Hafis wrote:Čudi me da nitko nije reagirao barem iz jedne od onih 43 HSP stranke koliko ih ima registriranih.
Ni ustaše nisu k'o nekada.
Ustaše se roštiljaju u grobovima, kad vide Čovićeve vrhove nožnih prstiju iz Dodikove gu'zce!
Hafis wrote:Čudi me da nitko nije reagirao barem iz jedne od onih 43 HSP stranke koliko ih ima registriranih.
Ni ustaše nisu k'o nekada.
Necemo jedan ekstremizam opravdavati drugim. Sirijski povratnici i cetnici su dva posebna problema i histerija je opravdana i za jedne i druge.SaraFina wrote:Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.Vizionar 1985 wrote:Onaj jedan gusla bit ce pakao i Drina krvava. Bilo na OBN-u na vijestima. Jbt sta se mota tim ljudima u glavama hajd mozda i razumijem ali sta se mota ljudima koji ih samo podrzavaju, to je pitanje.
hAZNADAR wrote:Necemo jedan ekstremizam opravdavati drugim. Sirijski povratnici i cetnici su dva posebna problema i histerija je opravdana i za jedne i druge.SaraFina wrote:Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.Vizionar 1985 wrote:Onaj jedan gusla bit ce pakao i Drina krvava. Bilo na OBN-u na vijestima. Jbt sta se mota tim ljudima u glavama hajd mozda i razumijem ali sta se mota ljudima koji ih samo podrzavaju, to je pitanje.
Ljudske nakaze iz SPC su gore od srpskih politicara. Ljudi zaglavljeni u dalekoj proslosti, zestoki konzervativci, ultra nacionalisti i ljudi puni zlobe i mrznje. Odnosi se na vrh SPC, onaj vodeci dio, ne na cjelokupnu organizaciju. Irinej, Amfilohije, Kacavenda i mnogi drugi, to su vragovi u tijelu ljudi. Odgovorno tvrdim da su 100 puta veci radikali od Vucica i Dodika, da bi bili puno gori da su na njihovim pozicijama. Dodo je mala beba i dobrica za Amfilohija i slicne monstrume. Jeza me obuzme kada vidim te rugobe.tranquil wrote:Politički vrh Srbije i RS - možda, vjerovatno reda radi, blago, i uz osudu "svih strana", i uz lament nad sotoniziranjem samo jedne strane.
SPC ne da neće osuditi, nego će prije napasti, baciti čini, anatemu ili šta već na eventualne srpske političare koji osuđuju četništvo.
Svako ima svoje demone,.... Ovdje je najvise gorio forum onda kada Dezulovic nije mogao objaviti kolumnu u Oslobodjenju.SaraFina wrote:hAZNADAR wrote:Necemo jedan ekstremizam opravdavati drugim. Sirijski povratnici i cetnici su dva posebna problema i histerija je opravdana i za jedne i druge.SaraFina wrote:
Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.
Nije mi bila namjera pravdati islamski ekstremizam, nego spočitavam @Novaku između redova, izostanak reakcije na ovu temu. Da je upola truda uložio kao u one dvije predhodne, obrisane, smatrala bi ga dosljednim diskutantom.
Samo u Srbiji predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova idu kod patrijarha na konsultacije.Kikibombona wrote:Ljudske nakaze iz SPC su gore od srpskih politicara. Ljudi zaglavljeni u dalekoj proslosti, zestoki konzervativci, ultra nacionalisti i ljudi puni zlobe i mrznje. Odnosi se na vrh SPC, onaj vodeci dio, ne na cjelokupnu organizaciju. Irinej, Amfilohije, Kacavenda i mnogi drugi, to su vragovi u tijelu ljudi. Odgovorno tvrdim da su 100 puta veci radikali od Vucica i Dodika, da bi bili puno gori da su na njihovim pozicijama. Dodo je mala beba i dobrica za Amfilohija i slicne monstrume. Jeza me obuzme kada vidim te rugobe.tranquil wrote:Politički vrh Srbije i RS - možda, vjerovatno reda radi, blago, i uz osudu "svih strana", i uz lament nad sotoniziranjem samo jedne strane.
