Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
-
Seyfo
#76 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Što, nisam čitao komentare pratilaca? Šta kažu?
"Tooooo Samra, gazijo naša! Ljubomorne duše mogu ..."???
" Svi smo mi Samra!"
" Pravda za Samru"
" Samra, nasljednica Sebije!"
"Samra, heroina Bosne"
" Svi smo mi Samra!"
" Pravda za Samru"
"Samra, heroina Bosne"
- edo_79
#77 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Seyfo wrote:Što, nisam čitao komentare pratilaca? Šta kažu?
" Svi smo mi Samra!"
" Pravda za Samru"
"Samra, heroina Bosne"

Selam aleeeeeeeeeeeeejk
- wewa
#78 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Bošnjačko samoubistvo iz zasjede
24. 05. 2019. u 11:14:00 Radiosarajevo.ba
Piše: Faruk Vele
Kada je sa samrtničke postelje dao posljednji intervju, prvi predsjednik samostalne Bosne i Hercegovine, rahmetli Alija Izetbegović imao je nekoliko poruka. Jedna od možda najvažnijih rečenica koje je uopće izgovorio taj osnivač i kasniji počasni predsjednik SDA tokom svoje političke karijere bila je da u budućoj Bosni želi da "Srbi budu Srbi, Hrvati Hrvati, Bošnjaci Bošnjaci, ali da svi budu malo više od toga Bosanci".
Snažan udarac tom posljednjem emanetu, takvoj vrsti Alijine integrativne i tolerantne politike, kakvu je i ovih dana hvalio francuski filozof Bernard-Henri Lévy, i na kojoj ova zemlja jedino može opstati, zadala je ove sedmice Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.
"Ode Melvudin dođe Milorad, ode Selim dođe Vera, ode Hajrudin, dođe Vlastimir, ode Edina, dođe Kristina", zastrašujući je post kojeg je napisala zastupnica najvišeg zakonodavnog organa Kantona Sarajevo, institucije smještene tik uz Predsjedništvo BiH, u samom srcu države, ne shvatajući, huda, šta je učinila.
"Tužno mi je vidjeti da i kod mog naroda biva sve važnije nečije ime, a ne rad", napisao je jedan građanin na društvenim mrežama, očito poražen onim što se dešava pred našim očima.
Slika svijeta koju Ćosović-Hajdarević i njoj slični projiciraju svojim pisanijama na društvenim mrežama i političkim programima, tako je snažan udarac državnosti i svemu što Bosna i Hercegovina jeste da bi joj vjerovatno rado čestitali svi odreda, počevši od Asocijacije "Stvaraoca Republike Srpske" na čelu sa notornim Božidarom Vučurevićem preko Momčila Krajišnika, Biljane Plavšić, do Predraga Ćeranića, Dževada Galijaševića, sve sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti u Beogradu, koji ulažu golemu energiju da dokažu da ne postoji ništa bosansko i da je Sarajevo nije Sarajevo već "bliskoistočno Sarajevo". Grad u kojem je u najmanju ruku poželjno pljunuti prvog Hrvata, Srbina, Jevreja, katolika, pravoslavca... kojeg sretneš na ulici.
Kakvi lobisti, kakvi bakrači, takvu politiku bi Dodik suhim zlatom plaćao.
Jer, Mevludin je važniji od Milorada, makar naša djeca i policajci bili nekažnjeno ubijani po Sarajevu, jer je Selim važniji od Vere kako bi tajkuni mogli da varaju državu i ne plaćaju dažbine, jer sa Vlastimirom "nemamo našu televiziju", jer je Kristina Kristina itd.
Kakva je to Bosna i Hercegovina u kojoj, po Samrinoj logici, Mladen Vojičić Tifa, neće zapjevati Grbavicu, jer je, zaboga, Mladen, gdje nema Željka Bebeka da zapjeva "Mojoj dragoj BiH", u kojoj nema mjesta za Vinka Šamarlića, specijalca koji će radije život dati za Bosnu nego nositi zastavu na otvaranju Olimpijade u Barceloni. Hoćemo li zaboraviti Branka Mikulića koji je odbio sve ponude da napusti Sarajevo iz kojeg će Juan Antonio Samaranchu 1992. pisati da je "napadnuta domovina nas Bosanaca i Hercegovaca". A potom umrijeti u tišini opkoljenog grada.
