Papucari

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#76 Re: Papucari

Post by Tomahawk11 »

Supruga i agentica argentinskog napadača Intera Maura Icardija Wanda Icardi
Je li on papučar :?
MarlboroGold

#77 Re: Papucari

Post by MarlboroGold »

Tomahawk11 wrote:
Nogometaš koji ne zna šta će s para, pa mu je svejedno šta Wanda Panda radi i govori :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#78 Re: Papucari

Post by Tomahawk11 »

MarlboroGold wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nogometaš koji ne zna šta će s para, pa mu je svejedno šta Wanda Panda radi i govori :D
Al nekom drugom ne bi bilo svejedno.

Ovako kad gledaš sa strane, napravila mu je cirkus.
MarlboroGold

#79 Re: Papucari

Post by MarlboroGold »

Tomahawk11 wrote: Al nekom drugom ne bi bilo svejedno.

Ovako kad gledaš sa strane, napravila mu je cirkus.
Jašta je. Maxi je to najpametnije odradio, ali jest da je izgubio djecu... makar bi trebao od nje biti miran.
Klasična ženska harpija ili ti ga energetski vampir.
Last edited by MarlboroGold on 01/04/2019 13:54, edited 1 time in total.
Boemica

#80 Re: Papucari

Post by Boemica »

Znaju li vam žene pinove? :D
MarlboroGold

#81 Re: Papucari

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:Znaju li vam žene pinove? :D
Pisaće u testamentu :lol:

Zna :D
Blixen

#82 Re: Papucari

Post by Blixen »

vrapcic wrote:
Blixen wrote:prvo se kupi djeci
Blixen, uzmimo recimo da vi i supruga zaradjujete po 1500 BAM.. cisto radi primjera.. i kako to onda funkcionira? Da li dajete procenat u taj zaednicki novcanik ili kupujete svako od svoje plate? za rezije ste se pretpostavljam dogovorili, vi nesto placate, nesto placa ona. ali kako za hranu, odjecu obucu, djecu, namjestaj, auto.. imate li zajednicku ustedjevinu ili i to svako za sebe. Godisnji?
U nasoj maloj zajednici su pare zajednicke, i svaki trosak preko 50-100 maraka se dogovara. Cifra bi bila veca da imamo veca primanja. Uglavnom dogovaramo sve jer ako djetetu kupimo, lupam sada, cipele ili novi mobitel, tesko da cemo se i nas dvoje ponoviti cipelama, tasnom, jaknom taj mjesec, oboje necemo sigurno :). Imamo kartice onog drugog i stvar je dogovora ko placa. I da, ponekad se covjek osjeca pomalo zakinut, ali nekako nam je ovo ispala najbolja opcija. I sada svo troje stvarno skoro ravnopravno dogovaramo i planiramo sljedeci mjesec. Nekad niko nista ne kupi ali odvojimo nesto novca na stranu - za godisnji recimo.
ma naravno da se dogovaramo
od odjece preko hrane do odmora

tema je bila papucar u podforumu o ljubavi i seksu :D
ja sam samo reagovao na post o tome da se plata daje zeni i zavrsili smo na kupovini cipelica za klince :lol:

mozda na nekoj drugoj temi mozemo o tome "kako se rasporedjuju sredstva u domacinstvu" :D
tu bi mogli puno toga napisati
Tomahawk11
Globalni moderator

#83 Re: Papucari

Post by Tomahawk11 »

Kartica? Šta će joj?
edo_79

#84 Re: Papucari

Post by edo_79 »

Ne'am žene :per: :per:
Boemica

#85 Re: Papucari

Post by Boemica »

Tomahawk11 wrote:
Kartica? Šta će joj?
Pa meni šega ovako kad dođe par na kasu, i kupuju nešto njemu, a ona vadi iz svog novčanika njegovu karticu i ukucava pin.
(znam da je njegova jer vidim ime na kartici)

Ja se ovamo obandačim za pultom :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#86 Re: Papucari

Post by Tomahawk11 »

Boemica wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kartica? Šta će joj?
Pa meni šega ovako kad dođe par na kasu, i kupuju nešto njemu, a ona vadi iz svog novčanika njegovu karticu i ukucava pin.

Ako mi kupuje, onda svojom karticom. Ako ja kupujem, ista stvar. Nisam retardiran :D
Al vjerujem da ima toga u praksi, tako da je tema na mjestu.
MarlboroGold

#87 Re: Papucari

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kartica? Šta će joj?

Tako kod mene stara koristi od oca, pa kad dođe na kasu i slučajno zaboravi pin zove ga i napravi gužvu ak nema keša sa sobom :D
Boemica

#88 Re: Papucari

Post by Boemica »

MarlboroGold wrote: Tako kod mene stara koristi od oca, pa kad dođe na kasu i slučajno zaboravi pin zove ga i napravi gužvu ak nema keša sa sobom :D
Pa dadne joj kad ode negdje, ali ovo ti je - stoje njih dvoje ZAJEDNO i ONA vadi NJEGOVU karticu iz svog novčanika i vraća je u isti.

