Sabina Cudic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Tempo
ZeModerator

#76 Re: Sabina Cudic

Post by Tempo »

KatarinaKosaca wrote: 22/11/2019 12:38
Tempo wrote: 22/11/2019 12:33
nego, jesu li i stranacki botovi fri lenseri?
Prije mislim da su državni službenici i namještenici. Na poslu, ionako ne rade. SDP je bio pionir bitova, čak u regiji i ovaj forum i je bio glavni poligon. Bili su studenti i dobivali džeparac iplaćan Internet. Koji je prije nekih 15 godina išao i do 200KM.. Od tad se kreirala mentalna bolest priviđanja botova.
Najveći trik koji je đavo izveo je taj što je ubedio svet da ne postoji.

naravno da nije u pitanju bolest. glupo bi bilo i pomisliti da vladajuce oligarhije koje su poklopile svaki segment zivota prepustaju slucaju tako bitno sretstvo indoktrinacije. mozete ih prepoznati po tome sto druge optuzuju za to, sto negiraju postojanje toga i sto djeluju uprkos zdravom razumu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#77 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Tempo wrote: 22/11/2019 13:31
KatarinaKosaca wrote: 22/11/2019 12:38
Tempo wrote: 22/11/2019 12:33
nego, jesu li i stranacki botovi fri lenseri?
Prije mislim da su državni službenici i namještenici. Na poslu, ionako ne rade. SDP je bio pionir bitova, čak u regiji i ovaj forum i je bio glavni poligon. Bili su studenti i dobivali džeparac iplaćan Internet. Koji je prije nekih 15 godina išao i do 200KM.. Od tad se kreirala mentalna bolest priviđanja botova.
Najveći trik koji je đavo izveo je taj što je ubedio svet da ne postoji.

naravno da nije u pitanju bolest. glupo bi bilo i pomisliti da vladajuce oligarhije koje su poklopile svaki segment zivota prepustaju slucaju tako bitno sretstvo indoktrinacije. mozete ih prepoznati po tome sto druge optuzuju za to, sto negiraju postojanje toga i sto djeluju uprkos zdravom razumu.
Da, a ima i ona... Misli Bot da svi imaju njegovo zanimanje... Ako nešto aludiraš na mene, nema potrebe da tipkaš romane i spinuješ temu. Jesam Bot, sad odhebaus botu
Kikibombona

#78 Re: Sabina Cudic

Post by Kikibombona »

Kato, sta bi ti uradila da si na mjestu Sabine, da si dobila onako jezive slike?

1. Objavila kao Sabina
2. Unistila, zataskala
3. Predala korumpiranim institucijama
4. Nesto cetvrto...

...

Meni izgleda da Sabina nije imala izbor. Morala je objaviti.
kamberovica polje

#79 Re: Sabina Cudic

Post by kamberovica polje »

Škobo Habu wrote: 22/11/2019 11:19
Bloo wrote: 22/11/2019 10:57
Kako da jedna stranka promijeni mentalitet nacijE?
Kao i svi ostali politički pokreti kroz historiju.

