Pokret za povratak u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#76 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Seyfo wrote:JUPIIIIIII dogurasmo do četvrte stranice !!!
'ta će tema "odlazak" sa svojih 300, ima mi da doguramo do hiljadu/tisuću stranica !
Još sad kad dođe uskrs,ihh...
Ta tema je starija par mjeseci i na njoj se 2/3 vremena oftopicari :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#77 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by Jimmy McNulty »

Da se upisem i ovdje.
mali jomu

#78 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

_BataZiv_0809 wrote:
Seyfo wrote: JUPIIIIIII dogurasmo do četvrte stranice !!!
'ta će tema "odlazak" sa svojih 300, ima mi da doguramo do hiljadu/tisuću stranica !
Još sad kad dođe uskrs,ihh...
Ta tema je starija par mjeseci i na njoj se 2/3 vremena oftopicari :mrgreen:

Panika, vraca se raja a ovi se sjebali :lol:
mali jomu

#79 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

Eto raje nazad...... :mrgreen:
bleicher

#80 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by bleicher »

Jel vas strah da cemo biti uspjesniji od vas kad se vratimo i da cemo vam uzeti poslove? Spavate li mirno dok se mi masovno vracamo autobusima i avionima sa kartom u samo jednom smjeru???
bleicher

#81 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by bleicher »

Vec mi rodbina prica kako je tesko u Bosni, bolje da ne dolazim nije to kao sto je nekad bilo. Kao moze se fino zaraditi ali valja rodjo moj i raditi ko konj. Jaran kaze od odjece samo kombinezon i pidzamu ima.
mali jomu

#82 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

bleicher wrote: Jel vas strah da cemo biti uspjesniji od vas kad se vratimo i da cemo vam uzeti poslove? Spavate li mirno dok se mi masovno vracamo autobusima i avionima sa kartom u samo jednom smjeru???

jeste, u panici smo..... vi radnici kad se vratite morat cemo i mi radit :lol:
mali jomu

#83 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

bleicher wrote: Vec mi rodbina prica kako je tesko u Bosni, bolje da ne dolazim nije to kao sto je nekad bilo. Kao moze se fino zaraditi ali valja rodjo moj i raditi ko konj. Jaran kaze od odjece samo kombinezon i pidzamu ima.

ovdje je samo pidzama..... vi donosite kombinezone :mrgreen:
spreca

#84 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by spreca »

bleicher wrote:Jel vas strah da cemo biti uspjesniji od vas kad se vratimo i da cemo vam uzeti poslove? Spavate li mirno dok se mi masovno vracamo autobusima i avionima sa kartom u samo jednom smjeru???
Strah nas dacete biti siromasniji od nas .......ako nam necete moci nista dati , koji cete nam kurac onda :lol: :lol:
mali jomu

#85 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

Bogami meni odavno vise nista ne znaci ko je ko, ja kad sam god na to gledao najebao sam ga pravo..... i od komunjara, i FGR-a, i cetnika, i ustasa, i balija, i muslimana, i katolika, i pravoslavaca, i kineza i amerikanaca, i evropljana i svakavih indijanaca...... ja odavno pricam sa svima regulare, a i pomarisem se regulare kad treba sa svima, i sa sobom u ogledalu, zaboli me kurac ko je ko, u glavnom nemam ni sa ikim problema, ako snekim ne mogu ni beknut dobit ce odjeb bez obzira o kome se radilo, i samog sebe odjebem i miran :lol:

ima neki skojima ne mogu nikako, to su ovi igraci igrica...... covjece kad izlete iz igrice to je katastrofa :mrgreen:

Najvise sam najebo u zivotu od onih koje sam smatrao kao svoje...... a jesam se zajebo, nedo Bog nikom
bleicher

#86 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by bleicher »

mali jomu wrote:Bogami meni odavno vise nista ne znaci ko je ko, ja kad sam god na to gledao najebao sam ga pravo..... i od komunjara, i FGR-a, i cetnika, i ustasa, i balija, i muslimana, i katolika, i pravoslavaca, i kineza i amerikanaca, i evropljana i svakavih indijanaca...... ja odavno pricam sa svima regulare, a i pomarisem se regulare kad treba sa svima, i sa sobom u ogledalu, zaboli me kurac ko je ko, u glavnom nemam ni sa ikim problema, ako snekim ne mogu ni beknut dobit ce odjeb bez obzira o kome se radilo, i samog sebe odjebem i miran :lol:

ima neki skojima ne mogu nikako, to su ovi igraci igrica...... covjece kad izlete iz igrice to je katastrofa :mrgreen:

