Alija-Tito?

Locked
takojegovorio

#76 Re: Alija-Tito?

Post by takojegovorio »

detroit-mercy wrote:
tandmand wrote:
takojegovorio wrote:Pa Alija se borio za begovate,kao i oni svi koji su nešto značili u Titovoj Jugoslaviji,ali jebi ga dođe vreme da se vrati na tobe,tj da bude pravi musliman,pa se preokrenuše i postaše najtvrđi vernici.Dok je bosanska sirotinja ginula ,begovi i age stajahu po strani,da sačekaju kako će se rat završiti( što reče jedan,pusti budale nek se biju),i da ponovo uvedu feudalizam u Bosni.
Ti kao ekavičar ne bi trebao brinuti o Bosni ...
Skoro svi Sandzaklije pricaju ekavicom :mrgreen: .
Važno je da se razumemo,
Better Man

#77 Re: Alija-Tito?

Post by Better Man »

Ljuci wrote:
takojegovorio wrote:Od koga je izabran? Od Bošnjaka i jednim delom Hrvata ,koji su ušli u savez sa Bošnjacima,ne zato što ih vole,nego što su se Srbi baš približili moru!Bio sam tada u Sarajevu,i bilo mi je toliko muka kada sam čuo za Islamsku deklaraciju rahmetlije..multikulturala Bosna hau jes nou!
Nije vazno od koga je izabran, nego je vazno da ga je vecina izabrala za predsjednika. Nije tacno da ga Srbi nisu glasali. Lojalni Srbi poput Bogica Bogicevica su glasali za Aliju. Sada ne moze manjina odredjivati kojim putem ce ici Bosna. To nije bio razlog da Radovan Karadzic u parlamentu prijeti muslimanima nestankom. Cini mi se da se Radovan preracunao u borbenost muslimana u ocuvanju jedinstvene Bosne.
Građani nisu izabrali Aliju za predsjednika 1990. godine, već Fikreta Abdića, koji je danas presuđeni ratni zločinac. Nakon toga su nastale razne muljaže da umjesto Abdića predsjednik predsjedništva bude Alija. Samo njih dvojica ii ljudi koji su u to vrijeme bili oko njih znaju šta je Alija obećao Abdiću za uzvrat da mu ovaj prepusti poziciju, tj. fotelju predsjednika predsjedništva. Mislim da je upravo to dovelo do sukoba u Krajini, jer su Abdića prevarili.
dr_Evil

#78 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

Better Man wrote: Pričaš gluposti i to samo takve. Da nije Tita nikad BiH ne bi obnovila svoju državnost, niti bi bila ravnopravna sa drugim republikama. Tito se nije krio po podrumu, već je bio učesnik mnogih bitaka i ofanziva, tj. komandovao je sa lica mjesta, a ne iz udobne fotelje i sl. Dok je Alija kriminalcima dao sve i pustio ih da rade šta hoće, kod Tita su takvi bili po kratkom postupku streljani. Da ne govorim koliko je Tito pazio na ranjenike, izbjegle i iznemogle. Da sad ne nabrajam i ne pišem preširoko, reći ću samo jedno. Tito je Partizanima dao sve i omogućio im je da budu poštovani i da žive život dostojan čovjeka, dok je Alija borce ARBiH maksimalno ponizio i ništa im nije dao, čak šta više, otvoreno je šutnjom i ne činjenjem podržao njihovu pljačku od strane ratnih i poratnih profitera i stvaranje od njih socijalne slučajeve. Samo uzmimo bezvrijedne certifikate kojima je prevario borce. Čovjek koji je jasno i nedvosmisleno na pitanje jednog borca šta ćemo mi sad i kako ćemo u miru (nakon potpisivanja Dejtona), rekao da će biti nepravde i pljačke i sl. i samim tim se svrstao na stranu kriminalaca i ratnih profitera. Nikakv tolitarni režim nije bio u SFRJ. Ono što se nije moglo, to je da se govori protiv države i da se ista podriva. I još jedna bitna stvar, Tito je jednom Staljinu rekao ne, dok Alija, pa i njegovi nasljednici se saginju pred svakim i vrše ustupke na štetu države i njenih građana.
@Better Man, svaka cast taman sam posao da napisem, da nije bilo Tita ne bi bilo ni BiH. 1899, kada su tadasnji muslimanski predstavnici pristali da ukinu pojam bosnjak i krenu sa srbima u religijsku reformu krenulo je nestajanje bosne, da bi se ona potpuno izgubila u kraljevini jugi, komunisti su vratili bosnu (a zamisli koliko je to smetalo obrijanim cetnicima) u jugu gdje i pripada, a '74 donijeli ustav kojim smo uspjeli pobjeci velikosprskom ludilu 1992, aman.. ALija kao pozitivna licnost, tesko da cemo taj film gledati, milion pogresnih poteza i prodaja hercegovine kockastima, i povrh svega jos na bakira zada
takojegovorio

#79 Re: Alija-Tito?

