Ali do kolizije dolazi kada imas "muslim community" u sekularnoj drzavi koja ima drugacije zakone... o tome pricamo jel ?daddy-kool wrote:
Prvo: "Sharia was intended to regulate affairs of the Muslim community."
Drugo: za muslimane je Kur'an doslovno Allahova (Božija) riječ, te je šerijat u tom opsegu po definiciji najbolji mogući i najpravedniji sistem.
Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
- славянин
#76 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
- Humljanin
#77 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Nema znači u tebe pive na gradilištu?mali jomu wrote:.... nego, samo serijatske kamate sve tacno po islamskom pravu, nista drugo, ne smijes, ili cvrccc odmahMaraschino wrote:posudjujes li pare po njihovim kamatama?mali jomu wrote: Ako se nastavite svadjat, serijatski ce te mi mjesat malter za nekoliko ugovorenih vikendica uraditi, hrana kad ja kazem pauza, svako svoj pribor za jelo, 4,75km 12h, taman mi fali ljudi....![]()
Jebote pravi si tiranin, još plaćaš samo 4,75KM/h :
- Maraschino
#78 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Nije do islama no do tumaca istog.mali jomu wrote:
Covjece..... lazna muslimanska ulema i lazni muslimanski ucenjaci okrecu serijat kako im trenutno pase u svim situacijama njihovih zelja i prohtjeva na svim stranama kojih se mogu dohvatit, sve su sjebali, iskvarili i pokvarili... i sjebaju, kvare i pokvarljuju.
-
mali jomu
#79 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
daddy-kool wrote: ...Drugo: za muslimane je Kur'an doslovno Allahova (Božija) riječ, te je šerijat u tom opsegu po definiciji najbolji mogući i najpravedniji sistem.
Bogami, kad okrenes serijat da tebi niko nista ne moze, a da ti mozes da radis sta hoces, i da izvlacis "svakakva serijatska opravdanja za svoja (ne)djela" to nema nikakve veze ni sa Kur'anom ni Šerijatom ni Muhammedom.
- славянин
#80 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Cudno jer ubise ljudi objasnjavati kako je Kuran i islam jasan ... kako onda znati koji je ispravni a koji neispravni serijat.Maraschino wrote:Nije do islama no do tumaca istog.mali jomu wrote:
Covjece..... lazna muslimanska ulema i lazni muslimanski ucenjaci okrecu serijat kako im trenutno pase u svim situacijama njihovih zelja i prohtjeva na svim stranama kojih se mogu dohvatit, sve su sjebali, iskvarili i pokvarili... i sjebaju, kvare i pokvarljuju.
-
mali jomu
#81 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Humljanin wrote:
Nema znači u tebe pive na gradilištu?![]()
Jebote pravi si tiranin, još plaćaš samo 4,75KM/h :![]()
..... ima ba, samo ko se napije odmah serijat i cvrccc
- Maraschino
#82 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Neispravan kao sto sama rijec kaze a ispravan je ispravan. Zar ovdje ima neke nedomice i nejasnoce.славянин wrote:Cudno jer ubise ljudi objasnjavati kako je Kuran i islam jasan ... kako onda znati koji je ispravni a koji neispravni serijat.Maraschino wrote:Nije do islama no do tumaca istog.mali jomu wrote:
- Humljanin
#83 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Znači ko pije umjereno moze piti koliko god hoće?mali jomu wrote:Humljanin wrote:
-
mali jomu
#84 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
славянин wrote: Cudno jer ubise ljudi objasnjavati kako je Kuran i islam jasan ... kako onda znati koji je ispravni a koji neispravni serijat.
Najbolje pitanje do sad..... Šerijat je jednostavan zato sto donosi svakome pravednost u svemu..... cim ima neko kome je nepravda ucinjena, samo jedan da ima.... u bilo cemu da je problem, a problem nije pravedno rijesen, ne stima nesto sa tom serijatskom odlukom.
