Da, ja sam pucao u Cacu!

Locked
List

Post by List »

Vidjeh ovo o tome kako je Caco opeljesio pogresne ljude.

Caco je mislio da je Bog na Zemlji.
Caco je vise puta "digao" mog oca da ide u rov. Ne da kopa (kopao je kako god okrenes, jako mnogo puta) vec da ratuje. I svaki put kad ga je sproveo u opstinu Novi Grad da ga mobilizuju kad bi im stari pokazao papir na kojem pise da ga NE SMIJU dic u vojsku ni pod kojim uslovima odmah su znali da ga je Caco digo jer samo Caco nije postovao nikakav papir (kao sto ranije rekoh Caco je mislio da je Bog).

Da je Caco bio umjesto Alje Sarajevo bi palo.
Aljo je ipak znao da za rat nisu potrebni samo vojnici vec i neko ko ce osigurati kakav-takav dotok elektricne energije, vode, hljeba...i ostalog.
Caco je razmisljo "kurcem".
digger

Post by digger »

List wrote:....A ti policajci koje je Caco zaklo zaklani su valjda (nagadjam) zbog toga da bi nasi mogli reci da imaju razlog sto su ubili Cacu.
O tempora, o mores!
Fair Life

Post by Fair Life »

No_Comment wrote:Nije Fair Fikretovac valjda... :oops:
Ne razumijem... otkud takvi zakljucci. Nikog nisam spominjao. Nisam ni Alijin, niti bilo ciji drugi... ja sam svoj.

Price o patriotizmu, ideologije, religije... shuplja.

Od drugih stvari se zhivi.
CAR

Post by CAR »

Stvarno nemam vremena da procitam sve postove, jer je veliki broj onih koji nemaju ama bas nikakve veze sa temom.
Ali eto jos jednom da ponovim Caco je heroj. Ne samo za mene, vec i za veliki broj ljudi. Kamo srece da je na Kazanima pobijeno 50 hiljada Srba evo jos jednom ponavljam. Bar da znam koji je razlog za mnogobrojne masakre muslimanskog stanovnista sirom BiH.
Ovako, koje je objasnjenje. Hajde Fair Life reci? Da cujem tvoj odgovor. Zato sto smo Muslimani? Nazalost opet zaboravljamo, a takvi kao ti doprinose tome. I onda ce nam se opet dogoditi neka Srebrenica u buducnosti. Smrtna kazna je izmisljena upravo za tip ljudi kao sto su Srbi. Nazalost, ne primijenjuje se kod nas. A, trebalo bi.
List

Post by List »

digger wrote:
List wrote:....A ti policajci koje je Caco zaklo zaklani su valjda (nagadjam) zbog toga da bi nasi mogli reci da imaju razlog sto su ubili Cacu.
O tempora, o mores!
:D

Pa da. Otvoreno pricam. A mozda i fulam. Mozda su mislili da ce se Caco predati? :-)

Trebao im je razlog. Da bi kasnije javnosti bilo lakse objasniti zbog cega je ubijen Caco? Da ne bi doslo do previranja unutar Armije. Hijerarhija je bila slaba kao sto rekoh. Jer Armija BiH se formirala u hodu dok su druge strane bile mnogo bolje organizovane sto je i logicno obzirom na izdasnu podrsku susjeda koju su uzivali.
Cacu je bilo lakse ubit nego drzat ga u zatvoru.
A Caco nije ubijen zato "sto je nesto znao". Vec zato sto je bio olos sa dna kace u dusi. Zato je i bio tako monstruozan. Zato sto je bio montrum u dusi.
A da je Aljo naredio onosto je cinio Caco bilo bi tu jos zlocina koje bi naredio Aljo i na kraju bi se to i otkrilo. Ne bi se moglo sakriti.

A mnogi bi voljeli da je to naredio Alija. Osobito Vildana Selimbegovic. :-) :P

No, na njenu zalost.....a i mnogih drugih....Alija je naredio da ga likvidiraju.... :-) .....kao i mnoge druge.....neke neuspjelo.....upuceniji znaju o kome se radi.....
Licno mislim da je prksa likvidacije zlocinaca u vlastitim redovima bolja od sudskog procesuiranja tokom rata. Jer da je doslo do sudskog procesa Caci doslo bi i do protesta kojim bi se zahtijevalo da se Caco oslobodi.