Post by takojegovorio »

Bio sa na mitingu(rat je bio u punom jeku) ispred večne vatre.Govori Alija da mi nismo kao oni,da smo ,bolji,moralniji ,čestitiji i sve tako nešto..svakom svoja vjera itd...ali ne lezi vraže! Sutradan dođe priznane Aliji za širenje islama?! Iz Saudije :wink:
mistek

#80 Re: Alija-Tito?

Post by mistek »

Better Man wrote:
mistek wrote:Gnusno je Aliju Izetbegovića porediti sa tiraninom i diktatorom.

No dobro, ovdje još ima velika masa onih koji se lože na taj totalitarni režim, pa nije ni čudno da će Broza staviti iznad Alije.

Za Bosnu i Bošnjake, Alija je u svakom slučaju značajnija i pozitivnija ličnost i to bi valjda svakome trebalo biti jasno.
Pričaš gluposti i to samo takve. Da nije Tita nikad BiH ne bi obnovila svoju državnost, niti bi bila ravnopravna sa drugim republikama. Tito se nije krio po podrumu, već je bio učesnik mnogih bitaka i ofanziva, tj. komandovao je sa lica mjesta, a ne iz udobne fotelje i sl. Dok je Alija kriminalcima dao sve i pustio ih da rade šta hoće, kod Tita su takvi bili po kratkom postupku streljani. Da ne govorim koliko je Tito pazio na ranjenike, izbjegle i iznemogle. Da sad ne nabrajam i ne pišem preširoko, reći ću samo jedno. Tito je Partizanima dao sve i omogućio im je da budu poštovani i da žive život dostojan čovjeka, dok je Alija borce ARBiH maksimalno ponizio i ništa im nije dao, čak šta više, otvoreno je šutnjom i ne činjenjem podržao njihovu pljačku od strane ratnih i poratnih profitera i stvaranje od njih socijalne slučajeve. Samo uzmimo bezvrijedne certifikate kojima je prevario borce. Čovjek koji je jasno i nedvosmisleno na pitanje jednog borca šta ćemo mi sad i kako ćemo u miru (nakon potpisivanja Dejtona), rekao da će biti nepravde i pljačke i sl. i samim tim se svrstao na stranu kriminalaca i ratnih profitera. Nikakv tolitarni režim nije bio u SFRJ. Ono što se nije moglo, to je da se govori protiv države i da se ista podriva. I još jedna bitna stvar, Tito je jednom Staljinu rekao ne, dok Alija, pa i njegovi nasljednici se saginju pred svakim i vrše ustupke na štetu države i njenih građana.
Kakve budalaštine. Mislim, ja o ovome mogu u najmanju ruku esej, a možda i knjigu napisati. Ovo što ti iznosiš su baš budalaštine koje nikakva historija nije potvrdila osim ofarbane komunističke. Ja šta je bilo u Jugoslaviji ako nije totalitarni režim? Jedna stranka kontrolisala sve aspekte javnog i privatnog života bez ograničenja ovlasti. Vijeće Evrope donijelo deklaraciju po kojoj se taj režim svrstava u totalitarni, ali jok, pobornici komunizma u BiH znaju bolje.

To što je Tito rekao Staljinu ne, kako, zašto, posljedice, to je posebna tema. Ista je stvar s partizanima i borbom. Ako tjeraš mak na konac, mada mi se fakat ne ide u tu tematiku, partizani su počinili strašne zločine u odnosu na Armiju BiH gdje su szločini bili apsolutno izolovani slučajevi. Da ne pričam o režimu iza i svemu što slijedi.

Pa, i priča o državi i državnosti mi fakat nije jasna. Pogleda li iko okolnosti? Apsolutno je nevjerovatno da se daje toliki značaj tom AVNOJ-u, a omalovažava borba i uopšte situacija 1992. godine. Poštujem i prvo i drugo, ali podcjenjivanje učinjenog tokom agresije je nevjerovatno.

