Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
-
zavrzlama
#76 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
BIH je korisna i besplatna moneta zapadu da handri ruse i sluge im u srbiji..Da zeli zapad moze u roku par sedmica uvrstiti BIH u NATO savez,ali ne zele jer iscrpljuju srbiju i trguju sa rusima na drugim strateskim geoplitickim mjestima....Najveci gubitnik zastoja BIH prema putu u EU i NATO ce imati srpska politika i srpaski narod ,pogotovo u BIH....
Najveci zajeb srpske politike je misljenje da se preko rusa rusi BIH...BIH se moze samo podijeliti preko evrope i Amerike,ta srpska glupost i cuva BIH.
Najveci zajeb srpske politike je misljenje da se preko rusa rusi BIH...BIH se moze samo podijeliti preko evrope i Amerike,ta srpska glupost i cuva BIH.
-
poostar
#77 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Kad vidim koji tipovi na ovom forumu negoduju zbog ovoga onda znam da je Makedonija napravila pravi potez 
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#78 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Ma nemojtoska wrote:evo ti odmah odgovor,dezurni_ucenik wrote: Kako godine prodjose odejdnom smo svi shvatili koliko je ulazak u NATO vazniji od EU.
moralo je doći do smjene generacija, jer one koje su odrasle i obrazovame u Yu imaju ugrađeni antizapadni, prvenstveno antiamerički kod,
logično, ljudi se tako školovali 16 godina.
- nosara
#79 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
2%, a uskoro 4% proracuna... Cestitam, golemo... 
- славянин
#80 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Na VLASTITU vojskunosara wrote:2%, a uskoro 4% proracuna... Cestitam, golemo...
- eltroxin
#81 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Pa onda sa jedne druge teme:Nadzornik wrote:Da se razumijemo,samim ulaskom u NATO zamlja automatski postaje neprijatelj Rusije i legitimni vojni cilj.
Prijem u NATO je najkraci put da postanes nova meta Ruskih RS-28 „Sarmat“ ili kao ih NATO naziva kodnim imenom SS-X-30 Satan 2.
Ove gore rakete vaze za dalje clanove drustva NATO a izlaskom Amera iz ugovora o zabrani proizvodnje raketa kratkog dometa od 500 - 5000 kilometara Rusi pocinju da stancaju rakete kratkog dometa za ove blize clanice drustva jer su do sad bili pokriveni samo sa Iskanderima.
Avangard,Sarmat,Kindzal i Iskanderi su u pripravnosti za nove clanice.
Uglavnom,neka je sa srecom novim clanicama...
Jeli to znaci da je amerikancima onda dozvoljeno da rade po Venecueli sta hoce?Nadzornik wrote:Pa ne znam koliki broj Rusa je potreban da se kaze oni su uz nas...???
Ruski strateski bombarderi u Venecueli,nuklearna podmornica u venecuelanskom akvatoriumu,ruski specijalci stite Madura i vladu...itd..![]()
Vjerujem da je dovoljno.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#82 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Pa gdje si ti čovječe...nosara wrote:...
- nosara
#83 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Sta ima, sta nema... 4% od svake plate, niko od nas nije rekao ne...Challenger_ wrote:Pa gdje si ti čovječe...nosara wrote:...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#84 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
nosara wrote:Sta ima, sta nema... 4% od svake plate, niko od nas nije rekao ne...
Nije rekao ni da, ali ko te pita.
Čovječe dragi, kolliko je samo falio tvoj humor, tvoje beskrajno lucidne opaske. A ne ovi: "nonde ga nedaje, vovdena ga udri ga"....
- Nadzornik
#85 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Ko je krvlju steko sve,ceterest osme reko NE,politiku svoju tera bez Rusa i Amera...???
- Nadzornik
#86 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Lijepa moja Austrija.... 
- seln
#87 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
"Ich schau’ dich an"Nadzornik wrote:Lijepa moja Austrija....

