Text nije satiričan, samo tako izgleda a Rame i slični sultani imaju još mnogo sinovaSo What! wrote:Tekst je satiričan, ali prililiči ...
A-SDA podnijela inicijativu da se proširi broj ministarstava, jer imaju još sinova
Šatro.info
Nakon što je Arnel Isak izabran za ministra za prostorno uređenje, okoliš i promet, iz A-SDA je pokrenula inicijativu da se proširi broj ministarstava, kako bi zaposlili sve potomke.
“Smatramo da nije pošteno da jedno dijete zaposlimo, a djeca ostalih članova naše stranke ne rade ništa. Oni jadni moraju od roditelja svaki dan da traže 100-200 KM, ne bi li imali za kafe i izašli ponekad s društvom. Mi ne tražimo puno, samo da se otvori još nekih 50 ministarstava, kako bi ih mogli zaposliti”, ističe Semra Bihorac, članica A-SDA stranke.
Oni smatraju da djeca svih članova trebaju imati jednak status, te da se ne smije praviti razlika među njima, jer kako kažu, to loše utječe na mentalni razvoj djeteta.
“Mi bismo tehnički mogli u ovo ministarstvo uposliti još na desetak sinova i kćeri naših plemenitih članova, ali tu nastaje problem. Nije fer i korektno da jedni budu šefovi a da drugi rade za njih. Onda će nastati sukobi, konflikti i članovi će nam početi napuštati stranku. Mislimo da nekih simboličnih 550 miliona KM, koje bi trebalo izdvojiti za otvaranje dodatnih ministarstava godišnje, nije velika cifra, a nama bi to značilo mnogo”, dodaje Bihorac.
Već su krenule negativne priče i ogovaranja unutar stranke, obzirom da ostala djeca funkcionera još uvijek čekaju kakvu-takvu priliku za posao.
Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK
- Gandalf
#76 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- DzordzHodzic
- bingov buraz
#79 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Kakva miroljubiva faca,vjerujem da je poslije slikanja istukao fotografaKikibombona wrote:
Ajzak Kris Ramo!![]()
-
sumirprimus
#80 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
slicno nesto sam cuo i za srbiju..arzuhal wrote:U ratu je jedan dio naših pametnih, kreativnih, inteligentnih, nadarenih mladih ljudi ubijen,
najveći dio je otišao sam iz ove zemlje ili je odveden,
a dosta je i prosječnijih od prosjeka otišlo...
Postali smo zemlja procentualno najbogatija ispodprosječnim...Mediokriteti su u takvom društvu moralne vertikale, uspješni pojedinci, primjeri... Ljudi opremljeni čeličnim laktovima i gumenom savjesti postaju vođe društva i kreatori zbivanja...
Odatle takva vlast, takva glasanja i takvi rezultati na izborima, takvi odgovori na anketama, takvo obrazovanje... Kada vlast ili fanovi vlasti iz kriminalnog miljea otvoreno kradu, pljuju po narodu, smiju se u lice bijedi, to je sasvim normalna posljedica, to je naša dijagnoza...
-
neki
#81 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
I onda vam Dodik ne valja jer ruši državu..HZD vam kriv za disfunkcionalnu federaciju, a sami sebi postavite ovakve kretene u vlast, i to još za ministra, hej MINISTRA!!!
e moji bošnjaci, niste vi zaslužili da imate državu niti da se zovete narodom, niti ćete još generacijama..
e moji bošnjaci, niste vi zaslužili da imate državu niti da se zovete narodom, niti ćete još generacijama..
- mO k3
#82 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
neki wrote:I onda vam Dodik ne valja jer ruši državu..HZD vam kriv za disfunkcionalnu federaciju, a sami sebi postavite ovakve kretene u vlast, i to još za ministra, hej MINISTRA!!!
-
kakavdanakneiskustvu
#83 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
bingov buraz wrote:Kakva miroljubiva faca,vjerujem da je poslije slikanja istukao fotografaKikibombona wrote:
Ajzak Kris Ramo!![]()
-
kurtasevic
#84 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
A možda nas momak sve iznenadi svojim pristupom rješavanju određenih problema. Ja ću mu dati šansu jedno pola godina, ako bude ko onaj mali iz stoca što je bio Ministar za kulturu oho mu se onda, ali ako bude inovativan, ko zna, možda sve krene nekim boljjim putem.
Haugh.
P.S.
Ovako na prvu izgleda kao neki šaner, ali možda je to samo fasada i gluma, jer danas to kod mladih prolazi.
Haugh.
P.S.
Ovako na prvu izgleda kao neki šaner, ali možda je to samo fasada i gluma, jer danas to kod mladih prolazi.
