Ravna Planina

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
petunija

#76 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

E odavno ne bi goreg dana a boljeg skijanja :mrgreen:
splinter

#77 Re: Ravna Planina

Post by splinter »

petunija wrote: 31/01/2021 12:39 E odavno ne bi goreg dana a boljeg skijanja :mrgreen:
Jesi to isla i danas??
petunija

#78 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

naravno :D nema odustajanja :D
nikeze

#79 Re: Ravna Planina

Post by nikeze »

Val Thorens, najveće skijalište na svijetu ima 600 km staza I solitere pored staza kao apartmane, tako da je izjava o Vlašiću neopravdana. Znam ljude koji su bili tamo I kažu da je to daleko pretrpanije of Vlašića. Ja volim bogatu ponudu i puno ljudi na skijalištu I radost svuda.
petunija

#80 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

dupli
Last edited by petunija on 01/02/2021 09:13, edited 1 time in total.
petunija

#81 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

...
splinter

#82 Re: Ravna Planina

Post by splinter »

Vidi danas dana, al posao ne da, jbg. Ne znam šta je s noćnim skijanjem. Al ovo je još par dana i onda ide žešča jugovina
petunija

#83 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

Danas je glavna staza bila jeziva (puna onih ledenih grudvi), bar oko 10 ujutro, da te utješim :D dok je kroz šumu bilo super, mekan snijeg kao brašno.
Nije bilo gužve
splinter

#84 Re: Ravna Planina

Post by splinter »

petunija wrote: 01/02/2021 14:20 Danas je glavna staza bila jeziva (puna onih ledenih grudvi), bar oko 10 ujutro, da te utješim :D dok je kroz šumu bilo super, mekan snijeg kao brašno.
Nije bilo gužve
Otkud ledene grudve? Ne idem kroz šumu ako mogu s vrha pored onih stijena, ako moram onda ga zadam kroz šumu.
ketronsd1

#85 Re: Ravna Planina

Post by ketronsd1 »

petunija wrote: 31/01/2021 09:24 @ketronsd1
obzirom da nemamo temu o Kupresu, možeš li mi ukratko objasniti kako je tamo, jer sam i tu varjantu razmatrala?
Može i na pp, hvala
Pozz!
Nikakav problem. U principu su im dvije staze u pogonu.Pocet cu od pozitivnog. Lijeva staza kada gledas od pocetka lifta je ona tipicna Colorado staza. Dosta sume okolo sto jako godi u odrzavanju same staze i zbog toga je milina je voziti.Dobro osnijezena sa umjetnim snijegom sto jos poboljsa stanje staze. zadnjih par godina su doveli covjeka koji zna kako i sta( bar mi tako covjek koji radi rece) i vjeruj mi da se vidi razlika. Jako je bitno znati kad ubosti sa soli. A izgleda da ciko zna posao.Desna staza super prvih 400 m a onda dolazi dio gdje staza prelazi u crni znak i zajedno sa tim nestaje sume sa strana i vec je problem da se odrzi to. Donji dio je zajedniski za obe staze i ono zeleni dosadni dio.al eto i to se mora negdje :)
Prilicno ok cetvorosjed od pocetka do kraja.
Negativno
Taj problematicni dio kod desne staze je ok ako ga koriste ljudi koji znaju skijati.Problem kupresa je sto dosta dalmatinaca dolazi. Ljudi koji su se skijanjem poceli baviti radi prestiza a ne radi ljubavi prema tome i ljudi kojima je bitno ici na vrh i onda kad dodje dio gdje je strmo onda se odera sve zivo sa tog dijela. Mada je to problem kod dosta nasih skijalista.Dvosjed koji imaju je onaj tip sto te udara iza koljena :) :). Nije nimalo prijatan. Spor ko ciro :).
Ove godine nisam bio i neznam koji sistem kartica za lift imaju.Do sada je bila onaj sto se provlaci :-) :-)
Nadam se da je pomoglo.

Uglavnom ljudi ne stede sa umjetnim osnjezavanjem kao sto je to slucaj sa vlasicem npr.
Fin ugodjaj sa restoranom na vrhu. Inace dobra klopa u svim objektima.

