Pa nije krkanje i lokanje... malo je jedno janje i gajba na nas sviju ... to samo onako malo za mezu... a ti reče ne jedeš nikako janjetinu...bitanga_sa_otesa wrote:sta ti je cudno? nisu svi ljubitelji krkanja i lokanjaTravnički Noćni Šetač wrote:
Zatamnjena stakla
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#76 Re: Zatamnjena stakla.
- Sodom1
#77 Re: Zatamnjena stakla.
Ja ne pijem 
- Travnički Noćni Šetač
#78 Re: Zatamnjena stakla.
Biće i multivitamina...
...
EDIT: Tita mi će nas administracija po ušima koliko smo promašili temu...
...
EDIT: Tita mi će nas administracija po ušima koliko smo promašili temu...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#79 Re: Zatamnjena stakla.
slabo jedem bilo kakve pecene zivotinje,moze piletina i fasirano meso,ostalo jok...Travnički Noćni Šetač wrote: a ti reče ne jedeš nikako janjetinu...
- bitanga_sa_otesa
#80 Re: Zatamnjena stakla.
kako ne umres od zedji ?Sodom1 wrote:Ja ne pijem
-
tempuser
#81 Re: Zatamnjena stakla.
Postoji citav niz propisa i pravila vezanih sa sluzbena vozila kojih se pravno lica, a koje predstavlja odgovorna osoba, mora pridrzavati. Od adminsitrativnih ko, kada i pod kojim uslovima moze koristiti sluzbeno auto do prakticnih, da je vozilo tehnicki ispravno, registrovano i osigurano, sa vazecim teh. pregledom, neophodnim atestima, certifikatima, dozvolama itd, ali generalno nisu vezana za postupke vozaca u toku voznje. Pravno lice ne moze biti odgovorno ako vozac pretekne preko pune, prodje kroz crveno, prekoraci brzinu, vozi pod uticajem alkohola. ali je odgovorno ako vozacu dozvoli da koristi vozilo u nepropisne svrhe, van dozvoljenog vremena, ako vozac nije zaposlenik, ako da zaposleniku bez vozacke dozvole, ako stavi na raspolaganje tehnicki neispravan auto(a dodatno zatamjnenje prednjih stakala se smatra neispravnm vozilom), neregistrovan auto, koji nema neki od neopdhdnih atesta, certifikata itd.славянин wrote: Odgovorno lice za firmu a ne tata i mama vozacu koji ako odluci da vozi brze od 60 ja treba da ga posaljem u cosak jel ? Odgovorno lice tipa da firma ispunjava pravno i zakonski sto treba (primjer djelatnost metalska industrija a ja uzgajam krave - tu je odgovorno lice u prekrsaju) ali znaci .. upravu ste ovo je Bosna![]()
nista kada dadnem auto da voza radnik , upozorit cu da ce doboti prutom ako bude brzo vozio
U tvom slucaju, vrlo je neobicno (da ne kazem malo vjrovatno) da su prednja stakla zatamnjena vise nego standarno tonirana stakla sto je min 70% propusnosti za bocna i 75% za prednje staklo. Svako vece zatamnjenje prednjih stakala bi, predpostavljam, vuklo probleme sa homologacijom. Iako fabricki zatamnjena stakla imaju oznaku na sebi, koju nasa policija ne zna da procita, a kako se fabricki zatamnjena stakla ne upisuju u saobracaju imamo situaciju da drot na terenu ne moze razlikovati propisno fabricko od nepropisnog dodatnog. Ako si siguran da su tvoja stakla fabricki, a ne dodano zatamnjena, mogao si traziti da te posalju na vandredni tehnicki pregled gdje bi neko valjda bio sposoan da procita oznaku na staklu.
Last edited by tempuser on 07/01/2019 22:24, edited 4 times in total.
- Travnički Noćni Šetač
#82 Re: Zatamnjena stakla.
bitanga_sa_otesa wrote:slabo jedem bilo kakve pecene zivotinje,moze piletina i fasirano meso,ostalo jok...Travnički Noćni Šetač wrote: a ti reče ne jedeš nikako janjetinu...
- Sodom1
#83 Re: Zatamnjena stakla.
