Srbija se expresno naoruzava?

Locked
seoBIH

#76 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by seoBIH »

Prije bih smjestio sebi metak u glavu, nego uzeo oružje i branio ovu tvorevinu, njene vodje I ljude koji ih biraju.

Imamo Rahat patnju, ništa više.
Thorgerson

#77 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Thorgerson »

AleksoMKD wrote:Image

Srbija je opkoljena NATO drzavama i nema izlaz na more.

Svaki rat bi bio sulud.
Ali one drzave na cije teritorije pretenduje Srbija nisu u NATO paktu. Sto je veoma bitna stvar.

Dakle, to su prije svegaKosovo, a potom kao rezerva i dio BiH.

To sto smo mi suverena drzava, ne pije nikakve vode. To sto imamo te neke strane vojske, policije isto tako. Pa bilo ih je i u proslom ratu.

Niko nije glup da direktno napadne drugu drzavu. Srbija ako bi i radila neke napade na nasu drzavu, to bi radila preko proxyja, tj. preko RS-a. I prali bi se na taj nacin. Isto kao i 92'. S tim da je sada jos lakse, jer je RS formirana ima glavu i rep.

Međutim, mislim da je Srbiji glavni i osnovni cilj dio Kosova. RS je jednostavno prevelik zalogaj.
155_mm

#78 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

seoBIH wrote:Prije bih smjestio sebi metak u glavu, nego uzeo oružje i branio ovu tvorevinu, njene vodje I ljude koji ih biraju.

pa niko to od tebe i ne trazi. plan A je prvo u njemacku pa onda najvjerovatnije u sklopu medjudrzavnog ugovora u tursku. tamo negdje u istocnu anadoliju.

otprilike kao sto sad njemacka ide na to da se osigura teritorija u siriji gdje bi mogli i oni vratiti svoje izbjeglice.

u slucaju bosnjaka ti bi bilo jednostavnije jer bi turska vec imala olan gdje naseliti tih 1.5 M bosnjaka.
Maraschino

#79 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Maraschino »

seoBIH wrote:Prije bih smjestio sebi metak u glavu, nego uzeo oružje i branio ovu tvorevinu, njene vodje I ljude koji ih biraju.

od tebe se nista drugo i ne ocekuje...vec odavno
Maraschino

#80 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Maraschino »

Thorgerson wrote: Ali one drzave na cije teritorije pretenduje Srbija nisu u NATO paktu. Sto je veoma bitna stvar.

To sto smo mi suverena drzava, ne pije nikakve vode. To sto imamo te neke strane vojske, policije isto tako. Pa bilo ih je i u proslom ratu.

Niko nije glup da direktno napadne drugu drzavu. Srbija ako bi i radila neke napade na nasu drzavu, to bi radila preko proxyja, tj. preko RS-a. I prali bi se na taj nacin. Isto kao i 92'. S tim da je sada jos lakse, jer je RS formirana ima glavu i rep.

Međutim, mislim da je Srbiji glavni i osnovni cilj dio Kosova. RS je jednostavno prevelik zalogaj.
Srbija nista ne smije ni sama ni preko djikana.

Nekada cak prizeljkujem taj momenat(mozda to isto prizeljkuje neko iz MZ) da djikani nesto pokusaju, uruse Dejton i tu bi im se uzela mjera za buducu BiH.
Nadzornik

#81 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Nadzornik »

AleksoMKD wrote:Image

Srbija je opkoljena NATO drzavama i nema izlaz na more.

Svaki rat bi bio sulud.

Vidi Grenlanda koliki je,koja bruka vojnika se tu moze nabrati... :shock:

A i ovo zeleno se utopilo u ovom okolnom sivilu. :?
Thorgerson

#82 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Thorgerson »

Maraschino wrote:
Thorgerson wrote: Ali one drzave na cije teritorije pretenduje Srbija nisu u NATO paktu. Sto je veoma bitna stvar.

Srbija nista ne smije ni sama ni preko djikana.

Nekada cak prizeljkujem taj momenat(mozda to isto prizeljkuje neko iz MZ) da djikani nesto pokusaju, uruse Dejton i tu bi im se uzela mjera za buducu BiH.
Ma naravno da ne smiju.

Mi smo ovdje nase ratove zavrsili. To je to. Kapak.