Progresivnim ciljevima i odgovornom politikom.
Pogledaj, recimo, gdje su Irci bili prije trideset godina, a gdje su sada. Imali su više stanovnika u dijaspori, nego li u matici.
Sada su jedna od ekonomski najjačih zemalja u Eu.
Moguće je da pojedinci u zrelim i sabranim političarima traže uzor, ali šta je sa većinom? Većina je ovdje problem. Mentalitet podanički, mentalitet koji uvijek teži da izigra pravila za svoju guzicu, nepostojanje svijesti o radu za opće dobro makar promjene bile bolne. Narod koji ne baca smeće u inostranstvu jer ga tamo prijave i napalte kaznu, ali čim se vrati na rodnu grudu baca smeće u Jalu/Miljacku/Bosnu...i da se uvedu kazne, nastalo bi kmečanje. Naravno svjesna sam činjenice da se i danas kazne određuju slabijima naspram onim koji su na poziciji moći. Ja ću dobiti kaznu jer sam pogrešno parkirala, dok će neki glavonja dobiti klimanje glavom od drota. Sistem je toliko korumpiran i loš, a ne može se promijeniti jer smo mi takvi.
To o čemu ti govoriš nije problem ovdašnjeg mentaliteta. Ovdašnji mentalitet se sasvim normalno uklopi i u švedsko i u njemačko društvo. U tim državama važe za zejednice koje se najbrže prilagode običajima i standardima društva. Ako naš mentalitet djeluje tako u stranim zemljama, onda nije problem u tome da se on prilagodi takvim standardima i ovdje. Ti dosta karikiraš - pa nisu ništa Grci bolji po mentalitetu od nas. Nisu to ni Bugari, ni Rumuni, odokativno gledano. Ti dosta stvari gledaš nekako podcjenjivački.

Problem je u moralnim standardima koji su postavili ovdašnji političari koji haraju već trideset godina. Svako onaj koji želi da djeluje izvan takvog zadanog narativa ispadne naivac ili glupan.
Svaka stranka koja pokuša osporiti "tradicionalne vrijednosti" dominantnih politika, od većinskih centara moći bude proglašena za nosioce globalnih zavjera, bluda, HIV agende...

Kako se kod desni mediji osporavaju djelovanje NS-a? Pa hoće da nam djecu odgajaju pederi i lezbejke, to što pojedinci pokušavaju da sasjeku odrđene negativne pojave, kao što je nepotizam i razgranato stranačko zapošljavanje, e to je ono u što ne treba dirati.
Ovdje govorimo o promjeni mentaliteta miliona ljudi (nacija/narod BiH, Srbije, Hrvatske...).

Ovo za šta se ti zalažeš je lijepo i skoro pa utopijski. Kako usaditi u masu iskrenu želju za bolje sutra za sve nas, a ne torove? Kako da se pomire sa činjenicom da će promjene biti bolne, ali da vrijedi žrtvovati nešto za bolje sutra?
Nikako. Jer balkanski mozak to odbija. On želi sada i ovdje sve za sebe, na bilo koji način.
Zašto ti živiš u ovoj zemlji? Odakle crpiš volju za život kada ti je sve oko tebe mračni nihilzam ?
Stanje kakvo je u BiH više nije moguće mijenjati iznutra i to je činjenica. Nepotizam, korupcija, sprega kriminala i vlasti, glupoća i malograđanština okoštali su do te mjere da nema pomaka dok se ne desi neki veći tektonski poremećaj na vanjsko političkoj sceni.
I nema ništa loše u mračnom nihilizmu jer čovjek uvijek nađe nešt što ga raduje.
KatarinaKosaca

#80 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Kikibombona wrote: 22/11/2019 13:58 Kato, sta bi ti uradila da si na mjestu Sabine, da si dobila onako jezive slike?

1. Objavila kao Sabina
2. Unistila, zataskala
4. Nesto cetvrto...

...

Ovo bih uradila...

a) otišla u muriju i podnijela prijavu
b) sazvala konferenciju za novinare i rekla da ne vjerujem u policiju, ali da nemam druge i da molim novinare da prate tok prijave
c) Kao prvog ko je ukazao na nehumane uvjete svojih štićenika, obavjestila direktora da ću sazvati konferenciju za novinare
d) Na istoj jasno rekla od kada su slike i za čijeg mandata, a ne kalkulirala, krila, odgovarala nejasno

Tako bih ja, ali ja nisam političar. Ja ne tražim političke bodove. Ovako je postigla da se smijeni čovjek bez koga se ne bi ni znalo za Pazarić. Ali, on je smijenjen i Sabina je heroina. postigla je šta je htjela.. Prosto patetično sad zvuče ministri koji se vade kako nisu znali i zašto nisu znali
Šta je pouka slučaja: Ako nećeš da budeš smijenjen, ne talasaj, ne obavještavaj, nemaj empatije, šuti, štimaj tender i pravi kuću : U suprotnom će ti ga Sabina smjestiti...
sinuhe

