kvinoja wrote: ↑11/06/2023 21:13
O dendenovoj zadnjoj teoriji stvarno nemam riječi. Od 2018. pišeš po forumu balade o svjedoku E.M, ali sada si nadmašio sam sebe. Navodiš da su "murizovci" saznali da ih je E.M. izlevatio 23.05.2017, pa bi zbog bijesa od tog saznanja imali motov zapaliti kuću svjedoka E.M. U tom slučaju će ti balade morati ući u kategoriju Naučna fantastika, jer se događaj paljenja kuće desio 02.05.2017 (javno možeš saznati o tome na više mjesta ako se zaroviš). Znači, zašto bi osoba koju je spomenuo E.M. da je bila na licu mjesta (i da jest bio i da nije bio) imala želju da to uradi, kad nepismena rulja murizovci mogu upaliti vremensku mašinu, vratiti se 20ak dana u prošlost i zapaliti kuću tog svjedoka?
Eto, nisam znao tačan datum, ali pretpostavljao sam da je bilo nakon 23.05.2017. godine kada su u tužilaštvu Murizu i Feragetu rekli da ih je E.M. izlevatio.
Mada je to u čitavom kontekstu tvog prodavanja muda za bubrege potpuno nebitno, tek sam usput spomenuo mogućnost da su murizovci, a ne potvoreni Budnjo, imali jači motiv.
S druge strane, kada pogledamo saopštenje Kantonalnog tužilaštva, u njemu Dalida Burzić navodi da je Muriz samo tražio da ga prime nakon protesta i kažu mu šta je E.M. ispričao.
Tada su mu rekli da ga je E.M. izlevatio.
Međutim, sama činjenica da je Muriz insistirao upravo na tome da čuje zvanično šta je E.M. ispričao tužilaštvu, upućuje na zaključak da je već sumnjao da ih je izlevatio.
A znamo iz stare teme da je Muriz imao od "svojih ljudi" praktično sva saznanja iz istrage, da je CD sa Kuvajtske rezidencije imao prije nego što je on zvanično oduzet, da su policajci sa njim gledali snimke itd.
Tako da je vrlo moguće da je Muriz i prije 02.05.2017. godine imao saznanja o tome da je E.M. odbio svoju ublehu ponoviti dva mjeseca ranije u tužilaštvu, a Murizu sve vrijeme lagao da ju je ponovio.
Imamo na staroj temi post nekog, čini se, lokalca, koji je pisao kako se Muriz sa ekipom podigao i uništio romske nastambe nakon što su Seferovići uhapšeni. Ne znam je li tačno, ali niko to nije demantovao, a ukazuje na nasilan obrazac ponašanja.
Međutim, samo sam usput i retorički spomenuo da su murizovci imali motiv za agresiju prema E.M.-u, jer ih je dvaput izlevatio.
Ako to je jedina tvoja zamjerka (a i njena vrijednost je pod sumnjom) na sadržaj mog posta, onda se slažeš da pokvareno prodaješ muda pod bubrege u vezi svega ostalog?