I na kraju, smiješna mi je priča o stanju u državi danas i krivljenje Izetbegovića za to. Alija je živio i djelovao u nekim drugim okolnostima. Kakve on veze ima s tim što je neko kasnije uništavao to što je on stvorio i zloupotrebljavao? Kad se već vodiš logikom "uhljebio svoje", onda pročitaj bilo kakvu relevantnu literaturu u svjetskim okvirima, pa ćeš vidjeti da se svi zajebavaju na račun Jugoslavije i Broza u smislu "u normalnoj državi radiš cijeli život da na vlast dođeš 4 godine, a kod njih radiš 4 godine (misleći na rat) da bi bio na vlasti cijeli život". I upravo kao ostavština takvog režima koji je nakradan imamo danas slično stanje. Ali, pričati da je u Jugoslaviji bilo drugačije je čista budalaština. Problem je što danas ovi uhljebe svoje pa se jedni te isti vrte 20 godina (i jeste problem, svakako, slažem se, ali se ne slažem da ima veze sa Izetbegovićem), ali je pohvalno što je tako bilo u Jugoslaviji. Ma hajte molim vas :D

Za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu je vrijednost Izetbegovića nemjerljiva. O Titu bi se dalo raspravljati u kontekstu pitanja "pozitivna ili negativna historijska ličnost", mada ni tu ne bi trebalo biti dileme.
Better Man

#81 Re: Alija-Tito?

Post by Better Man »

Kako kaže moja najbolja prijateljica, a vjerujem i svi normalni ljudi to isto kažu: "poštujem Aliju kao prvog predsjednika i ništa više od toga".
Better Man

#82 Re: Alija-Tito?

Post by Better Man »

mistek wrote:
Better Man wrote:

No dobro, ovdje još ima velika masa onih koji se lože na taj totalitarni režim, pa nije ni čudno da će Broza staviti iznad Alije.

Za Bosnu i Bošnjake, Alija je u svakom slučaju značajnija i pozitivnija ličnost i to bi valjda svakome trebalo biti jasno.
Pričaš gluposti i to samo takve. Da nije Tita nikad BiH ne bi obnovila svoju državnost, niti bi bila ravnopravna sa drugim republikama. Tito se nije krio po podrumu, već je bio učesnik mnogih bitaka i ofanziva, tj. komandovao je sa lica mjesta, a ne iz udobne fotelje i sl. Dok je Alija kriminalcima dao sve i pustio ih da rade šta hoće, kod Tita su takvi bili po kratkom postupku streljani. Da ne govorim koliko je Tito pazio na ranjenike, izbjegle i iznemogle. Da sad ne nabrajam i ne pišem preširoko, reći ću samo jedno. Tito je Partizanima dao sve i omogućio im je da budu poštovani i da žive život dostojan čovjeka, dok je Alija borce ARBiH maksimalno ponizio i ništa im nije dao, čak šta više, otvoreno je šutnjom i ne činjenjem podržao njihovu pljačku od strane ratnih i poratnih profitera i stvaranje od njih socijalne slučajeve. Samo uzmimo bezvrijedne certifikate kojima je prevario borce. Čovjek koji je jasno i nedvosmisleno na pitanje jednog borca šta ćemo mi sad i kako ćemo u miru (nakon potpisivanja Dejtona), rekao da će biti nepravde i pljačke i sl. i samim tim se svrstao na stranu kriminalaca i ratnih profitera. Nikakv tolitarni režim nije bio u SFRJ. Ono što se nije moglo, to je da se govori protiv države i da se ista podriva. I još jedna bitna stvar, Tito je jednom Staljinu rekao ne, dok Alija, pa i njegovi nasljednici se saginju pred svakim i vrše ustupke na štetu države i njenih građana.
Kakve budalaštine. Mislim, ja o ovome mogu u najmanju ruku esej, a možda i knjigu napisati. Ovo što ti iznosiš su baš budalaštine koje nikakva historija nije potvrdila osim ofarbane komunističke. Ja šta je bilo u Jugoslaviji ako nije totalitarni režim? Jedna stranka kontrolisala sve aspekte javnog i privatnog života bez ograničenja ovlasti. Vijeće Evrope donijelo deklaraciju po kojoj se taj režim svrstava u totalitarni, ali jok, pobornici komunizma u BiH znaju bolje.