Samo nam je jos to falilo. Na Palama radosti pune gace. :-) :D
Zato tvrdim da je Alija bio dobar strateg kakve smo mogli imati. Uvijek moze gore. A tesko da je moglo bolje od onoga sto je Alija ucinio.
Alija nije bio Staljin. Nije uzivao takvo strahopostovanje da bi se smio usuditi da se obracuna sa svakim negativcem u jeku rata.

Al eto, neki bi danas voljeli da je u Sarajevu stanje kao u Banja Luci. Kao sto rekoh....sto je babi milo....to joj se i snilo.... :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

List wrote:(...)
No, na njenu zalost.....a i mnogih drugih....Alija je naredio da ga likvidiraju.... :-) .....kao i mnoge druge.....neke neuspjelo.....upuceniji znaju o kome se radi.....
Licno mislim da je prksa likvidacije zlocinaca u vlastitim redovima bolja od sudskog procesuiranja tokom rata. Jer da je doslo do sudskog procesa Caci doslo bi i do protesta kojim bi se zahtijevalo da se Caco oslobodi.
(...):
Spreman sam zakljuciti drugacije...

Jer da je doslo do sudskog procesa Caci doslo bi i do pocetaka odmotavanja klupka o zapovjednoj odgovornosti pocinjenih zlocina.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Eshek wrote:
Ne mogu ne primijetiti da konstantno ignorišeš činjenicu da je Caco izmasakrirao 9 mladih i nevinih vojnika Armije BiH .
Ne znam na osnovu cega si ovo zakljucio...uostalom misli sta hoces,ja jos uvijek mislim da su za njihovu sudbinu krivi oni koji su ih poslali u 6 ujutro sa zoljama,onako nespremne na njegova vrata.Znali su oni dobro sta te momke ceka tamo i ko ih ceka.Ako znas polozaj Cacine zgrade i okolnih znaces sta govorim.Oni nisu imali sanse.Bilo je milion drugih i bezbolnijih nacina da se uhapsi ili likvidira.Bio sam blizu svega toga i uvijek mi je ostao osjecaj da je sve to ili namjerno napravljeno tako ili je plan pravio neki totalni amater u sto naravno sumnjam jer je sve ostalo uradjeno bez greske.Uostalom sta bi ti radio da ti u to doba neko zapuca po vratima a tu su ti zena,mati, djeca,sestre...ovo ga naravno ni slucajno ne opravdava ali volio bih da nekad neko nekog pita i za ove stvari
haris303

Post by haris303 »

digger wrote:
cpt.picard wrote:Mozete pricati sta hocete, ali dobre ideje. Dok se secer/so prodavao po 100DM ljudi nisu imali sta da jedu. Dok se po Markalama prodavalo zamalo pa sve, raja u rovovima skapavala od glada. Dok su ljudi ginuli, pojedinci su glumili gospodu po gradu i izbjegavali vojnu obavezu. Rat je, zaboravi demokratiju hocu-necu. E to je nesto sto vecina ne zna, to je ono zasto je Caco uhapsen. Uhapsen je i zbog Kazana, ali prije svega jer je smetao. Jer je znao opeljesiti "pogresne "ljude i odvesti na kopanje "pogresne" sinove etc.

Caco je prije rata bio muzicar, nista posebno. Sviro u Domu na Bistriku, kao i vecina bio raja, klosar... Kad je izasao pred taj tenk i povrijedio ruku imao je bolove i poceo uzimati morfi. E sad, kako se prica, poceo se drogirati, gubiti kontrolu. I u zadnje vrijeme vecinu stvari koje su se desavale oko njega uradili su drugi. Takodjer odmah posliej tog incidenta pricalo se da je Cacu ubio Hebib, otac jednog od ubijenih specijalaca.

Onda kazani, velika mrlja u nasoj borbi za opstanak. Bilo je tu i ljudi koji su uhvaceni sa radio stanicama u stanu, sa snajperima etc ali i neduznih ljudi (Srba/Hrvata a i Muslimana). Svakako to ne opravdava njihova ubistva.

etc etc... nek je rahmet i vjecni mir njegovim nevinim zrtvama.

Teska tema, o kojoj se treba pricati. Ja sam ponosan na to sto se ovaj problem rijesio jos u toku rata, jer je i to jos jedan dokaz da smo se borili kolko toliko za pravdu.
Ti imas interesantne poglede oko Cace i njegovih vrijednosti, ali i dosta konfuzije oko realnosti vezanih za njegove akcije.

