Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post Reply
SaraFina

#76 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Čudi me da nitko nije reagirao barem iz jedne od onih 43 HSP stranke koliko ih ima registriranih.
Ni ustaše nisu k'o nekada.

Ustaše se roštiljaju u grobovima, kad vide Čovićeve vrhove nožnih prstiju iz Dodikove gu'zce!
tranquil

#77 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by tranquil »

Politički vrh Srbije i RS - možda, vjerovatno reda radi, blago, i uz osudu "svih strana", i uz lament nad sotoniziranjem samo jedne strane.

SPC ne da neće osuditi, nego će prije napasti, baciti čini, anatemu ili šta već na eventualne srpske političare koji osuđuju četništvo.
hAZNADAR

#78 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by hAZNADAR »

SaraFina wrote:
Vizionar 1985 wrote:Onaj jedan gusla bit ce pakao i Drina krvava. Bilo na OBN-u na vijestima. Jbt sta se mota tim ljudima u glavama hajd mozda i razumijem ali sta se mota ljudima koji ih samo podrzavaju, to je pitanje.
Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.
Necemo jedan ekstremizam opravdavati drugim. Sirijski povratnici i cetnici su dva posebna problema i histerija je opravdana i za jedne i druge.
SaraFina

#79 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:
Vizionar 1985 wrote:Onaj jedan gusla bit ce pakao i Drina krvava. Bilo na OBN-u na vijestima. Jbt sta se mota tim ljudima u glavama hajd mozda i razumijem ali sta se mota ljudima koji ih samo podrzavaju, to je pitanje.
Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.
Necemo jedan ekstremizam opravdavati drugim. Sirijski povratnici i cetnici su dva posebna problema i histerija je opravdana i za jedne i druge.

Nije mi bila namjera pravdati islamski ekstremizam, nego spočitavam @Novaku između redova, izostanak reakcije na ovu temu. Da je upola truda uložio kao u one dvije predhodne, obrisane, smatrala bi ga dosljednim diskutantom.
Kikibombona

#80 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Kikibombona »

tranquil wrote:Politički vrh Srbije i RS - možda, vjerovatno reda radi, blago, i uz osudu "svih strana", i uz lament nad sotoniziranjem samo jedne strane.

SPC ne da neće osuditi, nego će prije napasti, baciti čini, anatemu ili šta već na eventualne srpske političare koji osuđuju četništvo.
Ljudske nakaze iz SPC su gore od srpskih politicara. Ljudi zaglavljeni u dalekoj proslosti, zestoki konzervativci, ultra nacionalisti i ljudi puni zlobe i mrznje. Odnosi se na vrh SPC, onaj vodeci dio, ne na cjelokupnu organizaciju. Irinej, Amfilohije, Kacavenda i mnogi drugi, to su vragovi u tijelu ljudi. Odgovorno tvrdim da su 100 puta veci radikali od Vucica i Dodika, da bi bili puno gori da su na njihovim pozicijama. Dodo je mala beba i dobrica za Amfilohija i slicne monstrume. Jeza me obuzme kada vidim te rugobe.
hAZNADAR

#81 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by hAZNADAR »

Radovan Kovačević, portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i bliski saradnik lidera ove stranke, te predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasio se na Twitteru povodom današnjeg postrojavanja četnika u Višegradu.

"Bez obzira na sve nijanse, ja ne mogu da ne napišem da me je sramota činjenice da se u mojoj državi, Republici Srpskoj, postrojavaju bilo kakvi četnici", napisao je Kovačević, koji je, doduše, entitet Republika Srpska, usput nazvao državom.

Interesantno je kako mnogi koriste bilo kakvu aktuelnu vijest ili problematiku da usput proture svoju politiku.

Internet gori od osuda kako su za cetnike u Visegradu krivi Bakir ili sarajevske komunjare,... rekao bih da je mnogima i svanulo na ovu vijest pa da mogu ocrniti konkurenta.

A takodjer ima i pohvala SNSD kako se ogradjuju od cetnika, cetnistva opcenito,... a malo ko da primijeti da je lik iskoristio priliku da RS nazove drzavom.
mishic

#82 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by mishic »

