vivaldi wrote:ovo sto si napisala ustvari i oslikava generalno situaciju u bih. ovdje se drugaciji trpi samo pod 3 uslova: prvi uslov je da misli isto ko i ja (taj je najmanje bitan), drugi je da prica ko ja (taj je vazan uslov) i treci uslov da glasa ko ja (taj je najvazniji), a ne zove se ko ja - to je najbolja kombinacija.SaraFina wrote:
To je sve izvučeno iz konteksta i preuveličano. Osim toga nazvao ga taj novinar.
Ja se sjećam i onih demonstracija podrške "Jovane Srbine čaršija je uz tebe"
Rahmetli Pipi nosio transparent.
carsija je uz jovu dok je protiv etnicikih "svojih", ali cim kaze nesto sto se ne svidi onima uz koje je svojim izborom ostao, postade cica. jos jedna licna greska i nestace ko marko vesovic.
nije problem sto ga je taj neki novinar nazvao tako vec sto niko nije reagovao nakon toga. problem je sto je pet dana prije toga, "neki karikaturista" na lokalnoj televiziji objavio karikaturu zbog kojeg se sutradan digla na noge i sda i sva boracka udruzenja. a kad general postade cica, niko ni mukajeta. ali tu ima malo i ironije. upravo zbog te karikature i sda i borci su trazili odgovornost direktorice televizije. ironija je u tome da je bas njeno ime i ime njene nasljednice zavrsilo na ovom plakatu ove sda poslanice kojom je otvorena ova tema
Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
kakavdanakneiskustvu
#76 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
_Scarlett_
#77 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Btw, bas da vjerujem da je napisano "Kolji Vlaha u ime Allaha" u SA a da nije uklonjeno
Kao da BN, RTRS, Nezavisne, Blic, B92 i MUP RS ne bi pisali o tome mjesecima da je tako
Kao da BN, RTRS, Nezavisne, Blic, B92 i MUP RS ne bi pisali o tome mjesecima da je tako
-
palermo
#78 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
kako misliš isto reagujem ???......zposao wrote:
Pa jel i na to isto reaguješ ili imaš drugačiji odgovor?
To što u haustoru piše, ubij vlaha /baliju samo dokazuje da je ljudska glupost i poganluk neizmjerni a nikako da u nečijem haustoru nije poželjno biti vlah/balija
- pustopoljina
#79 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bezobrazluk je ovako pisati o Divjaku, kao onaj novinar.vivaldi wrote:ovo sto si napisala ustvari i oslikava generalno situaciju u bih. ovdje se drugaciji trpi samo pod 3 uslova: prvi uslov je da misli isto ko i ja (taj je najmanje bitan), drugi je da prica ko ja (taj je vazan uslov) i treci uslov da glasa ko ja (taj je najvazniji), a ne zove se ko ja - to je najbolja kombinacija.SaraFina wrote:
To je sve izvučeno iz konteksta i preuveličano. Osim toga nazvao ga taj novinar.
Ja se sjećam i onih demonstracija podrške "Jovane Srbine čaršija je uz tebe"
Rahmetli Pipi nosio transparent.
carsija je uz jovu dok je protiv etnicikih "svojih", ali cim kaze nesto sto se ne svidi onima uz koje je svojim izborom ostao, postade cica. jos jedna licna greska i nestace ko marko vesovic.
nije problem sto ga je taj neki novinar nazvao tako vec sto niko nije reagovao nakon toga. problem je sto je pet dana prije toga, "neki karikaturista" na lokalnoj televiziji objavio karikaturu zbog kojeg se sutradan digla na noge i sda i sva boracka udruzenja. a kad general postade cica, niko ni mukajeta. ali tu ima malo i ironije. upravo zbog te karikature i sda i borci su trazili odgovornost direktorice televizije. ironija je u tome da je bas njeno ime i ime njene nasljednice zavrsilo na ovom plakatu ove sda poslanice kojom je otvorena ova tema
On je iz normalnijeg vremena od ovog i ima jebeno pravo reci sta misli, pa i da bi zabranio nacionalne stranke..kao i svaki komunista.
Zlonamjeran i uvrijedjen komentar divjakovog intervjua.
Kad se nadju patuljci vagati rijeci filigranskom vagom covjeka koji se djelima pokazao.
Ima pravo da govori sta misli.
Ciji su srbi
Dragan Bursac i Aleksandar Trifunovic?
Moji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#80 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
vivaldi wrote:ali tu ima malo i ironije. upravo zbog te karikature i sda i borci su trazili odgovornost direktorice televizije. ironija je u tome da je bas njeno ime i ime njene nasljednice zavrsilo na ovom plakatu ove sda poslanice kojom je otvorena ova tema
-
palermo
#81 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Znaš li kako ružno zvuči ovo što si napisala a ja boldirao. Odvratno zvuči....._Scarlett_ wrote:Vecina Srba i Hrvata koji su ostali u Sarajevu su fini ljudi.
Problem nisu oni, problem su Bosnjaci koji njih koriste kao instrumente svoje "multikulturalnosti", i koriste ih kao reprezentativne primjere "obicnog" BH Srbina i Hrvata.