- Nadzornik
-
emric
#89 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Austrija nije u NATO-u, ali je saveznik NATO-a. Šta da ti kažem, možda čudno zvuči, ali te sigurno i boli.Nadzornik wrote:I ja cestitam svojoj lijepoj Austriji sto se odupire NATO nasrtajima i ne dozvoljava cak ni prelijetanje njihove teritorije NATO avijonima a
ni transport NATO vojne opreme preko svoje teritorije...
Ovdje nama Amera koji se sepure i prave probleme po diskotekama i jos budu zasticeni kao bijeli medvjedi krivicne odgovornosti...
Drago mi je da je pitanje NATO-a postalo važno u BiH, dio dnevne politike, jer to je znak da se rješavanje ovog pitanja približilo. I drago mi je da ljudi shvataju da to nije samo puki savez, niti pitanje vojske. Biti članica NATO-a znači biti stabilan teritorij, a biti stabilan teritorij znači razvoj ekonomije.
Neprijateljske politike se slomiše stvarajući od BiH sliku nestabilne i nemoguće države. HDZ na tome radi danonoćno, politički, zloupotrebom vlastitog članstva u EU i NATO-u, a Srbi lažima i manipulacijama, lobiranjima. Prodaju se Rusima, Kinezima, Turcima, Arapima, računajući da bilo ko zaštiti njihova sranja. Znaju i velikohrvatski i velikosrpski malograđani da je članstvo BiH u NATO-u znak da su njihove agresije prošlost, da je ova država sa svojim granicama činjenica, a onda članstvo u EU i konačni ekser u sanduk svih njihovih podvala i zabluda.
Te politike su razotkrivene i poražene bezbroj puta. Ipak, u strahu od istine, oni panično svakodnevno osmišljavaju nove načine da napadaju našu zemlju. Računaju da bi uništenjem BiH bile gurnute pod tepih sve njihove svinjarije i presude za agresiju i genocid, istine o logororima, silovanjima, pljačkama, paljevinama, UZP-ovima, stotinama godina kazni...
Ali, sve je to uzalud, istina će ostati i mi ćemo biti razlog da se sačuva. Nismo i nećemo se umoriti u insistiranju na istini.
- salik79
-
sumirprimus
#91 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
teskate govornate manate, sa srecom 
- LBVIEW
#92 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Ma ja, a zicegu bi dali da postanete ruska gubernija, i uz njihovu pomoc prvi policajac Balkana. Istovremeno bezite na zapad gdje stekate eure - jebena teska sizofrenija.Nadzornik wrote:Ko je krvlju steko sve,ceterest osme reko NE,politiku svoju tera bez Rusa i Amera...???
- istra_hr
#93 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
bravo, to je toemric wrote: ... I drago mi je da ljudi shvataju da to nije samo puki savez, niti pitanje vojske. Biti članica NATO-a znači biti stabilan teritorij, a biti stabilan teritorij znači razvoj ekonomije.
Mi smo svi ovdje premali za neku veliku ulogu u NATO-u
Drago mi je da si spomenuo stabilnost i ekonomiju
Svi pričaju samo o "članarini" - i da li se to isplati?
Spomenuti ću kako je kod nas u HR:
"godišnja članarina" je oko 31 milion kuna = cca. 4 miliona Eura... jbga. kak sve, tako i to, naci cemo te pare
A u vezi ekonomije...
Niko od nas ne očekuje proizvodnju i prodaju neke teške sofisticirane opreme i oružja
Ali, konkretno, ovdje se proizvode i prodaju: gaće, majice, čarape ... šljemovi ... Gavrilović proizvodi i prodaje konzerve (tradicija još iz Napoleonovih vremena) za NATO
Turska npr. proizvodi i sklapa F-16 ... mi sigurno avione nećemo proizvoditi, ali Hrvatska proizvodi (u Karlovcu) svjetski priznate pištolje i automatske puške
I da ne zaboravim, servisiranje-remont manjih NATO brodova
- AleksoMKD
#94 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Opa, eto ajvara na meniju NATO vojskiistra_hr wrote: A u vezi ekonomije...