Najvise sam najebo u zivotu od onih koje sam smatrao kao svoje...... a jesam se zajebo, nedo Bog nikom
Who cares
mali jomu

#87 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

bleicher wrote:
Who cares

zajeb pravi, i danas me "moj" dobro zajebo, jebem ti.............. pusiona sam prava :oops:
mali jomu

#88 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by mali jomu »

Djesi brato................ :lol: :lol: :lol:
Sociolog

#89 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by Sociolog »

Ne poznajem nikog ,ispod 60 god.da se vratio
славянин

#90 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by славянин »

Sociolog wrote:Ne poznajem nikog ,ispod 60 god.da se vratio
Meeee meee :D ali opet idem :D
DZONPI

#91 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by DZONPI »

Ko ima djecu kako ces se ba vratit.Otiso osto zeljan roditelja i svega sad uspjesan fin zivot,djeca ti tu i treba da se vratis da opet budes zeljan sad djece i da ti jos neko sere i postavlja razna pitanja,tj svi znaju sve o tebi bolje nego ti sam o sebi.Fantazija.Nema se snage za to.Kome su mala djeca mozda i moze ali rizik je ogroman.Lako je lose napustit,ali dobro tesko ko napusta.
vjesticanametli

#92 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by vjesticanametli »

Sociolog wrote:Ne poznajem nikog ,ispod 60 god.da se vratio
s bakijama u onom thule tabutu :D
moonca

#93 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by moonca »

DZONPI wrote:Ko ima djecu kako ces se ba vratit.Otiso osto zeljan roditelja i svega sad uspjesan fin zivot,djeca ti tu i treba da se vratis da opet budes zeljan sad djece i da ti jos neko sere i postavlja razna pitanja,tj svi znaju sve o tebi bolje nego ti sam o sebi.Fantazija.Nema se snage za to.Kome su mala djeca mozda i moze ali rizik je ogroman.Lako je lose napustit,ali dobro tesko ko napusta.
Kada dodje vrijeme za skolovanje_ djeca odlaze of kuce.... U druge gradove, drzave....I rijetko see vracaju. Dodju u posjetu roditeljima ako Im isti kupe avio karte. :zoka:
Melbourne_Australia

#94 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by Melbourne_Australia »

moonca wrote:
DZONPI wrote:Ko ima djecu kako ces se ba vratit.Otiso osto zeljan roditelja i svega sad uspjesan fin zivot,djeca ti tu i treba da se vratis da opet budes zeljan sad djece i da ti jos neko sere i postavlja razna pitanja,tj svi znaju sve o tebi bolje nego ti sam o sebi.Fantazija.Nema se snage za to.Kome su mala djeca mozda i moze ali rizik je ogroman.Lako je lose napustit,ali dobro tesko ko napusta.
Kada dodje vrijeme za skolovanje_ djeca odlaze of kuce.... U druge gradove, drzave....I rijetko see vracaju. Dodju u posjetu roditeljima ako Im isti kupe avio karte. :zoka:
Na zapadu u Americi ili u Australiji, djeca ako zive u istim gradovima vide starce jednom u mjesec dana, a u Americi zbog posla karijere idu u pizdice...Ja sam svoje starce poslao u Sarajevo da zive, da uzivaju po stare dane, da piju kahvu u Ferhadiji da hodaju po planinama, da se druze sa familijom ..A ne da ko muhe bez glave hodaju ulicama Melbourne a prijatelji ima zive po 60 km od njih..Svaki normalan sin ili kcerka bi to uradili...Stari ljudi zele da zive u svojim mahalama .Njih ne zanima Berlin, Madrid, Melbourne itd itd..Naravno moji starci imaju i Aus penzije, pa im je jos bolje i lakse..U BIH zive ko lordovi i zive kvalitetnije ovdje nego u Australiji od penzije....Dole od penzije ako nemas svoju nekretninu zivis bas losije nego u BIH, zbog skupoce..
Last edited by Melbourne_Australia on 24/03/2019 12:19, edited 1 time in total.
moonca

#95 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by moonca »