Neko moze da zivi 50 prvih godina zivota bez problema sa vlastima. Zatim se negdje potuce, i sticajem okolnosti druga osoba umre nakon toga. Nas postenjak odlazi u cuzu.

Ma da si se ogradio od zlocina, ti ne bi smio da dajes kredit Caci kada znas sta je ucinio na Kazanima i sa tih 9 policajaca. Sve sto je on ucinio prethodno jednostavno blijedi. Mucenje na kazanima i klanje i vadjenje ociju policajcima, nema veze vise sa herojstvom, patriotizmom, nego samo sa osobom koja je bolesno svijesna svoje moci i koja je vjerovatno pored ovih gornjih zlocina napravila i druge za koje se mozda ne zna ili manje prica.
________

@ haris303:
Napadati Fair-Life-a pa se busati u prsa kako znas detalje je veoma jadna pozicija i komentar. Ako nemas sta da izneses konkretno, tj., da nesto podupres ili demantujes, ili napisi ili zacepi. Tvoj hvalospijev Caci niko ovdje ne treba, cak ni oni koji su bili bliski s njim za vrijeme rata. Jedni od tih su naredili da se on uhapsi, a drugi--koji su ga takodjer znali--su ga upucali. Kratko i jasno.
A koje to stvari Fair i ti iznosite konkretno? Šta kod vas ima konkretno osim mahanja zastavicom SDP-a i fraza "...mir, mir, mir, niko nije kriv.." ili "...svi su sranja pravili.." .... sve vam se u prevodu svodi na to.
Da ne komplikujem dalje, uopšte meni ne smetaju vaši stavovi koji su suprotni mojima, niti meni treba čopor da se po nekakvom forumu sa vama guram ..... vi jednostavno ne znate da razlikujete znak "=" od znakova "<" ">" ..... i odatle potiče svo vaše mlataranje.
Uostalom, ja nigdje još nisam napisao ni da je Caco heroj ni da je zločinac .... međutim ljudi koji misle da je heroj imaju pravo da tako misle .... šta vi hoćete koji k....? .... 98% posto stanovništva RS misle da su Mladić i Karadžić heroji .... i šta? .... ništa.....
(obrisana ti je recenica: malo pristojnosti. moderator)
Fair Life

Post by Fair Life »

haris303 wrote:A koje to stvari Fair i ti iznosite konkretno? Šta kod vas ima konkretno osim mahanja zastavicom SDP-a i fraza "...mir, mir, mir, niko nije kriv.." ili "...svi su sranja pravili.." .... sve vam se u prevodu svodi na to.
(...)
..... vi jednostavno ne znate da razlikujete znak "=" od znakova "<" ">" ..... i odatle potiče svo vaše mlataranje.
Uostalom, ja nigdje još nisam napisao ni da je Caco heroj ni da je zločinac .... međutim ljudi koji misle da je heroj imaju pravo da tako misle .... šta vi hoćete koji k....? .... 98% posto stanovništva RS misle da su Mladić i Karadžić heroji .... i šta? .... ništa.....
(...)
Upravo si ti postavio znak jednakosti.

A na ovo tvoje "...mir, mir, mir, niko nije kriv..." pristao je Alija Izetbegovic svojim potpisom u Dejtonu.
Last edited by Fair Life on 04/07/2005 08:47, edited 2 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

DiplomataSaSela wrote:
Eshek wrote:
Ne mogu ne primijetiti da konstantno ignorišeš činjenicu da je Caco izmasakrirao 9 mladih i nevinih vojnika Armije BiH .
Ne znam na osnovu cega si ovo zakljucio...uostalom misli sta hoces,ja jos uvijek mislim da su za njihovu sudbinu krivi oni koji su ih poslali u 6 ujutro sa zoljama,onako nespremne na njegova vrata.Znali su oni dobro sta te momke ceka tamo i ko ih ceka.Ako znas polozaj Cacine zgrade i okolnih znaces sta govorim.Oni nisu imali sanse.Bilo je milion drugih i bezbolnijih nacina da se uhapsi ili likvidira.Bio sam blizu svega toga i uvijek mi je ostao osjecaj da je sve to ili namjerno napravljeno tako ili je plan pravio neki totalni amater u sto naravno sumnjam jer je sve ostalo uradjeno bez greske.Uostalom sta bi ti radio da ti u to doba neko zapuca po vratima a tu su ti zena,mati, djeca,sestre...ovo ga naravno ni slucajno ne opravdava ali volio bih da nekad neko nekog pita i za ove stvari
Jadni heroj Caco, nije mu onda preostalo nista drugo da ih zakolje.
Koja monstruozna zamjena teza.

