vjerujem u izreku- ko kuca, otvorice mu se...
Golf 5 zamjena kilometar sata
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kuli1961
#76 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
no hard feelings, mozda grijesim, a mozda ne.. cisto licna impresija
- JavierBosnia
#77 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
E bas sam uljez, dže mene ubaci
Javieru auto haman generacija sa njim
- Maraschino
#78 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
@Dzenan92, sto ti to sve treba?
-
Dzenan92
#79 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Evo ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio i iz dna srca se izvinjavam. Pogrijesio jesam sto sam rekao neke rijeci, nisam trebao ali sam izrevoltiran bio, pogotovo sto neko nema konkretne dokaze da nesto ne moze osim "ne isplati se, skuplja pita nego tepsija" uradi veliki servis, kupi gume, uradi ovo, uradi ono. Sve sto sam htjeo i sto me je interesovalo je bilo da li se moze prokleti sat ugraditi u prokleto auto. Momak mi je dao korisne savjete i njemu sam vjerovao dok se pojedinci nisu umjesali i popljuvali sve sto je i on rekao, a sto i ja. Ako je kilometar sat tuning onda ja stvarno ne znam sta je tuning. Ako forumi sluze da neko ispoljava svoje kompleske na tudzim pitanjima onda sam ja stvarno fulio mjesto gdje da trazim pomoc. Prije par mjeseci sam kupio dijagnostiku i svasta pojebao na autu, ovde na forumu sam postavio pitanje i jedan decko mi je pomogao kako da sve vratim u prvobitno stanje, imao sam cak i njegov broj telefona, ali taj telefon mi je ostao na krovu od auta i negdje sam ga izgubio u voznji. Do toga momka vise nisam mogao doci pa sam postavio ovo pitanje u nadi da cu ponovo naletiti na toga decka. Ja se jos jednom izvinjavam svima koga sam uvrijedio nije mi namjera bila, ali su me izrevoltirali sa nekim stvarima do maksimuma. Citav dan na poslu sam proveo sa telefonom u ruci dopisivajuci se po forumu jer pokusajem ispraviti krivu Drinu. Tema moga posta je bila da li mogu zamjeniti kilometar sat ili ne mogu, a ne jesam li ja rekao da imam maistora ili nemam, jesu li moje gume celave ili nisu, je li ja moram uraditi veliki servis ili ne moram. Svak ima pravo kupiti propelere od helikoptera i ugraditi na auto i ako mu je potrebna pomoc da se konsultuje sa nekim, a ne da ga 15 ljudi popljuje kako ne treba to raditi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#80 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
i sta ti kazu na poslu sto stalno drkas po telefonu ?
-
Dzenan92
#81 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Ma radim u mobitel shopu i umjesto da danas napravim sve telefone koje sam trebao jedva sam dva stigao. Ujutru se moram zadati do maksimuma
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#82 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
e moj dzenane... umjesto da zaradjujes pare ti dangubis na gluposti...
