kad kupujes cipele, uvijek postoji mogucnost da su ti promakle ljepse i jeftinije. kad kupujes stan, svjestan si da nisi sve slobodne stanove pogledao pa se odlucio - neke se zivotne odluke donose bez kalkulacija, a brak bi morao biti takva odluka. zavolis i zelis docekati sljedece jutro i (te svijesti) sva naredna jutra bas s tom osobom. ako ima imalo mjesta za premisljanje, onda taj brak i ta osoba nisu dobar izbor.dr_Evil wrote:Hajdemo posteno, koliko vas se zenilo, da prethodno niste hodze i/ili non stop u dzamiji, a da niste imali strah od braka i da cete do kraja zivota spavati sa istom? I ne samo to, da se nista pitali da li moze naici neka puna boljaarzuhal wrote:Prvo sam htio pitati:
Odakle tebi uopće ideja da bi mogao (ili trebao) živjeti u braku s nekim prema kome već sada nemaš hrabrosti da budeš iskren i otvoren (i kažeš šta te muči, da se bojiš bračnog života, obaveza, čak i tog puta koji vodi do matičaraitd.)
... a onda skontam da ti to i neplaniraš, da planiraš da to nekako eskiviraš, izbjegneš, jer se plašiš, jer te strah, jer se groziš takvog života. Opisao si djevojku fenomenalno, ja bih sad sjeo s njom da se ispovjedim i olakšam dušu, vjerujem da bi me shvatila, šta je tebi to problem? Otkud znaš, ako nisi to probao, možda ti ona ponudi pravo rješenje za sve strahove?
Uništi nas laž.
Mislim da je najbolje zabiti glavu u pijesak, proći će to sve samo od sebe, ništa se ti ne brini druže
Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- wewa
#76 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
-
Rasinho
#77 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Gadi mi se itekako. Jedina sreca je da su mi roditelji nekako malo moderniji, nit mi prave pritisak niti je gledaju ko snahu koja ce doci u kucu...vecina ostale moje rodbine je totalno tradicionalna, kad sam presao 25. ubili su me pitanjima o svadbu. Kad sam na jednom zajednickom druzenju reko da se ne planiram zeniti jos 10 godina, naravno isprovociran tim silnim pitanjima, staroj su mi savjetovali da mi stravu saljeva da sam poludio, da sam cafir i svakakvih gluposti...sreca pa ih stara sve otpilila u skokovima. Ne podnosim mahalu i ovaj mentalitet, namjerno objavljujem slike iz kafane nekad da im budem tema.dr_Evil wrote:E'o da ti kazem da sam dva puta bio kum, obojica su imali istih problema kao ti pred taj trenutak, a i ja sam. Svi sretno ozenjeni. Pusti lokalne moraliste sta ti pametuju, lazu sami sebe. Ako je volis zeni se. To sto te druge privlace ne znaci da je ne volis dovoljno, nego da si normalna osoba.Rasinho wrote:Pojedini su me bas isprepadali da mi je sad bas doslo da se roknem. Nije zbog mene nego zbog nje, ona je zadnje tri godine svog zivota posvetila meni odnosno nama i sva je u planovima oko naseg zajednickog zivota. Nije djevojka ni dosadna, bas naprotiv, zanimljiva, elokventna ali i prilicno posvecena onome sto se zove "tradicionalno" a ja miljama daleko od toga. Bio sam i ja u tome ali me je nesto naprasno okrenulo.
Znate kako je ruzan osjecaj kad joj se prije pola godine udavala najbolja drugarica, iz istog su naselja i kad smo otisli u svatove, pa posmatram onu rodbinu, kolonu auta, muzika, pa maticara u opstini, prskalice, sijalice...znate kako mucan osjecaj u stomaku dok idemo ka opstini a mene svi tapsaju i govore ti si sljedeći...ja se u svemu onome nikako ne vidim dok ona zamislja bas nesto tako. Goreg osjecaja dugo nisam imao, svi nalickani, sredjeni, slave ljubav njihovu a i ja se pravim kao da mi je dobro.