Da li nas to mozda navodis na zakljucak da je nekome bilo stalo da Caco napravi dobar izgovor da bi poslije mogao biti ubijen?
Prenj

Post by Prenj »

Da krenemo ispocetka: Kako se uopste moglo desiti da ovakav Caco bude na celu brigade i to citavih 18 mjeseci?
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:Da krenemo ispocetka: Kako se uopste moglo desiti da ovakav Caco bude na celu brigade i to citavih 18 mjeseci?
Pravo pitanje.
Toozla

Post by Toozla »

Fair Life wrote:
Prenj wrote:Da krenemo ispocetka: Kako se uopste moglo desiti da ovakav Caco bude na celu brigade i to citavih 18 mjeseci?
Pravo pitanje.
....Caco nije produkt drzavnog sistema koji je egzistirao godinama i koji je kroz svoje postojanje i namjenu trebao da nam da oficira, dzentlmena i heroja......Caco je produkt nuzde koja je aprila '92. na sarajevskim ulicama dala priliku svim hrabrijim i sa urodjenim organizacijskim sposobnostima da isplivaju iznad povrsine i preuzmu na sebe odbranu grada....s obzirom da ti ljudi nisu bili produkt sistemskog treninga, nisu se jednako ni snasli, ni ponasali u novododjeljenim ulogama....Armija BIH je iz nuzde nastajala obrnutim procesom....umjesto odozgo na dole, nastajala je odozdo na gore....kad su u augustu i septembru, oni koji su cinili vrh armije, krenuli u uvezivanje i kakav takav vid organizovanja sistema bili su prinudjeni prihvatiti postojece stanje i Cacu sa istim...
....ja ovo pitanje vidim kao nuzdu, a ne kao gresku....

------------------------------------------------------------------------------------

...za sve one koji o Caci guslaju slavospjeve samo jedno pitanje....
....zasto rusite dignitet i vrijednost istinskih heroja odbrane Sarajeva svrstavajuci Cacu u njihovo drustvo....Caco nikako ne moze uci u drustvo Vikica, Sehovica, Sase Pavlovica, Zajke, Cupe, Fice sa Dobrinje i ne znam ni ja koliko jos znanih i ne znanih istinskih heroja koji moc koju su imali tokom rata nisu zloupotrjebili nad ljudima koji su od njih ocekivali pomoc....Caco nit zasluzuje da se nadje u drustvu ovakvih velikana, nit zasluzuje mjesto na Kovacima...
&#8364;ŁłX-ß@§

Post by &#8364;ŁłX-ß@§ »

Fair Life wrote:
Pravo pitanje.
A jel' znas odgovor?
tataratira

Post by tataratira »

moderator wrote:
CAR wrote:Stvarno nemam vremena da procitam sve postove, jer je veliki broj onih koji nemaju ama bas nikakve veze sa temom.
Ali eto jos jednom da ponovim Caco je heroj. Ne samo za mene, vec i za veliki broj ljudi. Kamo srece da je na Kazanima pobijeno 50 hiljada Srba evo jos jednom ponavljam. Bar da znam koji je razlog za mnogobrojne masakre muslimanskog stanovnista sirom BiH.
Ovako, koje je objasnjenje. Hajde Fair Life reci? Da cujem tvoj odgovor. Zato sto smo Muslimani? Nazalost opet zaboravljamo, a takvi kao ti doprinose tome. I onda ce nam se opet dogoditi neka Srebrenica u buducnosti. Smrtna kazna je izmisljena upravo za tip ljudi kao sto su Srbi. Nazalost, ne primijenjuje se kod nas. A, trebalo bi.

Ovo ti je zuti.
ž

šta li tek treba da napiše da dobije crveni ?
DiplomataSaSela

Vjerovatno zato sto si ti i takvi bili po podrumima ili u boljem slucaju ste demonstrirali ispred skupstine a neko je jebiga moro i na liniju.Ili sto ti kaze Toozla..produkt nuzde ...u nedostatku tako pametnih i hrabrih patriota kao ti...
Prenj

Post by Prenj »

DiplomataSaSela wrote:
Vjerovatno zato sto si ti i takvi bili po podrumima ili u boljem slucaju ste demonstrirali ispred skupstine a neko je jebiga moro i na liniju.Ili sto ti kaze Toozla..produkt nuzde ...u nedostatku tako pametnih i hrabrih patriota kao ti...
Kad se nema argumenata, najlaske je zagrabiti blato i baciti ...