Kakva je to Bosna gdje su nepoželjni major Mihailo Petrović "Srbin iz Beograda koji je došao da se bori sa nama" ili Čedo Domuz, gdje se ne smije čuti glas Jovana Divjaka, Stjepana Šibera, Miše Lončarevića, koji će skoro svojeg sina podržati da se iz ugodne Italije vrati u svoju Bosnu... Zna li, Samra, da su za Gornji Vakuf krvarili Žika i Neven?
Čija je Bosna bez Radenka Abazovića, Gorana Stošića, Sretena Lojanice, Aleksandra Ace Stankovića, Nenada Milojevića, Vlajke Bandića, Dragana Čurka… Ili njihovog brata i saborca Avde Huseinovića koji će ove heroje snimiti?
Zar Samra misli da je Radovan Karadžić slučajno prije agresije na Bosnu dokinuo, i to službeno, ZAVNOBiH koji je obnovio bosansku državnost!?
Zna li Samra za Aleksandra Gajića, koji je zarobio četnički tenk i izgubio zdravlje po bosanskim brdima, a nije dobio Zlatnog ljiljana? Je li to adl¨, gdje je tu pravda, a gdje smo mi?!
Je li njena Bosna, Bosna u kojoj fra Petra Anđelovića nećemo prepoznavati kao nekog ko je "vjeran Bogu i Bosni", čovjeka s kojim je Alija Izetbegović plakao za ubijenim fojničkim fratrima? Gdje su njegova braća koja i danas svim srcem gore za "zemlju s tisuć' ljeta"?
Kako, bolan, nema Bosne bez Josipa Pejakovića, Dragana Jovičića, Ivice Šarića, Darija Džamonje, Ivana Štrausa...
"Čekaj, ako tako idemo, šta će od otadžbine ostati", upitao je jednom legendarni Ivan Stambolić.
Kakva je Hercegovina bez Neđe i Štefice Galić koji će, rizikujući život, spašavati komšije Bošnjake, šta je Franjevački samostan bez fra Janka Ljubosa, Vareš ili Bugojno bez fra Mirka Majdandžića? Kuda idemo bez fra Ive Markovića, tog gorostasa koji će proklinjati tzv. Herceg-Bosnu, iako su zločinci s bošnjački imenima ubili njegove roditelje. Kuda, bolan?
Zar trebamo Bosnu bez Nenada Markovića i Gordana Firića koji će plakati dok cijela dvorana Mirze Delibašića srcem pjeva "Bosnom behar probeharao". Ili Sarajevo bez Želimira Vidovića Kelija i Ivice Osima...
Šta je Velež bez Dušana Bajevića? Ko će ako neće Sergej Barbarez stati iza navijača Bosne i Hercegovine kada ih ponovo budu napali na beogradskoj Marakani? Kakvu budućnost možemo očekivati bez Njegoša Sikiraša, Denija Miloševića, Dragana Bursaća, Srđana Puhala, Aleksandra Trifunovića, je li i iz Sarajeva, kao iz okupirane Banje Luke, treba bježati Srđan Šušnica???
Zna li to Samra nešto što mi ne znamo? Vidjećemo.
Ali, jedno je očigledno. Bosna kakvu je vidi Samra Ćosović-Hajdarević je ona Bosna kakvu su još 1991. priželjkivali Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Nikola Koljević i njihovi mentori Slobodan Milošević i SANU, a kakvu danas žele da vide Aleksandar Vučić, Nenad Kecmanović, Dragan Čović, Milorad Dodik, Ivica Dačić, Bosnu koja će se pretvoriti u nacionalne torove, gdje će ova zemlja, a i Bošnjaci u njoj, konačno izvršiti samoubistvo iz zasjede.
Hvala, nećemo!