Zato se kaze da je jednostavan..... pa haj ti sad nesto sto je sjebano rijesavaj a da nista drugo ne sjebes
-
mali jomu
#85 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
ma jok ba, samo ja, nista umjereno, koliko hocu i kad hocu sve po serijatu, mogo bi ti malo serijatski malter mijesatHumljanin wrote:Znači ko pije umjereno moze piti koliko god hoće?mali jomu wrote:Humljanin wrote:
- Humljanin
#86 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
ma jok ba, samo ja, nista umjereno, koliko hocu i kad hocu sve po serijatu, mogo bi ti malo serijatski malter mijesatmali jomu wrote: Znači ko pije umjereno moze piti koliko god hoće?
Nepravedan ti taj serijat
- славянин
#87 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Nesto mi se cini da to bas nije nesto posebno definisano... jer otprilike izgleda na to "serijat je pravi koji je pravedan" e sada taj dio sta je kome pravedno i sta se smatra pravednim je veoma sirok pojammali jomu wrote:славянин wrote: Cudno jer ubise ljudi objasnjavati kako je Kuran i islam jasan ... kako onda znati koji je ispravni a koji neispravni serijat.
Najbolje pitanje do sad..... Šerijat je jednostavan zato sto donosi svakome pravednost u svemu..... cim ima neko kome je nepravda ucinjena, samo jedan da ima.... u bilo cemu da je problem, a problem nije pravedno rijesen, ne stima nesto sa tom serijatskom odlukom.
Zato se kaze da je jednostavan..... pa haj ti sad nesto sto je sjebano rijesavaj a da nista drugo ne sjebes
-
mali jomu
#88 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
славянин wrote: Nesto mi se cini da to bas nije nesto posebno definisano... jer otprilike izgleda na to "serijat je pravi koji je pravedan" e sada taj dio sta je kome pravedno i sta se smatra pravednim je veoma sirok pojam.Naprimjer odsjeci ruku radi kradje je mozda pretjerano ili kamenovati nekoga radi preljube - spominje se cini mi se i odsjecanje ruke i noge (i to konkretno suprotnih udova) .... Pravni sistemi modernog svijeta su vecinom zasnovani na rimskom pravu ili anglikanskom pravnom sistemu. Sada pravni sistem je jedno a skup zakona drugo ovi trenutni su evolucija zakona kroz historiju i naravno uvijek se unapredjuju.
Muke ti skontat da ne stima nesto...... hos i ti na malter?
- славянин
#89 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Nego sta ... arbait macht freimali jomu wrote:славянин wrote: Nesto mi se cini da to bas nije nesto posebno definisano... jer otprilike izgleda na to "serijat je pravi koji je pravedan" e sada taj dio sta je kome pravedno i sta se smatra pravednim je veoma sirok pojam.Naprimjer odsjeci ruku radi kradje je mozda pretjerano ili kamenovati nekoga radi preljube - spominje se cini mi se i odsjecanje ruke i noge (i to konkretno suprotnih udova) .... Pravni sistemi modernog svijeta su vecinom zasnovani na rimskom pravu ili anglikanskom pravnom sistemu. Sada pravni sistem je jedno a skup zakona drugo ovi trenutni su evolucija zakona kroz historiju i naravno uvijek se unapredjuju.
Muke ti skontat da ne stima nesto...... hos i ti na malter?
- Edin H.
#90 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Kakva je pozicija serijata kod preljube LGBT parova? 
- славянин
#91 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Vjerovatno se lomi dali zatuci radi lgbt dijela ili preljubeEdin H. wrote:Kakva je pozicija serijata kod preljube LGBT parova?
-
mali jomu
#92 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Edin H. wrote: Kakva je pozicija serijata kod preljube LGBT parova?![]()
славянин wrote: Vjerovatno se lomi dali zatuci radi lgbt dijela ili preljube![]()
De malo detalja, objasnite o cemu se radi...?