-
kuli1961
#83 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Posteno od tebe, cini mi se da si shvatio poentu mog teksta. Nadam se da ces uspjeti, mada i dalje ne shvatam razlog tvoje namjere, mozda je do mene, mojih godina, stava. Vjerujem da taj sat (u moje mladje doba smo to zvali šalt- tablaDzenan92 wrote: ↑13/03/2020 23:10 Evo ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio i iz dna srca se izvinjavam. Pogrijesio jesam sto sam rekao neke rijeci, nisam trebao ali sam izrevoltiran bio, pogotovo sto neko nema konkretne dokaze da nesto ne moze osim "ne isplati se, skuplja pita nego tepsija" uradi veliki servis, kupi gume, uradi ovo, uradi ono. Sve sto sam htjeo i sto me je interesovalo je bilo da li se moze prokleti sat ugraditi u prokleto auto. Momak mi je dao korisne savjete i njemu sam vjerovao dok se pojedinci nisu umjesali i popljuvali sve sto je i on rekao, a sto i ja. Ako je kilometar sat tuning onda ja stvarno ne znam sta je tuning. Ako forumi sluze da neko ispoljava svoje kompleske na tudzim pitanjima onda sam ja stvarno fulio mjesto gdje da trazim pomoc. Prije par mjeseci sam kupio dijagnostiku i svasta pojebao na autu, ovde na forumu sam postavio pitanje i jedan decko mi je pomogao kako da sve vratim u prvobitno stanje, imao sam cak i njegov broj telefona, ali taj telefon mi je ostao na krovu od auta i negdje sam ga izgubio u voznji. Do toga momka vise nisam mogao doci pa sam postavio ovo pitanje u nadi da cu ponovo naletiti na toga decka. Ja se jos jednom izvinjavam svima koga sam uvrijedio nije mi namjera bila, ali su me izrevoltirali sa nekim stvarima do maksimuma. Citav dan na poslu sam proveo sa telefonom u ruci dopisivajuci se po forumu jer pokusajem ispraviti krivu Drinu. Tema moga posta je bila da li mogu zamjeniti kilometar sat ili ne mogu, a ne jesam li ja rekao da imam maistora ili nemam, jesu li moje gume celave ili nisu, je li ja moram uraditi veliki servis ili ne moram. Svak ima pravo kupiti propelere od helikoptera i ugraditi na auto i ako mu je potrebna pomoc da se konsultuje sa nekim, a ne da ga 15 ljudi popljuje kako ne treba to raditi.
Ako i dalje isto namjeravas, ok. Bila bi prava stvar da, ako uspijes, ovdje postavis slike rezultata ili ako mozes jedan fini mali DIY kako su stvari "tekle", sa pregledom stvarnih troskova i info o majstoru koji je to radio. Svako dobro.
Idemo dalje, eppur si muove!
-
Dzenan92
#84 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Hvala lijepo, ali to i jeste originalni sat, samo koji u sebi ima putno racunalo. Nista vise. Nije to neki vanserijski sat, nego standardni sat koji je dolazio u golfu 5.kuli1961 wrote: ↑13/03/2020 23:39Posteno od tebe, cini mi se da si shvatio poentu mog teksta. Nadam se da ces uspjeti, mada i dalje ne shvatam razlog tvoje namjere, mozda je do mene, mojih godina, stava. Vjerujem da taj sat (u moje mladje doba smo to zvali šalt- tablaDzenan92 wrote: ↑13/03/2020 23:10 Evo ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio i iz dna srca se izvinjavam. Pogrijesio jesam sto sam rekao neke rijeci, nisam trebao ali sam izrevoltiran bio, pogotovo sto neko nema konkretne dokaze da nesto ne moze osim "ne isplati se, skuplja pita nego tepsija" uradi veliki servis, kupi gume, uradi ovo, uradi ono. Sve sto sam htjeo i sto me je interesovalo je bilo da li se moze prokleti sat ugraditi u prokleto auto. Momak mi je dao korisne savjete i njemu sam vjerovao dok se pojedinci nisu umjesali i popljuvali sve sto je i on rekao, a sto i ja. Ako je kilometar sat tuning onda ja stvarno ne znam sta je tuning. Ako forumi sluze da neko ispoljava svoje kompleske na tudzim pitanjima onda sam ja stvarno fulio mjesto gdje da trazim pomoc. Prije par mjeseci sam kupio dijagnostiku i svasta pojebao na autu, ovde na forumu sam postavio pitanje i jedan decko mi je pomogao kako da sve vratim u prvobitno stanje, imao sam cak i njegov broj telefona, ali taj telefon mi je ostao na krovu od auta i negdje sam ga izgubio u voznji. Do toga momka vise nisam mogao doci pa sam postavio ovo pitanje u nadi da cu ponovo naletiti na toga decka. Ja se jos jednom izvinjavam svima koga sam uvrijedio nije mi namjera bila, ali su me izrevoltirali sa nekim stvarima do maksimuma. Citav dan na poslu sam proveo sa telefonom u ruci dopisivajuci se po forumu jer pokusajem ispraviti krivu Drinu. Tema moga posta je bila da li mogu zamjeniti kilometar sat ili ne mogu, a ne jesam li ja rekao da imam maistora ili nemam, jesu li moje gume celave ili nisu, je li ja moram uraditi veliki servis ili ne moram. Svak ima pravo kupiti propelere od helikoptera i ugraditi na auto i ako mu je potrebna pomoc da se konsultuje sa nekim, a ne da ga 15 ljudi popljuje kako ne treba to raditi.) dobro izgleda, bolje nego oridjidji. No, pokusaj malo sagledati tvoju namjeru i sa druge strane-pretpostavimo da uspijes u namjeri, da te je kostao neku razumnu cifru koja opravdava uradjeno. Doci ce vrijeme kada ces svoj auto dati u prodaju. Neki broj moguce zainteresovanih ce se odmah okrenuti kada vide da tabla nije originalna... da ti je sveti Petar advokat, neces moci uvjeriti tog kupca da se ne radi o muljanju sa kilometrazom, vec o recimo- osjecaju za "stilom". Ako se neko i zakaci, na tome ce ti vjerovatno pokusati oboriti cijenu. Druga opcija je da ce ti se auto beznadezno dugo vrtjeti po OLX ili u papirnim oglasima..