Jedina razumna reakcija na sve ovo što se tiće četništva je da se pod hitno oformi udruženje MUDŽAHEDINA. Sve sam bliže ideji da ja, iako lično nikad ništa nisam imao sa njima, učinim to. I to da prije same registracije udruženja zatražim masovnu podršku na portalu.
Mislim da bi takvo udruženje trebalo osnovati makar u desetak opština a potom upriličiti svečana postrojavanja takođe na makar desetak mjesta gdje se nalaze velika stratišta Bošnjaka. Znam da će sada mnogi žestoko reagovati protiveći se ovoj ideji ali "klin se klinom izbija" čak i onda kada to može, kao što bi ovaj put sigurno bilo, biti veoma opasno i voditi ka daljoj radikalizaciji i onako opasne situacije na Balkanu. Ona da "pametniji popušta" očito ne pije vode sa ovakvim kabadahijama jer oni zaista nikakvog ljudskog obzira ni prema čemu nemaju. Simptomatičan je i izostanak reakcije susjeda sa zapadne strane iako, ruku na srce, ovakva četnička prijetnja i prkos i te kako ima veze i sa njima. :bih:
hAZNADAR

#83 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by hAZNADAR »

SaraFina wrote:
hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:

Nije mi bila namjera pravdati islamski ekstremizam, nego spočitavam @Novaku između redova, izostanak reakcije na ovu temu. Da je upola truda uložio kao u one dvije predhodne, obrisane, smatrala bi ga dosljednim diskutantom.
Svako ima svoje demone,.... Ovdje je najvise gorio forum onda kada Dezulovic nije mogao objaviti kolumnu u Oslobodjenju.
Ne ocekujem ni od Novaka ni od ikoga da vristi na ovo mali vise ili manje.

Ali se najmanje ocekuje da se ova vijest koristi da bi se prozvale komunjare ili zeleni.
Maraschino

#84 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Maraschino »

Kikibombona wrote:
tranquil wrote:Politički vrh Srbije i RS - možda, vjerovatno reda radi, blago, i uz osudu "svih strana", i uz lament nad sotoniziranjem samo jedne strane.

Ljudske nakaze iz SPC su gore od srpskih politicara. Ljudi zaglavljeni u dalekoj proslosti, zestoki konzervativci, ultra nacionalisti i ljudi puni zlobe i mrznje. Odnosi se na vrh SPC, onaj vodeci dio, ne na cjelokupnu organizaciju. Irinej, Amfilohije, Kacavenda i mnogi drugi, to su vragovi u tijelu ljudi. Odgovorno tvrdim da su 100 puta veci radikali od Vucica i Dodika, da bi bili puno gori da su na njihovim pozicijama. Dodo je mala beba i dobrica za Amfilohija i slicne monstrume. Jeza me obuzme kada vidim te rugobe.
Samo u Srbiji predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova idu kod patrijarha na konsultacije.
Razumijem da svaka vjerska zajednica ima pravo na svoje misljenje ali da oni mogu o necemu bitnom odlucivati, to moze samo u Srbiji.
Maraschino

#85 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Maraschino »

Covjek je davno obecao da ide u Sarajevo ''da ih tamo nervira'' pa stime i ova sutnja.
Capsicum

#86 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Capsicum »

Naravno da neće. To bi bilo kao da očekujemo od majke da se dobrovoljno odrekne svog djeteta.
tranquil

#87 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by tranquil »

Maraschino wrote:Covjek je davno obecao da ide u Sarajevo ''da ih tamo nervira'' pa stime i ova sutnja.
Vala mogao je šutiti i nervirati nas i iz Laktaša.
Kikibombona

#88 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Kikibombona »

mishic wrote:Jedina razumna reakcija na sve ovo što se tiće četništva je da se pod hitno oformi udruženje MUDŽAHEDINA. Sve sam bliže ideji da ja, iako lično nikad ništa nisam imao sa njima, učinim to. I to da prije same registracije udruženja zatražim masovnu podršku na portalu.
Mislim da bi takvo udruženje trebalo osnovati makar u desetak opština a potom upriličiti svečana postrojavanja takođe na makar desetak mjesta gdje se nalaze velika stratišta Bošnjaka. Znam da će sada mnogi žestoko reagovati protiveći se ovoj ideji ali "klin se klinom izbija" čak i onda kada to može, kao što bi ovaj put sigurno bilo, biti veoma opasno i voditi ka daljoj radikalizaciji i onako opasne situacije na Balkanu. Ona da "pametniji popušta" očito ne pije vode sa ovakvim kabadahijama jer oni zaista nikakvog ljudskog obzira ni prema čemu nemaju. Simptomatičan je i izostanak reakcije susjeda sa zapadne strane iako, ruku na srce, ovakva četnička prijetnja i prkos i te kako ima veze i sa njima. :bih:
Obrati se Dodiku i Covicu, iznesi im ovaj prijedlog, uvjeravam te da ces dobiti neogranicenu finansijsku podrsku.

