Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
-
asker
#76 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Konacno jedna tema gdje se moze raspravljati o SDA 
- hatemondays
#77 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Jedan od najmracnijih i najpodlijih dogadjaja u ratu. Sve one ukljucenje u ovu "operaciju" trebalo je lincovati, zadnja sorta ljudi.Maraschino wrote:Djecija ambasada Medjasi i trgovina djecom. Sve je umotano u izmjestanje djece ali se na kraju pokazalo sasvim suprotno.Max Bunker wrote: Koji događaj?
-
Haman2
#78 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Pisemo svasta pa da se i ja pridruzim.
Eto onako pitam, kako Nermin Niksic ideolog SDP-a moze saradjivati sa predsjednikom SNSD koji mu svaki dan negira drzvu, nacionalo odredjenje i jezik kojim govori.

Za mene je ovo kranje ponizavajuci odnos Nermina Niksica. On dobro zna ko je covjek koji negira ono sto sam naveo, a to negiranje je osnov na kome postoji BiH kao drzava. Oni kojima Nermin Niksic ide na noge sagnut ali nasmijan nisu za BiH, Bosnjake kao narod, itd. Sve sto rade i pricaju upereno je protiv BiH i Bosnjaka koje jos uvjek nazivaju muslimanima-vjerskom skupinom, a vjerske skupine nemaju ista prava kao narodi.
Kako je moguce da Nasa stranka djeluje samo na prostorima gdje su Bosnjaci vecina. Tu nam pricaju o multieticnosti a bosnjacka sredina je jedino multieticna. Ne idu oni u Rep. Srpsku ili zamisljenu Herceg Bosnu da tamo pricaju o multeticnosti. Te price pricasju nama Bosnjacima kako da smo mi ti koji nekom nesto uskracujemo.
Kako je moguce da je rukovodstvo Nase stranske srpsko-hrvatsko a biracko tijelo bosnjacko
Sta mislete da se pojavi neka bosnjacko-hrvatska stranka i da u Rep. Srpskoj biracko tijelo bude srpsko, to jest da Srbi iz Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Foce, Visegrada itd glasaju za tu stranku.. "Malo morgen" sto rece pokojni S. Milosevic
Sta mislite da se pojavi neka bosnjacko - srpska stranka a da biracko tijelo bude hrvatsko, da za nju glasaju Hrvati u Sirokom Brijegu, Citluku, Posuju, Duvnu, Capljini itd, to jest njihovoj zamisljenoj Herceg - Bosni.
MI smo toliko podijeljeni da je nemoguce naci bar u sadasnjim prilikama neku licnost koja bi nas kao narode povezala. Srbi ma gdje bili (cast malim izuzecima) rade za Srbe i Srbiju a protiv Bosnjaka i BiH. Slicna stvar je i sa Hrvatima.
Uzmimo primjer kandidata NS za lcana Predsjednistva BiH gospodina Borisu Falatera. U predizbornim aktivnosti prica lijepe price, poslije izbora prica slicno kao njegov mentor Covic.
Dakle, trebat ce nama puno, puno vremena da dobijemo ljude koji ce nas povezati, ujediniti i usmjeriti da radimo za dobro BiH i svih njenih gradjana.
Eto onako pitam, kako Nermin Niksic ideolog SDP-a moze saradjivati sa predsjednikom SNSD koji mu svaki dan negira drzvu, nacionalo odredjenje i jezik kojim govori.

Za mene je ovo kranje ponizavajuci odnos Nermina Niksica. On dobro zna ko je covjek koji negira ono sto sam naveo, a to negiranje je osnov na kome postoji BiH kao drzava. Oni kojima Nermin Niksic ide na noge sagnut ali nasmijan nisu za BiH, Bosnjake kao narod, itd. Sve sto rade i pricaju upereno je protiv BiH i Bosnjaka koje jos uvjek nazivaju muslimanima-vjerskom skupinom, a vjerske skupine nemaju ista prava kao narodi.
Kako je moguce da Nasa stranka djeluje samo na prostorima gdje su Bosnjaci vecina. Tu nam pricaju o multieticnosti a bosnjacka sredina je jedino multieticna. Ne idu oni u Rep. Srpsku ili zamisljenu Herceg Bosnu da tamo pricaju o multeticnosti. Te price pricasju nama Bosnjacima kako da smo mi ti koji nekom nesto uskracujemo.