Ako i dalje isto namjeravas, ok. Bila bi prava stvar da, ako uspijes, ovdje postavis slike rezultata ili ako mozes jedan fini mali DIY kako su stvari "tekle", sa pregledom stvarnih troskova i info o majstoru koji je to radio. Svako dobro.
-
kuli1961
#85 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
OK, o verzijama satova u Golf-u nemam pojma. Cisto logicki razmisljam- ako namjeravas da ugradis bas taj sat, nije li to pitanje za drugi i drugaciji OBC, a ne "samo" immo i ostale "mrdjalice, cufercangle, fećvice i gezle"?Dzenan92 wrote: ↑13/03/2020 23:57Hvala lijepo, ali to i jeste originalni sat, samo koji u sebi ima putno racunalo. Nista vise. Nije to neki vanserijski sat, nego standardni sat koji je dolazio u golfu 5.kuli1961 wrote: ↑13/03/2020 23:39Posteno od tebe, cini mi se da si shvatio poentu mog teksta. Nadam se da ces uspjeti, mada i dalje ne shvatam razlog tvoje namjere, mozda je do mene, mojih godina, stava. Vjerujem da taj sat (u moje mladje doba smo to zvali šalt- tablaDzenan92 wrote: ↑13/03/2020 23:10 Evo ja se izvinjavam svima koje sam uvrijedio i iz dna srca se izvinjavam. Pogrijesio jesam sto sam rekao neke rijeci, nisam trebao ali sam izrevoltiran bio, pogotovo sto neko nema konkretne dokaze da nesto ne moze osim "ne isplati se, skuplja pita nego tepsija" uradi veliki servis, kupi gume, uradi ovo, uradi ono. Sve sto sam htjeo i sto me je interesovalo je bilo da li se moze prokleti sat ugraditi u prokleto auto. Momak mi je dao korisne savjete i njemu sam vjerovao dok se pojedinci nisu umjesali i popljuvali sve sto je i on rekao, a sto i ja. Ako je kilometar sat tuning onda ja stvarno ne znam sta je tuning. Ako forumi sluze da neko ispoljava svoje kompleske na tudzim pitanjima onda sam ja stvarno fulio mjesto gdje da trazim pomoc. Prije par mjeseci sam kupio dijagnostiku i svasta pojebao na autu, ovde na forumu sam postavio pitanje i jedan decko mi je pomogao kako da sve vratim u prvobitno stanje, imao sam cak i njegov broj telefona, ali taj telefon mi je ostao na krovu od auta i negdje sam ga izgubio u voznji. Do toga momka vise nisam mogao doci pa sam postavio ovo pitanje u nadi da cu ponovo naletiti na toga decka. Ja se jos jednom izvinjavam svima koga sam uvrijedio nije mi namjera bila, ali su me izrevoltirali sa nekim stvarima do maksimuma. Citav dan na poslu sam proveo sa telefonom u ruci dopisivajuci se po forumu jer pokusajem ispraviti krivu Drinu. Tema moga posta je bila da li mogu zamjeniti kilometar sat ili ne mogu, a ne jesam li ja rekao da imam maistora ili nemam, jesu li moje gume celave ili nisu, je li ja moram uraditi veliki servis ili ne moram. Svak ima pravo kupiti propelere od helikoptera i ugraditi na auto i ako mu je potrebna pomoc da se konsultuje sa nekim, a ne da ga 15 ljudi popljuje kako ne treba to raditi.) dobro izgleda, bolje nego oridjidji. No, pokusaj malo sagledati tvoju namjeru i sa druge strane-pretpostavimo da uspijes u namjeri, da te je kostao neku razumnu cifru koja opravdava uradjeno. Doci ce vrijeme kada ces svoj auto dati u prodaju. Neki broj moguce zainteresovanih ce se odmah okrenuti kada vide da tabla nije originalna... da ti je sveti Petar advokat, neces moci uvjeriti tog kupca da se ne radi o muljanju sa kilometrazom, vec o recimo- osjecaju za "stilom". Ako se neko i zakaci, na tome ce ti vjerovatno pokusati oboriti cijenu. Druga opcija je da ce ti se auto beznadezno dugo vrtjeti po OLX ili u papirnim oglasima..
