Kilometraža na polovnim autima.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#76 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Al mondeo duzi 40cm 
-
radostan dan
#77 Re: Kilometraža na polovnim autima.
kod zafire najbitnije ti je da izbjegneš opela.tap3ah75 wrote:Hvala najljepša.Aurea Mediocritas wrote:
Ako ti treba porodično auto, kako kažeš, ja imam odlično iskustvo i toplo ti preporučujem Opel Zafiru. Najbolji je izbor Zafira B, jer je Zafira A već previše star model, dok je Zafira C još uvijek poskupa. Na piku možeš naći solidnih vec registrovanih primjeraka za cca 10.000 do 11.000KM. Ja sam imao Zafiru B 1.7CDTI, 81kW i, ljudi moji, to je čudo šta se sve u nju može natovariti kad se preklope zadnja sjedišta. Osim toga, uvijek dobro dođe i dodatna dva sjedišta kad zatreba (ukupno 7 sjedista ima) i opet iza njih ostane nešto prostora za prtljag. Motor 1.7CDTI 81kW uopšte nije slab za toliko teško auto i dobro povuče kad zatreba zbog solidnog obrtnog momenta. Naravno, ja nisam nikada ni tražio trkačko auto, to me ne zanima. Što se tiče kilometraže, 1.7CDTI je dobro poznati i izdržljivi ISUZU japanski agregat koji će uz redovno održavanje bez problema preći 400.000km. Jedino što ne voli je stalna gradska vožnja i s vremena na vrijeme treba ga "pročepiti" na auto putu da se ne zaštopa EGR ventil i DPF. Ja sam na svojoj čistio EGR ventil dva puta, ali to nije nikakav izdatak. Kada sam ja svoju prodao imala je 325.000km i i dalje je vukla kao luda. Moj savjet: nije problem ako je auto preslo 200.000km samo ako je redovno održavano i ako ti to prodavač može sve fino predočiti. Uvijek gledaj od koga kupuješ.
Sretno i nadam se da sam ti makar malo pomogao u izboru.
Kao da te je moja gospoja nagovorila da ovo napišeš.
![]()
Ima li išta kod Zafire što trebam izbjegavati? Obratiti pažnju malo više pri kupovini?
- amar1994
#79 Re: Kilometraža na polovnim autima.
sace ga nasavjetovat na skodu
- Aurea Mediocritas
#80 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Sad će da navale dežurni pametnjakovići. U pravu si.amar1994 wrote:![]()
sace ga nasavjetovat na skodu![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#81 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Na mjenjac ako je u pitanju M32tap3ah75 wrote:Hvala najljepša.Aurea Mediocritas wrote:Ako ti treba porodično auto, kako kažeš, ja imam odlično iskustvo i toplo ti preporučujem Opel Zafiru. Najbolji je izbor Zafira B, jer je Zafira A već previše star model, dok je Zafira C još uvijek poskupa. Na piku možeš naći solidnih vec registrovanih primjeraka za cca 10.000 do 11.000KM. Ja sam imao Zafiru B 1.7CDTI, 81kW i, ljudi moji, to je čudo šta se sve u nju može natovariti kad se preklope zadnja sjedišta. Osim toga, uvijek dobro dođe i dodatna dva sjedišta kad zatreba (ukupno 7 sjedista ima) i opet iza njih ostane nešto prostora za prtljag. Motor 1.7CDTI 81kW uopšte nije slab za toliko teško auto i dobro povuče kad zatreba zbog solidnog obrtnog momenta. Naravno, ja nisam nikada ni tražio trkačko auto, to me ne zanima. Što se tiče kilometraže, 1.7CDTI je dobro poznati i izdržljivi ISUZU japanski agregat koji će uz redovno održavanje bez problema preći 400.000km. Jedino što ne voli je stalna gradska vožnja i s vremena na vrijeme treba ga "pročepiti" na auto putu da se ne zaštopa EGR ventil i DPF. Ja sam na svojoj čistio EGR ventil dva puta, ali to nije nikakav izdatak. Kada sam ja svoju prodao imala je 325.000km i i dalje je vukla kao luda. Moj savjet: nije problem ako je auto preslo 200.000km samo ako je redovno održavano i ako ti to prodavač može sve fino predočiti. Uvijek gledaj od koga kupuješ.tap3ah75 wrote:Gledam na olx automobile 2010 godište.
Ganjam kakav porodični auto.
Svako malo naletim na kilometražu dobro preko 200.000.
Kontam da je to mnogo i nemam uopšte prestavu kolika bi bila "normalna" kilometraža na auti 2010/11.
Kao da te je moja gospoja nagovorila da ovo napišeš.
![]()
Ima li išta kod Zafire što trebam izbjegavati? Obratiti pažnju malo više pri kupovini?