Alkohol ne pijembitanga_sa_otesa wrote:kako ne umres od zedji ?Sodom1 wrote:Ja ne pijem
- Sodom1
#84 Re: Zatamnjena stakla.
Travnicki sir je zakonTravnički Noćni Šetač wrote:bitanga_sa_otesa wrote:slabo jedem bilo kakve pecene zivotinje,moze piletina i fasirano meso,ostalo jok...Travnički Noćni Šetač wrote: a ti reče ne jedeš nikako janjetinu...
- bitanga_sa_otesa
#85 Re: Zatamnjena stakla.
ja mislio nikako ne pijes nistaSodom1 wrote: Alkohol ne pijem
- Travnički Noćni Šetač
#86 Re: Zatamnjena stakla.
Odoh ja malo ediTovaT nove snimke... nemojte sad zabelajiti dok me nema ovdje...
- славянин
#87 Re: Zatamnjena stakla.
Koliko puta sam presao granicu raznih drzava , vozao se - nikada problem , nikada me nisu ni zaustavili - cim udjes u ovu mracnu zonu pa to samo gleda kako ce kakvu kaznu bubnuti kako ce se nesto komplikovati. Da pise jel 640 maraka kazne jer je staklo zatamnjenotempuser wrote:Postoji citav niz propisa i pravila vezanih sa sluzbena vozila kojih se pravno lica, a koje predstavlja odgovorna osoba, mora pridrzavati. Od adminsitrativnih ko, kada i pod kojim uslovima moze koristiti sluzbeno auto do prakticnih, da je vozilo tehnicki ispravno, registrovano i osigurano, sa vazecim teh. pregledom, neophodnim atestima, certifikatima, dozvolama itd, ali generalno nisu vezana za postupke vozaca u toku voznje. Pravno lice ne moze biti odgovorno ako vozac pretekne preko pune, prodje kroz crveno, prekoraci brzinu, vozi pod uticajem alkohola. ali je odgovorno ako vozacu dozvoli da koristi vozilo u nepropisne svrhe, van dozvoljenog vremena, ako vozac nije zaposlenik, ako da zaposleniku bez vozacke dozvole, ako stavi na raspolaganje tehnicki neispravan auto(a dodatno zatamjnenje prednjih stakala se smatra neispravnm vozilom), neregistrovan auto, koji nema neki od neopdhdnih atesta, certifikata itd.славянин wrote: Odgovorno lice za firmu a ne tata i mama vozacu koji ako odluci da vozi brze od 60 ja treba da ga posaljem u cosak jel ? Odgovorno lice tipa da firma ispunjava pravno i zakonski sto treba (primjer djelatnost metalska industrija a ja uzgajam krave - tu je odgovorno lice u prekrsaju) ali znaci .. upravu ste ovo je Bosna![]()
nista kada dadnem auto da voza radnik , upozorit cu da ce doboti prutom ako bude brzo vozio
U tvom slucaju, vrlo je neobicno (da ne kazem malo vjrovatno) da su prednja stakla zatamnjena vise nego standarno tonirana stakla sto je min 70% propusnosti za bocna i 75% za prednje staklo. Svako vece zatamnjenje prednjih stakala bi, predpostavljam, vuklo probleme sa homologacijom. Iako fabricki zatamnjena stakla imaju oznaku na sebi, koju nasa policija ne zna da procita, a kako se fabricki zatamnjena stakla ne upisuju u saobracaju imamo situaciju da drot na terenu ne moze razlikovati propisno fabricko od nepropisnog dodatnog. Ako si siguran da su tvoja stakla fabricki, a ne dodano zatamnjena, mogao si traziti da te posalju na vandredni tehnicki pregled gdje bi neko valjda bio sposoan da procita oznaku na staklu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#88 Re: Zatamnjena stakla.
ako je tvoja firma želim ti puno sreće u budućnosti, ako nije, Bog ti gazdi bolju pamet dao.славянин wrote:Ja i sada naprimjer imas agenciju koja ti vodi racunovodstvo / oni pogresno upisu pdv prijavu i direktor kriv jel ? Ili direktor treba da bude i pravnik,ekonomista,konsultant i sve moguce tj. Sve da zna
- bitanga_sa_otesa
#89 Re: Zatamnjena stakla.
dokle si?Travnički Noćni Šetač wrote:Odoh ja malo ediTovaT nove snimke...
