Dodik kaze hocemo miran razlaz a Bakir odgovori nema mirnog razlaza. A onda u Sarajevu kazu Dodik zvecka oruzjem. wtf? Ovaj koji kaze da hoce miran razlaz zvecka oruzjem a ne onaj koji kaze da nema mirnog razlaza ne zvecka oruzjem? To je zato sto nakog 25 godina svakodnevne price o tome kako smo zrtve genocidnih komsija, zrtva misli da ima pravo na sve, cak i da izvrce teze i da vjeruje tom izvrtanju.Hafis wrote: ↑06/09/2020 07:28 Što kaže dijaspora - ne postoji bošnjački nacionalizam.
Trenutno je uvjerljivo najsnažniji u ovoj zemlji, počevši od liderskih potpirujucih izjava, izjava "intelektualne" elite pa do pisanja petparacke avazstine i ostalog nepismenog medijskog sranja.
Klasični nzakašnjeli nacionalizam s latentnim iskazivanjem zelje za revansizmom, ali uvjerljivo najopasniji za ovu zemlju.
Svjedok sam u kolikoj mjeri živi ovdje u Mostaru. Jednostavno ti ljudi žive u devedesetim. Imam bezbroj primjera iz zivota.
Šta je bošnjački nacionalizam?
-
VMxxx37
#76 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
-
allem_77
#77 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Nije znao da se radi o luđacima. Koji prijetnju sprovedu u djelo. Genocid, ubijanje djece...
-
VMxxx37
#78 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
-
allem_77
#79 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Jesi li ti glasao ZA nezavisnu, suverenu...Bosnu i Hercegovinu?
-
VMxxx37
#80 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Nisam bio dovoljno star da glasam, ali sam bio apsolutno protiv toga. Govorio sam ljudima da je to put u propast i cudio se starijim koji su se cinili kao inteligentni ljudi kako mogu biti tako naivni. Sjecam se svojoih profesora u srednjoj koji su govorili u fazonu od sutra Bosna slobodna drzava pa cemo u EU. Ja gledam i kotam vidi budala. I tacno je bilo kako sam mislio da svi vide da ce biti, ali eto, nazalost, masa ljudi nisu znali sta rade.
- sinuhe
#81 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
BiH je podijeljena i nerazvijena zemlja u kojoj se vlada parolama. Malo je i neodgovorno govoriti o nacionalizmima ovih ili onih.
- horkesh
#82 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Jaštaradi druže.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 02:42Ako je Karadzic prijetio nestankom bosnjaka ukoliko se SDA opredjeli za referendum o otcjepljenju i to sve dok traje rat u Hrvatskoj, zasto se onda Alija odlucio za taj referendum? Zasto nije sacuvao narod?horkesh wrote: ↑06/09/2020 02:19Jaštaradi druže.
Karadžić je tek nako prijetio nestankom Bošnjaka, a rat u Hrvatskoj uveliko trajao. Sve su krivi Bošnjaci.
Nisam ja rekao "HR-HB", ali mi je vrlo znakovito da si to ti tako promijenio. Mnoge stvari su jasnije![]()
Ne moraš ti to nama objašnjavati, shvatili smo mi sve. A i Armija RBiH je napala HVO, sve s onih 10.000 vojnika koji su se misteriozno prokrijumčarili iz Srebrenice i došli u Srednju Bosnu, a koji su kasnije nestali i niko o njima više nikad ništa nije čuo.
Kad na ovo das odgovor skontaces sustinu ideologije SDA.
Da je BiH ostala u Jugoslaviji, tekli bi med & mlijeko. Na primjer, onakav med & mlijeko kakav trenutno teče Bošnjacima u RS-u.
Ove zamjene teza su mi odnekud poznate, hmmm... Alija kriv za rat, Srbi bili prosto natjerani da pobiju Bošnjake, a lijepo ih još upozorili bili.
-
VMxxx37
#83 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Srbi nisu natjerani. Oni su imali program etnickog ciscenja koji nisu ni krili. Bili su naorizani i vec u ratu sa Hrvatskom. Zasto im je Alija dao povod? Sta je Alija htio da postigne?