- Travnički Noćni Šetač
#82 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Jest govno dugacko uvijek jedan kraj viri na parkingu...Throttle wrote:Al mondeo duzi 40cm
- Qler
#83 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Škodu samo za taxi... Ostalo je patnja...
A Mondeo je dug
ali bi volio da imam i duži 
A Mondeo je dug
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#84 Re: Kilometraža na polovnim autima.
svi bi volili da imaju duzi 
-
nlt
#85 Re: Kilometraža na polovnim autima.
šta je sa citroen c4 picasso, ima nekakvih tako oko 10tak hiljada. Onaj ko redizajn, nije onaj najnoviji?
Ima li ko šta slično?
Ima li ko šta slično?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#86 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Grand ili obicni???nlt wrote:šta je sa citroen c4 picasso, ima nekakvih tako oko 10tak hiljada. Onaj ko redizajn, nije onaj najnoviji?
Ima li ko šta slično?
Kazu da treba izbjegavati na 1.6 hdi robotizirani mjenjac, i obratiti paznju na zracne jastuke ( na ovjesu ) na njihovo stanje kod grand picassa. Dobro je što se prilicno jeftino mogu konvertovati na opruge.
Na 1.6 hdi motorima mjenjati ulje na 10 hiljada, ostalo je manje više ok,...
-
nlt
#87 Re: Kilometraža na polovnim autima.
kod običnog su opruge? Mislim na model koji je 2008. godištekonektovan wrote:Grand ili obicni???nlt wrote:šta je sa citroen c4 picasso, ima nekakvih tako oko 10tak hiljada. Onaj ko redizajn, nije onaj najnoviji?
Ima li ko šta slično?
Kazu da treba izbjegavati na 1.6 hdi robotizirani mjenjac, i obratiti paznju na zracne jastuke ( na ovjesu ) na njihovo stanje kod grand picassa. Dobro je što se prilicno jeftino mogu konvertovati na opruge.
- Travnički Noćni Šetač
#88 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Da...konektovan wrote: Kazu da treba izbjegavati na 1.6 hdi robotizirani mjenjac,
- konektovan
#89 Re: Kilometraža na polovnim autima.
nlt wrote:kod običnog su opruge? Mislim na model koji je 2008. godištekonektovan wrote:Grand ili obicni???nlt wrote:šta je sa citroen c4 picasso, ima nekakvih tako oko 10tak hiljada. Onaj ko redizajn, nije onaj najnoviji?
Ima li ko šta slično?
Kod obicnog su opruge, mozda cak i kod granda u baznim paketima, exclusive ima 100 % jastuke.
Evo ti jedan solidan....
Citroen C4 Picasso 1.6 hdi (8.500 KM) h ... 172/809186
- amar1994
#91 Re: Kilometraža na polovnim autima.
ime mu pristaje definitivno 
- konektovan
#92 Re: Kilometraža na polovnim autima.
basicm wrote:
Šo kolutaš?
- basicm
#93 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Gledao ga detaljno i pratio konture, sad sam ovakav 
- Qler
#94 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Moj jaran je imao tog sa robotizovanim mjenjačem.. 2014 godina... Ono je ja mislim ubjedljivo najgori automatik kojeg sam vozio...
- Bakir1
#95 Re: Kilometraža na polovnim autima.
imamo isto dva, jedan teretni sa 75 KS 1,6 HDI drugi ovaj koji ja vozim putnički sa 100 KS 1,6 HDi.mist wrote:
Problem sa fabrickom greskom po pitanju software koji jednostavno "odsijece" alternator (isti ne puni) nakon cega su na oba vozila mijenjani akomulatori (a to su skontali tek nakon sto se ispraznio novi akomulator nakon samo mjesec dana).Vozila su bila stara u tom trenutku jedan godinu a drugi skoro dvije.Update softwera na drugom vozilu sam bio primoran raditi u inostranstvu (kvar me tamo zadesio).U bazi navedeno da je vec odraden update od strane ovlastenog,a majstor mi kaze da nije istina vec da je na vozilu bio fabricki software.
Problemi sa pucanjem instalacije od abs u razmaku od dvije sedmice prvo na jednom pa onda na drugom vozilo (nimalo lijep osjecaj kada na putu po snijegu i ledu ostanes bez ABS I ESP-a).Plivajuci se poceo cuti vec na 70k i 95k nakon cega su rekli da moze to jos bez problema 100k (kvacilo da ne spominjem da hvata na vrhu i da je tvrdo,da se vozilo prilikom kretanja trese kao Jermenija)
Neudobna sjedista,put od 300 km itekako osjetis na ledima i nogama.Plastika unutra na tabli smijesna (ponekad imam osjecaj da bi prst proletio ako bi jace pritisnuo).Neprecizan mjenjac (saltanje u trecu smori).Malo jaci ulazak u krivinu odaje utisak da ces svake sekunde izletiti. Ostali potrosni materijal i sitne zajebancije necu ni spominjati.Vozila su vozena samo na duzim relacijama.Redovni servisi radeni po skracenom servisnom intervalu.Jedina prednost je prostor, samo sa tim nisam imao problema,ostalo truba.