-
_Scarlett_
#82 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne patetisi molim te,palermo wrote:Znaš li kako ružno zvuči ovo što si napisala a ja boldirao. Odvratno zvuči....._Scarlett_ wrote:Vecina Srba i Hrvata koji su ostali u Sarajevu su fini ljudi.
Problem nisu oni, problem su Bosnjaci koji njih koriste kao instrumente svoje "multikulturalnosti", i koriste ih kao reprezentativne primjere "obicnog" BH Srbina i Hrvata.
- pustopoljina
#83 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
palermo wrote:Znaš li kako ružno zvuči ovo što si napisala a ja boldirao. Odvratno zvuči....._Scarlett_ wrote:Vecina Srba i Hrvata koji su ostali u Sarajevu su fini ljudi.
- General War
#84 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja' na majko svoja...bas su ti bosnjaci nesposobni, kad saka "jugoslovena" ih handri po forumu.insomnia78 wrote:Pa cuj. Kad vidis price “jugoslovena” na forumu nije to ni toliko daleko od istine
-
_Scarlett_
#85 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Vi nas po forumima, mi vas uzivoGeneral War wrote:Ja' na majko svoja...bas su ti bosnjaci nesposobni, kad saka "jugoslovena" ih handri po forumu.insomnia78 wrote:Pa cuj. Kad vidis price “jugoslovena” na forumu nije to ni toliko daleko od istine
-
palermo
#86 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
što je to postao popularan odgovor....._Scarlett_ wrote:
Ne patetisi molim te,
kada se ne može odbraniti argumentom onda se napiše, ne patetiši....
-
kakavdanakneiskustvu
#87 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
dok je izmetbegovic junior krio guzicu u trezoru divjak je bio na ulicama grada,u uniformi,ne znam da su se iz sda ikad pobunili zbog ovog teksta iz stava kao što su na zadnje noge skocili kad je objavljena ona karikatura,crtez filipa andronika
- General War
#88 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Vidim, daleko ste ko ti dobacili_Scarlett_ wrote:Vi nas po forumima, mi vas uzivoGeneral War wrote:Ja' na majko svoja...bas su ti bosnjaci nesposobni, kad saka "jugoslovena" ih handri po forumu.insomnia78 wrote:Pa cuj. Kad vidis price “jugoslovena” na forumu nije to ni toliko daleko od istine![]()
![]()
Last edited by General War on 23/05/2019 22:40, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#89 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
'Bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc i ljubav valaha'._Scarlett_ wrote:Btw, bas da vjerujem da je napisano "Kolji Vlaha u ime Allaha" u SA a da nije uklonjeno![]()
![]()
Porola navijaca Sarajeva upucena navijacima Zeljeznicara
-
_Scarlett_
#90 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Koji argument?palermo wrote:što je to postao popularan odgovor....._Scarlett_ wrote:
Ne patetisi molim te,
Ti mislis da su apsolutno svi Srbi i Hrvati u Sarajevu fini ljudi?
Ajmo da ne povredim tvoje delikatne osjecaje u vezi manjina: mislis da su svi Bosnjaci u SA fini ljudi? Jel manje "odvratno, odvratno" zvuci?
-
palermo
#91 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
pa sad bi se i na tvoj posto moglo reagovati...i to sa punim pravom....kakavdanakneiskustvu wrote:dok je izmetbegovic junior krio guzicu u trezoru divjak je bio na ulicama grada,u uniformi,ne znam da su se iz sda ikad pobunili zbog ovog teksta iz stava kao što su na zadnje noge skocili kad je objavljena ona karikatura,crtez filipa andronika
-
_Scarlett_
#92 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
PffffKikibombona wrote:'Bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc i ljubav valaha'._Scarlett_ wrote:Btw, bas da vjerujem da je napisano "Kolji Vlaha u ime Allaha" u SA a da nije uklonjeno![]()
![]()
Porola navijaca Sarajeva upucena navijacima Zeljeznicara
I sam znas da bi bilo po svim portalima u regionu da je to napisano i jos da stoji sedmicama.
Gdje su slike tog "kojem Vlaha u ime Allaha"?
-
palermo
#93 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
ne, nego je odvratno uzimati sebi za pravo da procjenjuješ kakvi su Srbi i Hrvati......_Scarlett_ wrote:
Koji argument?
Ajmo da ne povredim tvoje delikatne osjecaje u vezi manjina: mislis da su svi Bosnjaci u SA fini ljudi? Jel manje "odvratno, odvratno" zvuci?
Srbi i Hrvati su upravo isti kao i Bošnjaci....neki pogani, neki fini.....
- geralt
#94 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Dokazuje da razlika Sarajeva i Banjaluke nije bas tolika kakvom je prikazujes.SaraFina wrote:geralt wrote:Na vratima mog haustora na Grbavici prije par mjeseci osvanulo "Ubijam Vlaha u ime Allaha" napisano markerom. I jos uvijek stoji.SaraFina wrote:To što Samra svira, zna se zbog čega radi. Da se nametne u budućnosti...
Ali da sada postoje neke realne prijetnje probosanskim orjentiranim Srbima i Hrvatima u Sarajevu... Ne postoje.