Kako je moguce da je rukovodstvo Nase stranske srpsko-hrvatsko a biracko tijelo bosnjacko
Sta mislete da se pojavi neka bosnjacko-hrvatska stranka i da u Rep. Srpskoj biracko tijelo bude srpsko, to jest da Srbi iz Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Foce, Visegrada itd glasaju za tu stranku.. "Malo morgen" sto rece pokojni S. Milosevic
Sta mislite da se pojavi neka bosnjacko - srpska stranka a da biracko tijelo bude hrvatsko, da za nju glasaju Hrvati u Sirokom Brijegu, Citluku, Posuju, Duvnu, Capljini itd, to jest njihovoj zamisljenoj Herceg - Bosni.
MI smo toliko podijeljeni da je nemoguce naci bar u sadasnjim prilikama neku licnost koja bi nas kao narode povezala. Srbi ma gdje bili (cast malim izuzecima) rade za Srbe i Srbiju a protiv Bosnjaka i BiH. Slicna stvar je i sa Hrvatima.
Uzmimo primjer kandidata NS za lcana Predsjednistva BiH gospodina Borisu Falatera. U predizbornim aktivnosti prica lijepe price, poslije izbora prica slicno kao njegov mentor Covic.
Dakle, trebat ce nama puno, puno vremena da dobijemo ljude koji ce nas povezati, ujediniti i usmjeriti da radimo za dobro BiH i svih njenih gradjana.
- Kikibombona
#79 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Ekstremna anti-bosnjacka Nasa stranka majorizira Bosnjake u Sarajevu. Krajnji cilj je politicki obezglaviti, unistiti identitet i vjeru, te sve ostalo sto predstavlja Bosnjake.
STAV
STAV
http://stav.ba/pedja-kojovic-saptac-trojanskim-konjima/- Pedja Kojovic zeli upravljati bosnjackom vecinom u strateski vaznom Sarajevu
- Nasa stranka na celu sa Pedjom Kojovicem je izvela politicki puc u Sarajevu uz pomoc bosnjackog trojanskog konja Dine K.
- Nasa stranka je predvodnik stranih ambasada, ostrascena anti-bosnjacka stranka, a svi ostali partneri su korisni idioti i sluge Pedje Kojovica
- realnost BiH je etnicka vladavina tri politicka naroda, sto u BiH imamo od vremena Otomana sve do Austrougara i danas
- Nasa sranka se suprostavlja prirodi BiH i stoljetnim navikama, drzavi tri tri naroda, tako sto ponistava izbornu volju bosnajckog naroda
- Nasu stranku zanima iskljucivo multietnicaranje u Sarajevu
- insomnia78
#80 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Kazu da him je babo (šimićima jel) vazda bio u safu do Alije
- horkesh
#81 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Nisi, vala, ni morao, ali hajde de, da čujemo malo i stavova iz Stavovsko/Faktorske fabrike.Haman2 wrote:Pisemo svasta pa da se i ja pridruzim.
Jao, kako odgovoriti na ovako teške optužbe... Ide na noge Dodiku, sagnut, ali nasmijan? Kako može sarađivati s takvim neprijateljem Bosne i Bošnjaka? Hmmm...Haman2 wrote:Eto onako pitam, kako Nermin Niksic ideolog SDP-a moze saradjivati sa predsjednikom SNSD koji mu svaki dan negira drzvu, nacionalo odredjenje i jezik kojim govori.

Tačno tako, ne bih rekao prava multietničnost, ali politička pluralnost je jedino prisutna na, nazovimo ih, bošnjačkim prostorima. I umjesto da ti to gledaš kao blago i dokaz da je naša borba bila pravedna i da smo i dalje na pravom putu - tebi je to problem?!Haman2 wrote: Kako je moguce da Nasa stranka djeluje samo na prostorima gdje su Bosnjaci vecina. Tu nam pricaju o multieticnosti a bosnjacka sredina je jedino multieticna. Ne idu oni u Rep. Srpsku ili zamisljenu Herceg Bosnu da tamo pricaju o multeticnosti. Te price pricasju nama Bosnjacima kako da smo mi ti koji nekom nesto uskracujemo.
Po potrebi su i SDA bila puna usta multietničnosti, naročito kada osuđuju manjak multietničnosti na nebošnjačkim prostorima. Ono što SDA smeta je kada neko poželi da vidi istinsku multietničnost na bošnjačkim prostorima. Ne, ne, to je njihovo biračko tijelo, ostali - mrš.