Dokaz tome je i cinjenica da je NATO poklopio haman sve.

Ostaje samo da političari skupljaju bodove na ovakvim stvarima, jer glupi narod i dalje puši tu furku. Ali ajd valjda dodje nekad i njima iz dupeta u glavu.

Najsmjenija je bila ova predstava sa s400 haha...znaci likovi dovukli jedan dio tog raketnog sistema jer je citav sistem ogroman i nemoguce ga je prevuci avionom, pokazali, vojska malo pogledala, procackala i kad se zavrsila igra, odvukli ga.

Da stvar bude smjesnija, NATO im je to pustio, i dopustio da se to preveze do Srbije, eto ajd neke se poigraju djeca. I razlaz.

Jer i budala zna da Srbija nema ni u snu novca za to. Ali haje ba...sta glupi narod zna.
155_mm

#83 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

@seoBIH

nemoj bolan dizati ruku na sebe. mozda se nadje neko kao i u ovom slucaju.
Radomir Šušnjar je proglašen krivim pred Sudom BiH za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Višegradu 1992. godine.
Šušnjar je prvostepenom presudom osuđen jer je sredinom juna 1992. učestvovao u napadu, nečovječnom postupanju i pljačkanju imovine bošnjačkih stanovnika iz sela Koritnik, koji su bili zatvoreni u jednoj kući u Pionirskoj ulici.

U optužnici je navedeno da su 57 civila natjerali da pređu u drugu kuću, na koju su pucali i zapalili je, ubivši zatvoreno stanovništvo. Među spaljenim su bila i djeca - jednogodišnji Ensar i petogodišnja Elma.

Ovaj događaj, poznat kao "živa lomača" u kući u Pionirskoj ulici, procesuiran je i u predmetima u tužilaštvu i sudu MKSJ u Hagu, s kojima je Tužilaštvo BiH ostvarilo značajnu saradnju.

Optužnica protiv Šušnjara potvrđena je u oktobru 2017. godine, a u junu naredne godine je bh. pravosudnim organima izručen iz Francuske.

Ranije je iz Tužilaštva navedeno da se Šušnjar dugo nalazio u Francuskoj, gdje je lociran tokom istrage Tužilaštva BiH, nakon čega je pokrenuta procedura za njegovo izručenje BiH.

Suđenje je počelo u augustu 2018. godine.
Sud BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radomir ... /191030066
Nadzornik

#84 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Nadzornik »

espn wrote:
Gledajuci moderan sukob, imali su i kurdi, (ostavljeni od svih) u Siriji, puske u ruci, pa su ih turci zbrisali teskom artiljerijom i avijacijom za 24 sata. Hoću reći da nije dovoljno imati puške samo.

Gud Bey NATO... :-D

Image
Thorgerson

#85 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Thorgerson »

espn wrote:
Gledajuci moderan sukob, imali su i kurdi, (ostavljeni od svih) u Siriji, puske u ruci, pa su ih turci zbrisali teskom artiljerijom i avijacijom za 24 sata. Hoću reći da nije dovoljno imati puške samo.
Jos od II svjetskoj rata se ratuje tako da te puste malo da se rokaš puškicama, dok nekoj od sila ne dosadi, pa sve sravni sa avionima. I tu se rat zavrsava.

Ovi u Siriji su mogli jos sto godina onako ratovati, dođoše rusi i sjebase sve. Isto kao i mi ovdje. Mogli smo jos onako godinama. Dodjose ameri zavrsise sve za 10 dana.
seoBIH

#86 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by seoBIH »

Samo vi pravite taktike i planove. Niko od ozbiljnih učesnika rata ne bi opet uzeo pušku u ruke, ili istu dao svojim sinovima, ali budala uvijek ima.

Stare prdonje bi opet u rat, nosite ga sebi u kuću.
dr_Evil

#87 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

U ovome slucaju oruzje se uzima u ruke samo ako ne mozes da izvuces prvo svoju familiju pa sebe. Nema vise smisla ni za sta ratovati, mi dajemo zivote dok se oni bogate i sakrivaju po sefovima, evo da su makar u sefu nego hodaju po svijetu i "skupljaju" pare za Bosnu dok im djeca studiraju u Becu.