Kako sam vec rekao Kangoo je sve suprotno od Berlinga i da razmisljam da uzmem jedno takvo vozilo moj izbor bi definitivno bio Kangoo...
prvi je presao 15 tkm drugi, "moj", 23 tkm.
iako su to smijesne kilometraze za bilo kakve probleme nije ih jos bilo.
auti su stari 10 mjeseci.
sjedista su udobna, barem kod ovog sto ja vozim, kod teretnog ne mogu naci poziciju pa mi je malo tijesno, bez problema opucam 1000 km za dan, i u poredjenju sa nekim drugim autima (pasat 5,5, 6, 7, fabija mk2....) berlingo me ne umara uopste.
ne znam koji je model bio kod tebe ali plastika u ovom koji ja vozim je sve osim smijesna, za tih 10 mjeseci, i ovih 23 tkm nista jos uvijek ne cvrkuce, a vecina kilometara je napravljena po BiH putevima u rezimu sluzbenog auta.
mjenjac nema problema sa zapinjanjem, barem ne u autu koji ja vozim, jos nijednom nisam profulo brzinu niti ostrio zube.
upravljivost je na nivou skoro svakog auta ove klase koji svoje dostavne gene ne krije, tezak nos i visina kumuju tome, ali eto opet kazem za ovih 10 mjeseci samo me je prvi mjesec varao po pitanju ulazaka u krivine sto je posljedica naucenosti na fabiju koja je daleko bolje prenosila informacije na volan.
probao sam svakakvih auta i vozio sam svasta, da me neko privatno pita da li bih kupio berlinga, ja bih rekao iz ove perspektive da bih
-
tap3ah75
#96 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Je li čemu?Aurea Mediocritas wrote:Ako ti treba porodično auto, kako kažeš, ja imam odlično iskustvo i toplo ti preporučujem Opel Zafiru. Najbolji je izbor Zafira B, jer je Zafira A već previše star model, dok je Zafira C još uvijek poskupa. Na piku možeš naći solidnih vec registrovanih primjeraka za cca 10.000 do 11.000KM. Ja sam imao Zafiru B 1.7CDTI, 81kW i, ljudi moji, to je čudo šta se sve u nju može natovariti kad se preklope zadnja sjedišta. Osim toga, uvijek dobro dođe i dodatna dva sjedišta kad zatreba (ukupno 7 sjedista ima) i opet iza njih ostane nešto prostora za prtljag. Motor 1.7CDTI 81kW uopšte nije slab za toliko teško auto i dobro povuče kad zatreba zbog solidnog obrtnog momenta. Naravno, ja nisam nikada ni tražio trkačko auto, to me ne zanima. Što se tiče kilometraže, 1.7CDTI je dobro poznati i izdržljivi ISUZU japanski agregat koji će uz redovno održavanje bez problema preći 400.000km. Jedino što ne voli je stalna gradska vožnja i s vremena na vrijeme treba ga "pročepiti" na auto putu da se ne zaštopa EGR ventil i DPF. Ja sam na svojoj čistio EGR ventil dva puta, ali to nije nikakav izdatak. Kada sam ja svoju prodao imala je 325.000km i i dalje je vukla kao luda. Moj savjet: nije problem ako je auto preslo 200.000km samo ako je redovno održavano i ako ti to prodavač može sve fino predočiti. Uvijek gledaj od koga kupuješ.tap3ah75 wrote:Gledam na olx automobile 2010 godište.
Ganjam kakav porodični auto.
Svako malo naletim na kilometražu dobro preko 200.000.
Kontam da je to mnogo i nemam uopšte prestavu kolika bi bila "normalna" kilometraža na auti 2010/11.
https://www.olx.ba/artikal/32943602/ope ... no-euro-5/
- basicm
#97 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Samo pripazi na ovoj vrsti auta da nisu bila uposlena u tzv. Vozanju arapa, ako je auto duze kod nas, a i kad vidis prodavca i poslusas detalje moze se shvatiti.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#98 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Evo ga Citroen kod mene ,2014ta godina, 174XXX na satu
Znaci malo preko 4 godine star 
- konektovan
#99 Re: Kilometraža na polovnim autima.
Dobro se garga....RagibUzoriti wrote:Evo ga Citroen kod mene ,2014ta godina, 174XXX na satuZnaci malo preko 4 godine star
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#100 Re: Kilometraža na polovnim autima.
ima li sivog dima?