Pa kurve taj novac potroše na nešto, dakle stave ga u opticaj.broj dva wrote:Ako dobiješ račun i ako one (ženske kurve predpostavljam?) plaćaju porez onda se računa, inače ne.insomnia78 wrote:Racunal se ako potrosis na kurave?
Pitanje za dijasporu
- Cherry-Cherry
#76 Re: Pitanje za dijasporu
- Ommadawn
#77 Re: Pitanje za dijasporu
A značaj priliva čvrste strane valute u jednoj državi?
- apsidejzi
#78 Re: Pitanje za dijasporu
hahahahah ja pustio kosu pa sam ove godine i frizuru radioinsomnia78 wrote:Pa u pomaganje ekonomiji? Jbg auto i zube redovno odrzavam. Frizuru ne pravim pa reko racunal se to
Odoh u LGBT pa da trepavice i nokte nagodinu radim
-
zrakomlat
#79 Re: Pitanje za dijasporu
Najjači su mi oni što staroj majci pošalju 100 eura mjesečno i onda puni sebe, po fejsbucima, pišu kako bi BiH propala i narod skapao od gladi da nije dijaspore, jer dijaspora pošalje milijarde maraka.
- 512MB
#80 Re: Pitanje za dijasporu
Moraš se ti jarane malo sa sobom dogovoritHAVANA wrote:Ovaj novinar se mora sam sa sobom dogovoriti o cemu pise.Dijaspori je nasa drzava sve interesantnija za investiranje...Pa je onda pomoc gradjanima BiH.Pa onda opet investicija.512MB wrote: Nisi toliko daleko od istine...
Dijaspora je u Bosnu i Hercegovinu u prvom tromjesečju ove godine poslala skoro 619 miliona KM ili za 5% više u odnosu na isto razdoblje lani, i to samo preko novčanih doznaka.
Preporučujemo Direktna strana ulaganja u BiH povećana u prošloj godini
- Osim toga, kao razlog povećanja doznaka iz inozemstva, koje su u prvom tromjesečju ove godine dostigle 618,8 miliona KM, može se smatrati i sve veći broj migranata iz BiH u inozemstvu koji šalju novac kući, naveli su u CB BiH.
Preporučujemo Dijaspori je naša država sve primamljivija za investiranje
Raniji podaci pokazuju da je svih prethodnih godina novčana pomoć građanima BiH rasla, da bi konačno 2017. dosegla nivo iz 2007. kada je stiglo najviše novca. Tako je u 2017. godini dijaspora odriješila vreću i u BiH poslala 2,51 milijardu KM.
Ekonomisti ističu da je povećan priljev novca iz inozemstva logična posljedica masovnog odlaska radno sposobnog stanovništva s ovih prostora.
Smatraju da je iznos pristiglih doznaka u BiH mnogo veći od podataka kojima raspolaže Centralna banka,jer novac u zemlju stiže i na druge načine i ne prikazuje se kroz transfere.
Preporučujemo Povećanje investicija iz dijaspore u USK-u uz Diaspora Invest
Prema nekim izvorima, najviše novca u zemlju stiže iz Njemačke, a prije dvije godine iz te zemlje u BiH je stiglo oko 180 miliona KM.Jel poslo nani 100 eura il je investirao? Ako vec pisu trebaju rasclaniti sta je sta.Dobro dodje sve,i nani 100 eura i za stan 100000 eura.Samo saljite.
- 512MB
#81 Re: Pitanje za dijasporu
Mi pumpamo pola BiH budgeta iz vana, ne znam kako bi izdurali bez togzrakomlat wrote:Najjači su mi oni što staroj majci pošalju 100 eura mjesečno i onda puni sebe, po fejsbucima, pišu kako bi BiH propala i narod skapao od gladi da nije dijaspore, jer dijaspora pošalje milijarde maraka.
- Ommadawn
#82 Re: Pitanje za dijasporu
Pa da se uvede zabrana na te doznake iz inostranstva?zrakomlat wrote:Najjači su mi oni što staroj majci pošalju 100 eura mjesečno i onda puni sebe, po fejsbucima, pišu kako bi BiH propala i narod skapao od gladi da nije dijaspore, jer dijaspora pošalje milijarde maraka.
- HAVANA
#83 Re: Pitanje za dijasporu
Jah eto ti mene volis pa ulozis 100 milja,drag ti ja pravo.512MB wrote:Moraš se ti jarane malo sa sobom dogovoritHAVANA wrote:Ovaj novinar se mora sam sa sobom dogovoriti o cemu pise.Dijaspori je nasa drzava sve interesantnija za investiranje...Pa je onda pomoc gradjanima BiH.Pa onda opet investicija.512MB wrote: Nisi toliko daleko od istine...