-
tempuser
#86 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Cijela filozofija je zapravo vrlo prosta...
Proizvodjaci odavno stite svoje proizvode da jeftinije pakete opreme ne mozes tako lako da upgradujes na skuplje. Nekad je bilo nadji dio sa skupljeg modela, zasarafi, utakni i vozi, sad je prica drugacija... Sve i dalje moze ali je kompikovano i skupo da je pitanje isplativosti i smisla.
Primjer, jaran hoce da ugradi fabricku multimediju sa navigacijom na svoj auto. U autu ima multimediju koja ima apsolutno sve druge funkcije osim navi. Nadje uredjaj istog godista sa istog modela, usteka, uredjaj pokazuje samo parametre auta (potrosnja itd). Ode u ovlasteni servis da mu "otkljucaju" opcije, ali kako taj auto po VIN-u nema navigaciju nije moguce otkljucati. Alternativa je neki lik u Fojnici, koji kao kroz fabricku bazu podataka preko nekog servera hakira sistem, kod kojeg samo "otkljucavanje" kosta 800 KM, a cijela operacija 1500 KM. Moze li se ugraditi navigacija - moze. Isplati li se i ima li smisla - ne. Kod starijih auta su naravno cijene nize, ali su i auti jeftiniji pa opet dodjes na isto...
Proizvodjaci odavno stite svoje proizvode da jeftinije pakete opreme ne mozes tako lako da upgradujes na skuplje. Nekad je bilo nadji dio sa skupljeg modela, zasarafi, utakni i vozi, sad je prica drugacija... Sve i dalje moze ali je kompikovano i skupo da je pitanje isplativosti i smisla.
Primjer, jaran hoce da ugradi fabricku multimediju sa navigacijom na svoj auto. U autu ima multimediju koja ima apsolutno sve druge funkcije osim navi. Nadje uredjaj istog godista sa istog modela, usteka, uredjaj pokazuje samo parametre auta (potrosnja itd). Ode u ovlasteni servis da mu "otkljucaju" opcije, ali kako taj auto po VIN-u nema navigaciju nije moguce otkljucati. Alternativa je neki lik u Fojnici, koji kao kroz fabricku bazu podataka preko nekog servera hakira sistem, kod kojeg samo "otkljucavanje" kosta 800 KM, a cijela operacija 1500 KM. Moze li se ugraditi navigacija - moze. Isplati li se i ima li smisla - ne. Kod starijih auta su naravno cijene nize, ali su i auti jeftiniji pa opet dodjes na isto...
-
Dzenan92
#87 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Ali on ima soluciju, kupi kineza za 300-400km sve ces to imati, cak i vise opcija nego original.tempuser wrote: ↑14/03/2020 07:50 Cijela filozofija je zapravo vrlo prosta...