Melbourne_Australia wrote:
moonca wrote:
Na zapadu u Americi ili u Australiji, djeca ako zive u istim gradovima vide starce jednom u mjesec dana, a u Americi zbog posla karijere idu u pizdice...Ja sam svoje starce poslao u Sarajevo da zive, da uzivaju po stare dane, da piju kahvu u Ferhadiji da hodaju po planinama, da se druze sa familijom ..A ne da ko muhe bez glave hodaju ulicama Melbourne a prijatelji ima zive po 60 km od njih..Svaki normalan sin ili kcerka bi to uradili...Stari ljudi zele da zive u svojim mahalama .Njih ne zanima Berlin, Madrid, Melbourne itd itd..Naravno moji starci imaju i Aus penzije, pa im je jos bolje i lakse..U BIH zive ko lordovi, u Australiji bi jedva sastavljali zivot od penzije...
Eh...... Necu komentarisati klimu I narod u Sarajevu ...znash kako kazu Americans..
Mozes ti utajiti porez, sklonoti cash na stanu....Ali. Koliko ti mozes sladoleda pojesti....roditelji__jeste Im jestino..hrana, neke usluge....Ali, jel' to to sto cini zivot.
Sta je Dr I njihovim pristupom I mogucnostima lijecenja starijih...I Jos stosta...
Pa ne mozes cevap pojesti bez dodata duhana, pored soli I bibera....eto I luk da pomenem
Melbourne_Australia

#96 Re: Pokret za povratak u BiH

[youtube][/youtube]
moonca wrote:
Melbourne_Australia wrote:
moonca wrote:
Na zapadu u Americi ili u Australiji, djeca ako zive u istim gradovima vide starce jednom u mjesec dana, a u Americi zbog posla karijere idu u pizdice...Ja sam svoje starce poslao u Sarajevo da zive, da uzivaju po stare dane, da piju kahvu u Ferhadiji da hodaju po planinama, da se druze sa familijom ..A ne da ko muhe bez glave hodaju ulicama Melbourne a prijatelji ima zive po 60 km od njih..Svaki normalan sin ili kcerka bi to uradili...Stari ljudi zele da zive u svojim mahalama .Njih ne zanima Berlin, Madrid, Melbourne itd itd..Naravno moji starci imaju i Aus penzije, pa im je jos bolje i lakse..U BIH zive ko lordovi, u Australiji bi jedva sastavljali zivot od penzije...
Eh...... Necu komentarisati klimu I narod u Sarajevu ...znash kako kazu Americans..
Mozes ti utajiti porez, sklonoti cash na stanu....Ali. Koliko ti mozes sladoleda pojesti....roditelji__jeste Im jestino..hrana, neke usluge....Ali, jel' to to sto cini zivot.
Sta je Dr I njihovim pristupom I mogucnostima lijecenja starijih...I Jos stosta...
Pa ne mozes cevap pojesti bez dodata duhana, pored soli I bibera....eto I luk da pomenem
Jeli vi kontate?? da ovdje imate privatne klinike? gdje vi zivite? Moji starci budu na moru po 2 mjeseca, na planini budu po mjesec dana...Oni imaju tolika primanja da mogu priustiti da idu doktorima po privatnim klinikama...Nalaze vade isto tako u privatnim labaratorijama..Ja fakat ne znam, jeli moguce da vi koji zivite vani ? ste toliko zaostali da kontate da je kod nas medicina toliko losa da eto haman niko ne dozivi 60 godina..Moji starci su blizu 80 godina a vratili se prije 17 godina....Fakat ste mnogo bezobrazni sa pricom..Eto bolje za starce da zive na primjer u jednom usranom Detroitu ili u Tampi na primjer, nego u svojoj mahali medju svojim ljudima..Ja znam jedno 20 bracnih parova koji su se vratili u Sarajevo iz Australije a u penziji su....Djeca dole zive, oni ovdje....Djeca dodju jednom godisnje ovdje ili oni odu malo dole u posjetu..
moonca

#97 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by moonca »

Idi popij kafu. :-D
Ja cu :caj:
512MB

#98 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by 512MB »

Ko ne voli svoju djecu tako ce uradit, poprilicno egoisticno...

Mi svi ovde i govorimo da se samo penzici vracaju kad zarade preko ledja penziju na zapadu :mrgreen:
Seyfo

#99 Re: Pokret za povratak u BiH

Post by Seyfo »

Hajte malo se potrudite bar na petu stranicu da se prebacimo. Bar ovi sto su se stvarno vratili. Tema o odlasku dobro bjezi,400 stranica a ova 4.
Melbourne_Australia

#100 Re: Pokret za povratak u BiH

Cuj ko ne voli djecu :lol: :lol: Kakvi likovi tipkaju i imaju pristup netu...Ko ne voli svoje roditelje i ko ne zeli da uzivaju po stare dane ostavice starce da zive na zapadu, dok ih djeca dodju da vidu jednom u 2 mjeseca....Tako ti ide...Poenta da starci po stare dane uzivaju a ne da cekaju kad ce im ko doci...
Post Reply