Dijaspora je u Bosnu i Hercegovinu u prvom tromjesečju ove godine poslala skoro 619 miliona KM ili za 5% više u odnosu na isto razdoblje lani, i to samo preko novčanih doznaka.
Preporučujemo Direktna strana ulaganja u BiH povećana u prošloj godini
- Osim toga, kao razlog povećanja doznaka iz inozemstva, koje su u prvom tromjesečju ove godine dostigle 618,8 miliona KM, može se smatrati i sve veći broj migranata iz BiH u inozemstvu koji šalju novac kući, naveli su u CB BiH.
Preporučujemo Dijaspori je naša država sve primamljivija za investiranje
Raniji podaci pokazuju da je svih prethodnih godina novčana pomoć građanima BiH rasla, da bi konačno 2017. dosegla nivo iz 2007. kada je stiglo najviše novca. Tako je u 2017. godini dijaspora odriješila vreću i u BiH poslala 2,51 milijardu KM.
Ekonomisti ističu da je povećan priljev novca iz inozemstva logična posljedica masovnog odlaska radno sposobnog stanovništva s ovih prostora.
Smatraju da je iznos pristiglih doznaka u BiH mnogo veći od podataka kojima raspolaže Centralna banka,jer novac u zemlju stiže i na druge načine i ne prikazuje se kroz transfere.
Preporučujemo Povećanje investicija iz dijaspore u USK-u uz Diaspora Invest
Prema nekim izvorima, najviše novca u zemlju stiže iz Njemačke, a prije dvije godine iz te zemlje u BiH je stiglo oko 180 miliona KM.Jel poslo nani 100 eura il je investirao? Ako vec pisu trebaju rasclaniti sta je sta.Dobro dodje sve,i nani 100 eura i za stan 100000 eura.Samo saljite.
ako ja uložim sto milja kermi u tvoju propalu firmu, onda je to valjda prvobitno pomoć za tebe. Šta je drugo? Doduše možda na kraju bude neke fajde od toga i za mene, ali to i nije sigurica...
- mO k3
#84 Re: Pitanje za dijasporu
@havana
to ti je win -win
to ti je win -win
- sadie_forever
#85 Re: Pitanje za dijasporu
ako je tako sto se turcimo i arapima spotice sto ne ulazu u BIH? ulagat iz ljubavi ne radi ni budala 
- mO k3
#86 Re: Pitanje za dijasporu
saljes li ti ??sadie_forever wrote:ako je tako sto se turcimo i arapima spotice sto ne ulazu u BIH? ulagat iz ljubavi ne radi ni budala
-
zrakomlat
#87 Re: Pitanje za dijasporu
Što to?Ommadawn wrote:Pa da se uvede zabrana na te doznake iz inostranstva?zrakomlat wrote:Najjači su mi oni što staroj majci pošalju 100 eura mjesečno i onda puni sebe, po fejsbucima, pišu kako bi BiH propala i narod skapao od gladi da nije dijaspore, jer dijaspora pošalje milijarde maraka.
- sadie_forever
#88 Re: Pitanje za dijasporu
saljem samo kao poklon,recimo po 100 maraka ,,ako idem u BOSNU ponesem poklon kupim nesto i to je tomO k3 wrote:saljes li ti ??sadie_forever wrote:ako je tako sto se turcimo i arapima spotice sto ne ulazu u BIH? ulagat iz ljubavi ne radi ni budala
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#89 Re: Pitanje za dijasporu
Ko su mesari? Nasi zubari?mO k3 wrote:nedo bog ovim mesarima ici praviti zube ,jednom sam vidio sta je uradio jednom poznaniku ...insomnia78 wrote:Pa u pomaganje ekonomiji? Jbg auto i zube redovno odrzavam. Frizuru ne pravim pa reko racunal se to
-
broj dva
#90 Re: Pitanje za dijasporu
Oni sa kupljenim diplomamaplain vanilla wrote:Ko su mesari? Nasi zubari?mO k3 wrote:nedo bog ovim mesarima ici praviti zube ,jednom sam vidio sta je uradio jednom poznaniku ...insomnia78 wrote:Pa u pomaganje ekonomiji? Jbg auto i zube redovno odrzavam. Frizuru ne pravim pa reko racunal se to
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#91 Re: Pitanje za dijasporu
Zubari i ovdje dobro zaradjuju, tako da ih ima dobrih i to sasvim dovoljno. Bezveze ih je nazivati mesarima zbog nekog pojedinacnog slucaja.broj dva wrote:
Oni sa kupljenim diplomama
Inace ih mrzim
-
DZONPI
#92 Re: Pitanje za dijasporu
Ja nesaljem ja prebacim pare.