- JavierBosnia
#88 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Sve dok mislis da je kinez alternativa u odnosu na fabricki dio, nije dobro
-
Throttle
#89 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Ima i kineza dobrih al ih treba platit. Drug imao taj neki televizor
u autu, milijarda nekih mogucnosti, mogao sebi kodirat po autu sta je htio (maglenke u krivini, nesto oko parking senzora, automatsko sklapanje retrovizorai tako te djidje), nedavno ga prodao za skoro 400KM i hoce kupit jos neki boli. Al to nisu oni tableti po 100KM najjeftiniji. Mada sam i ja za brend svakako, ko zna do kad ce to fercerat
-
Dzenan92
#90 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Mislim da je alternativa sto se tice nekih manje-vise nebitnih stvari. Radio mi je u autu "kopija" rns510 i sa njim sam prezadovoljan. Ocitaje mi dosta parametara sa auta, zvuk dobar, navigacija, rikverc kamera, parking senzori... Sve radi preko njega. Zasto bih platio rns polovan 500km kada je ovaj nov bio 370km.JavierBosnia wrote: ↑14/03/2020 09:04 Sve dok mislis da je kinez alternativa u odnosu na fabricki dio, nije dobro
-
Dzenan92
#91 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Taj slican je kod mene, ja sam sa njim zadovoljan. Cak i vise nego sto sam ocekivao, a platio ga 370km.Throttle wrote: ↑14/03/2020 09:08 Ima i kineza dobrih al ih treba platit. Drug imao taj neki televizoru autu, milijarda nekih mogucnosti, mogao sebi kodirat po autu sta je htio (maglenke u krivini, nesto oko parking senzora, automatsko sklapanje retrovizorai tako te djidje), nedavno ga prodao za skoro 400KM i hoce kupit jos neki boli. Al to nisu oni tableti po 100KM najjeftiniji. Mada sam i ja za brend svakako, ko zna do kad ce to fercerat
-
tempuser
#92 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Solucija je i navigacija na mobitelu na 0 KM, ali nisi skonto poentu.Dzenan92 wrote: ↑14/03/2020 08:32Ali on ima soluciju, kupi kineza za 300-400km sve ces to imati, cak i vise opcija nego original.tempuser wrote: ↑14/03/2020 07:50 Cijela filozofija je zapravo vrlo prosta...
Poenta je da na noviji auto neces tek tako lako ugraditi opremu sa skupljeg paketa opreme kao si ti smislio da ubacis sat.
Sto se tice kineza, uredjaj koji se dizajnom i grafikom moze porediti sa fabrickim je 2 x toliko para. Moj drug je ugurao takav uredjaj u auto, ima sve, a u autu izgleda ko da je neko 2 broja veci tablet ugurao u tablu.
-
Dzenan92
#93 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Ja ne znam sta je tvoj jaran ubacivao u autu, ali ovo sto sam ja ubacio u svoje se uklopilo da bolje nije moglo.tempuser wrote: ↑14/03/2020 09:36Solucija je i navigacija na mobitelu na 0 KM, ali nisi skonto poentu.Dzenan92 wrote: ↑14/03/2020 08:32Ali on ima soluciju, kupi kineza za 300-400km sve ces to imati, cak i vise opcija nego original.tempuser wrote: ↑14/03/2020 07:50 Cijela filozofija je zapravo vrlo prosta...
Poenta je da na noviji auto neces tek tako lako ugraditi opremu sa skupljeg paketa opreme kao si ti smislio da ubacis sat.
Sto se tice kineza, uredjaj koji se dizajnom i grafikom moze porediti sa fabrickim je 2 x toliko para. Moj drug je ugurao takav uredjaj u auto, ima sve, a u autu izgleda ko da je neko 2 broja veci tablet ugurao u tablu.

-
tempuser
#94 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
NHF ali znajuci kako to fabricki izgleda, ja tu grafiku ne bih mogao gledati!
-
Dzenan92
-
tempuser
#96 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Ok whatever...
- Maraschino
- amar1994
#98 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
SvidŽa mi se
,de mi reci je li od pravog carbona ovaj centralni dio,hocu i ja 
- JavierBosnia
#99 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
A ja hocu rcd 310 umjesto rcd 300, za promjenu malo, al da orginal ostane, ili da nadjem kakvu kinesku multimediju? 
Ej zivote
Ej zivote
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#100 Re: Golf 5 zamjena kilometar sata
Kakav je ovo mutant Golfa V i VI