Hrvatska i Srbija, srpski i hrvatski nacionalisti u BiH, zarko zele vehabizaciju Bosnjaka. Mudzahedini su glavni alat u borbi protiv Bosnjaka. Kolinda svako malo poteze pitanje mudzahedina.

Realnost je da Evropa ne brine radi postojanja cetnika i ustasa. Ni jedni ni drugi nisu prijetnja za Evropu i Ameriku. Nijedan ceto ni ujo nije opalio metak na zapadne gradove. Vehabije i mudzahedini jesu. Evropa zazire od mudzahedina, z a z i r e, dok im cete i ujke uopste nisu bitne. Realnost.
Novak20

#89 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote: Histerija vlada zbog desetak "povratnika" sa sirijskih ratišta, a neosuđeni ratni zločinci iz Sarajeva koji se kriju po ćukama (kao da su 50' godine prošlog vijeka) potrojavaju spodobe s kokardama.

:-)

Zašto sad mene prozivaš ???

Od kako su mi obrisane dvije najnormalnije teme o vjerskim ekstremistima povratnicima u BiH, nemam baš puno volje da mijenjam svijet pišuči na forumu. :lol:

Možda je to prolazna faza, tko zna. Jedina utjeha mi je što sam dokazao da u ovom vremenu demokracije, slobode govora i misli ti možeš na Klixu godinama otvarati stotine tema zapaljivih naslova i pisati svašta protiv Hrvata. A je ne mogu otvoriti temu o teroristima i povratnicima iz ISIL.

Što li, Bože ? :lol:
Kikibombona

#90 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Kikibombona »

Maraschino wrote:Samo u Srbiji predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova idu kod patrijarha na konsultacije.
Razumijem da svaka vjerska zajednica ima pravo na svoje misljenje ali da oni mogu o necemu bitnom odlucivati, to moze samo u Srbiji.
Za srpski narod bi bilo ljekovito da SPC preuzmu normalni i umjereni ljudi, sa pogledom na buducnost. Ima takavih, samo su trenutno na marginama. SPC i njihova idelogija su kamen oko vrata srpskom narodu. Ne daju im naprijed.

Cak i radikal Vucic, kada pozeli napraviti korak za buducnost, naleti na zestok otpor SPC. Zestoki konzervativci, nacionalisti, nazadnjaci, mracnjaci. Fakat me jeza hvata od tih tipova.

Njihov utjecaj na srecu slabi, mlade sve vise boli q za vjerom, sto je pozitivna stvar. Da izumru ove stare otrovane generacije i bice bolje. Nazalost, trebat ce vremena.
MarshalDodik

#91 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by MarshalDodik »

mishic wrote:Jedina razumna reakcija na sve ovo što se tiće četništva je da se pod hitno oformi udruženje MUDŽAHEDINA. Sve sam bliže ideji da ja, iako lično nikad ništa nisam imao sa njima, učinim to. I to da prije same registracije udruženja zatražim masovnu podršku na portalu.
Lijepa ideja nema govora.
U pocektu, recimo, povratnici iz Sirije mogu vrsiti obuku i ostale aktivnosti dok ta mudzahid udruzenja ne stanu na noge itd..
SaraFina

#92 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:
SaraFina wrote:

Svako ima svoje demone,.... Ovdje je najvise gorio forum onda kada Dezulovic nije mogao objaviti kolumnu u Oslobodjenju.
Ne ocekujem ni od Novaka ni od ikoga da vristi na ovo mali vise ili manje.

Ali se najmanje ocekuje da se ova vijest koristi da bi se prozvale komunjare ili zeleni.
Tema ne bi trebala služiti isključivo za prozivanje političkih partija iz FBiH, ali ne vidim zašto bi bili i svete krave?
Dakle, zašto između ostalog, ne bi prozivali zelene ili komunjare?Godinama po pitanju RS i povratnika ništa nisu napravili. Godinama su ljude obmanjivali da je RS neodrživa i da je pitanje dana, mjeseca i godine njeno ukidanje.
Ljudi se vraćali, pola im života prošlo u isčekivanju... Ponovo napuštali i raseljavali se po svijetu.
Niko prstom ne mrda da ozakonjeno etničko čišćenje, masovna ubistva i genocid ospori u toj nakazi od entiteta.
Niko... Šta je po pitanju toga napravio bilo ko? Još je Silajdžić za svoga "vakta" nazivao RS 'tkz'..

Što se komunjara tiče i spike "ko nas bre zavadi" bilo bi poželjno da se jave istomišljenici Srbi i osude ova četnička orgijanja, a i potomci mnogobrojnih Srba i Srbije i RS koji su dali nemjerljiv doprinos u NOB-u.
SaraFina

#93 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
Obrati se Dodiku i Covicu, iznesi im ovaj prijedlog, uvjeravam te da ces dobiti neogranicenu finansijsku podrsku.