To treba isključiti bez obzira ogradio se ili ne SDA od njenih izjava. Sve drugo naduvavanje je priče i mogli bi se ljudi osjećati zbilja bespotrebno loše.
Sarajevo nikad neće biti Banjaluka, niti bilo koji dio RS, gdje Bošnjaci ne da ne uživaju pravo konstitutivnosti, nego je cilj svesti ih na statističku pogrešku (Hrvati to već jesu)
Također Bošnjaci i u kantonima sa većinskim HR življem nemaju nikakva prava.
I ovo je ustvari ono o čemu ona govori u tom boldiranom crnom tekstu. Sa imenima.
Realno u BL ovako nešto je nemoguća misija. Bez obzira na pozadinu ovih smjena. Dakle u to ne ulazim.
I šta to dokazuje? Da u tvom haustoru ili u nekom u blizini živi neki idiot?
Nemoj me pogresno shvatiti, Sarajevo je jos uvijek bolje i tolerantnije i od Banjaluke i od zapadnog Mostara (da ne spominjem manja mjesta kao sto je Gacko, gdje te na ulazu u grad doceka bradata faca Draze Mihajlovica). Ali to moze i mora bolje.
- pustopoljina
#95 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Zvuci patronizirajuce. Fini ne fini, sta ti imas s tim? Imaju pravo na svoj zivot_Scarlett_ wrote:Koji argument?palermo wrote:što je to postao popularan odgovor....._Scarlett_ wrote:
Ne patetisi molim te,
-
_Scarlett_
#96 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pitanje za bosnjacku fgr (za svu fgr zapravo)kakavdanakneiskustvu wrote:dok je izmetbegovic junior krio guzicu u trezoru divjak je bio na ulicama grada,u uniformi,ne znam da su se iz sda ikad pobunili zbog ovog teksta iz stava kao što su na zadnje noge skocili kad je objavljena ona karikatura,crtez filipa andronika
Jeste li ikada proveli vrijeme u RSu, da ih pitate sta misle o Divjaku ili o ostalim Srbima koje koristite kao primjere "casnog BH Srbina"
- vivaldi
#97 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
kakvi su ljudi to je najmanje bitno. bitno je to prije svega zbog interesa bosnjaka jer cu njihovi proklamovani ciljevi vec 20-30 godina - gradjanska, multi itd. dodikovi ciljevi su jasni jos od plebiscita, njega sarajevo ne zanima i to ponavlja bar 10 puta dnevno, ali bakira zanima banjaluka (bar tako govori), a mnogim stvarima se trudi da radi isto sto i on, a znas kad se to najbolji vidi? kad iskljucis ton (retoriku) i pustis samo sliku (djela)._Scarlett_ wrote:Vecina Srba i Hrvata koji su ostali u Sarajevu su fini ljudi.
ako su ciljevi zaista takvi kakvi su proklamovani, onda je sda prije svih durgih morala istog trenutka da se obrati javnosti, to isto je morala kada nesretnog pedju zamalo ne nalemase u skupstini, to isto su morali kada su nermin i ona ostala dvojica se izjasnili ko srbi i usli u klub srba u ks i da ne nabrajam dalje. ne zbog srba vec zbog svojih interesa, jer ovo sto se radi samo salje isaret i ovim sto su ostali, a one z rs- a da i ne spominjem.
ali sda to ne radi. sda se obrati javnosti cim su na klixu procitali nacilnanu strukturu upsolenih u rs-u. traze postivanje popisa iz 91 itd. poslije mjesec dana na tom istom klixu izadje nacionana struktura zaposlenih u federaciji iz koje se skoro isti brojevi, a od sda ni traga ni glasa. ispade da sa prozora bolje vide sta se desava u banjaluci nego ispred vlastit zgrade.
da se razumjemo, meni je to savrseno jasno, cak i dobrim dijelom razumljivo, tako da nista ne kritikujem, samo konstatujem
-
kakavdanakneiskustvu
#98 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
palermo wrote:pa sad bi se i na tvoj posto moglo reagovati...i to sa punim pravom....kakavdanakneiskustvu wrote:dok je izmetbegovic junior krio guzicu u trezoru divjak je bio na ulicama grada,u uniformi,ne znam da su se iz sda ikad pobunili zbog ovog teksta iz stava kao što su na zadnje noge skocili kad je objavljena ona karikatura,crtez filipa andronika
pa na sve se moze reagovati,sve ok,ali ajmo braniti i divjaka i aliju,ili se po divjaku i moze nekaznjeno pljuckati,ali po aliji baš i ne??
- geralt
#99 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Prvi dio je neko prekrio sa "Peace" naljepnicom nakon desetak dana.Bloo wrote:Jel ko odlučio biti dobar komšija i to obrisati?
-
kakavdanakneiskustvu
#100 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
palermo wrote:ne, nego je odvratno uzimati sebi za pravo da procjenjuješ kakvi su Srbi i Hrvati......_Scarlett_ wrote:
Koji argument?
Srbi i Hrvati su upravo isti kao i Bošnjaci....neki pogani, neki fini.....