SA-C
Kompanija Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrana je kao najbolji ponuđač na tenderu međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile, saopćila je Ambasada Italije u BiH.
Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtjeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216 hiljada kvadratnih metara, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza kako bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uslovima smanjene vidljivosti. Ovaj projekat će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti..
TE2C je afirmirano poduzeće koje djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirano je za radove na aerodromima. Osnovano je 1989. godine i može se pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u pružanju specijaliziranih konsultantskih i integriranih projektantskih usluga za aerodromsku infrastrukturu i uređaje, a već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014. godine.
Kao potvrda potencijala ekonomske suradnje između talijanskih i lokalnih poduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u suradnji sa dva lokalna poduzeća, Ecoplanom i Integrom, oba sa sjedištem u Mostaru.
Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- So What!
#76 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Italijanska kompanija će raditi na obnovi piste Sarajevskog aerodroma
- VladaFBiH
-
lissics
#78 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Putovao jucer sa SJJ. Odavno ne vidjeh prljavijeg aerodroma. Papiri posvuda i u prizemlju i na spratu. Cistaca nigdje na vidiku.
Klima je tekodjer slabo radila. Tacno me stid pred onim turistima
-
tec
#79 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Interesantno ja sam u zadnja dva mjeseca putovao 4 puta kroz aerodrom i mogu reći da pišeš bezvene stvari. I to putovao sa poslovnim ljudima iz italije i usa koji su ostali iznenađeni kako i pored ograničenog prostora i gužvi dobro radi i da je uredno i čisto.lissics wrote:Putovao jucer sa SJJ. Odavno ne vidjeh prljavijeg aerodroma. Papiri posvuda i u prizemlju i na spratu. Cistaca nigdje na vidiku.
Ali naravno uvijek je jednostavnije pljuvati i praviti skandale iz ničega.
-
r_faruk
#80 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
takodjer, nisam u zadnjih par godina primijetio nikakvu prljavstinu, papire itd. na sarajevskom aerodromu.tec wrote:Interesantno ja sam u zadnja dva mjeseca putovao 4 puta kroz aerodrom i mogu reći da pišeš bezvene stvari. I to putovao sa poslovnim ljudima iz italije i usa koji su ostali iznenađeni kako i pored ograničenog prostora i gužvi dobro radi i da je uredno i čisto.lissics wrote:Putovao jucer sa SJJ. Odavno ne vidjeh prljavijeg aerodroma. Papiri posvuda i u prizemlju i na spratu. Cistaca nigdje na vidiku.
- vjesticanametli
#81 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
uredno je bas a klimu bi mogli pojacat....fakat DZe si vidiJo smechetec wrote:Interesantno ja sam u zadnja dva mjeseca putovao 4 puta kroz aerodrom i mogu reći da pišeš bezvene stvari. I to putovao sa poslovnim ljudima iz italije i usa koji su ostali iznenađeni kako i pored ograničenog prostora i gužvi dobro radi i da je uredno i čisto.lissics wrote:Putovao jucer sa SJJ. Odavno ne vidjeh prljavijeg aerodroma. Papiri posvuda i u prizemlju i na spratu. Cistaca nigdje na vidiku.
-
lissics
#82 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne znam kakvi su ti standardi, ali jucer je papira bilo posvuda. Steta sto ne uslikah.tec wrote:Interesantno ja sam u zadnja dva mjeseca putovao 4 puta kroz aerodrom i mogu reći da pišeš bezvene stvari. I to putovao sa poslovnim ljudima iz italije i usa koji su ostali iznenađeni kako i pored ograničenog prostora i gužvi dobro radi i da je uredno i čisto.lissics wrote:Putovao jucer sa SJJ. Odavno ne vidjeh prljavijeg aerodroma. Papiri posvuda i u prizemlju i na spratu. Cistaca nigdje na vidiku.
U WC-u 40 stepeni i moras otvorena vrata drzati.
Kao da si se nasao uvrijedjen, ne znam cemu ta nekultura
-
tec
#83 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Koja nekultura, od koga? Zbog toga što pišeš bezvezne stvari? Ti si klasični primjer (ne)kulture na BiH način: Ne postoji ništa u BiH što se ne može popljuvati is čistog principa da nemaš ništa bolje da radiš.lissics wrote:
Ne znam kakvi su ti standardi, ali jucer je papira bilo posvuda. Steta sto ne uslikah.
Kao da si se nasao uvrijedjen, ne znam cemu ta nekultura
A jedini ovdje uvrijeđen si izgleda ti jer te je već nekoliko ljudi dematovalo.