Svi mi sta smo bili u ratu, neki kao odrasli, eto ja kao dijete, nagledali smo se patnje ali nikada nista nije bolilo kao nepravda nakon rata. A ako malo pogledamo 20 istih familija nas jase zadnjih 120 godina. Mrsh
155_mm

#88 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

dr_Evil
U ovome slucaju oruzje se uzima u ruke samo ako ne mozes da izvuces prvo svoju familiju pa sebe.
pa o tome i govorimo. plan A u njemacku pa onda u anadoliju. a plan B, znaci braniti se i borito se za svoj komad zemlje na ovoj planeti iorganizovati se sam kako znas i umojes na tom komadu zemlje, samo u slucaju da plan A propadne.
155_mm

#89 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

ali kad vidimo ovo sto se dogadja, da njemacka trazi da se obezbjedi komadic zemlje u siriji kako bi se oslobodila svojih izbjeglica, mozda bi plan A trebalo malo modificirati i odmah krenuti ka anadoliji. a ne vucarati sebe i zenu djecu i ostalu rodbinu prvo do njemace pa onda ponovo u anadoliju.

jebes ovo sranje u BiH. mozda kurdi budu imali vise razumjevanja za bosnjake od srba i hrvata. jer bi tad bili "braca po neimanju svog komada zemlje na ovoj planeti".
dr_Evil

#90 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

155_mm wrote:dr_Evil
U ovome slucaju oruzje se uzima u ruke samo ako ne mozes da izvuces prvo svoju familiju pa sebe.
pa o tome i govorimo. plan A u njemacku pa onda u anadoliju. a plan B, znaci braniti se i borito se za svoj komad zemlje na ovoj planeti iorganizovati se sam kako znas i umojes na tom komadu zemlje, samo u slucaju da plan A propadne.
Svi ti avioni, i tesko naoruzanje slabo vrijedi u nasim ratovima, dovoljno municije, dobre puske, transporteri da se vojska moze krecati i dobrih topova, fakat ne treba ti vise. Ideje da neko ovde moze koristiti avione, a da nije nato ili rusija su bajke.

BiH nema plan B, niti plan A pa sve tako do Z, ovi imaju plan A-Z kako da pokradu sve sta dodje im pod ruku, i da nikada ne udju u EU jer onda moraju odgovarati, ne brinite nije ni Srbija bolja, ovo je samo mazanje ociju i gradjenje kulta licnosti. Problem je sta ako dodje na vlast nekako, nekad neko ko je lud kao sto je Sloba bio.
dr_Evil

#91 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

155_mm wrote:ali kad vidimo ovo sto se dogadja, da njemacka trazi da se obezbjedi komadic zemlje u siriji kako bi se oslobodila svojih izbjeglica, mozda bi plan A trebalo malo modificirati i odmah krenuti ka anadoliji. a ne vucarati sebe i zenu djecu i ostalu rodbinu prvo do njemace pa onda ponovo u anadoliju.

jebes ovo sranje u BiH. mozda kurdi budu imali vise razumjevanja za bosnjake od srba i hrvata. jer bi tad bili "braca po neimanju svog komada zemlje na ovoj planeti".
Mi imamo svoj dio na planeti zemlji ali dopustamo da nam ga SDA i slicne strane ukradu, nikada nije BiH bila ugrozena od srba i hrvata koliko od "begova" i "spahija" koji prodadose i narodnost i drzavu da sacuvaju posjede.

Ne vjerujem da ce svabo tako tretirati nas, mi smo obicno dobrodosli, ne brini za to.
155_mm

#92 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

Ne vjerujem da ce svabo tako tretirati nas, mi smo obicno dobrodosli, ne brini za to.
ma bitno je imati vjeru.
155_mm

#93 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

Erdogan: Turska će proširiti sigurnu zonu u Siriji ukoliko bude potrebno
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdo ... /191030098

izgleda da se zona siri i za izbjeglice iz njemacke. neki sporazum sa njemackim ministrom vanjskih poslova je izgleda pao. vidjet ce mo.
dr_Evil

#94 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

155_mm wrote:
ma bitno je imati vjeru.
Pa gledaj, odnosi njemacke i BiH kroz historiju su uglavnom pozitivni (osim ono kad Himler dodje, a Valter rece jok), druga stvar bosnjaci u europi (u dosta drzava) su najbolje integrisani u drustvo, i njihovi sistemi (koji su zapravo sistemi, a ne privid kao u nas) to prepoznaju.