- cyprus
#79 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ja mislim da zaista nije bilo potrebe da ova tuka dobije temu... Ona je samo dovoljno glupa da naglas kaže ono što bar 80% SDA-ovaca misli, ali se ne usuđuje reći...
Ovo je zapravo tema o SDA... Oni ako misle nastavit prodavat priču da su za cjelovitu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, onda je minimum što trebaju uraditi jeste da se ograde od ove... U ozbiljnim državama bi se podrazumijevalo i isključenje, al eto ako uzmemo u obzir situaciju kod nas, dovoljno je i ograđivanje stranačkog vrha
Ovo je zapravo tema o SDA... Oni ako misle nastavit prodavat priču da su za cjelovitu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, onda je minimum što trebaju uraditi jeste da se ograde od ove... U ozbiljnim državama bi se podrazumijevalo i isključenje, al eto ako uzmemo u obzir situaciju kod nas, dovoljno je i ograđivanje stranačkog vrha
Last edited by cyprus on 24/05/2019 14:16, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#80 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Control panel wrote:Samrama nisu mrski milorad, dragan, zeljko, lidija, borjana, dusanka, milica kad sa njima prave koaliciju da bi podijelili plijen.
Licemjeri prve kategorije.
- King Theoden
#81 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
A šta je problem sa ovom njenom izjavom?
- sadie_forever
#82 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
cyprus wrote:Ja mislim da zaista nije bilo potrebe da ova tuka dobije temu... Ona je samo dovoljno glupa da naglas kaže ono što bar 80% SDA-ovaca misli, ali se ne usuđuje reći...
Sudeci po fb ova tuka ima veliku podrsku bosnjaka
- Kikibombona
#83 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Odlicno receno.broj dva wrote:Samra je proizvod naseg sistema, bas kao i mali Ante iz Mostara, bas kao i studentski dom Radovan Karadzic. Nase drustvo je ustrojeno tako da pravi Sandre, Ante i inu omladinu koja se uklapa u svjet po mjeri SDA/HDZ/SDS...a kako je taj svjet nakaradan takve su nam i vrijednosti i omladina.
Dobro je da Sarajevo jos uvijek ima snage odgovoriti na fasizam.
Izjavu ove guske su osudili:
- SDP
- DF
- SBB
- Konakovic
- cyprus
#84 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
sadie_forever wrote:cyprus wrote:Ja mislim da zaista nije bilo potrebe da ova tuka dobije temu... Ona je samo dovoljno glupa da naglas kaže ono što bar 80% SDA-ovaca misli, ali se ne usuđuje reći...
Ima veliku podršku SDA-ovaca... Bošnjaci su ipak puno širi skup ljudi...
Nego, Bakir ili ko već je definitivno izgleda odlučio pustit ove alt-right spodobe iz kaveza... Krenulo je sa Zahom, pa se zakotrljalo, i bojim se da će sada biti teško zaustavljeno, čak i ukoliko bude volje... Koliko im je to bilo pametno, ne znam, ostaje da se vidi... Ali prognoziram da se to dugoročno gledano neće ispostaviti kao pametan potez...
- sadie_forever
#85 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Na profilima im ne pise da su iz sda,nesto sumnjam i da jesu,pola njih na drugim tekstovima blati bakira i sda,a nju hvale tacnije ovu izjavucyprus wrote:sadie_forever wrote:cyprus wrote:Ja mislim da zaista nije bilo potrebe da ova tuka dobije temu... Ona je samo dovoljno glupa da naglas kaže ono što bar 80% SDA-ovaca misli, ali se ne usuđuje reći...
Ima veliku podršku SDA-ovaca... Bošnjaci su ipak puno širi skup ljudi...
Nego, Bakir ili ko već je definitivno izgleda odlučio pustit ove alt-right spodobe iz kaveza... Krenulo je sa Zahom, pa se zakotrljalo, i bojim se da će sada biti teško zaustavljeno, čak i ukoliko bude volje... Koliko im je to bilo pametno, ne znam, ostaje da se vidi... Ali prognoziram da se to dugoročno gledano neće ispostaviti kao pametan potez...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#86 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
SDA - dijaspora 
- mO k3
#87 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ove njene izjave u zadnje vrijeme jeli to njen licni stav ili stav stranke SDA ??