To što je Tito rekao Staljinu ne, kako, zašto, posljedice, to je posebna tema. Ista je stvar s partizanima i borbom. Ako tjeraš mak na konac, mada mi se fakat ne ide u tu tematiku, partizani su počinili strašne zločine u odnosu na Armiju BiH gdje su szločini bili apsolutno izolovani slučajevi. Da ne pričam o režimu iza i svemu što slijedi.

Pa, i priča o državi i državnosti mi fakat nije jasna. Pogleda li iko okolnosti? Apsolutno je nevjerovatno da se daje toliki značaj tom AVNOJ-u, a omalovažava borba i uopšte situacija 1992. godine. Poštujem i prvo i drugo, ali podcjenjivanje učinjenog tokom agresije je nevjerovatno.

I na kraju, smiješna mi je priča o stanju u državi danas i krivljenje Izetbegovića za to. Alija je živio i djelovao u nekim drugim okolnostima. Kakve on veze ima s tim što je neko kasnije uništavao to što je on stvorio i zloupotrebljavao? Kad se već vodiš logikom "uhljebio svoje", onda pročitaj bilo kakvu relevantnu literaturu u svjetskim okvirima, pa ćeš vidjeti da se svi zajebavaju na račun Jugoslavije i Broza u smislu "u normalnoj državi radiš cijeli život da na vlast dođeš 4 godine, a kod njih radiš 4 godine (misleći na rat) da bi bio na vlasti cijeli život". I upravo kao ostavština takvog režima koji je nakradan imamo danas slično stanje. Ali, pričati da je u Jugoslaviji bilo drugačije je čista budalaština. Problem je što danas ovi uhljebe svoje pa se jedni te isti vrte 20 godina (i jeste problem, svakako, slažem se, ali se ne slažem da ima veze sa Izetbegovićem), ali je pohvalno što je tako bilo u Jugoslaviji. Ma hajte molim vas :D

Za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu je vrijednost Izetbegovića nemjerljiva. O Titu bi se dalo raspravljati u kontekstu pitanja "pozitivna ili negativna historijska ličnost", mada ni tu ne bi trebalo biti dileme.
Hoćemo li malo o besplatnom zdravstvu, školovanju i o tome kako si se odmah mogao zaposlitii nakon završene škole, a o kulturnom životu i drugim aspektima da ne govorim u tom za tebe tolitarnom režimu. Sve to je danas u državi kakvu je Alija ostavio nemoguće. Ko je drugi nego Alija odgovoran kao predsjednik za pljačku države i njenih građana?
Last edited by Better Man on 28/08/2019 15:34, edited 1 time in total.
daddy-kool

#83 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Image
takojegovorio

#84 Re: Alija-Tito?

Post by takojegovorio »

Better Man wrote:Kako kaže moja najbolja prijateljica, a vjerujem i svi normalni ljudi to isto kažu: "poštujem Aliju kao prvog predsjednika i ništa više od toga".
Upravo tako i nikako drugačije!
spreca

#85 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

mistek wrote:
Better Man wrote:

Ti blage veze nemas o Jugoslaviji i opet ponavljam...Nemas pojma o Jugoslaviji ahtio bi da tabiris nesto o tome.
detroit-mercy

#86 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

Better Man wrote:
mistek wrote:
Better Man wrote:

Hoćemo li malo o besplatnom zdravstvu, školovanju i o tome kako si se odmah mogao zaposlitii nakon završene škole, a o kulturnom životu i drugim aspektima da ne govorim u tom za tebe tolitarnom režimu. Sve to je danas u državi kakvu je Alija ostavio nemoguće. Ko je drugi nego Alija odgovoran kao predsjednik za pljačku države i njenih građana?
Nije Alija sin mu je :mrgreen:. Jes da ga je Alija namah iza rata metno da uprvavlja fondom za izgradnju kantona Sarajevo :mrgreen:
dr_Evil