SPC ne da neće osuditi, nego će prije napasti, baciti čini, anatemu ili šta već na eventualne srpske političare koji osuđuju četništvo.
Vala mogao je šutiti i nervirati nas i iz Laktaša.Maraschino wrote:Covjek je davno obecao da ide u Sarajevo ''da ih tamo nervira'' pa stime i ova sutnja.
Obrati se Dodiku i Covicu, iznesi im ovaj prijedlog, uvjeravam te da ces dobiti neogranicenu finansijsku podrsku.mishic wrote:Jedina razumna reakcija na sve ovo što se tiće četništva je da se pod hitno oformi udruženje MUDŽAHEDINA. Sve sam bliže ideji da ja, iako lično nikad ništa nisam imao sa njima, učinim to. I to da prije same registracije udruženja zatražim masovnu podršku na portalu.
Mislim da bi takvo udruženje trebalo osnovati makar u desetak opština a potom upriličiti svečana postrojavanja takođe na makar desetak mjesta gdje se nalaze velika stratišta Bošnjaka. Znam da će sada mnogi žestoko reagovati protiveći se ovoj ideji ali "klin se klinom izbija" čak i onda kada to može, kao što bi ovaj put sigurno bilo, biti veoma opasno i voditi ka daljoj radikalizaciji i onako opasne situacije na Balkanu. Ona da "pametniji popušta" očito ne pije vode sa ovakvim kabadahijama jer oni zaista nikakvog ljudskog obzira ni prema čemu nemaju. Simptomatičan je i izostanak reakcije susjeda sa zapadne strane iako, ruku na srce, ovakva četnička prijetnja i prkos i te kako ima veze i sa njima.
SaraFina wrote:hAZNADAR wrote:Necemo jedan ekstremizam opravdavati drugim. Sirijski povratnici i cetnici su dva posebna problema i histerija je opravdana i za jedne i druge.SaraFina wrote: Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.
Nije mi bila namjera pravdati islamski ekstremizam, nego spočitavam @Novaku između redova, izostanak reakcije na ovu temu. Da je upola truda uložio kao u one dvije predhodne, obrisane, smatrala bi ga dosljednim diskutantom.
Za srpski narod bi bilo ljekovito da SPC preuzmu normalni i umjereni ljudi, sa pogledom na buducnost. Ima takavih, samo su trenutno na marginama. SPC i njihova idelogija su kamen oko vrata srpskom narodu. Ne daju im naprijed.Maraschino wrote:Samo u Srbiji predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova idu kod patrijarha na konsultacije.
Razumijem da svaka vjerska zajednica ima pravo na svoje misljenje ali da oni mogu o necemu bitnom odlucivati, to moze samo u Srbiji.
Lijepa ideja nema govora.mishic wrote:Jedina razumna reakcija na sve ovo što se tiće četništva je da se pod hitno oformi udruženje MUDŽAHEDINA. Sve sam bliže ideji da ja, iako lično nikad ništa nisam imao sa njima, učinim to. I to da prije same registracije udruženja zatražim masovnu podršku na portalu.
Mislim da bi takvo udruženje trebalo osnovati makar u desetak opština a potom upriličiti svečana postrojavanja takođe na makar desetak mjesta gdje se nalaze velika stratišta Bošnjaka. Znam da će sada mnogi žestoko reagovati protiveći se ovoj ideji ali "klin se klinom izbija" čak i onda kada to može, kao što bi ovaj put sigurno bilo, biti veoma opasno i voditi ka daljoj radikalizaciji i onako opasne situacije na Balkanu. Ona da "pametniji popušta" očito ne pije vode sa ovakvim kabadahijama jer oni zaista nikakvog ljudskog obzira ni prema čemu nemaju. Simptomatičan je i izostanak reakcije susjeda sa zapadne strane iako, ruku na srce, ovakva četnička prijetnja i prkos i te kako ima veze i sa njima.