#81 Re: Sabina Cudic

Post by sinuhe »

Dugo je Sabina u politici a da za ovo nije znala godinama. A znala je i zaprepastena javnost.
KatarinaKosaca

#82 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Ona radi još jednu lukavu stvar. Komunicira priopćenjima. Sad sam slušala ministricu obrazovanja na jedno direktno novinarsko pitanje 8i to naših loših novinara) se zbunila, smotala, jadan bio odgovor. E, onda , fino, Sabina da ne bi ispala glupa kao ministrica i da je ne uhvate u laži komunicira putem priopćenja, fb, gdje joj tapšu.. To carice, Tako je mila moja, Bravo ljepoto.. i ne mora nikom odgovarati na jeftino politikanstvo i zloupotrebu teško bolesne djece.
Kikibombona

#83 Re: Sabina Cudic

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote: 22/11/2019 14:09
Kikibombona wrote: 22/11/2019 13:58 Kato, sta bi ti uradila da si na mjestu Sabine, da si dobila onako jezive slike?

1. Objavila kao Sabina
2. Unistila, zataskala
4. Nesto cetvrto...

...

Ovo bih uradila...

b) sazvala konferenciju za novinare i rekla da ne vjerujem u policiju, ali da nemam druge i da molim novinare da prate tok prijave
c) Kao prvog ko je ukazao na nehumane uvjete svojih štićenika, obavjestila direktora da ću sazvati konferenciju za novinare
d) Na istoj jasno rekla od kada su slike i za čijeg mandata, a ne kalkulirala, krila, odgovarala nejasno

Tako bih ja, ali ja nisam političar. Ja ne tražim političke bodove. Ovako je postigla da se smijeni čovjek bez koga se ne bi ni znalo za Pazarić. Ali, on je smijenjen i Sabina je heroina. postigla je šta je htjela.. Prosto patetično sad zvuče ministri koji se vade kako nisu znali i zašto nisu znali
Šta je pouka slučaja: Ako nećeš da budeš smijenjen, ne talasaj, ne obavještavaj, nemaj empatije, šuti, štimaj tender i pravi kuću : U suprotnom će ti ga Sabina smjestiti...
Sabina je pohvalila novog direktora i jasno izjavila da su slike iz mandata proslog direktora.

...

Jedino sto bi ti uradila drugacije je da bi izdala osobu koja bi ti dala slike. Sabina je rekla da to nece uraditi kako bi zastitila osobu koja joj je dala slike. Ta osoba svakako zasluzuje zastitu, da se njeno ime ne objavljuje. Uradila je ispravnu stvar kada je uslikala slike.

...

Danas je jedan roditelj na N1, pod imenom i prezimenom, rekao da je zatekao vlastito dijete dok je bilo vezano. Na pitanje zasto nije prijavio, odgovorio je: znate u kakvoj drzavi zivimo.
KatarinaKosaca

#84 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Nigdje nisam rekla da bih odala osobu...nigdje i to nikad ne bih uradila. Ali bih jasno rekla, što Sabina nije, od kada su slike... I obavjestila bih ga, ne bih imala onaj sramni viber pisani razgovor. Smjestila je čovjeku, za čije interese i zašto.. saznaćemo vremenom...
Bancho

#85 Re: Sabina Cudic

Post by Bancho »

Katarina "ja bih uradila ovo, ja bih uradila ono" Kosaca i tako vec 11 godina na forumu...
lerdi

#86 Re: Sabina Cudic

Post by lerdi »

1. Objavila kao Sabina
2. Unistila, zataskala
4. Nesto cetvrto...

...

Ovo bih uradila...