Usput evo se i klix sjetio mog doma. Mojih prvih skijaskih koraka sa 4 g. :)
https://www.klix.ba/lifestyle/ski-centa ... /210130101

Lijep pozdrav!
ketronsd1

#86 Re: Ravna Planina

Post by ketronsd1 »

Nego jedno pitanje za drugare/ice.
Sta se vozi od opreme? Koja se marka privileguje?

Ako nije tajna? :)
petunija

#87 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

splinter wrote: 01/02/2021 15:04
petunija wrote: 01/02/2021 14:20 Danas je glavna staza bila jeziva (puna onih ledenih grudvi), bar oko 10 ujutro, da te utješim :D dok je kroz šumu bilo super, mekan snijeg kao brašno.
Nije bilo gužve
Otkud ledene grudve? Ne idem kroz šumu ako mogu s vrha pored onih stijena, ako moram onda ga zadam kroz šumu.
Sinoć bila kiša sa snijegom i eto grudvi :( Ono ispod stijene je zaleđeno preko sredine, pa izbjegavam, inače bude me pravo strah kad se tuda spuštam :cry:
Nadam se da će sutra biti bolje, ako odem javiću stanje :D
petunija

#88 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

ketronsd1 wrote: 01/02/2021 15:31
petunija wrote: 31/01/2021 09:24 @ketronsd1
obzirom da nemamo temu o Kupresu, možeš li mi ukratko objasniti kako je tamo, jer sam i tu varjantu razmatrala?
Može i na pp, hvala
Pozz!
Nikakav problem. U principu su im dvije staze u pogonu.Pocet cu od pozitivnog. Lijeva staza kada gledas od pocetka lifta je ona tipicna Colorado staza. Dosta sume okolo sto jako godi u odrzavanju same staze i zbog toga je milina je voziti.Dobro osnijezena sa umjetnim snijegom sto jos poboljsa stanje staze. zadnjih par godina su doveli covjeka koji zna kako i sta( bar mi tako covjek koji radi rece) i vjeruj mi da se vidi razlika. Jako je bitno znati kad ubosti sa soli. A izgleda da ciko zna posao.Desna staza super prvih 400 m a onda dolazi dio gdje staza prelazi u crni znak i zajedno sa tim nestaje sume sa strana i vec je problem da se odrzi to. Donji dio je zajedniski za obe staze i ono zeleni dosadni dio.al eto i to se mora negdje :)
Prilicno ok cetvorosjed od pocetka do kraja.
Negativno
Taj problematicni dio kod desne staze je ok ako ga koriste ljudi koji znaju skijati.Problem kupresa je sto dosta dalmatinaca dolazi. Ljudi koji su se skijanjem poceli baviti radi prestiza a ne radi ljubavi prema tome i ljudi kojima je bitno ici na vrh i onda kad dodje dio gdje je strmo onda se odera sve zivo sa tog dijela. Mada je to problem kod dosta nasih skijalista.Dvosjed koji imaju je onaj tip sto te udara iza koljena :) :). Nije nimalo prijatan. Spor ko ciro :).
Ove godine nisam bio i neznam koji sistem kartica za lift imaju.Do sada je bila onaj sto se provlaci :-) :-)
Nadam se da je pomoglo.

Uglavnom ljudi ne stede sa umjetnim osnjezavanjem kao sto je to slucaj sa vlasicem npr.
Fin ugodjaj sa restoranom na vrhu. Inace dobra klopa u svim objektima.

Usput evo se i klix sjetio mog doma. Mojih prvih skijaskih koraka sa 4 g. :)
https://www.klix.ba/lifestyle/ski-centa ... /210130101

Lijep pozdrav!
Hvala puno, opis je odličan :thumbup:
A to drugo, kod Jajca, čitala i baš sam pozitivno iznenađena, nisam znala da ima skijalište tamo
Super, samo nek se otvara :D
splinter

#89 Re: Ravna Planina

Post by splinter »

ok Petunijo hvala za info
Fischer RC 4 RC i Blizzard ovisi o stazi
Ma Austrija samo !
petunija

#90 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

ketronsd1 wrote: 01/02/2021 15:35 Nego jedno pitanje za drugare/ice.
Sta se vozi od opreme? Koja se marka privileguje?