Mozda je htio da postigne upravo ovo sto imamo. SDA je na vlasti. Bakira i Sebiju niko ne poziva na odgovornost i Sarajevo lice mnogo vise na SDA model 2020 nego 1992.
Mozda je htio da postigne upravo ovo sto imamo. SDA je na vlasti. Bakira i Sebiju niko ne poziva na odgovornost i Sarajevo lice mnogo vise na SDA model 2020 nego 1992.
Last edited by VMxxx37 on 06/09/2020 09:41, edited 1 time in total.
- MorningStar
#84 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Mislim da se odnosi da ides nepripremljen u rat - govori ti neprijatelj bit ce rat ako se osamostali bih (neprijatelj naoruzan do zuba) ti podjes u referendum pa dovis da ce biti sve uredu i onda izjavis “samo narod moze bih odbraniti” u prevodu ajmo referendum pa se sad snadjite ... mislim da niebi bilo na odmet malo politicke prepredenosti - ono planiranja i tako...horkesh wrote: ↑06/09/2020 09:30Jaštaradi druže.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 02:42Ako je Karadzic prijetio nestankom bosnjaka ukoliko se SDA opredjeli za referendum o otcjepljenju i to sve dok traje rat u Hrvatskoj, zasto se onda Alija odlucio za taj referendum? Zasto nije sacuvao narod?horkesh wrote: ↑06/09/2020 02:19
Jaštaradi druže.
Karadžić je tek nako prijetio nestankom Bošnjaka, a rat u Hrvatskoj uveliko trajao. Sve su krivi Bošnjaci.
Nisam ja rekao "HR-HB", ali mi je vrlo znakovito da si to ti tako promijenio. Mnoge stvari su jasnije![]()
Ne moraš ti to nama objašnjavati, shvatili smo mi sve. A i Armija RBiH je napala HVO, sve s onih 10.000 vojnika koji su se misteriozno prokrijumčarili iz Srebrenice i došli u Srednju Bosnu, a koji su kasnije nestali i niko o njima više nikad ništa nije čuo.
Kad na ovo das odgovor skontaces sustinu ideologije SDA.
Da je BiH ostala u Jugoslaviji, tekli bi med & mlijeko. Na primjer, onakav med & mlijeko kakav trenutno teče Bošnjacima u RS-u.
Ove zamjene teza su mi odnekud poznate, hmmm... Alija kriv za rat, Srbi bili prosto natjerani da pobiju Bošnjake, a lijepo ih još upozorili bili.
-
VMxxx37
#85 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
A mozda je Alija bas htjeo da narod strada? Jel ti to palo na pamet? Znao je da njemu nece nista biti i da Bakir moze u trezor.
Zasto svi misle da je Aliji bilo stalo do naroda, samo je bio naivan? Na osnovu cega? Hajmo pogledati kako je prosla SDA 30 godina nakon rata i kako je prosla porodica Izewtbegovic pa zamislimo kako bi prosla stranka SDA i porodica izetbegovic da je BiH ostala u Yu.Vidimo da su odliucno prosli i da dan danas pricaju kako je rat bio samo zato sto su Srbi genocidni. Zaista? A vama Izetbegovicima rat nije valjao? I danas im valja jer kad neko spomene korupciju oni mu kazu da je cetnik. Sjajna fora.
Zasto svi misle da je Aliji bilo stalo do naroda, samo je bio naivan? Na osnovu cega? Hajmo pogledati kako je prosla SDA 30 godina nakon rata i kako je prosla porodica Izewtbegovic pa zamislimo kako bi prosla stranka SDA i porodica izetbegovic da je BiH ostala u Yu.Vidimo da su odliucno prosli i da dan danas pricaju kako je rat bio samo zato sto su Srbi genocidni. Zaista? A vama Izetbegovicima rat nije valjao? I danas im valja jer kad neko spomene korupciju oni mu kazu da je cetnik. Sjajna fora.