Niko od nas ne očekuje proizvodnju i prodaju neke teške sofisticirane opreme i oružja
Ali, konkretno, ovdje se proizvode i prodaju: gaće, majice, čarape ... šljemovi ... Gavrilović proizvodi i prodaje konzerve (tradicija još iz Napoleonovih vremena) za NATO
Ako svi ratifikuju nase pristupanje naravno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#95 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
istra_hr wrote: Spomenuti ću kako je kod nas u HR:
"godišnja članarina" je oko 31 milion kuna = cca. 4 miliona Eura... jbga. kak sve, tako i to, naci cemo te pare
to je članarina? to?
pa to je šestina godišnje dotacije za GRAS od strane Kantona Sarajevo.
i manje.
i onda kaže neko, puno košta NATO članstvo u NATOu
- славянин
#96 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Koliko ono kosta onaj most sto finansira eu ?? Jedno 100 clanarinaOtisak stopala wrote:članarina za EU :
Biti članica EU nije besplatno. Naprotiv, Hrvatska s Unijom ima potpisan pravni akt kojim su uređena sva pitanja odnosa EU i RH, a među njima je i klauzula o petogodišnjoj članarini za samu pripadnost euro-zajednici. Hrvatsku će to koštati gotovo 43 milijuna eura. Uz više od osam milijuna eura članarine godišnje, Hrvatska je obvezna uplatiti i pola milijuna eura (u četiri obroka) u Istraživački fond za ugljen i čelik, a dužni smo i u osam jednakih obroka doprinijeti pričuvama i rezervacijama, u iznosima koji odgovaraju sljedećem postotku: 0,368 posto.
http://www.hazud.hr/se-financira-eu-sto ... e-clanice/
šta će bit ako nekad uđemo u EU ?
- dulekrele
#97 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Lako je njima kad nemaju srba. 
- славянин
#98 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
“Argumentacija” protiv pridruzivanja NATOu i EU dolazi od vec dobro poznatih forumasa osovine cvijeca Moskva-Teheran-Damask i od skora CaracasChmoljo wrote:istra_hr wrote: Spomenuti ću kako je kod nas u HR:
"godišnja članarina" je oko 31 milion kuna = cca. 4 miliona Eura... jbga. kak sve, tako i to, naci cemo te pare![]()
to je članarina? to?
pa to je šestina godišnje dotacije za GRAS od strane Kantona Sarajevo.
i manje.
i onda kaže neko, puno košta NATO članstvo u NATOu
Propaganda protiv NATO i EU se svodi na neke tvrdnje tipa “Amerika kriva jer je BiH ovakva,ne dadose nam a mi bi sve to oslobodili,Iran brani Siriju,Rusija je zapravo prijatelj BiH itd itd”
- Nadzornik
#99 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Pa i Putinove kcerke su na zapadu,tacnije u Holandiji i zetovi su mu zapadnjaci,tako da...LBVIEW wrote: Ma ja, a zicegu bi dali da postanete ruska gubernija, i uz njihovu pomoc prvi policajac Balkana. Istovremeno bezite na zapad gdje stekate eure - jebena teska sizofrenija.
- LBVIEW
#100 Re: Sretno, Makedonija! NATO je put u sigurnost
Znaci, ako je tatko Putin licemer, mozete i vi.Nadzornik wrote:Pa i Putinove kcerke su na zapadu,tacnije u Holandiji i zetovi su mu zapadnjaci,tako da...LBVIEW wrote: Ma ja, a zicegu bi dali da postanete ruska gubernija, i uz njihovu pomoc prvi policajac Balkana. Istovremeno bezite na zapad gdje stekate eure - jebena teska sizofrenija.
Pa, dobro, to je svakako u duhu one:' vas i Rusa 300 miliona".