklamu jarana, reci nam, da znamo.Sid the sloth wrote: ↑14/07/2023 14:41
Da ih nisam licno pojeo bar 10 mozda bi i povjerovao u te price.
To sto tesko provarite burger pripisite svojim godinama a ne burgeru![]()
-
last mohicans
#79 Re: BASH
Hamburger nema šta da ima sastojke, sem par začina. Ja pravim hamburger od čistog junećeg mese, bez luka, sa soli i biberom i od takvog hamburgera niko nema probavni problem. Nije smetao samo meni,nego cijeloj četvoročlanoj porodici. Očito nam svima ne valja stomak, a hamburger je odličan.Sid the sloth wrote: ↑14/07/2023 22:53Ne funkcionise stomak bas tako, ti samo mozes znati da li tebi nesto pase ili ne i to sto je tebi smetao znaci da ima sastojaka koji tvome stomaku ne pasu, nema veze sa kvalitetom burgera. Ako cemo tako onda ima povrca koje je smece jer se meni sa stomakom desi isto to sto si opisao nakon sto ga pojedem. Nema smisla zar ne?last mohicans wrote: ↑14/07/2023 15:42
Prijatelju, ti ne znaš ničije godine ni zeludac. Ja mogu sve pojesti, ali nakon toga znam da li je to bilo dobro ili ne. Stomak smeće prepoznaje, nadima se, podriguješ ko Zisko, piješ vodu, poslije prdiš ko konj, treba li dalje nabrajati? To sve nudi Mamin burger. Napravi sebi domaći burger, sa čistom junetinom, pa vidi hoće li se isto desiti. Ako pucas reklamu jarana, reci nam, da znamo.
-
Sid the sloth
#80 Re: BASH
E jbga, protiv cetveroclane porodice nemam argumente, da imam onda bi se isto desilo i prijateljevom porodici, pa rodjakovoj itd 
Jedino ako ste svi jeli onaj solo burger onda ima smisla da smatrate da vam je meso smetalo a ne neki od 10 sastojaka koji ide u sos, salatu, karamelizirani luk itd.
Jedino ako ste svi jeli onaj solo burger onda ima smisla da smatrate da vam je meso smetalo a ne neki od 10 sastojaka koji ide u sos, salatu, karamelizirani luk itd.
- nivla
#81 Re: BASH
kad hoces da znas kakav je hamburger, narucis solo bez dodataka koji mu ubiju los ukus i odmah znas jel dodao soju, hljeb, piletinu, proteinski grasak, brasno itd
onako kad ga zacinis ti nemas pojma sta jedes, kao sto znas i je li meso koje je u njemu odron
mamas zaista varira u kvaliteti a kako znam najbolje govori cinjenica da smo jedan dan svi jeli i svakom je valjalo( od solo do 3 ubrusa), 2 dana poslije zbog dobrog iskustva ista ekipa narucila iste stvari i kontali da li je nesto do nas ili fakat ne valjaju, ispostavilo se da ne valjaju, jednostavno onaj odvratni ukus mesa (ili cega vec) bio previse da bismo ponovo usli, niko ne pije pa nismo mogli zakljuciti da nam je prvi put bilo dobro sto smo pijani
inace kvalitet svega domaceg se ogleda u cinjenici da nisu u stanju napraviti proizvod koji nema oscilacija u kvaliteti
neki dan sam nakon dugo vremena jeo cevape u zmaju na stanici, narucio peticu, prvi cevap bio top, reko sta raja sere vrhunski cevapi, dojam su pokvarila ostala 4 cevapa koji su kako sam ih jeo bili sve gori i gori, ko da su od 5 razlicitih smjesa bili, reko neces vise ovdje na cevape
onako kad ga zacinis ti nemas pojma sta jedes, kao sto znas i je li meso koje je u njemu odron
mamas zaista varira u kvaliteti a kako znam najbolje govori cinjenica da smo jedan dan svi jeli i svakom je valjalo( od solo do 3 ubrusa), 2 dana poslije zbog dobrog iskustva ista ekipa narucila iste stvari i kontali da li je nesto do nas ili fakat ne valjaju, ispostavilo se da ne valjaju, jednostavno onaj odvratni ukus mesa (ili cega vec) bio previse da bismo ponovo usli, niko ne pije pa nismo mogli zakljuciti da nam je prvi put bilo dobro sto smo pijani
inace kvalitet svega domaceg se ogleda u cinjenici da nisu u stanju napraviti proizvod koji nema oscilacija u kvaliteti
neki dan sam nakon dugo vremena jeo cevape u zmaju na stanici, narucio peticu, prvi cevap bio top, reko sta raja sere vrhunski cevapi, dojam su pokvarila ostala 4 cevapa koji su kako sam ih jeo bili sve gori i gori, ko da su od 5 razlicitih smjesa bili, reko neces vise ovdje na cevape
- Edin H.