Meni je najgore sto ona to stvarno nije zasluzila kao osoba ali isto tako ja se osjecam tako da se ne bih ni s jednom drugom mogao vidjeti u bracnoj zajednici.
A da ti se gadi klasican mahalski zivot pun rodbine, pa vecini je. Mladu za ruku i pravac njemacka gdje ces imati svoj zivot.
U sustini, sve sto sam do sad postigao uspio sam bez nekih stela i fela..Zivio u domu, bio kokuz, zavrsio fakultet u roku, bio iznadprosjecan student, ne hvalim se ali sam svjestan da izgledam dobro i vodim racuna o sebi, vozim solidan automobil, radim za stranu firmu, stan nisam kupio (zbog ove situacije) ali sam u prilici da ga kupim....I sad nekako uzivam u plodovima dosadanjeg truda i rada i uzivam u tome, s jednom velikom svakodnevnom mucninom u stomaku...valjda je samo jos ta zenidba trebala biti slag na tortu ali eto nije a osjecam se da ne zelim da radim stvari za koje smatram da me u potpunosti ne usrecuju.
- arzuhal
#78 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Ništa onda, nije pitanje za mene...dr_Evil wrote:Hajdemo posteno, koliko vas se zenilo, da prethodno niste hodze i/ili non stop u dzamiji, a da niste imali strah od braka i da cete do kraja zivota spavati sa istom? I ne samo to, da se nista pitali da li moze naici neka puna boljaarzuhal wrote:Prvo sam htio pitati:
Odakle tebi uopće ideja da bi mogao (ili trebao) živjeti u braku s nekim prema kome već sada nemaš hrabrosti da budeš iskren i otvoren (i kažeš šta te muči, da se bojiš bračnog života, obaveza, čak i tog puta koji vodi do matičaraitd.)
... a onda skontam da ti to i neplaniraš, da planiraš da to nekako eskiviraš, izbjegneš, jer se plašiš, jer te strah, jer se groziš takvog života. Opisao si djevojku fenomenalno, ja bih sad sjeo s njom da se ispovjedim i olakšam dušu, vjerujem da bi me shvatila, šta je tebi to problem? Otkud znaš, ako nisi to probao, možda ti ona ponudi pravo rješenje za sve strahove?
Uništi nas laž.
Mislim da je najbolje zabiti glavu u pijesak, proći će to sve samo od sebe, ništa se ti ne brini druže
- dr_Evil
#79 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
To je to, i ako se na kraju osjecas da nisi sa njom samo zato sto te strah da neces naci bolju, nego zato sto ima sve osobine koje su tebi potrebne i koje zelis od svoje bolje polovine, i najvaznije da je bolja od tebe (zene su uvijek bolje, samo necemo im to reci;))Tomahawk11 wrote: Život se sastoji od tog vaganja.
Da li sam mogao imati bolju?
Bolje auto?
Bolji stan?
Bolji posao?
Sad kako se ko sam sa sobom dogovori. Neko stavi ambicije iznad svega i gazi preko leševa da bi došao do nekog zamišljenog cilja, tj. zadovoljstva kojem teži. Da li bude zadovoljan? Ko zna. Ako ga ne peče savjest, vjerovatno.
Drugi opet nauče da budu zadovoljni s onim što imaju. Ima i tu svašta, neko je iskreno zadovoljan, drugi se trude da to izgleda tako.
- wewa
#80 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
samo sto u medjuvremenu imas djevojku koja nema pojma o tome gdje ti je na spisku prioriteta.Rasinho wrote:Gadi mi se itekako. Jedina sreca je da su mi roditelji nekako malo moderniji, nit mi prave pritisak niti je gledaju ko snahu koja ce doci u kucu...vecina ostale moje rodbine je totalno tradicionalna, kad sam presao 25. ubili su me pitanjima o svadbu. Kad sam na jednom zajednickom druzenju reko da se ne planiram zeniti jos 10 godina, naravno isprovociran tim silnim pitanjima, staroj su mi savjetovali da mi stravu saljeva da sam poludio, da sam cafir i svakakvih gluposti...sreca pa ih stara sve otpilila u skokovima. Ne podnosim mahalu i ovaj mentalitet, namjerno objavljujem slike iz kafane nekad da im budem tema.dr_Evil wrote:E'o da ti kazem da sam dva puta bio kum, obojica su imali istih problema kao ti pred taj trenutak, a i ja sam. Svi sretno ozenjeni. Pusti lokalne moraliste sta ti pametuju, lazu sami sebe. Ako je volis zeni se. To sto te druge privlace ne znaci da je ne volis dovoljno, nego da si normalna osoba.Rasinho wrote:Pojedini su me bas isprepadali da mi je sad bas doslo da se roknem. Nije zbog mene nego zbog nje, ona je zadnje tri godine svog zivota posvetila meni odnosno nama i sva je u planovima oko naseg zajednickog zivota. Nije djevojka ni dosadna, bas naprotiv, zanimljiva, elokventna ali i prilicno posvecena onome sto se zove "tradicionalno" a ja miljama daleko od toga. Bio sam i ja u tome ali me je nesto naprasno okrenulo.
Znate kako je ruzan osjecaj kad joj se prije pola godine udavala najbolja drugarica, iz istog su naselja i kad smo otisli u svatove, pa posmatram onu rodbinu, kolonu auta, muzika, pa maticara u opstini, prskalice, sijalice...znate kako mucan osjecaj u stomaku dok idemo ka opstini a mene svi tapsaju i govore ti si sljedeći...ja se u svemu onome nikako ne vidim dok ona zamislja bas nesto tako. Goreg osjecaja dugo nisam imao, svi nalickani, sredjeni, slave ljubav njihovu a i ja se pravim kao da mi je dobro.
Meni je najgore sto ona to stvarno nije zasluzila kao osoba ali isto tako ja se osjecam tako da se ne bih ni s jednom drugom mogao vidjeti u bracnoj zajednici.
A da ti se gadi klasican mahalski zivot pun rodbine, pa vecini je. Mladu za ruku i pravac njemacka gdje ces imati svoj zivot.
U sustini, sve sto sam do sad postigao uspio sam bez nekih stela i fela..Zivio u domu, bio kokuz, zavrsio fakultet u roku, bio iznadprosjecan student, ne hvalim se ali sam svjestan da izgledam dobro i vodim racuna o sebi, vozim solidan automobil, radim za stranu firmu, stan nisam kupio (zbog ove situacije) ali sam u prilici da ga kupim....I sad nekako uzivam u plodovima dosadanjeg truda i rada i uzivam u tome, s jednom velikom svakodnevnom mucninom u stomaku...valjda je samo jos ta zenidba trebala biti slag na tortu ali eto nije a osjecam se da ne zelim da radim stvari za koje smatram da me u potpunosti ne usrecuju.
imas pravo da zivis zivot kakav se tebi svidja, ali dopusti i njoj isto to. pusti je na miru, ne sumnjam da ce joj biti dobro.
- dr_Evil
#81 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Rasinho wrote:
Gadi mi se itekako. Jedina sreca je da su mi roditelji nekako malo moderniji, nit mi prave pritisak niti je gledaju ko snahu koja ce doci u kucu...vecina ostale moje rodbine je totalno tradicionalna, kad sam presao 25. ubili su me pitanjima o svadbu. Kad sam na jednom zajednickom druzenju reko da se ne planiram zeniti jos 10 godina, naravno isprovociran tim silnim pitanjima, staroj su mi savjetovali da mi stravu saljeva da sam poludio, da sam cafir i svakakvih gluposti...sreca pa ih stara sve otpilila u skokovima. Ne podnosim mahalu i ovaj mentalitet, namjerno objavljujem slike iz kafane nekad da im budem tema.
Najvaznije pitanje da li se ona uklapa u vecinu stvari koje zelis da radis i koje te usrecuju, na stranu druge i kafana to je samo za tebe. Ako mozes i zelis raditi skoro sve sa njom (tipa putovati, razgovarati i tako to) onda se zeni, ako ne kani se belaja.
- arzuhal
#82 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Pa evo, odlično si sebi odgovorio. Dakle nemoj se ženiti i živi svoj život kako misliš da je najbolje, kako si najsretniji. Čemu dilema? Zbog običaja?Rasinho wrote:U sustini, sve sto sam do sad postigao uspio sam bez nekih stela i fela..Zivio u domu, bio kokuz, zavrsio fakultet u roku, bio iznadprosjecan student, ne hvalim se ali sam svjestan da izgledam dobro i vodim racuna o sebi, vozim solidan automobil, radim za stranu firmu, stan nisam kupio (zbog ove situacije) ali sam u prilici da ga kupim....I sad nekako uzivam u plodovima dosadanjeg truda i rada i uzivam u tome, s jednom velikom svakodnevnom mucninom u stomaku...valjda je samo jos ta zenidba trebala biti slag na tortu ali eto nije a osjecam se da ne zelim da radim stvari za koje smatram da me u potpunosti ne usrecuju.
Ako zanemarimo ljubav koja uvijek traži žrtvu a koju ti nisi spreman dati, ženidba s njom, da je gorska vila, nikako se ne uklapa u sliku tvog života.
Nazovi je još danas i prekini s njom, nemoj je zajebavat, grehota je.
- dobar osjecaj
#83 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
I u stvarnim i u izmišljenim životima. Bilo bi dobro da ta stvarna ili imaginarna djevojka ili nema problem s tim da u slobodno vrijeme svako ljubi koga stigne i poželi (ima puno ljudi kojima je ta vrsta slobodnih aktivnosti potrebna da se osjećaju potpunim) ili da što prije zbriše.arzuhal wrote:Veliš, ionako je sve već jasno?
- Mea_parvitas
#84 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Najbolji argument si dao u vidu toga da jedva cekas da ona ode i da ne cekas da se vrati. Znaci ne volis provoditi vrijeme sa njom. Mozda zajednicki zivot i nije potreban jer ga ti ocigledno ne zelis. Zavrsi pricu i na vrijeme se rijesi belaja. Kad i ako naletis na onu pravu jedva ces cekati da zivis sa njom i ne mices od nje.
- Xavier1
#85 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
On njoj ocigledno odgovara tako da nema problema. Da nadje nekog kojem je na prvom mjestu bio bi joj dosadan.arzuhal wrote:Pa evo, odlično si sebi odgovorio. Dakle nemoj se ženiti i živi svoj život kako misliš da je najbolje, kako si najsretniji. Čemu dilema? Zbog običaja?Rasinho wrote:U sustini, sve sto sam do sad postigao uspio sam bez nekih stela i fela..Zivio u domu, bio kokuz, zavrsio fakultet u roku, bio iznadprosjecan student, ne hvalim se ali sam svjestan da izgledam dobro i vodim racuna o sebi, vozim solidan automobil, radim za stranu firmu, stan nisam kupio (zbog ove situacije) ali sam u prilici da ga kupim....I sad nekako uzivam u plodovima dosadanjeg truda i rada i uzivam u tome, s jednom velikom svakodnevnom mucninom u stomaku...valjda je samo jos ta zenidba trebala biti slag na tortu ali eto nije a osjecam se da ne zelim da radim stvari za koje smatram da me u potpunosti ne usrecuju.
Ako zanemarimo ljubav koja uvijek traži žrtvu a koju ti nisi spreman dati, ženidba s njom, da je gorska vila, nikako se ne uklapa u sliku tvog života.
Nazovi je još danas i prekini s njom, nemoj je zajebavat, grehota je.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#86 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Ovo je svakako bitan detaljMea_parvitas wrote:Najbolji argument si dao u vidu toga da jedva cekas da ona ode i da ne cekas da se vrati. Znaci ne volis provoditi vrijeme sa njom. Mozda zajednicki zivot i nije potreban jer ga ti ocigledno ne zelis. Zavrsi pricu i na vrijeme se rijesi belaja. Kad i ako naletis na onu pravu jedva ces cekati da zivis sa njom i ne mices od nje.
-
Rasinho
#87 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Nemojte me skroz pogresno shvatati da ja ne zelim da se zenim samo zbog toga sto imam potrebu da idem s cvijeta na cvijet. Izmedju ostalog volim i to, istina imam i vrelu krv, uspanicim se i kad izadjemo negdje gdje bude dosta dobrih zena, s njom ili bez nje...svaku gledam kao potencijalnu priliku. Ne lazem i ne uvijam, bas je ovako kako pisem.
Ali pored toga, volim ja i svoj osjecaj slobode u zadnje vrijeme, volim otici na rostlj s prijateljima sam, volim otici u kafanu, ustati i leci kad hocu, bez pravdanja, bez obaveza da nesto moram ako vec ne moram.
I sve je ovo bilo normalno dok i ona nije doselila u Sarajevo. Do tad so funkcionisali bolje, ali kako je dosla, prostor za manevear i slobodu koju sam imao je dosta suzen. Zato i od onog covjeka koji je prizeljkivao svadbu, porodicu, brak, sad sam dosao u situaciju da je moje razmisljanje apsolutno suprotno tome. Ja kad odem na vjencanje bilo kakvo, izvucem se, stanem na kraj sale dok prodju sve one ceremonije da ne gledam i ne slusam sve to....
Nije ovdje mozda vise pitanje trebam li se ja ili ne trebam zeniti, nego je li to sve sto mi se desava normalno?
Nazivajte me i dzukcem i kako god hocete ali sam covjek od krvi i mesa i pisem ono kako se zaista osjecam.
Ali pored toga, volim ja i svoj osjecaj slobode u zadnje vrijeme, volim otici na rostlj s prijateljima sam, volim otici u kafanu, ustati i leci kad hocu, bez pravdanja, bez obaveza da nesto moram ako vec ne moram.
I sve je ovo bilo normalno dok i ona nije doselila u Sarajevo. Do tad so funkcionisali bolje, ali kako je dosla, prostor za manevear i slobodu koju sam imao je dosta suzen. Zato i od onog covjeka koji je prizeljkivao svadbu, porodicu, brak, sad sam dosao u situaciju da je moje razmisljanje apsolutno suprotno tome. Ja kad odem na vjencanje bilo kakvo, izvucem se, stanem na kraj sale dok prodju sve one ceremonije da ne gledam i ne slusam sve to....
Nije ovdje mozda vise pitanje trebam li se ja ili ne trebam zeniti, nego je li to sve sto mi se desava normalno?
Nazivajte me i dzukcem i kako god hocete ali sam covjek od krvi i mesa i pisem ono kako se zaista osjecam.
- dr_Evil
#88 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Mea_parvitas wrote:Najbolji argument si dao u vidu toga da jedva cekas da ona ode i da ne cekas da se vrati. Znaci ne volis provoditi vrijeme sa njom. Mozda zajednicki zivot i nije potreban jer ga ti ocigledno ne zelis. Zavrsi pricu i na vrijeme se rijesi belaja. Kad i ako naletis na onu pravu jedva ces cekati da zivis sa njom i ne mices od nje.
To je sasvim normalno kako se osjecas da ti treba slobode. Ali me sekira ovo sta procitah kod Mea_parvitas da ne zelis da se vrati. Ja i moje drustvo svi volimo otici u belaj, ali iskreno kasnije se volimo vratit u topli dom (pa nek i mene zovu dzukcem). AKo ne zelis kod nje poslije u zagrljaj, onda se zapitaj. Do tada je sve za ljudeRasinho wrote: Nazivajte me i dzukcem i kako god hocete ali sam covjek od krvi i mesa i pisem ono kako se zaista osjecam.
- dobar osjecaj
#89 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Kažu da u Travniku ima ljudina kojoj je smetala žena i plač rođene djece pa je sebi kupio poseban stan da živi mirno kako je navikao prije braka. On je valjda suviše bitan intelektualni kapacitet pa mora da se odmara, spava dovoljno u tišini, a ne bi da se odriče porodičnog života.Rasinho wrote: I sve je ovo bilo normalno dok i ona nije doselila u Sarajevo. Do tad so funkcionisali bolje, ali kako je dosla, prostor za manevear i slobodu koju sam imao je dosta suzen. Zato i od onog covjeka koji je prizeljkivao svadbu, porodicu, brak, sad sam dosao u situaciju da je moje razmisljanje apsolutno suprotno tome. Ja kad odem na vjencanje bilo kakvo, izvucem se, stanem na kraj sale dok prodju sve one ceremonije da ne gledam i ne slusam sve to....
Možda da je zamoliš da se vrati odakle je došla da bi imali bolju vezu i ljepši i skladniji brak? Nikad ne znaš, možda joj se i dopadne ideja.
- wewa
#90 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
to kako se ti osjecas nije normalno za zaljubljenog insana. a ti se tjesi stepenom zagrijanosti krvi...Rasinho wrote:Nemojte me skroz pogresno shvatati da ja ne zelim da se zenim samo zbog toga sto imam potrebu da idem s cvijeta na cvijet. Izmedju ostalog volim i to, istina imam i vrelu krv, uspanicim se i kad izadjemo negdje gdje bude dosta dobrih zena, s njom ili bez nje...svaku gledam kao potencijalnu priliku. Ne lazem i ne uvijam, bas je ovako kako pisem.
jel ti bas neophodno da imas djevojku? cemu veza, ako se ti satra gledajuci druge?
- vjesticanametli
#91 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Reci joj to sve i vidi sta ce biti da ne zajebajes nibsebe ni nju
- ho oponopono
#92 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
...i đe zapelo, ne kontam...Rasinho wrote:
Gadi mi se itekako. Jedina sreca je da su mi roditelji nekako malo moderniji, nit mi prave pritisak niti je gledaju ko snahu koja ce doci u kucu...vecina ostale moje rodbine je totalno tradicionalna, kad sam presao 25. ubili su me pitanjima o svadbu. Kad sam na jednom zajednickom druzenju reko da se ne planiram zeniti jos 10 godina, naravno isprovociran tim silnim pitanjima, staroj su mi savjetovali da mi stravu saljeva da sam poludio, da sam cafir i svakakvih gluposti...sreca pa ih stara sve otpilila u skokovima. Ne podnosim mahalu i ovaj mentalitet, namjerno objavljujem slike iz kafane nekad da im budem tema.
...ti ne znaš bi li kakio ili piškio...nije prenemaganje tipa lijevi ili desni twix pa koji da izaberem...pusti ti tu čupricu nije to ona zaslužila...valja mrijeti, žicam tu kartu za rajsku sreću...ona nije zaslužila da živi u toj zabludi više sa tobom...ona sva haman hepi, konta ljubav njenog života joj na dlanu, sve ko podmazano teče joj po planu...zvanica će biti toliko...haljina duga malo čipka sa strane...već posuđuje od djeveruša nešto plavo...a ti joj na pravdi Boga radiš iza leđa ovo bolan, halo...
...ali čisto sumnjam, nećeš ti razjebati svoj mali tebi začahureni odnos...ovo malo ko fol savjest se pere, biće pak 250 zvanica... da, biće nažalost ona tvoja ženica...ali nikad tvoga oka zjenica...
-
allem_77
#93 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Prava istina o njemu, njoj je nepoznata. Neka joj pročita svoj prvi post. Ako i nakon toga, želi da bude sa njim, tada ga istinski voli. Ali je tada pristala na neizvjesnost. Odnosno u budućem zajedničkom životu, on joj uvijek može reći, šta se žališ... znala si kakav sam...Xavier1 wrote:
On njoj ocigledno odgovara tako da nema problema. Da nadje nekog kojem je na prvom mjestu bio bi joj dosadan.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#94 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
To sigurno neće uraditi.vjesticanametli wrote:Reci joj to sve i vidi sta ce biti da ne zajebajes nibsebe ni nju
-
Rasinho
#95 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Malo ko voli priznati ili reci drugome da je upravu, ali bojim se da ti jesi...Da sam dzukac, jesam. Koliko god brutalan bio, ovo mi je do sad bio najbolji odgovor na temu i hvala ti. Iskreno, bas sam se dobro zamislio poslije ovoga.ho oponopono wrote:...i đe zapelo, ne kontam...Rasinho wrote:
U sustini, sve sto sam do sad postigao uspio sam bez nekih stela i fela..Zivio u domu, bio kokuz, zavrsio fakultet u roku, bio iznadprosjecan student, ne hvalim se ali sam svjestan da izgledam dobro i vodim racuna o sebi, vozim solidan automobil, radim za stranu firmu, stan nisam kupio (zbog ove situacije) ali sam u prilici da ga kupim....I sad nekako uzivam u plodovima dosadanjeg truda i rada i uzivam u tome, s jednom velikom svakodnevnom mucninom u stomaku...valjda je samo jos ta zenidba trebala biti slag na tortu ali eto nije a osjecam se da ne zelim da radim stvari za koje smatram da me u potpunosti ne usrecuju.... tu vrstu prisile i pritiska koji osjećaš...ništa se bolan ne mora...i čemu to onda...život nije Diznijeva bajka...sa jebenim srećnim krajem i živjeli su 100 godina srećni sa kinderima u braku...
...ti ne znaš bi li kakio ili piškio...nije prenemaganje tipa lijevi ili desni twix pa koji da izaberem...pusti ti tu čupricu nije to ona zaslužila...valja mrijeti, žicam tu kartu za rajsku sreću...ona nije zaslužila da živi u toj zabludi više sa tobom...ona sva haman hepi, konta ljubav njenog života joj na dlanu, sve ko podmazano teče joj po planu...zvanica će biti toliko...haljina duga malo čipka sa strane...već posuđuje od djeveruša nešto plavo...a ti joj na pravdi Boga radiš iza leđa ovo bolan, halo...
...ali čisto sumnjam, nećeš ti razjebati svoj mali tebi začahureni odnos...ovo malo ko fol savjest se pere, biće pak 250 zvanica... da, biće nažalost ona tvoja ženica...ali nikad tvoga oka zjenica...
Prvo, osjecam se cudno sto o necemu ovakvom diskutujem na forumu jer nikada ranije slovo nisam napisao niti na jednom forumu. Izvini sto ne znam citirati samo dio koji me zanima ali shvatit ces. Bas ste me neki dobro nalijepili i osjecam se kao da je 10-15 razlicitih ljudi ispred mene i sve mi ov0o govori.
Hvala svima. Prvo sto cu uraditi je da prestanem biti dzukac i dobro razmisliti o svemu.
U kompletnoj ovoj konverzaciji sam usput i shvatio jednu bitnu stvar. U momentima kad smo imali "normalnu" vezu, kad nisam imao drugih sema, bio sam posvecen nama i poslu i mirno spavao. Od kad sam poceo malo vise hodati i upoznavati druge i kako mi se sve to osladilo, a itekako mi se osladilo, od tad konstatno zivim u nekoj agoniji, pod stresom, brisem sumnjive poruke konstatno, ne spavam mirno...mozda stvarno i ja trebam sam sa sobom razgovarati sta zapravo zelim.
- dr_Evil
#96 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Odmah cu ti rijesit dilemu, neces prestati biti dzukac, mozes napraviti pauzu par godina ali kad tad ce te opet uhvatit. Dalje je sve na tebi, sretno.Rasinho wrote: Malo ko voli priznati ili reci drugome da je upravu, ali bojim se da ti jesi...Da sam dzukac, jesam. Koliko god brutalan bio, ovo mi je do sad bio najbolji odgovor na temu i hvala ti. Iskreno, bas sam se dobro zamislio poslije ovoga.
Prvo, osjecam se cudno sto o necemu ovakvom diskutujem na forumu jer nikada ranije slovo nisam napisao niti na jednom forumu. Izvini sto ne znam citirati samo dio koji me zanima ali shvatit ces. Bas ste me neki dobro nalijepili i osjecam se kao da je 10-15 razlicitih ljudi ispred mene i sve mi ov0o govori.
Hvala svima. Prvo sto cu uraditi je da prestanem biti dzukac i dobro razmisliti o svemu.
U kompletnoj ovoj konverzaciji sam usput i shvatio jednu bitnu stvar. U momentima kad smo imali "normalnu" vezu, kad nisam imao drugih sema, bio sam posvecen nama i poslu i mirno spavao. Od kad sam poceo malo vise hodati i upoznavati druge i kako mi se sve to osladilo, a itekako mi se osladilo, od tad konstatno zivim u nekoj agoniji, pod stresom, brisem sumnjive poruke konstatno, ne spavam mirno...mozda stvarno i ja trebam sam sa sobom razgovarati sta zapravo zelim.
- dobar osjecaj
#97 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Po ovom što sam ja pročitala, vi nikada i niste imali "normalnu" vezu. Bilo ti je ok dok ona najveći dio sedmice nije bila blizu tebe i dok ste se viđali, koliko često? Svakih koliko dana, sedmica? Po tvojoj priči panika te počela hvatati zapravo otkako ste u mogućnosti da se viđate češće i otkako se viđate češće pa si počeo shvaćati šta?Rasinho wrote:U momentima kad smo imali "normalnu" vezu, kad nisam imao drugih sema, bio sam posvecen nama i poslu i mirno spavao.
- vjesticanametli
#98 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Star se vuk ne mjenja a kad ti nafata poruke nemoj se dovest u situaciju da imas djete i zidas neke kuce i zivis u lazi.....onda si najebo i zivote oboma ujebo.. DZaba ti i izgled i auto i sveeee ba onda ne lete sve na to
..ma ne znam ljudi koji vam je pa i razlaz je za ziva covjeka
- dr_Evil
#99 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Pa nije amater da ga uhvati, to moze se samo desit ako pocne da prica u snu, desilo se kolegivjesticanametli wrote:Star se vuk ne mjenja a kad ti nafata poruke nemoj se dovest u situaciju da imas djete i zidas neke kuce i zivis u lazi.....onda si najebo i zivote oboma ujebo.. DZaba ti i izgled i auto i sveeee ba onda ne lete sve na to![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#100 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Pa jeste, ali u ovom slučaju je on sebičan i žao mu je prvo njega, sutra kad bi se rastjerali, on bi je zvao i molio da mu se vrati, štrecnula bi ga ta praznina kad bi postao svjestan da je nema više u njegovom životu.vjesticanametli wrote:Star se vuk ne mjenja a kad ti nafata poruke nemoj se dovest u situaciju da imas djete i zidas neke kuce i zivis u lazi.....onda si najebo i zivote oboma ujebo.. DZaba ti i izgled i auto i sveeee ba onda ne lete sve na to![]()
Zato radije bira da bude kukavica.
U suprotnom bi istjerao na čistac sve kako jeste, pa vidio s njom može li to tako dalje ili porušiti mostove i svako svojim putem.