-
lissics
#84 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Samo ti metlu u ruke i da se to ne ponavlja. Sve ti oprastam.tec wrote:Koja nekultura, od koga? Zbog toga što pišeš bezvezne stvari? Ti si klasični primjer (ne)kulture na BiH način: Ne postoji ništa u BiH što se ne može popljuvati is čistog principa da nemaš ništa bolje da radiš.lissics wrote:
Ne znam kakvi su ti standardi, ali jucer je papira bilo posvuda. Steta sto ne uslikah.
Kao da si se nasao uvrijedjen, ne znam cemu ta nekultura![]()
A jedini ovdje uvrijeđen si izgleda ti jer te je već nekoliko ljudi dematovalo.
Aerodrom je ogledalo drzave i treba povesti racuna o cistoci.
- P308
#85 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Bio na aerodromu neki dan, cist ko suza. Bez zezanja. Osoblje izuzetno ljubazno.
-
tec
#86 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nemoj tako vidiš da čovjek kaže da se treba uzeti metla u ruke, da nema ništa prljavije i gore od aerodroma ali i Sarajeva, FbiH i BiH... (da ne zafali ništa)P308 wrote:Bio na aerodromu neki dan, cist ko suza. Bez zezanja. Osoblje izuzetno ljubazno.
-
lissics
#87 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kad napravite WC kako spada mozes se javiti. Da ljudi ne mokre otvorenih vratatec wrote:Nemoj tako vidiš da čovjek kaže da se treba uzeti metla u ruke, da nema ništa prljavije i gore od aerodroma ali i Sarajeva, FbiH i BiH... (da ne zafali ništa)P308 wrote:Bio na aerodromu neki dan, cist ko suza. Bez zezanja. Osoblje izuzetno ljubazno.
-
tec
#88 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
lissics wrote:Kad napravite WC kako spada mozes se javiti. Da ljudi ne mokre otvorenih vratatec wrote:Nemoj tako vidiš da čovjek kaže da se treba uzeti metla u ruke, da nema ništa prljavije i gore od aerodroma ali i Sarajeva, FbiH i BiH... (da ne zafali ništa)P308 wrote:Bio na aerodromu neki dan, cist ko suza. Bez zezanja. Osoblje izuzetno ljubazno.
-
lissics
#89 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Barem imam minimum kucnog odgoja za razliku od tebetec wrote:lissics wrote:
Kad napravite WC kako spada mozes se javiti. Da ljudi ne mokre otvorenih vrata![]()
A nekima je WC u mozgu izgleda
-
tec
#90 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Tvoj odgoj se vidi po količini pljuvanja.lissics wrote:Barem imam minimum kucnog odgoja za razliku od tebetec wrote:lissics wrote:
Kad napravite WC kako spada mozes se javiti. Da ljudi ne mokre otvorenih vrata![]()
A nekima je WC u mozgu izgleda
- Tesla Edison
#91 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Potvrđujem.tec wrote:Interesantno ja sam u zadnja dva mjeseca putovao 4 puta kroz aerodrom i mogu reći da pišeš bezvene stvari. I to putovao sa poslovnim ljudima iz italije i usa koji su ostali iznenađeni kako i pored ograničenog prostora i gužvi dobro radi i da je uredno i čisto.lissics wrote:Putovao jucer sa SJJ. Odavno ne vidjeh prljavijeg aerodroma. Papiri posvuda i u prizemlju i na spratu. Cistaca nigdje na vidiku.
Možda je aerodrom mali ali je sigurno jedan od čistijih, ljepših i kompaktnijih u evropi. Također u i Tivtu je aerodrom jako lijep ali mi je ipak SJJ ljepši
A pljuvača će uvijek biti, posebno onih koji nogom nisu kročili na SJJ.
-
lissics
#92 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne znam gdje vidis pljuvanje. Rekao sam sta sam vidio i prenio svoje iskustvo. Papira je bilo posvuda, izgleda kad ima vise od jednog aviona slabo se cisti. Ili su cistaci bili ovdje na forumu.tec wrote: Tvoj odgoj se vidi po količini pljuvanja.A kada odrasteš možda se opet javi o tom tvom odgoju.
Ventilacija u hali ne postoji pa treba vidjeti da se to dovede u red. Ljudi mokre otvorenih vrata, a zenski WC odmah do. Pipira nije bilo za ruke. Iako je uredjaj za papir ja zidu ali je bio prazan.