Bravo. I još ovaj jad od žene kaže da ne vjeruje institucijama a premijer vlade joj stranački kolega. Dakle ne vjeruje ni MUP-u koji je pod direktnom ingerencijom vlade koju vodi njen stranački kolega. Kome onda da ja vjerujem? Uz sve to kao slučajno saziva konferenciju na dan djeteta. Za ovo što je dotična uradila moraš baš biti kvaran do srži.
sadie_forever

#87 Re: Sabina Cudic

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 22/11/2019 14:16

1. Objavila kao Sabina
2. Unistila, zataskala
4. Nesto cetvrto...

...

Ovo bih uradila...

Sabina je pohvalila novog direktora i jasno izjavila da su slike iz mandata proslog direktora.

...

Jedino sto bi ti uradila drugacije je da bi izdala osobu koja bi ti dala slike. Sabina je rekla da to nece uraditi kako bi zastitila osobu koja joj je dala slike. Ta osoba svakako zasluzuje zastitu, da se njeno ime ne objavljuje. Uradila je ispravnu stvar kada je uslikala slike.

...

Danas je jedan roditelj na N1, pod imenom i prezimenom, rekao da je zatekao vlastito dijete dok je bilo vezano. Na pitanje zasto nije prijavio, odgovorio je: znate u kakvoj drzavi zivimo.
Bullshit,za svoje dijete stav uzimas u svoje ruke kakva drzava kakvi bakraci,....kakvih sve ljudi ima Boze moj,ni vlastito djete nije sveto
KatarinaKosaca

#88 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

sadie_forever wrote: 22/11/2019 14:24 Bullshit,za svoje dijete stav uzimas u svoje ruke kakva drzava kakvi bakraci,....kakvih sve ljudi ima Boze moj,ni vlastito djete nije sveto
Činjenica je da ljudi ne vjeruju policiji (što policiju nažalost zaboli q, oni svoje :D ), ali je činjenica da se politika sad igra sa botovima i sa roditeljima... SDA je imala svog roditelja, danas je FGR izašla sa svojim roditeljom. Jadno? Zar ne nekad bilo drukčije?
Bancho

#89 Re: Sabina Cudic

Post by Bancho »

lerdi wrote: 22/11/2019 14:23
Bravo. I još ovaj jad od žene kaže da ne vjeruje institucijama a premijer vlade joj stranački kolega. Dakle ne vjeruje ni MUP-u koji je pod direktnom ingerencijom vlade koju vodi njen stranački kolega. Kome onda da ja vjerujem? Uz sve to kao slučajno saziva konferenciju na dan djeteta. Za ovo što je dotična uradila moraš baš biti kvaran do srži.
Botu znam da moras zaraditi dnevnicu ali bar se malo informisi...misli na federalnu vladu pod cijom je ingerencijom zavod u Pazaricu (od Fadila ti vlada)...
KatarinaKosaca

#90 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Bancho wrote: 22/11/2019 14:32
Botu znam da moras zaraditi dnevnicu ali bar se malo informisi...misli na federalnu vladu pod cijom je ingerencijom zavod u Pazaricu (od Fadila ti vlada)...
Policija je kantonalna... ali nebitno. Način komunikacije ti je primitivan i seljački. NIkako ne odgovara elitizmu FGR. Zar vas ne nauče u toj vašoj botovskoj školi da NIJE BOT SVATKO KO DRUGAČIJE MISLI... pa opet... NIJE BOT SVATKO KO DRUGAČIJE MISLI pa još jednom .. NIJE BOT SVATKO KO DRUGAČIJE MISLI
Škobo Habu

#91 Re: Sabina Cudic

Post by Škobo Habu »

kamberovica polje wrote: 22/11/2019 14:00
Stanje kakvo je u BiH više nije moguće mijenjati iznutra i to je činjenica. Nepotizam, korupcija, sprega kriminala i vlasti, glupoća i malograđanština okoštali su do te mjere da nema pomaka dok se ne desi neki veći tektonski poremećaj na vanjsko političkoj sceni.
Moli boga da ne dođe do toga, jer ćemo mi ovdje izvući najdeblji kraj.

