Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
- MarlboroGold
#76 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Taj video moze biti fake. Danas bi ljudi sve ucinili da nabiju gledanost. Svejedno... frustracije se znaju skupljati, ali treba naci i nacin kako ih se normalno rijesiti i ici dalje. Nikad ne treba praviti generalizacije pa i da te 10 zena za redom odbije iako neke fakat znaju biti brutalne i izuzetno nekulturne u odbijanju cime dizu svoj ego (obicno u drustvu), dok lome samopouzdanje momaka koji im prilaze.
-
almir90
#77 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ja bih recimo rekao da ima i do pogrešnog odabira žena, jednostavno ganjaju previše žene koje nisu zainteresovane za njih, a ne žele malo pauzirati i preispitati sebe.
- Xavier1
#78 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ma i dosta cura je umisljeno i nema realnu sliku sebe. One cetvorke, a traze osmice. Ne ide.almir90 wrote:Ja bih recimo rekao da ima i do pogrešnog odabira žena, jednostavno ganjaju previše žene koje nisu zainteresovane za njih, a ne žele malo pauzirati i preispitati sebe.
-
almir90
#79 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ne volim te brojeve i ocjene, al' nikako - previše mi je to objektivizirajuće.
I za žensko, i za muško, nije bitno.
- MarlboroGold
#80 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Moras shvatiti da one imaju izbor za razliku od nas kako god da izgledaju i sta god mislile o sebi. Tacno znaju koga privlace jer prilazimo... kod mnogih ce po defaultu imati prednost onaj ljepsi i zgodniji, ali i ne mora biti taj slucaj. Ako se njoj jave 3 petice i 1 sedmica ( njena skala - sve je to individualno)) obicno ovaj zadnji ima najvece sanse. To je nornalno i tako treba prihvatiti i ne opterecivati se s time. Dakle, govorim o samom upoznavanju i tik prije/nakon istog. Dalje nije ljepota presudna koliko su stavovi, samopouzdanje i smisao za humor... ovo zadnje sto vise to bolje.Xavier1 wrote:Ma i dosta cura je umisljeno i nema realnu sliku sebe. One cetvorke, a traze osmice. Ne ide.almir90 wrote:Ja bih recimo rekao da ima i do pogrešnog odabira žena, jednostavno ganjaju previše žene koje nisu zainteresovane za njih, a ne žele malo pauzirati i preispitati sebe.
- Xavier1
#81 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Majstore imam poznanica koje nikad nisu u vezi bile, jer im nijedan nije dovoljno dobar. Cure teski prosjek, a traze da im momak bude maneken iz dobre porodice.MarlboroGold wrote:Moras shvatiti da one imaju izbor za razliku od nas kako god da izgledaju. Tacno znaju koga privlace jer prilazimo... kod mnogih ce po defaultu imati prednost onaj ljepsi i zgodniji, ali i ne mora biti taj slucaj. Ako se njoj jave 3 petice i 1 sedmica ( njena skala - sve je to individualno)) obicno ovaj zadnji ima najvece sanse. To je nornalno i tako treba prihvatiti i ne opterecivati se s time. Dakle, govorim o samom upoznavanju i tik prije/nakon istog. Dalje nije ljepota presudna koliko su stavovi, samopouzdanje i smisao za humor... ovo zadnje sto vise to bolje.Xavier1 wrote:Ma i dosta cura je umisljeno i nema realnu sliku sebe. One cetvorke, a traze osmice. Ne ide.almir90 wrote:Ja bih recimo rekao da ima i do pogrešnog odabira žena, jednostavno ganjaju previše žene koje nisu zainteresovane za njih, a ne žele malo pauzirati i preispitati sebe.
-
almir90
#82 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ali se to ne može uzeti kao pravilo. Dobro Malboro reče, naše je da prilazimo a njihovo da biraju. One koje prilaze momcima su rijetkost, i ako se gleda na te brojeve, ako cura priđe vjerovatno je jak broj u muškarca po njenoj procjeni. Nego, kad smo kod prilaženja žena, da mi je i to nekada doživjeti. 
- Xavier1
#83 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Malo ce koja zena direktno prici, ali ovako u drustvu mozes po ponasanju zakljuciti kojoj se svidjas. Daju one signale.almir90 wrote:Ali se to ne može uzeti kao pravilo. Dobro Malboro reče, naše je da prilazimo a njihovo da biraju. One koje prilaze momcima su rijetkost, i ako se gleda na te brojeve, ako cura priđe vjerovatno je jak broj u muškarca po njenoj procjeni. Nego, kad smo kod prilaženja žena, da mi je i to nekada doživjeti.