Tema ne bi trebala služiti isključivo za prozivanje političkih partija iz FBiH, ali ne vidim zašto bi bili i svete krave?hAZNADAR wrote:Svako ima svoje demone,.... Ovdje je najvise gorio forum onda kada Dezulovic nije mogao objaviti kolumnu u Oslobodjenju.SaraFina wrote:
Ne ocekujem ni od Novaka ni od ikoga da vristi na ovo mali vise ili manje.
Ali se najmanje ocekuje da se ova vijest koristi da bi se prozvale komunjare ili zeleni.
Kikibombona wrote:Obrati se Dodiku i Covicu, iznesi im ovaj prijedlog, uvjeravam te da ces dobiti neogranicenu finansijsku podrsku.mishic wrote:Jedina razumna reakcija na sve ovo što se tiće četništva je da se pod hitno oformi udruženje MUDŽAHEDINA. Sve sam bliže ideji da ja, iako lično nikad ništa nisam imao sa njima, učinim to. I to da prije same registracije udruženja zatražim masovnu podršku na portalu.
Hrvatska i Srbija, srpski i hrvatski nacionalisti u BiH, zarko zele vehabizaciju Bosnjaka. Mudzahedini su glavni alat u borbi protiv Bosnjaka. Kolinda svako malo poteze pitanje mudzahedina.
Realnost je da Evropa ne brine radi postojanja cetnika i ustasa. Ni jedni ni drugi nisu prijetnja za Evropu i Ameriku. Nijedan ceto ni ujo nije opalio metak na zapadne gradove. Vehabije i mudzahedini jesu. Evropa zazire od mudzahedina, z a z i r e, dok im cete i ujke uopste nisu bitne. Realnost.
U BiH registrovano 16 četničkih udruženja, svakom rješenje izdato u sudovima RS-a
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za sve je okrivio Ministarstvo pravde BiH koje je prema njegovim riječima dozvolilo registraciju udruženja Četnički ravnogorski pokret.
Mektićeve tvrdnje na kraju su se ispostavile netačnim s obzirom na to da je ovaj pokret registrovan pred jednim od sudova u Republici Srpskoj. Iz Ministarstva pravde BiH potvrdili su za Klix.ba kako u registru udruženja kod ovog ministarstva sukladno odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine ovo udruženje nije upisano.
Tomahawk11 wrote:Mektić se, izgleda, malo pravi lud.
U BiH registrovano 16 četničkih udruženja, svakom rješenje izdato u sudovima RS-a
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za sve je okrivio Ministarstvo pravde BiH koje je prema njegovim riječima dozvolilo registraciju udruženja Četnički ravnogorski pokret.
Mektićeve tvrdnje na kraju su se ispostavile netačnim s obzirom na to da je ovaj pokret registrovan pred jednim od sudova u Republici Srpskoj. Iz Ministarstva pravde BiH potvrdili su za Klix.ba kako u registru udruženja kod ovog ministarstva sukladno odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine ovo udruženje nije upisano.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-r ... /190311042
animals wrote:Ja ne razumijes da u BIH nije donesen jos zakon o zabrani ovi stvari..
I to strogim kaznama..
zar nije bio dovoljan ovaj rat..
I zasto ne ustane narod na demonstracije povodom ovoga.. gdje su sad silni domoljubi I gradjani..
Ma jasta, seoska korida. Oni presudjeni za genocid, Hrvati za UZP. Zato razumijem ja da je i jednima i drugima ovoHafis wrote:Da je to malo ušminkanije, ne bi me čudilo i da naVrvi.
A ovako, manifestacija je u rangu koride, seoska zabava.