-
mali jomu
#93 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Trebaju mi detalji da radim na slucaju... serijatski potpuno ispravno i pravedno 
- insomnia78
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#95 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Homoerotekse teme dugo su bila prihvaćena u muslimanskom svetu u poeziji i drugim književnim žanrovima napisanim na glavnim jezicima muslimanskog sveta od osmog veka do moderne ere. Ova turska minijatura pokazuje deset muškaraca koji upražnjavaju analni seks u Otomanskom carstvu
- Irsar
#96 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Naravno da načela "ljudskih prava" nisu kompatibilna sa Islamom kada ova prva sve više sadržavaju stvari koje nisu kompatibilne ni sa kakvim dobrom ili normalnošću. Naravno, izdavajati Islam ovdje a ne spomenuti i druge vjere je samo jeftin kvazi-politički trik.
Jedno od tobožnjih "ljudskih prava" je na primjer i pravo na ubistvo nerođenog djeteta, popularno zvanog kao abortus. Kršćanstvo ovdje nije ništa drugačije od Islama.
I da, šta Vijeće Evrope misli ili kaže o bilo čemu ne bi trebalo pametnog insana da zanima.
Jedno od tobožnjih "ljudskih prava" je na primjer i pravo na ubistvo nerođenog djeteta, popularno zvanog kao abortus. Kršćanstvo ovdje nije ništa drugačije od Islama.
I da, šta Vijeće Evrope misli ili kaže o bilo čemu ne bi trebalo pametnog insana da zanima.
-
mali jomu
#97 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Islam i muslimani su se razisli, sastaju se samo kad se sjebu da bi ih drugi vadili iz sranja koja prave.... i stalno ih prave, jos kazu "morate pomagat, mi smo braca, muslimani fini.... ne prave sranja, svi prave sranja samo muslimani ne prave" e u redu ba, jesmo kurac braca, jebite se
- Sanjarko
#98 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
U Kuranu se nigdje serijat nespominje. A @jomu kolika god su "g*vna" Muslimani i ostali ne-Muslimani nisu nista bolji ili su isti takvi.
A izuzetaka puno ima i u Muslimana i ne-Muslimana da nisu "g*vna".
-
mali jomu
#99 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Vizionar 1985 wrote: U Kuranu se nigdje serijat nespominje. A @jomu kolika god su "g*vna" Muslimani i ostali ne-Muslimani nisu nista bolji ili su isti takvi.
Upitat cu te nesto, a usput pitam i svakog..... ne zurite sa odgovorom, prvo dobro razmislite pa onda napisite, jer od tog sta ste napisali zavisi kako cu vam odgovoriti, ili ako ste bezveze necu vam nikako odgovoriti... jednostavni odjeb.
Sta ljudi rade sa svojim g'vnima?
(namjerno nisam napisao "muslimani, ni veliki ni mali muslimani, ni vjernici ni ne vjernici..." ako sam nekog propustio ni njega nisam namjerno napisao, jednostavno odjeb...)
- Sanjarko
#100 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Puste se niz vodu da tako se izrazim, @Jomu. Ali nema od toga nista danas izgleda ili mi se cini. Danas doslo vrijeme sta god uradi neko od zla nekog, malo ode u zatvor i opet izadze na slobodu cak i prije neki izadzu iz zatvora iz raznih razloga. A mnogi ni ne odu u zatvor koji su ucinili nesto od zla nekog iz raznih razloga.
Ja ti @Jomu nisam obdaren nekom velikom pamecu, niti sam bas kao ostali jer sam prilicno djetinjast i u svom svijetu nekom. Ovaj odgovor ti dajem kao polupismena osoba i laik i kao osoba koja vidi sta se oko nas svuda skoro desava ili mi se cini da se desava.
Ali kazem ima opet izuzetaka mnogo, cak izuzetci su vecina izgleda i da mi se to ne cini.

Ja ti @Jomu nisam obdaren nekom velikom pamecu, niti sam bas kao ostali jer sam prilicno djetinjast i u svom svijetu nekom. Ovaj odgovor ti dajem kao polupismena osoba i laik i kao osoba koja vidi sta se oko nas svuda skoro desava ili mi se cini da se desava.
Ali kazem ima opet izuzetaka mnogo, cak izuzetci su vecina izgleda i da mi se to ne cini.