Ne znam iz koje stranke je direktor aerodroma ali činjenica da se ne dopušta kritika na račun aerodroma na ovom forumu je sumnjiva. Bolje da djela govore za sebe a ne aktivizam na internetu. Zato metle u ruke.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#93 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pretjerujes zaista. Ne kazem da se ne moze desiti i to što pišep, da se nadje i koji papir, ali fakat se redovno cisti i vece su sanse da ces zateci cist i uredsn aerodrom nego obrnuto....
-
lissics
#94 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Tako je. Gledam ove sto su se upalili ovoliko pa malo im podvučem i podebljam da vidim dokle ce.konektovan wrote:Pretjerujes zaista. Ne kazem da se ne moze desiti i to što pišep, da se nadje i koji papir, ali fakat se redovno cisti i vece su sanse da ces zateci cist i uredsn aerodrom nego obrnuto....
Imao bi ja jos korisnih primjedbi ali ovdje ljudi vise vole zatvoriti oci. Recimo u dolascima se silazi stepenicama i ima mali lift. Uhvati se red starijih ljudi jer nema pokretnih stepenica. Sad ce par kloceva reci da je to pljuvanje po aerodromu.
-
tec
#95 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
lissics wrote:Ne znam gdje vidis pljuvanje. Rekao sam sta sam vidio i prenio svoje iskustvo. Papira je bilo posvuda, izgleda kad ima vise od jednog aviona slabo se cisti. Ili su cistaci bili ovdje na forumu.tec wrote: Tvoj odgoj se vidi po količini pljuvanja.A kada odrasteš možda se opet javi o tom tvom odgoju.
Ventilacija u hali ne postoji pa treba vidjeti da se to dovede u red. Ljudi mokre otvorenih vrata, a zenski WC odmah do. Pipira nije bilo za ruke. Iako je uredjaj za papir ja zidu ali je bio prazan.
Ne znam iz koje stranke je direktor aerodroma ali činjenica da se ne dopušta kritika na račun aerodroma na ovom forumu je sumnjiva. Bolje da djela govore za sebe a ne aktivizam na internetu. Zato metle u ruke.
Tvoja reakcija (iz koje si stranke) sve govori tko si šta si, uhvatili su te ovdje u laži i sad ne znaš kako se izvuči. Ne vidim da se na ovom forumu uopšte zabranjuje kritika, dapače ovdje se laje pljuje i srlja na sve strane, samo se nekada desi da neko zaluta negdje gdje baš nema ni minimuma kredibiliteta ili dokaza u izjavama.
Profesionalni pljuvator koji sigurno godinama nije bio u Sarajevu, nastavi se koprcati bez iti jednog dokaza. Ekspertu ti fino uzmi metlu i očisti tu tvoju glavu. A ja ču fino nastaviti letjeti do Sarajevski Aerodrom sa poslovnim partnerima svaka dva mjeseca +-.
-
lissics
#96 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ti si mi najsumnjiviji. Prenesi svojima primjedbe i da reaguju ako znaju
Last edited by lissics on 30/08/2019 12:30, edited 1 time in total.
-
tec
#97 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
lissics wrote:Ti si mi. Prenesi svojima primjedbe i da reaguju ako znaju
Last edited by tec on 30/08/2019 12:45, edited 2 times in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#98 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Aerodrom se polako al sigurno modernizuje, i takve primjedbe imaju mjesta. Svaki vid unaprijedjenja je znacajan i tako trebs i da bude...lissics wrote:Tako je. Gledam ove sto su se upalili ovoliko pa malo im podvučem i podebljam da vidim dokle ce.konektovan wrote:Pretjerujes zaista. Ne kazem da se ne moze desiti i to što pišep, da se nadje i koji papir, ali fakat se redovno cisti i vece su sanse da ces zateci cist i uredsn aerodrom nego obrnuto....
Imao bi ja jos korisnih primjedbi ali ovdje ljudi vise vole zatvoriti oci. Recimo u dolascima se silazi stepenicama i ima mali lift. Uhvati se red starijih ljudi jer nema pokretnih stepenica. Sad ce par kloceva reci da je to pljuvanje po aerodromu.
-
The 51st State
#99 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
ova lisica laze evidentno, ko gdo je ikad krocio na sarajevski aerodrom to mu je jasno.
- dobar osjecaj
#100 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pa valjda niko od nas ne boravi na aerodromu svaki dan da moze tvrditi ista sa sigurnoscu. Ljudi bi lakse povjerovali da je postavio fotku toga o cemu prica. Nije mi nezamislivo i nemoguce da se u nekom danu kad je ogromna guzva kako se ovih dana desava i bilo previse nereda.