U tih 18 mjeseci, Caco je zajedno sa Celom, predvodio i dvije vojne pobune.
Da, Sarajevo je bilo pod teskom opsadom, ali u Sarajevu je i koncentracija ljudskih resursa bila najveca.
Zasto je ABiH ipak puno bolje bila organizovana u Bihacu, Tuzli, Zenici, Gorazdu, Gornjem Vakufu, ... nego u Sarajevu.
Otkud samo u Sarajevu fenomen narodnih komandanata - vidjenih kriminalaca?
Nije valjda da nije bilo drugih hrabrih ljudi sa cistim biografijama?
DiplomataSaSela

Prenj wrote: Otkud samo u Sarajevu fenomen narodnih komandanata - vidjenih kriminalaca?
Nije valjda da nije bilo drugih hrabrih ljudi sa cistim biografijama?
Pa odgovorio sam ti...niko nikome nije branio da se ukljuci u sve to...ali nekima je mudrije bilo demonstrirati pred skupstinom...a sto se tice hrabrih ljudi sa cistim biografijama bilo ih je itekako....
&#8364;ŁłX-ß@§

Post by &#8364;ŁłX-ß@§ »

Prenj wrote: Zasto je ABiH ipak puno bolje bila organizovana u Bihacu, Tuzli, Zenici, Gorazdu, Gornjem Vakufu, ... nego u Sarajevu.
Upitno
Prenj wrote:Otkud samo u Sarajevu fenomen narodnih komandanata - vidjenih kriminalaca?
Netacno
Prenj

Post by Prenj »

€ŁłX-ß@§ wrote:
Prenj wrote: Zasto je ABiH ipak puno bolje bila organizovana u Bihacu, Tuzli, Zenici, Gorazdu, Gornjem Vakufu, ... nego u Sarajevu.
Upitno
Prenj wrote:Otkud samo u Sarajevu fenomen narodnih komandanata - vidjenih kriminalaca?
Netacno
Moze li i kakav argument umjesto "upitno, tacno, netacno"?
&#8364;ŁłX-ß@§

Post by &#8364;ŁłX-ß@§ »

Prenj wrote:
€ŁłX-ß@§ wrote:
Upitno
Netacno
Naravno da moze.

Prvo mi objasni zasto mislis da je Sarajevo bilo losije organizovan grad, nego npr. Zenica ili Tuzla, i zasto mislis da su samo u Sarajevu neki od komandanata bila lica sa kriminogenom prosloscu?
Prenj

Post by Prenj »

€ŁłX-ß@§ wrote:
Prenj wrote:
€ŁłX-ß@§ wrote: Upitno
Netacno
Naravno da moze.

Prvo mi objasni zasto mislis da je Sarajevo bilo losije organizovan grad, nego npr. Zenica ili Tuzla, i zasto mislis da su samo u Sarajevu neki od komandanata bila lica sa kriminogenom prosloscu?
Ipravi me ako grijesim, ali meni nije poznato da se neki Caco, Celo ili Juka desio u ostalim gradovima.
Takodje, za razliku od Zenice, Tuzle, Bihaca, ... dijelovi Sarajeva grada u koje cetnik nikad nije nogom krocio bili su potpuno opljackani u roku od svega par mjeseci.
U neka doba je gradom kruzio i vic da: "peta kolona stanuje uglavnom u petosobnim stanovima"
Kako se moglo desiti da anarhija traje cijelih 18 mjeseci?
car-x

Post by car-x »

procito sam oba ova clanka iz dana.. novine se pisu da bi se prodavale, pa tako mozda i neki "frizirani" detalj..

sve u svemu, te mrtve policajce je tesko izmisliti, a jos teze sakriti da su im iskopane oci, da su zaklani, da im je u rasporeni stomak sipana kiselina, itd.. da ne nabrajam vise monstruoznosti..

bez obzira na povode, na cijelu situaciju, na splet nesretnih okolnosti, zdrav razum mi nikako ne da da mislim kako je caco u svemu tome heroj.. i da su policijaci ubijeni u vatrenom okrsaju, mozda bi i razmislio dvije sekunde, pa reko no way, to je zlocinac, ali ovako..

