Ja bi vaza izabrao izgled naspram konja ...vala meni je dosta i 150 konja..da imam 500 konja npr. ja mislim da vozacke nikad ne bih imao ... to ne mozes normalno voziti , a da te ne povucekonektovan wrote: ↑20/08/2021 08:14 Inače ti tuneri nisu dobre glave....nikako![]()
Ok, uradiš nešto na autu, recimo felgice zamijeniš zatamniš stakla,....ali svjesno trošiti hiljade maraka da dobiješ izgled clio RS, a imas ispod haube 1.2 16v sa 75 konja...je ludost,.![]()
.
Modifikovana auta u BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jelleMania
#76 Re: Modifikovana auta u BiH
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#77 Re: Modifikovana auta u BiH
Ako je u pitanju 180 ks, nekakva obična oprema sa ratkapama vs 180 ks napucende tipa gti, rs, R, type R...i ja bi uzeo izgled.jelleMania wrote: ↑20/08/2021 08:16Ja bi vaza izabrao izgled naspram konja ...vala meni je dosta i 150 konja..da imam 500 konja npr. ja mislim da vozacke nikad ne bih imao ... to ne mozes normalno voziti , a da te ne povucekonektovan wrote: ↑20/08/2021 08:14 Inače ti tuneri nisu dobre glave....nikako![]()
Ok, uradiš nešto na autu, recimo felgice zamijeniš zatamniš stakla,....ali svjesno trošiti hiljade maraka da dobiješ izgled clio RS, a imas ispod haube 1.2 16v sa 75 konja...je ludost,.![]()
.![]()
-
jelleMania
#78 Re: Modifikovana auta u BiH
A npr . 18o konja gti ,rs il R ili 3oo konja obicna oprema i ratkapekonektovan wrote: ↑20/08/2021 08:22Ako je u pitanju 180 ks, nekakva obična oprema sa ratkapama vs 180 ks napucende tipa gti, rs, R, type R...i ja bi uzeo izgled.jelleMania wrote: ↑20/08/2021 08:16
Ja bi vaza izabrao izgled naspram konja ...vala meni je dosta i 150 konja..da imam 500 konja npr. ja mislim da vozacke nikad ne bih imao ... to ne mozes normalno voziti , a da te ne povuce![]()
![]()
- Login77777
#79 Re: Modifikovana auta u BiH
Ja sam recimo u njemacku svog vozio i samo te software (einzelabstimmung) kosta oko 2500 eura.
Pa dijelovi itd sto treba prije ugraditi. Ima tu posla i para za dati ako hoces uredno da imas.
Pa dijelovi itd sto treba prije ugraditi. Ima tu posla i para za dati ako hoces uredno da imas.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#80 Re: Modifikovana auta u BiH
180 ks je sasvim dovoljno.jelleMania wrote: ↑20/08/2021 08:24A npr . 18o konja gti ,rs il R ili 3oo konja obicna oprema i ratkapekonektovan wrote: ↑20/08/2021 08:22
Ako je u pitanju 180 ks, nekakva obična oprema sa ratkapama vs 180 ks napucende tipa gti, rs, R, type R...i ja bi uzeo izgled.![]()
![]()
- nepass1
#81 Re: Modifikovana auta u BiH
Radije bih 300ksjelleMania wrote: ↑20/08/2021 08:24A npr . 18o konja gti ,rs il R ili 3oo konja obicna oprema i ratkapekonektovan wrote: ↑20/08/2021 08:22
Ako je u pitanju 180 ks, nekakva obična oprema sa ratkapama vs 180 ks napucende tipa gti, rs, R, type R...i ja bi uzeo izgled.![]()
![]()
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#82 Re: Modifikovana auta u BiH
Kacenje kineskih dijelova na auto tipa onog subarua nije tuning, nego neukusno seljacenje auta, jos folija u onoj gadljivoj plavoj koja treba kap da imitira OEM subaru plavu, uz koju ide zlatna felga za zlatnim brembo celjustima...jelleMania wrote: ↑20/08/2021 07:24 Zavisi sta ko ganja ...neko ganja samo stajling i te modifikacije ...nije mu bitno sto je ispod haube 66 kw ... drugi opet hoce konje i da se trkaju , a vanjski izgled im nije toliko vazan ... dok treci koji hoce i jednog i drugo su rijetki ...jer to bas onda skup hobi ... uglavnom svak se ravna koliki mu je budjet ... i mrzim osudjivanja , jer nemamo svi ni isti ukus ni oko sta je lijepo sta nije ...
o tuningu tog motora necu ni govorit, cudi me da mu nisu zveknuli dihtunzi glave i lezajevi i 5b mjenjac koji puca ko ledenica kad se digne snaga i vozi agresivno...