Mislim da bi bio red da se sef stranke oglasi , ogradi od njenih fasistickih izjava
Mislim da bi bio red da se sef stranke oglasi , ogradi od njenih fasistickih izjava
-
kakavdanakneiskustvu
- mO k3
#89 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
sta zelis ovim reci ??-Tomahawk11 wrote:SDA - dijaspora
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Nisi ti to dobro provjerila
-
kakavdanakneiskustvu
#91 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
sadie_forever wrote:cyprus wrote:Ja mislim da zaista nije bilo potrebe da ova tuka dobije temu... Ona je samo dovoljno glupa da naglas kaže ono što bar 80% SDA-ovaca misli, ali se ne usuđuje reći...
e jadni onda bosnjaci ako im je ova tuka ok politicar
- sadie_forever
#92 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Da su na pozicije dosli samo bosnjaci a nebosnjaci smjenjeni ,prvi ovi fgr forumasi bi se zalili kako nismo nista bolji od srba,eh sad kad je obrnuto onda odjednom to se ne smije preispitivat
- sadie_forever
#93 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
_BataZiv_0809 wrote:Nisi ti to dobro provjerila
ma jesam pratim klix komentare godinama ,zanimljivo citati sta ljudi misle
- sadie_forever
#94 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
cest komentar "Ne podrzavam je inace ali ova njena izjava je sasvim korektna"kakavdanakneiskustvu wrote:sadie_forever wrote:cyprus wrote:Ja mislim da zaista nije bilo potrebe da ova tuka dobije temu... Ona je samo dovoljno glupa da naglas kaže ono što bar 80% SDA-ovaca misli, ali se ne usuđuje reći...
e jadni onda bosnjaci ako im je ova tuka ok politicar
- sadie_forever
#95 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
pravo stanje bosnjaka citajte na klix fb stranici gdje ima i ime i prezime,a ne ovaj forum ovdje ne znamo ni koliko nickova koja osoba ima,ni sta je ko je
- mO k3
#96 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
sada vidim na koji post misli @bata .... ima i tu velike razlike izmedju bosnjaka i SDA bosnjaka ...sadie_forever wrote:_BataZiv_0809 wrote:Nisi ti to dobro provjerila
- edo_79
#97 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ništa dok se Visoki predstavnik ne zabrineKikibombona wrote:Odlicno receno.broj dva wrote:Samra je proizvod naseg sistema, bas kao i mali Ante iz Mostara, bas kao i studentski dom Radovan Karadzic. Nase drustvo je ustrojeno tako da pravi Sandre, Ante i inu omladinu koja se uklapa u svjet po mjeri SDA/HDZ/SDS...a kako je taj svjet nakaradan takve su nam i vrijednosti i omladina.
Dobro je da Sarajevo jos uvijek ima snage odgovoriti na fasizam.
Izjavu ove guske su osudili:
- SDP
- DF
- SBB
- Konakovic
- Control panel
#98 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ako ne zbog sarajevskih Srba i Hrvata bar zbog zeta Gligora.mO k3 wrote:Ove njene izjave u zadnje vrijeme jeli to njen licni stav ili stav stranke SDA ??
Nezgodno brate. Bake predsjednik, a clanovi stranke mu ovako istrcavaju.
- sadie_forever
#99 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
pravo stanje bosnjaka citajte na klix fb stranici gdje ima i ime i prezime,a ne ovaj forum ovdje ne znamo ni koliko nickova koja osoba ima,ni sta je ko jemO k3 wrote:sada vidim na koji post misli @bata .... ima i tu velike razlike izmedju bosnjaka i SDA bosnjaka ...sadie_forever wrote:_BataZiv_0809 wrote:Nisi ti to dobro provjerila
- mO k3
#100 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
ah jeli onda si ti bosanski srbin/srpkinja??sadie_forever wrote: pravo stanje bosnjaka citajte na klix fb stranici gdje ima i ime i prezime,a ne ovaj forum ovdje ne znamo ni koliko nickova koja osoba ima,ni sta je ko je