- horkesh
#86 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Ne treba amnestirati same Bošnjake koji su sve do zadnje minute nosili Titove slike, pili kafe dok je istočna Bosna gorila i govorili "ma neće ovo dugo, neće ovo kod nas".MorningStar wrote: ↑06/09/2020 09:40Mislim da se odnosi da ides nepripremljen u rat - govori ti neprijatelj bit ce rat ako se osamostali bih (neprijatelj naoruzan do zuba) ti podjes u referendum pa dovis da ce biti sve uredu i onda izjavis “samo narod moze bih odbraniti” u prevodu ajmo referendum pa se sad snadjite ... mislim da niebi bilo na odmet malo politicke prepredenosti - ono planiranja i tako...horkesh wrote: ↑06/09/2020 09:30Jaštaradi druže.
Ali ova trolčina svakako ne misli na to.
- salik79
#87 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
To ti profesori bili vidoviti?! EU 1992.?VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 09:24Nisam bio dovoljno star da glasam, ali sam bio apsolutno protiv toga. Govorio sam ljudima da je to put u propast i cudio se starijim koji su se cinili kao inteligentni ljudi kako mogu biti tako naivni. Sjecam se svojoih profesora u srednjoj koji su govorili u fazonu od sutra Bosna slobodna drzava pa cemo u EU. Ja gledam i kotam vidi budala. I tacno je bilo kako sam mislio da svi vide da ce biti, ali eto, nazalost, masa ljudi nisu znali sta rade.
Ti, ako si i rodjen bio, je golemo.
Usput, mozes li mi navesti broj nesrusenih dzamija i ostalih vjerskih objekata muslimana na teritoriji RS i HRHB, kontra broju srusenih crkava i ostalih vjerskih objekata katolika i pravoslavaca na teritoriji pod kontrolom zvanicne, medjunarodno priznate, Vlade RBiH?
- LBVIEW
#88 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Svakako, a vi kolektivno drustvo sestara milosrdnica.Hafis wrote: ↑06/09/2020 07:28 Što kaže dijaspora - ne postoji bošnjački nacionalizam.
Trenutno je uvjerljivo najsnažniji u ovoj zemlji, počevši od liderskih potpirujucih izjava, izjava "intelektualne" elite pa do pisanja petparacke avazstine i ostalog nepismenog medijskog sranja.
Klasični nzakašnjeli nacionalizam s latentnim iskazivanjem zelje za revansizmom, ali uvjerljivo najopasniji za ovu zemlju.
Svjedok sam u kolikoj mjeri živi ovdje u Mostaru. Jednostavno ti ljudi žive u devedesetim. Imam bezbroj primjera iz zivota.
Performans "oni dolaze", propovjednik Dario Kordic, odlikovanje onog smrada Jelica... su inace primjere uljudbe i mitteleuropejjstva.
Btw. Bosnjaci u Mostaru su najtolerantniji ljudi na svijetu, s obzirom kakvo zlo im se srucilo na glave.
- Bloo
- Globalna šefica
#89 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Vidim okupila se bošnjačka forumska krema i po neki disident da pomognu trolu....
Na kraju dana, jedni će se osjećati bolje jer su odbranili etnonacionalno biće svog naroda dubokim analizama i izjavama već viđenim, ali pretpostavljam da osjećaj pravednosti i nepogriješivosti nekima pomaže da bolje zaspu, unatoč očitim logičkim disonancama u upisima, drugi će dobiti sendvič, a treći..ko zna....
Jednog dana, možda, tema sličnog naziva će zaživjeti sa objektivnim osvrtima i analizama, a ne trolovskim podjebavanjima i subjektivnim snowflake upisima.
Zabavljajte se danas, sutra ključam temu.
Na kraju dana, jedni će se osjećati bolje jer su odbranili etnonacionalno biće svog naroda dubokim analizama i izjavama već viđenim, ali pretpostavljam da osjećaj pravednosti i nepogriješivosti nekima pomaže da bolje zaspu, unatoč očitim logičkim disonancama u upisima, drugi će dobiti sendvič, a treći..ko zna....
Jednog dana, možda, tema sličnog naziva će zaživjeti sa objektivnim osvrtima i analizama, a ne trolovskim podjebavanjima i subjektivnim snowflake upisima.