#87 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

mistek wrote: Kakve budalaštine. Mislim, ja o ovome mogu u najmanju ruku esej, a možda i knjigu napisati. Ovo što ti iznosiš su baš budalaštine koje nikakva historija nije potvrdila osim ofarbane komunističke. Ja šta je bilo u Jugoslaviji ako nije totalitarni režim? Jedna stranka kontrolisala sve aspekte javnog i privatnog života bez ograničenja ovlasti. Vijeće Evrope donijelo deklaraciju po kojoj se taj režim svrstava u totalitarni, ali jok, pobornici komunizma u BiH znaju bolje.
Slazem se da nije dobro sto je bila partija, ali svaki covjek je imao pravo da bude kandidat gradjana, a ne partije, samo ti je trebalo sto potpisa, tako je stipe mesic izabran. Pogledaj malo ovo prvo: http://mail.zurnal.info/novost/1285/bio ... ku-s-titom
mistek wrote: To što je Tito rekao Staljinu ne, kako, zašto, posljedice, to je posebna tema. Ista je stvar s partizanima i borbom. Ako tjeraš mak na konac, mada mi se fakat ne ide u tu tematiku, partizani su počinili strašne zločine u odnosu na Armiju BiH gdje su szločini bili apsolutno izolovani slučajevi. Da ne pričam o režimu iza i svemu što slijedi.
Armija BiH zaista jeste bila moralna vertikala u ovome ratu, ali dobrim dijelom zato sto nismo si mogli priustiti gluposti. Bilo je mafijasa koliko hoces
mistek wrote: Pa, i priča o državi i državnosti mi fakat nije jasna. Pogleda li iko okolnosti? Apsolutno je nevjerovatno da se daje toliki značaj tom AVNOJ-u, a omalovažava borba i uopšte situacija 1992. godine. Poštujem i prvo i drugo, ali podcjenjivanje učinjenog tokom agresije je nevjerovatno.
NIkome ne smeta borba 1992, nego meni kao bosnjaku smeta sto je dozvolio sebi da bude uvucen u rat za koji nije bio spreman.
mistek wrote: I na kraju, smiješna mi je priča o stanju u državi danas i krivljenje Izetbegovića za to. Alija je živio i djelovao u nekim drugim okolnostima. Kakve on veze ima s tim što je neko kasnije uništavao to što je on stvorio i zloupotrebljavao? Kad se već vodiš logikom "uhljebio svoje", onda pročitaj bilo kakvu relevantnu literaturu u svjetskim okvirima, pa ćeš vidjeti da se svi zajebavaju na račun Jugoslavije i Broza u smislu "u normalnoj državi radiš cijeli život da na vlast dođeš 4 godine, a kod njih radiš 4 godine (misleći na rat) da bi bio na vlasti cijeli život". I upravo kao ostavština takvog režima koji je nakradan imamo danas slično stanje. Ali, pričati da je u Jugoslaviji bilo drugačije je čista budalaština. Problem je što danas ovi uhljebe svoje pa se jedni te isti vrte 20 godina (i jeste problem, svakako, slažem se, ali se ne slažem da ima veze sa Izetbegovićem), ali je pohvalno što je tako bilo u Jugoslaviji. Ma hajte molim vas :D
Kriv je, bio je predsjednik iza rata, imao je najjacu stranku na vlasti i umjesto da je poceo cistiti kriminalce i korumpirane on im je dao poticaje i da pokupuju fabrike (tudju muku) za marke i onda ih upropaste, kriv 1/1
mistek wrote: Za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu je vrijednost Izetbegovića nemjerljiva. O Titu bi se dalo raspravljati u kontekstu pitanja "pozitivna ili negativna historijska ličnost", mada ni tu ne bi trebalo biti dileme.
Nemjerljivo je prodao i iznevjerio mostar u ratu
Last edited by dr_Evil on 28/08/2019 15:46, edited 2 times in total.
Lincoln-Burrows

#88 Re: Alija-Tito?

Post by Lincoln-Burrows »

Koji ste vi matuzalemi.
spreca

#89 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

detroit-mercy wrote: Nije Alija sin mu je :mrgreen:. Jes da ga je Alija namah iza rata metno da uprvavlja fondom za izgradnju kantona Sarajevo :mrgreen:
Bogami je drzava opljackana i za vrijeme Alije (donacije koje nisu bile male)i dogovoreno ko ce sta capiti posle rata......iz dana u dan pocinjem da vjerujem da je Alija bio sharlatan i politicki diletant...cak sta vise mislim da je znao na sta ce sve ovo izaci da se on nebi petljao u ovo ili je toliko bio proklet da nije mogao odoliti misli o bogatstvu i lagodnom zivotu...Istorija ce pokazati da je najmanje uradio za Bosnjake kao vecinski narod i Bosnu ne racunajuci Balije
dr_Evil

