u Hrvatskoj je prosječna dnevna potrošnja po stanovniku 182l a kod nas sam siguran da je to i više (Italijani 243l troše po stanovniku) tako da ako pomnožiš ovih 182lx30 dana dobiješ nekih 5,5m3 po članu - ova potrošnja odgovara mom haustoru i uvijek je +/- 0,5m3 već godinama.Dozer wrote: ↑07/09/2020 22:53 Kod mene se vodi 5 clanova, s tim da jednog vise nema nego ima jer studira vani. Mjesecni racuni, i to vec godinam, od 50-70 KM, a razlike u mjesecnoj potrosnji idu i do 30 m3. Mozete li zamisliti sta se mora raditi da jedan mjesec potrosnja na isti broj stanara bude 120, a sljedeci mjesec 150 kubika? 30.000 L vode je pristojan bazen, za neupucene.
A mi nemamo ni bazen, niti zaljevamo poljoprivredno dobro, nemamo cak ni jebenu autppraonicu...
Umjesto toga imamo 16 stanara od kojih 9 penzionera, a ostalih 7 u stanovima aktivno borave max. 4-5h dnevno.
Gdje se tebi pojavljuje razlika to morate sami saznati jer ne zaboravi da naš narod voli da hladi lubenicu pod vodom nekoliko sati (ovo je sarkazam ali na žalost istinit) i dovoljno je da imaš jednog takvog i par neispravnih vodokotlića i eto ti potrošnje koju spominješ. Naravno ako misliš da manje trošiš i to već, kako kažeš, traje godinama zašto ne ugradiš vodomjer - do sada biti se isplatio 10x.
https://www.statista.com/chart/19591/av ... in-the-eu/