-
tempuser
#90 Re: Zatamnjena stakla.
Vidi, u tom smislu zakoni u drzavama su drugaciji i duzan si postovati zakon drzave kroz teritoriju prolazis.славянин wrote: Koliko puta sam presao granicu raznih drzava , vozao se - nikada problem , nikada me nisu ni zaustavili - cim udjes u ovu mracnu zonu pa to samo gleda kako ce kakvu kaznu bubnuti kako ce se nesto komplikovati. Da pise jel 640 maraka kazne jer je staklo zatamnjeno![]()
Sto se zatamnjenja tice zakon je vrlo jasan i jednostavan, dodatno u odnosu na fabricko zatamjnjenje mogu biti zatamnjena samo bocna stakla iza B stuba (vozaca), sve ostalo je nepropisno. Ne mozes drzavu kriviti, njema tu nikakvog bibanja kazni, do tebe je hoces li postovati zakon i ti najbolje znas koliko si "ispravan" kad te zaustave
- relax11
#91 Re: Zatamnjena stakla.
Od kada maglenke nisu kazna kad nema magle?Travnički Noćni Šetač wrote:Logično... Treba poznavati propise i samo kulturno objasniti ljudima... u mene kad se upale svjetla onda se dnevna svjetla koja su posebno (nisu unutar fara) zdimaju u pozicije... i onda me patrola zaustavi kao upaljene su maglenke... prvo sam im objasnio da to nisu maglenke jer sam ih upalio poslije posebno a onda sam im fino objasnio da maglenke vise nisu ni kaznjive... za corner svjetlo nisu poslije ni pitali...
- Travnički Noćni Šetač
#92 Re: Zatamnjena stakla.
A ide pomalo...bitanga_sa_otesa wrote:dokle si?Travnički Noćni Šetač wrote:Odoh ja malo ediTovaT nove snimke...
- Travnički Noćni Šetač
#93 Re: Zatamnjena stakla.
Od zadnjih izmjena ZOBS-a.... ja se generalno ne slazem sa tim i nikad ih ne koristim kada nema magle ali je ukinut stav Zobsa koji je to propisivao vec smo ovdje pricali o tome...relax11 wrote:
Od kada maglenke nisu kazna kad nema magle?
- relax11
#94 Re: Zatamnjena stakla.
Jel to od februara 2017?Travnički Noćni Šetač wrote:Od zadnjih izmjena ZOBS-a.... ja se generalno ne slazem sa tim i nikad ih ne koristim kada nema magle ali je ukinut stav Zobsa koji je to propisivao vec smo ovdje pricali o tome...relax11 wrote:
Od kada maglenke nisu kazna kad nema magle?
- Travnički Noćni Šetač
#95 Re: Zatamnjena stakla.
Pa ove zadnje izmjene kad su bile...,uzmi sam stari i novi clan 95. , uporedi pa ces vidjeti tacno sta je obrisano....
-
Seyfo
#96 Re: Zatamnjena stakla.
Ali na sta lici auto ako mu se zatamne zadnja bocna stakla a zadnja sofersajba ne?
-
Throttle
#97 Re: Zatamnjena stakla.
Mene za ovo nisu peglali nikad, ni preko granice a prelazio sam 15tak puta u Hr. malo svjetlije je uzivo izgledalo a pogotovo na suncu. Zadnja sajba kao prednja stakla bila zatamnjena. Fabricki tonirana plus folije
Kad se zatamni krkanski ono da unutra bude u po dana mrak, normalno da ce policija mezit

Kad se zatamni krkanski ono da unutra bude u po dana mrak, normalno da ce policija mezit

- Sodom1
#98 Re: Zatamnjena stakla.
Dobra Corsa 
-
Throttle
#99 Re: Zatamnjena stakla.
Neko drugi sad miluje sjedista njena 
- bitanga_sa_otesa
#100 Re: Zatamnjena stakla.