....jel'se napiše Ovaj auto, il'se napiše Ovo auto?

Ovo auto (srednji rod), a ovaj automobil (muski rod).mali jomu wrote:
Ne. Uvijek se pitas, kada imas neku rijec, je li taj, to, ili ta.pustopoljina wrote:Ide se uvijek od automobil, koliko ja znam.
Znaci - taj auto, a ne to auto?Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...
Ma da...salik79 wrote:Znaci - taj auto, a ne to auto?Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...
Po mome jeste, ali po pravopisu nije. Smijesno, barem meni, ali je tako.pustopoljina wrote:Zar nije svo vrijeme![]()
Citavo vrijeme? Cijelo vrijeme?
Zapravo rijec svo ne postoji u pravopisu, samo u govorupustopoljina wrote:Zar nije svo vrijeme![]()
Čitavo i cijelo vrijeme je također nepravilno.pustopoljina wrote:Zar nije svo vrijeme![]()
Ti si najgori.animals wrote:Sve vrijeme mislim na tebe..
ili, jebe mi se, nisam lud da mislim na tebe..![]()
sta je ispravno
Samo da nije non-stop, to je ono...kao...bas loseanimals wrote:Sve vrijeme mislim na tebe..
ili, jebe mi se, nisam lud da mislim na tebe..![]()
sta je ispravno
svaka ti je za citabahizo ramidovic wrote:ekadmi vako pocmu razpredat o pravo pisu nanetu mukami dodze
ja him odma reknem - jarugo ni je tiovo cas pismene vijezbe padase mora pravilno pisat vego forum dzese more opuscat i pisak kako hos
vazda bio Muha--a ima ih koji me zovu Muaalibaba_i_30_godina wrote:Je li muHa ili muVa?
otaj avtomali jomu wrote:
Kada se izgovori 'Mua' brzo i više puta dobiješ dojam kao da pričaš nešto na kineskom, tj. mandarinskom. Da budemo u duhu ove teme.muha_sa wrote:vazda bio Muha--a ima ih koji me zovu Muaalibaba_i_30_godina wrote:Je li muHa ili muVa?