- MarlboroGold
#84 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Što ne znači da neće nikad naletiti na takvog. To je njihov izbor i nije tvoja stvar. Okani se takvih.Xavier1 wrote: Majstore imam poznanica koje nikad nisu u vezi bile, jer im nijedan nije dovoljno dobar. Cure teski prosjek, a traze da im momak bude maneken iz dobre porodice.
-
almir90
#85 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ma znam ja za signale, mislim na ono da direkt priđe da se upoznate. 
- MarlboroGold
#86 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Prilaze van BiH uveliko... ovdje je to još uvijek izuzetno staromodno, a i društvo ima i dalje nepotrebne tabue.almir90 wrote:Ali se to ne može uzeti kao pravilo. Dobro Malboro reče, naše je da prilazimo a njihovo da biraju. One koje prilaze momcima su rijetkost, i ako se gleda na te brojeve, ako cura priđe vjerovatno je jak broj u muškarca po njenoj procjeni. Nego, kad smo kod prilaženja žena, da mi je i to nekada doživjeti.
Kad spomeneš ili pitaš nešto vezano za sex u detaljima odmah se većina ljudi ibreti - pogotovo žene. Na zapadu je to dosta otvorenije.
-
almir90
#87 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Jebemti taj zapad, samo nam došlo to ne valja.
Mjenjam Jalu i Bubu za slobodnije žene 
- Haris.ba
#88 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
Ispričali se, i na kraju joj rekao, sačekaj da te upoznam sa ženom, eno je iza čoška otišla nešta kupiti. Priznajem, malo sam uživao.
Ispričali se, i na kraju joj rekao, sačekaj da te upoznam sa ženom, eno je iza čoška otišla nešta kupiti. Priznajem, malo sam uživao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#89 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Obrnule se uloge pajdaraHaris.ba wrote:Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
Reko sam joj, sačekaj da te upoznam sa ženom, eno je iza čoška otišla nešta kupiti. Priznajem, malo sam uživao.
- Xavier1
#90 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Iste sanse imaju kao ja da cu postati predsjednik Amerike.MarlboroGold wrote:Što ne znači da neće nikad naletiti na takvog. To je njihov izbor i nije tvoja stvar. Okani se takvih.Xavier1 wrote: Majstore imam poznanica koje nikad nisu u vezi bile, jer im nijedan nije dovoljno dobar. Cure teski prosjek, a traze da im momak bude maneken iz dobre porodice.
To je to.Haris.ba wrote:Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
-
moonca
#91 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
hm..primjer- poznajem tipa -razveden, bogat, pristojno izgleda-meni malo 'sapunica'- ali trazi specifcnu osobu- da je vitka, da ima dobru guzu lijepa, zabavna -radi putovanja, drustva- jel' po nekom njegovom ukusu-- nedavno preko sajta za upoznavanje(placa se clanarina ,dakle detaljni podaci o clanovima) dogovorio sastanak u susjednom gradu -otisao i razocarao se. Nije kako je izgledala na slici- puno deblja.almir90 wrote:Ja bih recimo rekao da ima i do pogrešnog odabira žena, jednostavno ganjaju previše žene koje nisu zainteresovane za njih, a ne žele malo pauzirati i preispitati sebe.
Imali zajednicki lunch- vratio se ljut - sto je interesantno- panicno trazi ali i bira... nije mi bas jasan..
Ja ga preporucila jednoj poznanici-pokazala joj sliku- oo, necu, zatezao je lice -- ne svidja mi se - a i ona u panicnom trazenju / nakon razvoda.
- MarlboroGold
#92 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Tješi se.Xavier1 wrote:Iste sanse imaju kao ja da cu postati predsjednik Amerike.MarlboroGold wrote:Što ne znači da neće nikad naletiti na takvog. To je njihov izbor i nije tvoja stvar. Okani se takvih.Xavier1 wrote: Majstore imam poznanica koje nikad nisu u vezi bile, jer im nijedan nije dovoljno dobar. Cure teski prosjek, a traze da im momak bude maneken iz dobre porodice.
- Xavier1
#93 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nemam se ja sta tjesiti. Uloge se obrnu kasnije. Pogledaj Harisov upis.