-
VMxxx37
#91 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Ja koliko znam crkve niko nije dirao pod vlascu SDA, niti su bosnjaci sistematski progonili druge kao Srbi i Hrvati. To uopste i nije moja teza. Moja je teza da je SDA htjela da bosnjaci budu zrtve e kako bi postali vise religiozni nego sto su bili dotad, pa da Bosna postane ovo sto je dans. A i neke pare da se uzmu u ratnom profiterstvu, donacinjama iz islamskog svijeta, itd. Ako iznudimo intervenciju sto je i zaustavilo rat, onda ok. ali daj da islamiziramo maksimalno sekularan narod i utemeljimo begovat. Tpo mozemo samo u ratu. To je bio interes.salik79 wrote: ↑06/09/2020 09:55To ti profesori bili vidoviti?! EU 1992.?VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 09:24Nisam bio dovoljno star da glasam, ali sam bio apsolutno protiv toga. Govorio sam ljudima da je to put u propast i cudio se starijim koji su se cinili kao inteligentni ljudi kako mogu biti tako naivni. Sjecam se svojoih profesora u srednjoj koji su govorili u fazonu od sutra Bosna slobodna drzava pa cemo u EU. Ja gledam i kotam vidi budala. I tacno je bilo kako sam mislio da svi vide da ce biti, ali eto, nazalost, masa ljudi nisu znali sta rade.
Ti, ako si i rodjen bio, je golemo.
Usput, mozes li mi navesti broj nesrusenih dzamija i ostalih vjerskih objekata muslimana na teritoriji RS i HRHB, kontra broju srusenih crkava i ostalih vjerskih objekata katolika i pravoslavaca na teritoriji pod kontrolom zvanicne, medjunarodno priznate, Vlade RBiH?
Valjalo je stvoriti ovaj viktimoloski narativ koji slusamo svaki dan. Oni su bili u saradnji sa Karadzicem a narod je bio zrtva. Shvati da narod nije na istoj strani bio kao SDA 1992 - 1995, ali se danas tako osjeca zbog stokholmskog sindroma.
-
VMxxx37
#92 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Ja nikad nisam negdje procitao da se radi ozbiljna analiza SDA ideologije? Po cemu je ovo trolanje?Bloo wrote: ↑06/09/2020 10:03 Vidim okupila se bošnjačka forumska krema i po neki disident da pomognu trolu....
- Point.
#93 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Je li ti razumiješ da prema DMS i Ustavu BiH entiteti nemaju pravo ni na kakav razlaz, mirni ili nemirni. Možeš li da razumiješ to?VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 09:02Dodik kaze hocemo miran razlaz a Bakir odgovori nema mirnog razlaza. A onda u Sarajevu kazu Dodik zvecka oruzjem. wtf? Ovaj koji kaze da hoce miran razlaz zvecka oruzjem a ne onaj koji kaze da nema mirnog razlaza ne zvecka oruzjem? To je zato sto nakog 25 godina svakodnevne price o tome kako smo zrtve genocidnih komsija, zrtva misli da ima pravo na sve, cak i da izvrce teze i da vjeruje tom izvrtanju.Hafis wrote: ↑06/09/2020 07:28 Što kaže dijaspora - ne postoji bošnjački nacionalizam.
-
VMxxx37
#94 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
To nema veze. Da bosnjaci zele da se Rs odvoji Dejton bi bio nebitan.Point. wrote: ↑06/09/2020 10:17Je li ti razumiješ da prema DMS i Ustavu BiH entiteti nemaju pravo ni na kakav razlaz, mirni ili nemirni. Možeš li da razumiješ to?VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 09:02Dodik kaze hocemo miran razlaz a Bakir odgovori nema mirnog razlaza. A onda u Sarajevu kazu Dodik zvecka oruzjem. wtf? Ovaj koji kaze da hoce miran razlaz zvecka oruzjem a ne onaj koji kaze da nema mirnog razlaza ne zvecka oruzjem? To je zato sto nakog 25 godina svakodnevne price o tome kako smo zrtve genocidnih komsija, zrtva misli da ima pravo na sve, cak i da izvrce teze i da vjeruje tom izvrtanju.Hafis wrote: ↑06/09/2020 07:28 Što kaže dijaspora - ne postoji bošnjački nacionalizam.
- Point.