da sam kojim nesretnim slucajem bio na dzenazi (velicanstvenoj, kako se ispostavilo) tom zlocincu, sada nakon svega, 40 dana ne bi silazio sa kozice moleci boga da mi oprosti sto sam tako jednom monstrumu proucio fatihu..

sramota bi me bilo svih onih koji su me vidjeli na toj dzenazi..

bez obzira na specificne sarajevske okolnosti, ne mogu da vjerujem da jos uvijek postoji neko ko za cacu misli nesto osim da je monstruozni zlocinac..

i vjernici muslimani, ako vas ima na ovoj diskusiji, sjetite se ajeta: "ko jednog covjeka ubije, kao da je sve ljude pobio".. oborite glavu i molite boga za oprost..
HamzaC

Post by HamzaC »

Prenj wrote:
€ŁłX-ß@§ wrote:
Prenj wrote: Moze li i kakav argument umjesto "upitno, tacno, netacno"?
Naravno da moze.

Ipravi me ako grijesim, ali meni nije poznato da se neki Caco, Celo ili Juka desio u ostalim gradovima.
Takodje, za razliku od Zenice, Tuzle, Bihaca, ... dijelovi Sarajeva grada u koje cetnik nikad nije nogom krocio bili su potpuno opljackani u roku od svega par mjeseci.
U neka doba je gradom kruzio i vic da: "peta kolona stanuje uglavnom u petosobnim stanovima"
Jel trebalo napraviti akciju u maju '92? Karikiram sa ovim datumom. Znas kakva je situacija bila do kraja '9 2, zatim dolazi agresija od strane Hrvatske pocetkom '93. Mislim da pogodnijeg trenutka nije bilo. Doduse, sto neko rece, sad su svi generali poslije bitke!
&#8364;ŁłX-ß@§

Post by &#8364;ŁłX-ß@§ »

Prenj wrote: Ipravi me ako grijesim, ali meni nije poznato da se neki Caco, Celo ili Juka desio u ostalim gradovima.
Sarajevo nisu pljackali samo Juka, Celo i ostali. Pljackali su ga i sami gradjani. Ta neka ratna psihoza, ucinila je da mnogi ljudi koje sma znao prije rata, rade stvari koje nikada ne bih mogao ni pomisliti da ce uraditi. Licno sam sa balkona gledao kako i staro mlado nosi (pljacka) sve iz samoposluge preko puta. Tako su preko noci sve samoposluge i ostale prodavnice ostale prazne. Pa, ako si iz Sarajeva, sigurno se sjecas onih ljubicastih petobrzinaca koji su skidani sa vagona, pa je pola grada vozilo ljubicaste bicikle. Takodjer, najveci dio Zore je zavrsio po kojekakvim magacinima (odakle ne znam koliki dio su dobili borci, a koliki dio je zavrsio po pijacama pa u privatnim dzepovima) ali znam da su Jukini (ljudi iz raje, a i ostali Jukini vojnici su vjerovatno slicno radili u svojoj raji), danima dolazili sa bijelim Golfom S-paket, dovozeci rum plocice, cokoladne bananice i ostale slatkise u paketima i dijeleci ih po zgradi. Vecina prostora je opljackana na pocetku rata, a naravno, dio je zavrsio i u privatnim dzepovima. Obim placke je naravno, bio razlicit, ali grad su pljackali svi, u mogucnostima koliko su mogli da pljackaju. Neko je mogao da ukrade par paketa, a neko je dosao sa sleperom, ali i onaj ko je nosio par paketa, da je imao sleper, dosao bi sa sleperom. Sad, oni sto nisu bili blizu kad se nosilo, ili koji su nosili manje nego drugi, pridikuju o moralu Juke, Cele i ostalih. Malo licemjerno, zar ne?

Sto se tice tvoje konstatacije, da i ostali gradovi nisu imali svoje Juke, reci mi onda sta su bili Tigar iz Bihaca, Orucevic iz Mostara i drugi, o kojima su pisali Dani, koliko se sjecam. Celi su dali funkcilju vrhovnog mafioze, a svo ostali su bili mafize nadlezne samo za svoj grad. Zbog toga i mislim, da pretjerujes kada kazes da drugi gradovi nisu imali svoje Juke, Cele itd

Nisi mi rekao, zasto mislis da je Sarajevo bilo najlosije organizovan grad, i zasto mislis da su Zenica i Tuzla bili bolje organizovani u te cetiri godine?
Locked