Jos kae koliko, 30/40 hiljada
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#83 Re: Modifikovana auta u BiH
Odavno auto nije plavi 
-
artur morgan
#84 Re: Modifikovana auta u BiH
Modifikovana auta osim auta koja nisu putnička...Treba strogo kažnjavati kad se otkriju te modifikacije i isključiti ih iz saobraćaja-oduzeti privremeno ili trajno osim ako se uradio i dobio potrebni atest ili se vrati na fabričke postavke. Ko meni garantaju bilo kakvu sigurnost na cesti pored tih modifikovanih vozila. Kao chipuju motore, rade modifikacije sa mapama, stavljaju druge amortizere, spuštaju auta, ugrađuju kineske dijelove i sl., a vani za drugi profil felgi i guma ako nisu fabrički pišu kazne. Ovdje je to još sve na divlje...sve urađene modifikacije se moraju legalizirati da bi bile dozvoljene. Da se tako radi, onda i ne bi bilo ovog seljo tuninga na sve strane...već bi to bila auta koja bi bila pojava na cesti 
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#85 Re: Modifikovana auta u BiH
Koja je tebi razlika je li neko auto ima 140 ili 180KS? Evo npr. 2.0 TDI Stage 1. Kako to tebe može "ugroziti" 180KS a da ne može 140? Baš me zanima.
- kabal1337
#86 Re: Modifikovana auta u BiH
Mene zanima zasto vozaci kritikuju remap-e, ugradnju drugih amortizera koji svakako imaju TUV nije da su sa wisha.
Mnogo proizvodjaca dijelova su iz Kine.
Pa i kineske felge imaju TUV
Podize se cijena tehnickog pregleda, to je ok. A to sto se ne odrzavaju ceste, na nanosi se novi sloj asfalta sto je sigurnije to nikog ne interesuje.
Iskreno kvalitetan aftermarket amortizer ce se bolje ponasati na kocenju.
Sve je to uspostavljeno da se pare klepaju, a ne da se doprinese povecanju sigurnosti.
Zamisli da su ceste bez rupa, i da je rasvjeta odlicna. Niko ne bi trcao da ugradjuje LED sijalice, xenone, led barove.
Zamisli marzu ja renomirane proizvodjace guma i dijelove kocionih sistema
Podize se cijena tehnickog pregleda, to je ok. A to sto se ne odrzavaju ceste, na nanosi se novi sloj asfalta sto je sigurnije to nikog ne interesuje.
Sve je to uspostavljeno da se pare klepaju, a ne da se doprinese povecanju sigurnosti.
Zamisli da su ceste bez rupa, i da je rasvjeta odlicna. Niko ne bi trcao da ugradjuje LED sijalice, xenone, led barove.
Zamisli marzu ja renomirane proizvodjace guma i dijelove kocionih sistema
Last edited by kabal1337 on 20/08/2021 15:47, edited 1 time in total.
-
foxlife
#87 Re: Modifikovana auta u BiH
zato sto remap po propisu uradi mozda 3% vozaca ostalo je sve kao i sa stajlingom tjuningom i sl na vrat na nos u licnoj reziji itdkabal1337 wrote: ↑20/08/2021 15:33 Mene zanima zasto vozaci kritikuju remap-e, ugradnju drugih amortizera koji svakako imaju TUV nije da su sa wisha.