#82 Re: BASH
Naručio porciju od jednog ćevapa i mirna Bosna.nivla wrote: ↑14/07/2023 23:33 kad hoces da znas kakav je hamburger, narucis solo bez dodataka koji mu ubiju los ukus i odmah znas jel dodao soju, hljeb, piletinu, proteinski grasak, brasno itd
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#83 Re: BASH
Danas bio, nidje nikog.
Koncept je McD.
Mlada raja radi jos su neuigrani.
Ok hambasi, copycat Big Maca.
Koncept je McD.
Mlada raja radi jos su neuigrani.
Ok hambasi, copycat Big Maca.
-
moimoi
#84 Re: BASH
Arapi su ludi za KFC-om. Nema sanse pored njih da propadne.xoklix wrote: ↑14/07/2023 22:25 Večeras bijadoh , bukvalno sve identično kao McDonald's.
Od pomfrita, hambugera i nuggetsa do kečapa. Nema razlike.
Na fiskalnom je A.G.W. d.o.o. , vlasnik Mirsad Ćatić (Securitas).
Mislim da su dobili licencu od McDonald'sa , samo će nabaciti McD logo po okončanju sudskog postupka sa Ihtijarevicem.
Ambijent, ekrani za narudžbu,stolovi,stolice, kutak za kafu i kolače ma sve isto kao McD. Čak i profiterol identičan.
Po meni KFC može ključ u bravu kad ovi dobiju licencu.
- zanimljiv
#85 Re: BASH
KFC odlično radi i ne vidim da je skuplji od Basha. Meni lično više odgovara pristojno začinjena hrana u odnosu na industrijsku McD.
- Javier Pena
#87 Re: BASH
Nije uopšte isti koncept, ne kontam što ljudi porede KFC s mcd, bashom, bk i sličnim. KFC nudi samo piletinu koliko ja znam, kad mi se jede hamburger tj. govedina, nema tog KFCa koji će me natjerati da odem tamo, taman bio duplo jeftiniji.
-
Sid the sloth
#89 Re: BASH
Pa upravo to bi trebao biti dokaz da ne stavlja previse soje i milion zacina u burger nego kakvo je meso takav je burger. Ako ocekujes da nema previse smeca u smjesi onda si valjda svjestan da okus mesa nije uvijek isti. Meni je do sad uvijek bio dobar iako nije uvijek isti, nisam imao takav slucaj da je odvratnog okusa.
Naravno trebao bi tamo neko da degustira smjesu i da vidi da li je ok da se ne desi da burger ima okus pokvarenog mesa.
Evo ja upravo pojeo cheeseburger+, meni vrh okus, vidjet cemo kako ce stomak podnijeti
- nivla
#90 Re: BASH
ne ocekujem ja da u burger stavlja ramstek i biftek, ali isto tako odgovorno tvrdim da kvalitet mesa ne valja, ja ne ocekujem da mi burger bude kvalitete ko kuci kad ga napravim, ali isto tako ocekujem da za 10-11 maraka ne bude neki odron, sto se tice soje ne bi je nikako trebalo biti ali kod nas velike mesnice i u fasirano meso trpaju soju jer onda mogu natrpati dosta vode koji ce soja zadrzatiSid the sloth wrote: ↑15/07/2023 18:20Pa upravo to bi trebao biti dokaz da ne stavlja previse soje i milion zacina u burger nego kakvo je meso takav je burger. Ako ocekujes da nema previse smeca u smjesi onda si valjda svjestan da okus mesa nije uvijek isti. Meni je do sad uvijek bio dobar iako nije uvijek isti, nisam imao takav slucaj da je odvratnog okusa.