Pa ja bi je zaklala onom karticom da sam on :lol:
edo_79

#89 Re: Papucari

Post by edo_79 »

Boemica wrote:
MarlboroGold wrote: Tako kod mene stara koristi od oca, pa kad dođe na kasu i slučajno zaboravi pin zove ga i napravi gužvu ak nema keša sa sobom :D
Pa dadne joj kad ode negdje, ali ovo ti je - stoje njih dvoje ZAJEDNO i ONA vadi NJEGOVU karticu iz svog novčanika i vraća je u isti.

Jest .... al poslije neš :izet: i kapak :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Blixen

#90 Re: Papucari

Post by Blixen »

Boemica wrote: Pa dadne joj kad ode negdje, ali ovo ti je - stoje njih dvoje ZAJEDNO i ONA vadi NJEGOVU karticu iz svog novčanika i vraća je u isti.
plata se daje zeni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#91 Re: Papucari

Post by MarlboroGold »

edo_79 wrote:
Boemica wrote:

Jest .... al poslije neš :izet: i kapak :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
:lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#92 Re: Papucari

Post by edo_79 »

On mora dati njoj ....da bi ona dala njemu ... Ha ya .... :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#93 Re: Papucari

Post by Tomahawk11 »

Možda ne zna čovjek s karticom...nije informatički pismen :mrgreen:
edo_79

#94 Re: Papucari

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:Možda ne zna čovjek s karticom...nije informatički pismen :mrgreen:
Image

U principu .... to je to .... :mrgreen:
edo_79

#95 Re: Papucari

Post by edo_79 »

sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Ja opet nisam te tvoje i sta cemo sad
plata se daje zeni
Image

:lol: :lol:
sadie_forever

#96 Re: Papucari

Post by sadie_forever »

Boemica wrote:

Dok Sam bila u Bosni i ja Sam imala karticu muzevu,imao ju je i on Pa je izvadio meni jednu Ali Posto nisam imala primanja nisam imala pravo na svoj konto stoga je njegovo ime bilo na kartici.znaci 2 kartice..
moonca

#97 Re: Papucari

Post by moonca »

Ne mogu sve citati, Ali ako u kuci nema jednog novcanika...jako je tesko ostvariti sve mogucnosti koje SE pruzaju kada zajednicki planirate / rasporedjujete novac

Tacno...poznjem dvije zene koje su bez kontrole....jedanoj je odredjen mjesecni djeparac ...
Druga ....razveli SE muz Morao bankrotirati....mada je I on bi Taj Koji snosi Dio krivice svojim ponasanjem ....Ali ... :-)
MarlboroGold

#98 Re: Papucari

Post by MarlboroGold »

Uh to kad ljudi nemaju kontrole je jebena stvar... ženina prijateljica je tako nas molila da joj posudimo bez obzira što joj je muž tad privremeno radio u Kataru kao doktor i imao finu platu. On njoj slao pare kako bi ulagala u stan, sređivala stolariju, namještaj i sve ostalo, a ona trošila na putovanja, izlaske, cehove od po 100-200 KM u kafani, markiranu odjeću i obuću itd... ispoštovala možda 30-40% njihovog dogovora, a onda dolazila nama i molila da joj pozajmimo s pričom kako će on to vratiti i da je s njim to dogovorila. Tako par puta dok meni nije puko film, pa sam njega nazvao da pitam šta rade sa tih para koje zaradi, jer je zarađivao više od mene u tom periodu... lik htio u zemlju propasti od sramote. Ubrzo nakon toga su se i razveli.
dale cooper

#99 Re: Papucari

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:Uh to kad ljudi nemaju kontrole je jebena stvar... ženina prijateljica je tako nas molila da joj posudimo bez obzira što joj je muž tad privremeno radio u Kataru kao doktor i imao finu platu. On njoj slao pare kako bi ulagala u stan, sređivala stolariju, namještaj i sve ostalo, a ona trošila na putovanja, izlaske, cehove od po 100-200 KM u kafani, markiranu odjeću i obuću itd... ispoštovala možda 30-40% njihovog dogovora, a onda dolazila nama i molila da joj pozajmimo s pričom kako će on to vratiti i da je s njim to dogovorila. Tako par puta dok meni nije puko film, pa sam njega nazvao da pitam šta rade sa tih para koje zaradi, jer je zarađivao više od mene u tom periodu... lik htio u zemlju propasti od sramote. Ubrzo nakon toga su se i razveli.
Ovo druže nije nedostatak kontrole, nego nedostatak obraza i bezobrazluk. :|
moonca

#100 Re: Papucari

Post by moonca »

Ma, da ...to je bolest.......no, svi mi kupujemo nepotrene stvarcice.

Neko stane ..zasiti se....

Ta je zbilja uzas...

Opet jedna samo kupuje organsku hranu, cak i deterdjente .....muz joj nudio komad zemlje kupiti da uzgaja.sama... :lol:
Post Reply