-
almir90
#94 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Dobro ti si oženjen, i samim ti vjerovatno bolje samopouzdanje. Kad ćemo smo malo otišli u off, a moja je tema pa možemo; definitvno je primijetno da te žene drgačije gledaju kada čovjek uloži truda više u sebe da se popravi u nekim stvarim i onda ti samopouzdanje poraste. Znam po sebi, jer sam se zadnjih godinu i nešto baš potrudio da 'popravim' neke stavari na sebi, i ono važnije u sebi - i primijetio sam malo drukčije poglede, flertovanje itd., kojeg prije nije bilo ni na vidiku.Haris.ba wrote:Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
-
moonca
#95 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Bitno je da zracis samouvjereno, da li si se popravio - tesko je to znati ..ali zavarao si mozak i to je sasvim dovoljno.
- seln
#96 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ja nikad nisam bio u frend zoni sa curom koja mi se svidjala.Haris.ba wrote:Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
Ako bih vidio da nema nista od spoja, ja bih fino "ljubim ruke, milostiva" i otisao dalje.
- Haris.ba
#97 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ja sam uvijek bio stanovišta bolje biti u opticaju nego ne biti.seln wrote:Ja nikad nisam bio u frend zoni sa curom koja mi se svidjala.Haris.ba wrote:Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
Ako bih vidio da nema nista od spoja, ja bih fino "ljubim ruke, milostiva" i otisao dalje.
Imao sam puno frendica. Nek priča svako šta god hoće. Lijepo se i sa ženom kahvenisati.
Pa sam imao slučajeva da se jedna naljutila kada sam našao curu. Ali, to je druga priča.
Mene je privukla ova tema jer imam nekoliko bliskih jarana koji su neoženjeni. Nije sada da se moraju oženiti, niti da oni se ne žele oženiti, već vidim da postoji u njima neki vid stava da im je bolje neoženjenim, bez žena. Zanima me u čemu je fazon. Nije lahko biti u braku, ili sa ženom u vezi i bez papira. Posao je to. Ali, ko što kaže jedan moj oženjeni jaran, što bi njima bilo bolje nego nama - nek se žene.
- seln
#98 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Imao sam i ja frendica, ali uglavnom one na koje nisam bio naostren.Haris.ba wrote:Ja sam uvijek bio stanovišta bolje biti u opticaju nego ne biti.seln wrote:Ja nikad nisam bio u frend zoni sa curom koja mi se svidjala.Haris.ba wrote:Nedavno mi je prišla jedna kojoj sam bio u "frend zoni" u školi. Znači, nisam imao šanse ni u teoriji tada.
Ako bih vidio da nema nista od spoja, ja bih fino "ljubim ruke, milostiva" i otisao dalje.![]()
Imao sam puno frendica. Nek priča svako šta god hoće. Lijepo se i sa ženom kahvenisati.
Pa sam imao slučajeva da se jedna naljutila kada sam našao curu. Ali, to je druga priča.
Mene je privukla ova tema jer imam nekoliko bliskih jarana koji su neoženjeni. Nije sada da se moraju oženiti, niti da oni se ne žele oženiti, već vidim da postoji u njima neki vid stava da im je bolje neoženjenim, bez žena. Zanima me u čemu je fazon. Nije lahko biti u braku, ili sa ženom u vezi i bez papira. Posao je to. Ali, ko što kaže jedan moj oženjeni jaran, što bi njima bilo bolje nego nama - nek se žene.
Ako mi se neka bas svidjala... nisam imao volju da joj glumim prijatelja dok se voda sa nekim levatom kojeg ne mogu smisliti.
A glede neozenjenih... i sam ih poznajem nekoliko.
- Haris.ba
#99 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nisam ja glumio frendicama prijatelja. Bio sam prijatelj (koliko muškarac može biti). I nisam se zavlačio i čekao, već išao širio poznanstva i veze. Nisam čučao u prikrajku i čekao neku svoju priliku. Rano sam naučio da je to gubljenje vremena.
Meni jednostavno godi žensko društvo. Ne znam. Nisam feminizirani tip, i imam i muško društo, ali ne vidim problem družiti se sa ženama. Zato mi i ovaj MGTOW nije jasan.
Meni jednostavno godi žensko društvo. Ne znam. Nisam feminizirani tip, i imam i muško društo, ali ne vidim problem družiti se sa ženama. Zato mi i ovaj MGTOW nije jasan.
- seln
#100 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ma nikakav problem... ko voli, neka mgtowira.
Samo ne znam za koji ce im q pokret za to.
Samo ne znam za koji ce im q pokret za to.