Naravno trebao bi tamo neko da degustira smjesu i da vidi da li je ok da se ne desi da burger ima okus pokvarenog mesa.
Evo ja upravo pojeo cheeseburger+, meni vrh okus, vidjet cemo kako ce stomak podnijeti![]()
ono sto se osjeti nije okus loseg mesa nego neke splacine koja ima boju mesa
sto se basha tice otici cu probati, a iskreno ne ocekujem neka cuda
-
sarajevsko_pivo
#91 Re: BASH
Kad bi mogao McDonalds doći kod nas ?xoklix wrote: ↑14/07/2023 22:47Dolazi im Burger King + McDonald's (ako se ispostavi tačnom moja pretpostavka o licenci), realno najslabija su karika. Jedino ako cijene snize imaju šanse da neko svaki peti put svrati u KFC umjesto McD/BK.
Onaj kod BCCa će preživjeti zbog lokacije i nedostatka konkurencije na istoj ,ali će sigurno dobrano opasti promet.
- xoklix
#92 Re: BASH
Napisao sam na prošloj stranici. Bash burger je 1/1 kopija McDonald'sa , sve je apsolutno identično. Mislim da su dobili licencu od McDonald'sa samo čekaju okončanje sudskog postupka sa Ihtijarevićem. U međuvremenu posluju pod imenom Bash Burger ,a McDonald's im u međuvremenu dostavlja proizvode.sarajevsko_pivo wrote: ↑15/07/2023 22:45Kad bi mogao McDonalds doći kod nas ?xoklix wrote: ↑14/07/2023 22:47
Dolazi im Burger King + McDonald's (ako se ispostavi tačnom moja pretpostavka o licenci), realno najslabija su karika. Jedino ako cijene snize imaju šanse da neko svaki peti put svrati u KFC umjesto McD/BK.
Nemam nikakav direktan info nego moja neka slobodna procjena obzirom na sličnost u okusu proizvoda.
-
sarajevsko_pivo
#93 Re: BASH
Ma ja mislim da je McDonalds završio sa BiH. Nemaju oni Sta čekati presudu
- tramvajtrojka
#94 Re: BASH

Bosanski vkusno i tochka jednostavno od izgleda i ponasanja menija, izgleda objekta okusa najjednostavnijeg jela klasicnog cheeseburgera sve vuce na McDonald's osim imena i pakovanja, sve ostalo je isto sladoledi isti , kolaci, ovaj bash mora da je neki dogovor i prelazni period dok McDonald's ne rijesi situaciju na sudu jer nemoguće je da su u potpunosti skinuli okus McDonald's proizvoda bez njihovih sastojaka
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#95 Re: BASH
Bolje kod "Otrova" izgleda hamburger
- oldtajmer
#96 Re: BASH
koliko kosta konkretno ovo zadovoljstvo ako nije frka sto pitam, ne jedem inace md i sl. pa fakat ne znam
- Ludzak
#97 Re: BASH
To je hrana nužno zlo. Jedeš te otrove od hrane, još i platiš to. Posebno po ovim vrućinama to je 
- Pandakonda
#98 Re: BASH
- oldtajmer
#99 Re: BASH
Pandakonda wrote: ↑16/07/2023 14:50Ovaj mali je ako se ne varam oko 4.5km dok su oni "big mac" 8.5km.
- xoklix
#100 Re: BASH
Ovaj mali cheeseburger je 3.5 KM...Pandakonda wrote: ↑16/07/2023 14:50Ovaj mali je ako se ne varam oko 4.5km dok su oni "big mac" 8.5km.