- Roccohljup
#85 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Kad vidiš nove nade političke scene (čast nekolicini izuzetaka), onda fakat poželiš da ovi sada nikad ne odu u penziju

- mO k3
#86 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
kurtasevic wrote:A možda nas momak sve iznenadi svojim pristupom rješavanju određenih problema. Ja ću mu dati šansu jedno pola godina, ako bude ko onaj mali iz stoca što je bio Ministar za kulturu oho mu se onda, ali ako bude inovativan, ko zna, možda sve krene nekim boljjim putem.
Haugh.
P.S.

-
kurtasevic
#87 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Ma znam sve, al et, de da mu pružimo šansu, možda se prevarimo.mO k3 wrote:kurtasevic wrote:A možda nas momak sve iznenadi svojim pristupom rješavanju određenih problema. Ja ću mu dati šansu jedno pola godina, ako bude ko onaj mali iz stoca što je bio Ministar za kulturu oho mu se onda, ali ako bude inovativan, ko zna, možda sve krene nekim boljjim putem.
Haugh.
P.S.
edit: Jbt na šta sam spao da branim SDA-ovce, al mlad je pa ko nadam se da se svi mi varamo.
- dječak sa šibicama
#88 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
IntelEgencija mu curi iz usiju.
Treba mu dati sansu, mozda nas iznenadi.
- mO k3
#89 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Nutela i kiseli kupusdječak sa šibicama wrote:IntelEgencija mu curi iz usiju.
- escobar__
#90 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Problem je seljački mentalitet, ne sistem "vrijednosti" etno-vjerskih stranaka. One su samo proizvod poremećenog društva.Kikibombona wrote:Problem je sistem vrijednosti uspostavljen od etno-vjerskih stranaka.
Ovaj bruda-mentalitet je ovdje default još u kući, a to se dovoljno vidi na ulicama i u rijekama kojim plutaju tone smeća. Za to nije kriv nikakav establišment već urođeni papanluk stanovništva ove zemlje.
- Roccohljup
#91 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
mene je već iznenadio....iznenadilo me to kako da ovakva karikatura od insana uopšte dodje u priliku da se o njoj raspravlja (da ne kažem predloži) za poziciju nekog ministra.dječak sa šibicama wrote:IntelEgencija mu curi iz usiju.
- dječak sa šibicama
#92 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Pa dobro, zavrsio je fakultet u Kiseljaku u 19. godini, na zapadu bi rekli wunderkind.
Sacekajmo, mozda nas iznenadi.
- mO k3
#93 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Roccohljup wrote:mene je već iznenadio....iznenadilo me to kako da ovakva karikatura od insana uopšte dodje u priliku da se o njoj raspravlja (da ne kažem predloži) za poziciju nekog ministra.dječak sa šibicama wrote:IntelEgencija mu curi iz usiju.
Tamo gdje prestaje logika pocinje bosna , ivo andric
- Henry Chinaski
#94 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Mene je već iznenadio.dječak sa šibicama wrote:Pa dobro, zavrsio je fakultet u Kiseljaku u 19. godini, na zapadu bi rekli wunderkind.
-
Juliuscezar
#95 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Ja sam ozbiljno čuo da je bio najgluplji u razredu
- MarshalDodik
#96 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Vec nas je iznenadio, a i babo mu je dao sansu od 4 godine za pocetak dok se uhodakurtasevic wrote:A možda nas momak sve iznenadi svojim pristupom rješavanju određenih problema. Ja ću mu dati šansu jedno pola godina, ako bude ko onaj mali iz stoca što je bio Ministar za kulturu oho mu se onda, ali ako bude inovativan, ko zna, možda sve krene nekim boljjim putem.
Haugh.
P.S.
- mO k3
#97 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Pa ko kaze da je Amerika zemlja snova od peravca sudja do milionera
Sa 23 godine debil moze postati minstar
Sa 23 godine debil moze postati minstar
-
mirza_15
#98 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
To samo zavist izbija iz tebeRoccohljup wrote:mene je već iznenadio....iznenadilo me to kako da ovakva karikatura od insana uopšte dodje u priliku da se o njoj raspravlja (da ne kažem predloži) za poziciju nekog ministra.dječak sa šibicama wrote:IntelEgencija mu curi iz usiju.
- JThomas
#99 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
dejtonski san. strukturalno različit od američkog iako dejton jeste u americi...
- Dr. Kuca
#100 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD
Treba donijeti zakon da ne moze svaka kuca imati stranku. Ovi sto ne mogu uspjeti u ovim vecim stranka oture se naprave svoju i zaposjednu. Zato smo tu gdje jesmo. Otpad vodi drzavu.