Dakle nece oni primit nas sto smo fini i sto nas vole, nego sto smo korisni drustvu, za razliku od vecine nacija koje dolaze ovom migrantskom krizom.

Ja bih se vise zapitao dal' je ta Turska i Anadolija nama prijatelj. Njihova uloga u zadnjih 200 godina je uglavnom negativna.
MarshalDodik

#95 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by MarshalDodik »

Kad se vec spominju nemogucnosti avionapada, Nato zabrane i sl.

U to vrijeme u nedjelju istog dana oktobar 8. 1995.godine,u predzorje Deytonskog mirovnog sporazuma, u vrijeme NATO-zabrane letova iznad bh. neba iz pravca Banja Luke, sa aerodroma Mahovljani na područje teritorije Tešnja, u naseljenom mjestu Tešanjka u niskom brišućem letu avion bivše JNA izručio je nekoliko kasetnih bombi od kojih je stradalo devetoro nedužnih civila, od čega je četvoro malodobne djece, a 51 teško ranjeno.

dr_Evil

#96 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

MarshalDodik wrote:Kad se vec spominju nemogucnosti avionapada, Nato zabrane i sl.

U to vrijeme u nedjelju istog dana oktobar 8. 1995.godine,u predzorje Deytonskog mirovnog sporazuma, u vrijeme NATO-zabrane letova iznad bh. neba iz pravca Banja Luke, sa aerodroma Mahovljani na područje teritorije Tešnja, u naseljenom mjestu Tešanjka u niskom brišućem letu avion bivše JNA izručio je nekoliko kasetnih bombi od kojih je stradalo devetoro nedužnih civila, od čega je četvoro malodobne djece, a 51 teško ranjeno.
Sjecam se ovakvih scena, mada je vise imalo psiholoski efekat. Kad skontas koliko dnevno bi granata palo na grad, par ovih bombi iz aviona koliko nasi avioncici mogu ponijet nije moglo uciniti mnogo.

Ali upravu si, preletali jesu
155_mm

#97 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote:
155_mm wrote:
ma bitno je imati vjeru.
Pa gledaj, odnosi njemacke i BiH kroz historiju su uglavnom pozitivni (osim ono kad Himler dodje, a Valter rece jok), druga stvar bosnjaci u europi (u dosta drzava) su najbolje integrisani u drustvo, i njihovi sistemi (koji su zapravo sistemi, a ne privid kao u nas) to prepoznaju.

Dakle nece oni primit nas sto smo fini i sto nas vole, nego sto smo korisni drustvu, za razliku od vecine nacija koje dolaze ovom migrantskom krizom.

Ja bih se vise zapitao dal' je ta Turska i Anadolija nama prijatelj. Njihova uloga u zadnjih 200 godina je uglavnom negativna.
pa sto su onda vracali bosnjane poslije onog zadnjeg rata?

nisu bosnjanima ni turska ni anadolija nikad bili prijatelji. i nebi ih primili iz sazaljenja nego jer imaju korist. em bi dobili neki dobar spporazum sa njemackom i sa EU em bi naselili 1.5 M lojalnih bosnjaka koji bi vrlo brzo postali turci i zavrsili sa BiH zauvjek.
Maraschino

#98 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Maraschino »

dr_Evil wrote:
Mi imamo svoj dio na planeti zemlji ali dopustamo da nam ga SDA i slicne strane ukradu, nikada nije BiH bila ugrozena od srba i hrvata koliko od "begova" i "spahija" koji prodadose i narodnost i drzavu da sacuvaju posjede.

grohotom se smijem...i trazis ozbiljnu diskusiju :run:
dr_Evil

#99 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by dr_Evil »

Maraschino wrote:
dr_Evil wrote:

grohotom se smijem...i trazis ozbiljnu diskusiju :run:
To je rijec koju si preskocio, i da stojim iza ovoga. Svaki put kada se nesto desilo prethodila je izdaja od domacih mocnika.
Maraschino

#100 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Maraschino »

.
Last edited by Maraschino on 30/10/2019 15:20, edited 1 time in total.
Locked