#95 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Ima veze. Po DMS nema razlaza a pošto je Dodiku DMS sveto slovo na papiru, znači džaba trubiš. Nema. Motaj kablove.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 10:19To nema veze. Da bosnjaci zele da se Rs odvoji Dejton bi bio nebitan.Point. wrote: ↑06/09/2020 10:17Je li ti razumiješ da prema DMS i Ustavu BiH entiteti nemaju pravo ni na kakav razlaz, mirni ili nemirni. Možeš li da razumiješ to?VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 09:02
Dodik kaze hocemo miran razlaz a Bakir odgovori nema mirnog razlaza. A onda u Sarajevu kazu Dodik zvecka oruzjem. wtf? Ovaj koji kaze da hoce miran razlaz zvecka oruzjem a ne onaj koji kaze da nema mirnog razlaza ne zvecka oruzjem? To je zato sto nakog 25 godina svakodnevne price o tome kako smo zrtve genocidnih komsija, zrtva misli da ima pravo na sve, cak i da izvrce teze i da vjeruje tom izvrtanju.
-
VMxxx37
#96 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
-
jesam1
#97 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Moderacija daj ukinite ovog vanzemaljca. Razglaba se o debilnoj temi.
Nista - nema ga. To je to - tema gotova.
Ako ima neko nesta pametno da pise ima pdf "Konktretni prijedlozi za Kanton Sarajevo" itd.
Nista - nema ga. To je to - tema gotova.
Ako ima neko nesta pametno da pise ima pdf "Konktretni prijedlozi za Kanton Sarajevo" itd.
-
mesarkasapin
#98 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Nemoj svega ti, pa tek sutra počinje. Dolaze vikendaši iz Goražda, Gacka, Nevesinja, Gusinja i ujutro se javljaju sa radnih mjesta iz Telecoma. Ako zaključaš mislit ćemo da si kao i oniBloo wrote: ↑06/09/2020 10:03 Vidim okupila se bošnjačka forumska krema i po neki disident da pomognu trolu....
-
allem_77
-
Loki2k9
#100 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?
Jos jedan tvoj perfidan pokusaj u janjecoj kozi. Pretpostavljam da ste se na fasistickom HZHB forumu dogovorili o ovoj temi pa se organizovano upakovani u sjajni celofan pojavili ovdje da gurate tu ideju.VMxxx37 wrote: ↑05/09/2020 21:43MaksprotivMarksa wrote: ↑05/09/2020 21:32 Bosnjacki nacionalizam postoji i najopasniji je nacionalizam u BiH, ne zato sto je krvolocniji, ludji, mracniji od druga dva nacionalizma, nego zato sto je reaktivan, samoopravdavajuci, nejasno artikuliran.
Bosnjacki nacionalisti su zaista uradili mnogo u posljednjih deset godina, pomjerili su citav politicki spektar medju Bosnjacima ka klerikalnoj desnici, konacno su zatvorili okvir neobosnjastva, zatvoren u trokutu IZ BiH - SDA (misli se na sve otvoreno "patriotake stranke") - samo viktimizacija.
Bosnjaci su nezadovoljni postojecim stanjem, popusili su pricu po kojoj su krivci za takvo stanje Srbi i Hrvati, a nikako lideri bosnjackog naroda, sve se relativizira, filofasisticki sentimenti postaju dio main streama, munafikluk i lazna konzervativnost nacionalna odrednica, bas kao i kriminal, korupcija i kukavicluk.
Bosnjacima se ne moze puno toga zamjeriti, bez vodstva smo, transgeneracijske traume su ozbiljne, na udaru smo razlicitih uticaja, uticaja koji siju buduci razdor unutar naroda, ovdje mislim na nase prijatelje iz islamskih zemalja, sami smo, napusteni, obezglavljeni.
Mislim da si na tragu istine kada govoris o viktimizaciji. To je kljucna ideologija za reproduciranje postojeceg stanja. Ja to nazivam viktimoloskom demagogijom. Svojstvena je I Erdoganu I mislim da je SDA to pokupila od Muslimansk9g bratstva.
Da stvar bude bizarnija, bosnjaci su dobili rat. Dobili su sve bitne dijelove drzave tj sve vece gradove osim Banjaluke i zapadnog predgradja Mostara ali prema zvanicnoj ideologiji ishod Dejtona je neoravedan po Bosnjake. Kao da kvadrat stana u Cajnicu vrijedi isto kao kvadrat stana u Strosmajerovoj.