#90 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

spreca wrote:
detroit-mercy wrote: Nije Alija sin mu je :mrgreen:. Jes da ga je Alija namah iza rata metno da uprvavlja fondom za izgradnju kantona Sarajevo :mrgreen:
Bogami je drzava opljackana i za vrijeme Alije (donacije koje nisu bile male)i dogovoreno ko ce sta capiti posle rata......iz dana u dan pocinjem da vjerujem da je Alija bio sharlatan i politicki diletant...cak sta vise mislim da je znao na sta ce sve ovo izaci da se on nebi petljao u ovo ili je toliko bio proklet da nije mogao odoliti misli o bogatstvu i lagodnom zivotu...Istorija ce pokazati da je najmanje uradio za Bosnjake kao vecinski narod i Bosnu ne racunajuci Balije
Ma opljackali su i u njegov vakat, tada je privatizacija pocela, Citam neki dan kako je onom sta je gazda sada hotel ilidza, terma sta li , jos u ratu potpisao da ce sav materijal za obnovu preko njega ici, halooo
takojegovorio

#91 Re: Alija-Tito?

Post by takojegovorio »

Tito je bio zakon! Plakao sam ko da mi je najrođeniji umro,ali isto tako sam plakao kad je ubijen Džemal Bijedić,možda i više...sećam se majka nije mogla da zaustavi suze( bio je na tv-u prenos Bijedićeve sahrane ili dženaze)
daddy-kool

#92 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Image
spreca

#93 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

dr_Evil wrote:
spreca wrote:
Ma opljackali su i u njegov vakat, tada je privatizacija pocela, Citam neki dan kako je onom sta je gazda sada hotel ilidza, terma sta li , jos u ratu potpisao da ce sav materijal za obnovu preko njega ici, halooo
Naravno da je pljacka pocela na pocetku rata i mnogi su oko njega trljali ruke zbog ratnih desavanja....

A sta kaze @mistek...nije alija kriv za naknadnu pljacku ....a krive Tita za raspad Yu 10 godina posle njegove smrti...kao je narod zaveden i zatucan...niko ne govori da je Yu bila idealna ali za ovo sranje je pojam drzave u svakom smislu....Tito je od nista napravio dobru drzavu a Alija je od drzave naparavio nista :mrgreen:
dr_Evil

#94 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

takojegovorio wrote:Tito je bio zakon! Plakao sam ko da mi je najrođeniji umro,ali isto tako sam plakao kad je ubijen Džemal Bijedić,možda i više...sećam se majka nije mogla da zaustavi suze( bio je na tv-u prenos Bijedićeve sahrane ili dženaze)
Eh Dzema rahmetli, kad mu je majka umrla dzenaza bila na drzavnoj televiziji, kazu u SDA nije se smjela tad dzenaza klanjat.

Dzema i ta generacija bosnjackih politicara je stvorila mogucnosti povratka imena bosnjak, ljudi misle da je sala bilo doci do M,

'45 citava Juga imala samo 78 km asfalta i gledaj sta mrski komunisti napravise cesta, ovi su i to uspjeli upropastit sta se izgradilo, a ne da nesto novo prave
daddy-kool

#95 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Image
daddy-kool

#96 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Btw tema je postavljena trolerski i glupo, mislim da će ove slike imati veći učinak nego tisuČe riječi. :D
takojegovorio

#97 Re: Alija-Tito?

Post by takojegovorio »

Posle svega što sam doživeo,a i saznao,čini mi se da je Bijedić ipak bio bolji od Alije...ne vređam nikoga
dr_Evil

#98 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

takojegovorio wrote:Posle svega što sam doživeo,a i saznao,čini mi se da je Bijedić ipak bio bolji od Alije...ne vređam nikoga
Ma niko se tome nece protiviti, dzema bijedic sigurno najpozitivnija licnost u bosnja jos od zmaja
Korisničkoime

#99 Re: Alija-Tito?

Post by Korisničkoime »

Alija je narpavio samo jednu dobru stvar.
Referendum.
On je nacinio prvi korak prema suverenosti i nezavisnosti BiH.
I to bi bilo to, oko svega ostalog je usrao motku.
Predvidjanja sukoba, strategije kod moguceg sukoba, priprme za sukob, izbora suradnika, postratnog razdoblje, politike SDA, usraso i sefa i stanicu ali ta jedna stvar ta odluka da se krene putem samostalnosti ta jedna stvar jer izuzetno vrijedna i bice vjerovatno pamcen samo po njoj budici da je njezina tezina i vaznost za BiH ogromna.
dr_Evil

#100 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote:Image
I sta bi ove slike trebale znaciti, pa Alija nije uspio da upozna drzavnika koliko je Titi stiglo na sahranu, de ne pregoni, Alija je bio predsjednik drzave naravno da se slikao
Locked