Sve sa da prevazići ili će biti prevaziđeno, samo je u pitanju da lli ćemo ja i ti to doživjeti. Ja već odavno po tom pitanju nemam nikakvih očekivanja.
I nema ništa loše u mračnom nihilizmu jer čovjek uvijek nađe nešt što ga raduje.
Mi živimo moralno-politički nihilizam. Detektovano u prethodnom postu.
palermo

#92 Re: Sabina Cudic

Post by palermo »

sinuhe wrote: 22/11/2019 14:11 Dugo je Sabina u politici a da za ovo nije znala godinama. A znala je i zaprepastena javnost.
mah....tu i leži zapravo najveća hipokrizija u vezi ovog slučaja......kao nije se znalo kako je u ovim ustanovama i sad sveopšte zgražanje.....
kamberovica polje

#93 Re: Sabina Cudic

Post by kamberovica polje »

Škobo Habu wrote: 22/11/2019 14:37
kamberovica polje wrote: 22/11/2019 14:00
Moli boga da ne dođe do toga, jer ćemo mi ovdje izvući najdeblji kraj.

Sve sa da prevazići ili će biti prevaziđeno, samo je u pitanju da lli ćemo ja i ti to doživjeti. Ja već odavno po tom pitanju nemam nikakvih očekivanja.
Mi živimo moralno-politički nihilizam. Detektovano u prethodnom postu.
Svaka akcija ima reakciju. Kako smo birali zadnjih 30 godina, tako će nam se i vratiti.
addy_sa

#94 Re: Sabina Cudic

Post by addy_sa »

Zastupnica Sabina mi je u političkom i javnom smislu rijetko iritantna pojava, ali posljednim potezom oko Pazarića je pokazala da kao pojedinac vrijedi više od cijelog saziva parlamenta.
Uradila je ono što i JESTE posao OPOZICIJE : kritikuje, ukazuje, obznanjuje.
Ostali zastupnici i zastupnice da se ugledaju i zapitaju a šta ja imam namjeru da uradim ili sam uradio da mom glasačkom tijelu bude bolje ili da privučem nove.
Jel moguće da su toliko politički nepismeni (ok, jesu I know).
cvrčak_na_hedonizmu

#95 Re: Sabina Cudic

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

1. Objavila kao Sabina
2. Unistila, zataskala
4. Nesto cetvrto...

...

Ovo bih uradila...

Bot vjeruje sistemu

Cudna li cuda ili jada...hm...

Kiki, ne trosi tastaturu na bota, nema svrhe, jer kao sto vidis bot se bavi Sabinom umjesto djecom, jos jedan u nizu. Pateticno, ali i ocekivano, ima nas svakakvih.
KatarinaKosaca

#96 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Evo, ovaj je došao da se meni nagovori.. i to je sve što ima reći. Jesam bot, imaš li još šta. Nemaš? odjebi...
lerdi

#97 Re: Sabina Cudic

Post by lerdi »