- animals
#93 Re: Pitanje za dijasporu
Ma jebo pare..
kome su one jos interesantne..
kome su one jos interesantne..
- mO k3
#94 Re: Pitanje za dijasporu
ovaj zubar gsdje je bio poznanik ...plain vanilla wrote:Ko su mesari? Nasi zubari?mO k3 wrote:nedo bog ovim mesarima ici praviti zube ,jednom sam vidio sta je uradio jednom poznaniku ...insomnia78 wrote:Pa u pomaganje ekonomiji? Jbg auto i zube redovno odrzavam. Frizuru ne pravim pa reko racunal se to
- Ommadawn
#95 Re: Pitanje za dijasporu
Da se manje ljudi može kurčiti - za početak. I da se utvrdi da li je stvarno dijaspora ekonomski bitna za BiH ili nije, i ukoliko jeste, u kojem tačno procentu.zrakomlat wrote:Što to?Ommadawn wrote:Pa da se uvede zabrana na te doznake iz inostranstva?zrakomlat wrote:Najjači su mi oni što staroj majci pošalju 100 eura mjesečno i onda puni sebe, po fejsbucima, pišu kako bi BiH propala i narod skapao od gladi da nije dijaspore, jer dijaspora pošalje milijarde maraka.
Jedna je stvar sigurna - manje će pišati i pljuvati jedni po drugima.
-
Seyfo
#96 Re: Pitanje za dijasporu
Tema me podsjeca na jednu koju je otvorio nikad prezaljeni Zviz:"da li vam rodbina vani lezi na parama". Cilj teme je samopromocija,svi nasi vani su bijeda,sirotinja, kurce se,lazu, za razliku od njega koji se snasao. Ja bih da doprinesem temi na nacin da cu reci da je slanje para individualno, neko salje neko ne, ali da ti pomogne da dodjes i ti - jok ! Pa najgore sto mu se moze desiti je da dodjes i bolje se snadjes nego on. Ima i tu iznimki,naravno,ali pravilo je tu. A nekad bi najbolje pomogao rodjaku, prijatelju,komsiji,poznaniku da mu pomognes da dodje,nego da mu saljes. (Stara izreka o ribama i pecanju)
- Ommadawn
#97 Re: Pitanje za dijasporu
Na koji način možeš nekome pomoći da se preseli iz Bosne negdje u inostranstvo?Seyfo wrote:Tema me podsjeca na jednu koju je otvorio nikad prezaljeni Zviz:"da li vam rodbina vani lezi na parama". Cilj teme je samopromocija,svi nasi vani su bijeda,sirotinja, kurce se,lazu, za razliku od njega koji se snasao. Ja bih da doprinesem temi na nacin da cu reci da je slanje para individualno, neko salje neko ne, ali da ti pomogne da dodjes i ti - jok ! Pa najgore sto mu se moze desiti je da dodjes i bolje se snadjes nego on. Ima i tu iznimki,naravno,ali pravilo je tu. A nekad bi najbolje pomogao rodjaku, prijatelju,komsiji,poznaniku da mu pomognes da dodje,nego da mu saljes. (Stara izreka o ribama i pecanju)
- muha_sa
#98 Re: Pitanje za dijasporu
šalje muž mami a sadetinoj svekrvimO k3 wrote:saljes li ti ??sadie_forever wrote:ako je tako sto se turcimo i arapima spotice sto ne ulazu u BIH? ulagat iz ljubavi ne radi ni budala
- muha_sa
#99 Re: Pitanje za dijasporu
Pravilo je kad dadneš da se ne kurciš i mahalaš što si dao
iliti--daš desnom rukom da ne vidi lijeva
- Ommadawn
#100 Re: Pitanje za dijasporu
muha_sa wrote:šalje muž mami a sadetinoj svekrvimO k3 wrote:saljes li ti ??sadie_forever wrote:ako je tako sto se turcimo i arapima spotice sto ne ulazu u BIH? ulagat iz ljubavi ne radi ni budalasadeta pjeni
-al ne smije ništa pa je ovu temu otvorila