isto kao kad bi ja sada povecavao snagu a nemam pojma da treba i druga turbina i kocnice i crijeva i sta ja znam sta sve ne
al jok meni je vazno da sam ja sa 140 nabio na 180 i to je to najjaci u raji
- kabal1337
#88 Re: Modifikovana auta u BiH
Koga briga, njegova je turbina, njegov je motor.foxlife wrote: ↑20/08/2021 15:47zato sto remap po propisu uradi mozda 3% vozaca ostalo je sve kao i sa stajlingom tjuningom i sl na vrat na nos u licnoj reziji itdkabal1337 wrote: ↑20/08/2021 15:33 Mene zanima zasto vozaci kritikuju remap-e, ugradnju drugih amortizera koji svakako imaju TUV nije da su sa wisha.
isto kao kad bi ja sada povecavao snagu a nemam pojma da treba i druga turbina i kocnice i crijeva i sta ja znam sta sve ne
-
foxlife
#89 Re: Modifikovana auta u BiH
briga je mene koji se vozi pored njegakabal1337 wrote: ↑20/08/2021 15:49Koga briga, njegova je turbina, njegov je motor.foxlife wrote: ↑20/08/2021 15:47
zato sto remap po propisu uradi mozda 3% vozaca ostalo je sve kao i sa stajlingom tjuningom i sl na vrat na nos u licnoj reziji itd
boli mene briga sto ce njemu crknuti motor turbina ili mirisni boric
nego sto ce ugroziti mene tebe petog desetog
- kabal1337
#90 Re: Modifikovana auta u BiH
ma je li, a to sto oduzimas prednost u kruznom. Ti ne ugozavas nikoga. Bjezi, sto ne mogu te usrane price.
A ne smeta ti sto se ceste ne odrzavaju, ne smeta ti losa rasvjeta. Tebe on ugrozava, mozes mislit ( preko auta mu pise cipovan sam 140-180)
Vozilo ne ugrozava, vec njegov operater.
A ne smeta ti sto se ceste ne odrzavaju, ne smeta ti losa rasvjeta. Tebe on ugrozava, mozes mislit ( preko auta mu pise cipovan sam 140-180)
-
foxlife
#91 Re: Modifikovana auta u BiH
kome uzimam prednost u kruznom?kabal1337 wrote: ↑20/08/2021 15:54 ma je li, a to sto oduzimas prednost u kruznom. Ti ne ugozavas nikoga. Bjezi, sto ne mogu te usrane price.
ajde prvo da naucimo sta je kruzni pa onda udji u diskusiju
ode ti daleko sto niko nije ni pomenuo zato sto nemas nista konkretno da kazes
i govorim o vozacima da ugrozavaju al si ti ocito ogranicen da to procitas
zato sam i napisao da mozda 3% a i to je optimisticno uradi taj remap kako treba
vidim pronasao si se sigurno si jedan od tjunera koji su cipovali auto pa se nasao prozvan
-
STARx
#92 Re: Modifikovana auta u BiH
Aftermarket bilstein amortizer je bolji od 90% amortizera koji se ugradjuju kao prva ruka..
- kabal1337
#93 Re: Modifikovana auta u BiH
Ja nemam nista protiv remapa, prvi sam odmah rekao da se kod nas u gradu ne moze uraditi kvalitetna mapa vec da su to kupljenje mape od stranih proizvodjaca. Da nisu, auta nikada ne bi cadila s obzirom da nije izvucen max iz dizni.
-Ne interesuje me balkanska scena, niti spustanje auta do poda. Meni to nema nikakve funkcionalne koristi, niti bi vozio kineske felge. To je moj licni izbor. Vise mi se dopadaju kovane i olaksane felge, nego neke kineske lijepe.
-Isto tako kao sto mozes divljati sa fabrickim autom pa napraviti udes, tako isto mozes i sa modifikovanim.
-Smijesno mi je, zato sto cete opravdavati povecanje tehnickog pregleda pa cemo imati situaciju kao u Srbiji.
- Kocnice su subjektivan osjecaj. Ako vozilo fabricki ubrzava do 120, ako sa remapom brze ubrzava do 120. Razlike za kocnice nema, nismo na trkama da se pregriju.
- Ne podrzavam divljanje, kriva je degeneracija koja nema discipline niti postovanja prema bilo cemu.
Nije do mene sto vi potajno podrzavate Dragona od kojeg nista korisno ne mozete nauciti, dok momak koji restaurira svoju Toyotu AW11, a takodjer je iz ovog grada, koji ima znanja barem cita ne bude ispracen.