Botu malo se informiši. Sa slikama na kojim se nalaze zavezana djeca i koja mogu poslužiti kao dokaz nečovječnog postupanja prema njima se ne ide u parlament i pred novinare već u prvu policijsku stanicu koja na ovako nešto mora reagovati jer se objekat u kojem je moguće došlo do nečovječnog postupanja nalazi na području kantona odgovornosti tog istog MUP-a. Botu policija u koju je jadnica morala otići je pod ingerencijom koalicionog partnera stranke iz koje ova jadnica dolazi a prvi čovjek tog istog kantona je stranački kolega i saradnik ove jadnice. Kad se ona nije obratila njima što bi im se bilo ko od nas obraćao. To što si ti slijep pored očiju najmanje je moj problem. To što nasjedaš na političku igranku ove jadnice gdje je iskoristila najranjivije pripadnike našeg društva je opet tvoj problem i stvarno ti tu ne mogu pomoći. Zahtjev za smjenu UO i NO je nešto što je najsmješnije u čitavoj priči jer i sama jadnica priznaje da su slike iz nekog ranijeg perioda kad večina ovih nije ni bila na tim pozicijama. Da je ona došla sa informacijama, nakon istrage, i rekla ovo se desilo kad su taj, taj i taj bili na toj i toj funkciji treba ih smijeniti prvi bih bio za smjenu. SAd imamo situaciju da su ljudi smjenjeni zbog tuđih grijehova i imaju svako pravo da tuže državu koja će im na kraju morati isplatiti naknadu. Razmišlja li iko ovdje šta će biti sutra? Koristi li se glava ovdje izašta drugo osim za namještanje frizure. Što je najgore ovo sve dolazi od ljudi koji bi trebali biti alternativa svom ovom ludilu i kriminalu kojem smo izloženi dvadeset i kusur godina.
cvrčak_na_hedonizmu

#98 Re: Sabina Cudic

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

KatarinaKosaca wrote: 22/11/2019 14:50 Evo, ovaj je došao da se meni nagovori.. i to je sve što ima reći. Jesam bot, imaš li još šta. Nemaš? odjebi...
Naravno da imam, samo ljudske nule se bave Sabinom, a ne uslovima, nemaru i kriminalu koji nas je doveo u ovu situaciju.

Zato si bot i to onaj najjadniji, bez trunle morala, etike i ljudskosti.
nosara

#99 Re: Sabina Cudic

Post by nosara »

lerdi wrote: 22/11/2019 14:53
Botu malo se informiši. Sa slikama na kojim se nalaze zavezana djeca i koja mogu poslužiti kao dokaz nečovječnog postupanja prema njima se ne ide u parlament i pred novinare već u prvu policijsku stanicu koja na ovako nešto mora reagovati jer se objekat u kojem je moguće došlo do nečovječnog postupanja nalazi na području kantona odgovornosti tog istog MUP-a. Botu policija u koju je jadnica morala otići je pod ingerencijom koalicionog partnera stranke iz koje ova jadnica dolazi a prvi čovjek tog istog kantona je stranački kolega i saradnik ove jadnice. Kad se ona nije obratila njima što bi im se bilo ko od nas obraćao. To što si ti slijep pored očiju najmanje je moj problem. To što nasjedaš na političku igranku ove jadnice gdje je iskoristila najranjivije pripadnike našeg društva je opet tvoj problem i stvarno ti tu ne mogu pomoći. Zahtjev za smjenu UO i NO je nešto što je najsmješnije u čitavoj priči jer i sama jadnica priznaje da su slike iz nekog ranijeg perioda kad večina ovih nije ni bila na tim pozicijama. Da je ona došla sa informacijama, nakon istrage, i rekla ovo se desilo kad su taj, taj i taj bili na toj i toj funkciji treba ih smijeniti prvi bih bio za smjenu. SAd imamo situaciju da su ljudi smjenjeni zbog tuđih grijehova i imaju svako pravo da tuže državu koja će im na kraju morati isplatiti naknadu. Razmišlja li iko ovdje šta će biti sutra? Koristi li se glava ovdje izašta drugo osim za namještanje frizure. Što je najgore ovo sve dolazi od ljudi koji bi trebali biti alternativa svom ovom ludilu i kriminalu kojem smo izloženi dvadeset i kusur godina.
Bravo! :thumbup:
KatarinaKosaca

#100 Re: Sabina Cudic

Post by KatarinaKosaca »

Upravo tako lerdi. Desiće se lično što se desilo 2010 kad je Lagumdžija krvožedan vlasti, sve politički smijenio bez zakonskog osnova. Poslije su dobili na sudu, a mi smo to platili. Ali nek se navijački sve posmatra tvoj moj, ti bot ja dobar, branim moje, jel ti krivo što tebe nisu uhljebili i tako u krug...
Locked