Hrvatska i Srbija, srpski i hrvatski nacionalisti u BiH, zarko zele vehabizaciju Bosnjaka. Mudzahedini su glavni alat u borbi protiv Bosnjaka. Kolinda svako malo poteze pitanje mudzahedina.

Realnost je da Evropa ne brine radi postojanja cetnika i ustasa. Ni jedni ni drugi nisu prijetnja za Evropu i Ameriku. Nijedan ceto ni ujo nije opalio metak na zapadne gradove. Vehabije i mudzahedini jesu. Evropa zazire od mudzahedina, z a z i r e, dok im cete i ujke uopste nisu bitne. Realnost.

:thumbup:

Evo ti @Novak objašnjenja.
animals

#94 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by animals »

Ja ne razumijes da u BIH nije donesen jos zakon o zabrani ovi stvari..
I to strogim kaznama..
zar nije bio dovoljan ovaj rat..
I zasto ne ustane narod na demonstracije povodom ovoga.. gdje su sad silni domoljubi I gradjani..
Tomahawk11
Globalni moderator

#95 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Tomahawk11 »

Mektić se, izgleda, malo pravi lud.
U BiH registrovano 16 četničkih udruženja, svakom rješenje izdato u sudovima RS-a

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za sve je okrivio Ministarstvo pravde BiH koje je prema njegovim riječima dozvolilo registraciju udruženja Četnički ravnogorski pokret.

Mektićeve tvrdnje na kraju su se ispostavile netačnim s obzirom na to da je ovaj pokret registrovan pred jednim od sudova u Republici Srpskoj. Iz Ministarstva pravde BiH potvrdili su za Klix.ba kako u registru udruženja kod ovog ministarstva sukladno odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine ovo udruženje nije upisano.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-r ... /190311042
SaraFina

#96 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:Mektić se, izgleda, malo pravi lud.
U BiH registrovano 16 četničkih udruženja, svakom rješenje izdato u sudovima RS-a

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za sve je okrivio Ministarstvo pravde BiH koje je prema njegovim riječima dozvolilo registraciju udruženja Četnički ravnogorski pokret.

Mektićeve tvrdnje na kraju su se ispostavile netačnim s obzirom na to da je ovaj pokret registrovan pred jednim od sudova u Republici Srpskoj. Iz Ministarstva pravde BiH potvrdili su za Klix.ba kako u registru udruženja kod ovog ministarstva sukladno odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine ovo udruženje nije upisano.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bih-r ... /190311042

Malo više...Ali hajde.
Maraschino

#97 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Maraschino »

animals wrote:Ja ne razumijes da u BIH nije donesen jos zakon o zabrani ovi stvari..
I to strogim kaznama..
zar nije bio dovoljan ovaj rat..
I zasto ne ustane narod na demonstracije povodom ovoga.. gdje su sad silni domoljubi I gradjani..

odavno je jasno da nekima nije bio dovoljan zadnji rat a ovo koriste kao pauzu i pripremu za slijedeci rat, oruzani jer i ovo je vrsta rata.
gdje su registrovani?
ko ce protestvovati?
ko ce ih kazniti?

rece mektic da je zabiljeska otisla u tuzilastvo, znaci ide u ladicu.
Seyfo

#98 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Seyfo »

Sjećam se da je prošle ili pretprošle godine Dodik na isto postrojavanje rekao kako on ne vidi problem da se oni postrojavaju, jer su oni i stvorili republiku Srpsku,pa kao ko je onda on da im brani da se postrojavaju.
Ove godine može ponoviti izjavu.
jazzer

#99 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by jazzer »

Hafis wrote:Da je to malo ušminkanije, ne bi me čudilo i da naVrvi.
A ovako, manifestacija je u rangu koride, seoska zabava.
Ma jasta, seoska korida. Oni presudjeni za genocid, Hrvati za UZP. Zato razumijem ja da je i jednima i drugima ovo
bila samo seoska manifestacija jer nije bilo prakticnog klanja, spaljivanja zivih ljudi, silovanja, ljudi se skupili da popiju koju
rakiju, spomenu zlocince i sl.

Iz perspektive zrtve jucerasnji skup izgleda sasvim drugacije.
ljevoruki

#100 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by ljevoruki »

Nece, a i zasto bi to radili?
Nisu vojno porazeni, dapace, pobijedili su i imaju svoju drzavu u drzavi.
Tamo gdje su vojno porazeni, Hrvatska, ne mogu raditi ovakve stvari.
Post Reply