-Ne interesuje me balkanska scena, niti spustanje auta do poda. Meni to nema nikakve funkcionalne koristi, niti bi vozio kineske felge. To je moj licni izbor. Vise mi se dopadaju kovane i olaksane felge, nego neke kineske lijepe.
-Isto tako kao sto mozes divljati sa fabrickim autom pa napraviti udes, tako isto mozes i sa modifikovanim.
-Smijesno mi je, zato sto cete opravdavati povecanje tehnickog pregleda pa cemo imati situaciju kao u Srbiji.
- Kocnice su subjektivan osjecaj. Ako vozilo fabricki ubrzava do 120, ako sa remapom brze ubrzava do 120. Razlike za kocnice nema, nismo na trkama da se pregriju.
- Ne podrzavam divljanje, kriva je degeneracija koja nema discipline niti postovanja prema bilo cemu.
Nije do mene sto vi potajno podrzavate Dragona od kojeg nista korisno ne mozete nauciti, dok momak koji restaurira svoju Toyotu AW11, a takodjer je iz ovog grada, koji ima znanja barem cita ne bude ispracen.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#94 Re: Modifikovana auta u BiH
de bolan, sta treba iskljucivati, zato mi je australija najjaca zemlja, inzinjer pregleda i odobri, registracija ide ko halva...artur morgan wrote: ↑20/08/2021 14:48 Modifikovana auta osim auta koja nisu putnička...Treba strogo kažnjavati kad se otkriju te modifikacije i isključiti ih iz saobraćaja-oduzeti privremeno ili trajno osim ako se uradio i dobio potrebni atest ili se vrati na fabričke postavke. Ko meni garantaju bilo kakvu sigurnost na cesti pored tih modifikovanih vozila. Kao chipuju motore, rade modifikacije sa mapama, stavljaju druge amortizere, spuštaju auta, ugrađuju kineske dijelove i sl., a vani za drugi profil felgi i guma ako nisu fabrički pišu kazne. Ovdje je to još sve na divlje...sve urađene modifikacije se moraju legalizirati da bi bile dozvoljene. Da se tako radi, onda i ne bi bilo ovog seljo tuninga na sve strane...već bi to bila auta koja bi bila pojava na cesti![]()
jedan od primjera 1500+ks(cak ni blok nije original), fabrika kaze 276

- kabal1337
#95 Re: Modifikovana auta u BiH
Pa dobro i Hotina Lancia je registrovana
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#96 Re: Modifikovana auta u BiH
pisao je on na forumu nekad...on sve snima na engleskom,ne krevelji se, ne pravi budalu od sebe i odmah nije interesantan. ciljano mu je strana publika ,prati ga sigurno i nesto nase raje koja je obrazovanija ,pametnija i zna engleski.ali mali je to procenat ...
-
530i
#97 Re: Modifikovana auta u BiH
Jedini tip iz BiH koga vrijedi pratiti na yt, svaka mu čast.
-
foxlife
#98 Re: Modifikovana auta u BiH
u tome i jeste fazon
taj momak sve uradi po ps-u al nije zanimljiv nije mu rijecnik joj brate ludilo i sl
to govori samo o publici ovdje
isto kao sto sam rekao da mozda 3% ljudi uradi uredno taj tuning a ostalo je sve ma moze braca to samo ubaci spusti zatamni i neka se cuje
i prica sta vi znate sta je tuning stajling i sl a da li ista od toga pridonosi performansama pojma nemaju cak je i obrnuta situacija da odmaze
kad je ovdje popularan dragon jala cece i sl sve govori
taj momak sve uradi po ps-u al nije zanimljiv nije mu rijecnik joj brate ludilo i sl
to govori samo o publici ovdje
isto kao sto sam rekao da mozda 3% ljudi uradi uredno taj tuning a ostalo je sve ma moze braca to samo ubaci spusti zatamni i neka se cuje
i prica sta vi znate sta je tuning stajling i sl a da li ista od toga pridonosi performansama pojma nemaju cak je i obrnuta situacija da odmaze
kad je ovdje popularan dragon jala cece i sl sve govori
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw