Kuda ide islamska sveta zemlja?

salik79

#76 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
E, svasta... De, pokusaj ovako:

https://postimg.cc/NKc7ffnC

:-D
:thumbup:

Morao sam na fontele. Kompjuter mi zastitili k'o FOrt Knox.

Duboko zahvaljujem na vasoj finoj gesti. :D
Ja vazda s fontelea. Nekad smori, al' mrsko mi s laptopa kuckati po forumu.

Nema na cemu, hvala vama koji se interesujete. :mrgreen:
kiligonzales

#77 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by kiligonzales »

salik79 wrote:
Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
Moze li izvor za ovo?!

Meni je poznato da su saudijski, vehabijski, koljaci nacinili pokolj u Meki, sto je historijska cinjenica, ali za ovo prvi puta cujem, pa bih volio znati odakle crpis informacije.
I ja sam negdje naisao na podatak za Karmatije, kao pod-sektu ismalijiskog siizma, pretezno baziranu u I oko danasnjeg Bahreina, ciji su pripadnici u 10. vijeku napali Meku I uzeli crni kamen.
Ta pod-sekta vise ne postoji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Qarmatians
I on tu neku podsektu, koja vise i ne postoji, izvlaci kao argument o siijskim napadima na Kabu. :roll: A ubijedjen sam da je ta podsekta imala isti odnos prema sijama kao i prema sunijama. Bas kao i vehabijska sekta. S tom razlikom da vehabije i danas postoje, te imaju cak i svoju kraljevinu, blagoslovljenu od anglo-cionistickih zlocinaca.

A sto se zlocina i progona sljedbenika Ehli Bejta a.s. tice, Mustafa Spahic, u "Povijesti Islama", izmedju ostalog, navodi sljedece:

Image
Ne sporim ti pomenuto, nista novo na tome prostoru. Samo ne pravi od siija cistunce jer nisu.
kiligonzales

#78 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by kiligonzales »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
kiligonzales wrote:
Kaba je vec u proslosti rusena i obnavljana, sto od onih koji su je obnavljali, sto od onih koji su je napadali. Pocev od Hadzadza koji je katapultiro, do Karmata siitske sekte koja je oskrnavila tako sto su cak i klepili crni kamen, te prilike su operutali sta su mogli, cak su i muslimane ubijali i bacali sa nje.

Poznavaoci hadisa znaju da je veca cast muslimana, od svetosti Kabe.
Moze li izvor za ovo?!

Meni je poznato da su saudijski, vehabijski, koljaci nacinili pokolj u Meki, sto je historijska cinjenica, ali za ovo prvi puta cujem, pa bih volio znati odakle crpis informacije.
I ja sam negdje naisao na podatak za Karmatije, kao pod-sektu ismalijiskog siizma, pretezno baziranu u I oko danasnjeg Bahreina, ciji su pripadnici u 10. vijeku napali Meku I uzeli crni kamen.
Ta pod-sekta vise ne postoji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Qarmatians
Ma sad nista ne postoji, nema to veza BI i njihovom krvavom historijom prevrata zacinjenih politikom, skrnavljenjem vjere, casti, krvi i imetaka muslimana.
kiligonzales

#79 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by kiligonzales »

salik79 wrote: A, sada vec "nema potrebe" za njim, a tako slavodobitno si ga "izvukao", kao zeca iz sesira?! Kada ga demaskiramo, onda vise nemamo potrebe za njim, nego za "matematikom"!? Kakvo dvolicnjastvo, tamam kao i Subhi. Velis: "... ono sto je rekao o politici arapskih zemalja stoji." Daj nam citiraj sta je to on rekao o toj politici u videu koji si nam postavio!??? Zar mislis da je neko tolika budala, ili naiva, da bi povjerovao da ce prvo on, kao njihov placenik, a drugo likovi koji stoje iza "siizam otvoreno", koji su, takodjer, na njihovoj sisi, ikada ista kriticki reci, ili napisati, protiv njih?!! Ne, Iran i sije su meta i svi oni koji su kontra cio-americko-britanskog sirenja i uticaja na BI.

Dalje, nastavljas nebuloznim pitanjima i podpitanjima, a da ni na jedno moje pitanje do sada nisi pokusao dati odgovor. Pa, da ti i ja preformulisem pitanja i sublimiram u jedno, na koje ces mozda i znati odgovor - ko je srusio Gadafija i na sta ta zemlja danas lici?! Iran (a ni Rusi) se nije mijesao. Zasto nemamo priloga i vijesti odatle?! Eh, kada sebi das odgovor, onda ces znati koji se scenarij spremao i za Siriju. A, takvo sta su pokusali i u Libanu, jos puno prije, a Boga mi i kasnije. Samo, u Libani su postigli kontraefekat. Hizbullah je omiljen kako medju siitima, tako i medju sunitima i krscanima. Hizbullah, je na izborima, pojedinacno, dobio najvise glasova u Libanu. Sta mislis zasto?!

I, konacno, ako moze neki citat, ili stranica, pandam ovim koje, slucajno, volis citirati u svojim argumentacijama, sa siijske strane. Ono, ako moze, neka "sunizam otvoreno" i tako to!? :oops:

I da ponovim, da nije bilo Irana '92-'95, koji je lizao vlastite rane, netom nakon okoncane agresije, pitanje je kako bi se sunizam u Bosni ocuvao.

A za sve ostale, koji svoje znanje o vjeri i globalnoj politici ne crpe sa stranica i kanala na koje se pozivas, jedan dokumentarac iz jednog od najstarijih samostana u Siriji (koji je jedno vrijeme bio na popristu sukoba) - da vide i cuju sta vele redovnici i redovnice sa svih meridijana svijeta o Hizbullahu:

http://program.almanar.com.lb/episode/4 ... 8_tYm7wkHs

Ja cu slikom samo dati najavu:

Image
Image
Image
Nije to dvolicanstvo, sa njegovim stavovima se slazem jer nemas meni sta pricati o necijoj politici kad posljedice te politike itekako vidimo u tome regionu. Pogledaj sam to sto trazis da ti citiram. Svi su placenici kad ne misle kao ti. Pusti se demagogije. Koliki si ti zaljubljenik u Iran ti njih smatras braniocem regiona od necijeg uticaja, a isti su satelit Rusije u regionu i rade jednake stvari koje rade cio-amero-britanci. Samo druga strana medalje zla.

Saudija i Iran su pogubni za taj region svojom politikom, htio ti to priznati ili ne. Zbog njih je nastradalo na milione ljudi u tome regionu i stradace opet sve dok su takvi.

Ne zelim ti davati odgovore na pitanja koja smatram suvisnim.

Ko je srusio Gadafija je jasno, zna se ko je libijsko nezadovoljstvo hranio, kada i kako, cak su i sami prepricali to onim filmom o spaljenom ambasadoru u Bengaziju. Nigdje ne puca gdje nema nezadovoljnih, tako je i sa Sirijom. Gadafi je pucem dosao na vlast, kako je doso, tako i poso. Ima priloga, ne mora sve biti na CNN i BBC. Uskoro bi mogli imati novog Gadafija.

Reci mi ti radi cega je dobio Hizbollah izbore?

Pa ni ti nisi postavio bolje izvore, sta se kacis za moje. Postavio sam ti covjeka koji je bio dio Hizbollaha, koji je iznjeo misljenje o tome sta se desava na BI i ti kazes placenik.

Sto se tice Irana u BiH, pomogli su, hvala im, ali su nam i uvalili masu organizacija da nas uce siizmu nakon rata, isto to su uradili i Arapi, da bi sa slucajem WTC i onim septembrom masu organizacija arapskih bilo pozatvarano ili su pritiscima svedeni na manji angazman u BiH, dok su iranske prezivjele mnoge. Eto nama je u BiH malo 500 godina Islama i odoljevanja svima onima oko nas koji nam ne misle dobro, pa nas svi oni trebaju uciti iznova islamu.

Vidim i tebi su Iranci pomogli cim ih toliko volis i branis. Pogotovo taj njihov rezim. Na kraju evo ti posta gore, primjer kako ti zaobilazis pitanja koja ti ne odgovaraju.

Za mene su i saudijski i iranski rezim jednako zlo za drzave na BI.
Last edited by kiligonzales on 15/09/2019 13:07, edited 1 time in total.
kiligonzales

#80 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by kiligonzales »

salik79 wrote:I, da ne zaboravim, da si pogledao video priloge koje sam postavljao, dobio bi odgovore, po pitanju Iraka, od strane zvanicne sunijske uleme i predstavnika istih u Iraku.

Ali, (s) lazes da si vec gledao, i onda nastavljas sa uvrijezenom matricom.
Pregledao davno, stvari sa kanala "istina o siijama" to je siitska i pitomija verzija "siizam otvoreno". Hvala Bogu dragom sto su nama Turci donjeli Islam jer da su pomenuti, mi bi do sada bili BI. Bavio sam se i prije tebe rivalitetom Irana i Sauda i nemam lijepo misljenje o njima. Kako cu imati, kada im je nos u tudjem dupetu, a ni sami ne znaju kuda gone po BI, a ljudi ginu i ginu.
kiligonzales

#81 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by kiligonzales »

salik79 wrote:

Ne bi mi mrsko, jos jednom sve uslikati, posto je ono malo zamuceno:
Image
Image
Image

Ako ne vidis, onda direktan link:
https://postimg.cc/mhbxXJG0
https://postimg.cc/rRCwkrpM
https://postimg.cc/q6kzgLSz

Uglavnom, progon, ubijanje i unistavanje kroz stoljeca.

Usput bih postavio i Mujkijev govor povodom 35. godisnjice Islamske revolucije:

Mujkija postujem, samo malo mu je 600 strana za Povijest Islama, ali svakako paznje vrijedno dijelo. Uglavnom upisani su da su skrnavitelje kabe i kradljivci crnog kamena.
insomnia78

#82 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by insomnia78 »

A tek to sto su krali cipele ispred dzamije u vrijeme poslanika
insomnia78

#83 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by insomnia78 »

Kad smo vec kod hadisa
Image
tranquil

#84 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by tranquil »

sadie_forever wrote:Kojim putem ide Saudija? citam ovo https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... /190913006

ima hadis koji kaze da nece biti smak svijeta dok Kabu ne sruse,mislm kako krece to ce skoro biti.Nisam ni ja za vehabijsku vladu ali ide polako ka tome da se ukida islamska vlast saudije...a to je ipak sveto mjesto islama i treba da vladaju posebna pravila,,,i u vatikanu i jeruzalimu nema sekularizma pa kome to smeta?
Samo da razjasnimo.

Ti si rođena u zemlji gdje žene imaju izbor da hodaju bez tradicionalne muslimanske odjeće i marame, i taj izbor koristiš i hodaš bez tradicionalne odjeće i marame. Sama kažeš da nisi za "vehabijsku vladu".

S druge strane, smatraš da žene koje su rođene i žive u 33-milionskoj zemlji na čijoj je teritoriji slučajno sveto mjesto jedne religije, sve moraju biti prisiljene da nose tu istu odjeću koju ti biraš da ne nosiš, jer će njihov izbor odjeće dovesti do rušenja svetog mjesta?

To je tvoja tvrdnja?

Usput, možda bi mogla provjeriti par činjenica, jer skoro sve što si rekla sadrži nešto netačno ili izrazito glupo:
- Vatikan možda jeste državica koju vodi hrpa šupaka, ali svih nekoliko stotina stanovnika tamo je svojom voljom, nisu rođeni tamo, i svi su muškog spola, za razliku od Saudijske Arabije;
- mnoge stvari u Vatikanu, a koje se tiču striktnih pravila, smetaju priličnom broju ljudi;
- Jerusalem je grad u kom je dozvoljeno različito oblačenje, za određena mjesta koja su sveta različitim grupama postoje ograničenja, i siguran sam da nije problem da ograničenja ostanu za relevantne dijelove Meke čak i u slučaju da se Saudijska Arabija sekularizuje;
- kao što ti je više sagovornika reklo, Saudijska Arabija nije nikakva islamska sveta zemlja (što u Islamu i ne postoji), nego je samo država na čijoj je teritoriji za Islam sveto mjesto;
- Kaba je već bila rušena, nije se desio smak svijeta.
SmokingMan

#85 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by SmokingMan »

Eo koliko vas zna o Nabukodonosoru?
sinuhe

#86 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by sinuhe »

Saudijska Arabija je i ovakva priznata za vodecu muslimansku zemlju i zaista kao cuvar islamskih svetista. I u BiH imaju veliki kulturni centar.
Neki muslimani pod uticajem zapadne pop kulture mozda i traze neke slobode koje se pod slobodama smatraju na Zapadu ali ne postoje tu autohtone snage koje bi tezile promjenama. Na kraju ni u BiH muslimani ne traze te zapadnjacke slobode.
MarlboroGold

#87 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by MarlboroGold »

SmokingMan wrote:Eo koliko vas zna o Nabukodonosoru?
Babilonski vladar? Meščini da je bio njihov najveći vladar ikad ako se dobro sjećam. Vodio ratove protiv Egipta itd.

To je sve što znam :mrgreen:
JThomas

#88 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by JThomas »

za slobodu sam izbora, ali ne svuda i ne po svaku cijenu :thumbup:
SmokingMan

#89 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by SmokingMan »

MarlboroGold wrote:
SmokingMan wrote:Eo koliko vas zna o Nabukodonosoru?
Babilonski vladar? Meščini da je bio njihov najveći vladar ikad ako se dobro sjećam. Vodio ratove protiv Egipta itd.

To je sve što znam :mrgreen:
Sjedi,može jaka četvorka. :D
tranquil

#90 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by tranquil »

Sadeta misli da saudijske žene ne bi trebale uživati slobodu koju ona uživa.

Sadeta misli da je bolja od saudijskih žena.

Sadeta nije terorista, ali je šupak. Ne budite poput Sadete.
MarlboroGold

#91 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by MarlboroGold »

Saudijske svekrve su puno bolje.
julisiz es grant

#92 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by julisiz es grant »

Sadeta i dalje otvara glupe teme, i daj Bože da joj opet stave moratorij na otvaranje tema, kao nekada.
Blixen

#93 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by Blixen »

sadie_forever wrote:Kojim putem ide Saudija? citam ovo https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... /190913006

ima hadis koji kaze da nece biti smak svijeta dok Kabu ne sruse,mislm kako krece to ce skoro biti.Nisam ni ja za vehabijsku vladu ali ide polako ka tome da se ukida islamska vlast saudije...a to je ipak sveto mjesto islama i treba da vladaju posebna pravila,,,i u vatikanu i jeruzalimu nema sekularizma pa kome to smeta?
ti samo pocnes temu i nikad nista ne komentarises
Blixen

#94 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by Blixen »

MarlboroGold wrote:Saudijske svekrve su puno bolje.
i dalje se voze naprijed u autu
vjesticanametli

#95 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by vjesticanametli »

MarlboroGold wrote:Saudijske svekrve su puno bolje.
:lol:
mali jomu

#96 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by mali jomu »

e bas ste me nasmijali... hvala :lol:
sadie_forever

#97 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by sadie_forever »

Ako saudija nije sveta zemlja neka se onda odreknu milijardi koje dolaze od hadzija svake godine :thumbup: neka dva sveta harema pripadnu ulemi,time i sve ostalo

Al djavola,to nedju a sto je najgore pod novim princom ce saudija uskoro bit gora od recimo bejruta :mrgreen:
Da ne pricamo kako njihove zene odavno hodaju gologlave i alkohol se sluzi..mislim ko o njima ista zna ne moze a da ih ne mrzi
tranquil

#98 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by tranquil »

sadie_forever wrote:mislim ko o njima ista zna ne moze a da ih ne mrzi
Ček' ček', znači ti si fakat rasista? Mrziš ih, kao što kažeš, i smatraš da, kako bi održali neki za tebe prihvatljiv nivo mjesta koje je sveto u tvojoj religiji, milioni njihovih žena bi htjele-nehtjele morale da se pokore standardima oblačenja tvoje religije, kojih se čak ni ti ne podržavaš?

Ne znam šta više smrdi, tvoj rasizam, dupli standardi i dvoličnost, ili glupost.
zposao

#99 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by zposao »

JThomas wrote:za slobodu sam izbora, ali ne svuda i ne po svaku cijenu :thumbup:
Prevedeno: nisi za slobode i ljudska prava. Tačnije, misliš da neki ljudi koji žive u drugim dijelovima svijeta ne bi trebali imati slobodu koju ti imaš :thumbup: .

Principijelno, nema šta.
Blixen

#100 Re: Kuda ide islamska sveta zemlja?

Post by Blixen »

tranquil wrote:
sadie_forever wrote:mislim ko o njima ista zna ne moze a da ih ne mrzi
Ček' ček', znači ti si fakat rasista? Mrziš ih, kao što kažeš, i smatraš da, kako bi održali neki za tebe prihvatljiv nivo mjesta koje je sveto u tvojoj religiji, milioni njihovih žena bi htjele-nehtjele morale da se pokore standardima oblačenja tvoje religije, kojih se čak ni ti ne podržavaš?

Ne znam šta više smrdi, tvoj rasizam, dupli standardi i dvoličnost, ili glupost.
glupost se osjeti
Post Reply