Ako nije tajna? :)
Naravno da nije :D ono što se nađe u prodavnici, meni lično nema neke bitne razlike. Koristim tri para skija, jedne kad idem vani (salomon) a ovdje volkl ili blizard. Dok su jedne na reparaciji, druge se voze :D
A pancerice - bitno je da su bijele :lol:
petunija

#91 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

Danas opet led, pretpostavljam da se juče topilo pa ono što je u sjeni ostalo zaleđeno a ono na suncu kao kaša. Kroz šumu nisam ni pokušavala jer se vidi sa vučnice da je više zemlje nego snijega. Osim toga opet su postavili one kapije, biće neka takmičenja, tako da se samo pola staze koristi. :evil:
Juče je bio fenomenalan dan, ono san snova, :D ali sam bila na drugoj planini, pa da ne kvarim temu... :D
splinter

#92 Re: Ravna Planina

Post by splinter »

petunija wrote: 03/02/2021 12:39 Danas opet led, pretpostavljam da se juče topilo pa ono što je u sjeni ostalo zaleđeno a ono na suncu kao kaša. Kroz šumu nisam ni pokušavala jer se vidi sa vučnice da je više zemlje nego snijega. Osim toga opet su postavili one kapije, biće neka takmičenja, tako da se samo pola staze koristi. :evil:
Juče je bio fenomenalan dan, ono san snova, :D ali sam bila na drugoj planini, pa da ne kvarim temu... :D
Gdje si bila? Da nije Passo San Pellegrino :-D
Jahorina pretpostavljam
petunija

#93 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

E bog te čuo :D
Evo čitam AU otvorila skijališta ali obeshrabruju turiste da dođu, nešto kažnjavaju i tako to :( :evil:
Da, Jahorina
ketronsd1

#94 Re: Ravna Planina

Post by ketronsd1 »

Pozz
U Bosni imam Head xrc 1000 i cini mi se da ih nikada necu odbaciti. Znas kad se zaljubis pa bi uz tu osobu bio/la stalno. E tako sam i ja sa ovim skijama. Pored njih kombinujem ponekad sa HEAD Integrale. skroz ok skija. Malo meksa nego xrc.
Ovdje u SWE koristim HEAD WC REBELS IRACE 19/20. :shock: :shock: :shock: Ovakva mi je reakcija bila nakon testiranja.Kako samo lijepi na zaledjenim stazama,to nije normalno. Sto je vise pritisces ona vise lijepi. Nevjerovatna skija. Preporucujem u svakom pogledu. Jedini nedostatak ako se moze sta naci jeste na blagim stazama i sa puno pudera. Hoce brzine.

Inace sam sav HEAD sto se tice ski opreme. Hebga glavat sam pa........:)

Inace odjece sto se tice preferiram tenson.Isti program kao slovenska repka samo crveno/siva kombinacija
LP
rajvosa-mitre

#95 Re: Ravna Planina

Post by rajvosa-mitre »

Isplati li se veceras na nocno?
petunija

#96 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

Biće leda, ako ti ne smeta, slobodno
Staza, kuda ide vučnica, je baš dobro zaleđena, na nekim mjestima se skije "izmiču" pa budi pažljiv/a
petunija

#97 Re: Ravna Planina

Post by petunija »

Danas je bio dan...wauuuu :sretan:
snijeg je bio mokar, ali nije bilo nikoga i moglo se glisirati :mrgreen:
Razmišljla jutros da li da uopšte idem, ali sad mi stvarno nije žao :-D
splinter

#98 Re: Ravna Planina

Post by splinter »

petunija wrote: 05/02/2021 13:23 Danas je bio dan...wauuuu :sretan:
snijeg je bio mokar, ali nije bilo nikoga i moglo se glisirati :mrgreen:
Razmišljla jutros da li da uopšte idem, ali sad mi stvarno nije žao :-D