Sve ono što SDA, kao, ukazuje da ne valja na drugim prostorima ona želi na prostorima na kojima vlada. Kao i ti, izgleda. Je li to treba i mi da se furamo na etnokratiju tipaHDZ/SNSD? Tada bismo bili "ujedinjeni", šta li, dok SDA pljačka budžete?
Kakve to, pobogu, veze ima? Pa to je valjda definicija multietničnosti. Radije bih da me predstavlja sposobni Srbin ili Hrvat nego nesposobni (ili, još češće, lopov) Bošnjak.Haman2 wrote:Kako je moguce da je rukovodstvo Nase stranske srpsko-hrvatsko a biracko tijelo bosnjacko
Znači, opet postavljaš te prostore kao uzore po kojima se i Bošnjaci trebaju organizirati. Ako su oni zatvoreni, ksenofobični i etnokrate - logično, i Bošnjaci trebaju biti takvi.Haman2 wrote:Sta mislete da se pojavi neka bosnjacko-hrvatska stranka i da u Rep. Srpskoj biracko tijelo bude srpsko, to jest da Srbi iz Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Foce, Visegrada itd glasaju za tu stranku.. "Malo morgen" sto rece pokojni S. Milosevic
Kao što vidimo, ima dosta takvih Bošnjaka, naročito SDA-ovskog stada. E, neće moći.
Dok SDA-ovski Bošnjaci rade samo za sebe i svoju stranku.Haman2 wrote:MI smo toliko podijeljeni da je nemoguce naci bar u sadasnjim prilikama neku licnost koja bi nas kao narode povezala. Srbi ma gdje bili (cast malim izuzecima) rade za Srbe i Srbiju a protiv Bosnjaka i BiH. Slicna stvar je i sa Hrvatima.
Sjajan završetak. A dok čekamo te ljude, da ni slučajno ne glasamo više za Našu stranku. Ako slučajno Naša stranka dođe na vlast u Sarajevo, odmah će četnici preko brda se spustiti. To, a i SDA će izgubiti tendere. Hmmm, ne znam šta bi za SDA bilo gore - lažem, naravno da nema ništa gore od gubitka tendera.Haman2 wrote:Uzmimo primjer kandidata NS za lcana Predsjednistva BiH gospodina Borisu Falatera. U predizbornim aktivnosti prica lijepe price, poslije izbora prica slicno kao njegov mentor Covic.
Got it, sjajna ideja
-
howdy
#82 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Pa bake nedavno pogura dodika s ovim akcizama....
-
mrgreen
#83 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Jedino što još nisu rastumacili kako to da takva NS ima većinom bošnjačke glasove.Kikibombona wrote:Ekstremna anti-bosnjacka Nasa stranka majorizira Bosnjake u Sarajevu. Krajnji cilj je politicki obezglaviti, unistiti identitet i vjeru, te sve ostalo sto predstavlja Bosnjake.
Bošnjaci majoriziraju sami sebe. Bošnjaci protiv bošnjaštva kako ga definise SDA.
-
Vilajet_Bosna
#84 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
to uglavnom nisu Bošnjaci nego Jugosloveni, pošto se danas tako ne mogu izjasniti, izjašnjavaju se ostalim, Bosancima, džedajima.mrgreen wrote:Jedino što još nisu rastumacili kako to da takva NS ima većinom bošnjačke glasove.Kikibombona wrote:Ekstremna anti-bosnjacka Nasa stranka majorizira Bosnjake u Sarajevu. Krajnji cilj je politicki obezglaviti, unistiti identitet i vjeru, te sve ostalo sto predstavlja Bosnjake.
Bošnjaci majoriziraju sami sebe. Bošnjaci protiv bošnjaštva kako ga definise SDA.
- Kikibombona
#85 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Velika vecina clanova i glasaca Nase stranke su Bosnjaci i Bosanci.mrgreen wrote:Jedino što još nisu rastumacili kako to da takva NS ima većinom bošnjačke glasove.Kikibombona wrote:Ekstremna anti-bosnjacka Nasa stranka majorizira Bosnjake u Sarajevu. Krajnji cilj je politicki obezglaviti, unistiti identitet i vjeru, te sve ostalo sto predstavlja Bosnjake.
Sta drugo reci nego sizofrenija.
Sta kazu, Elmedin Konakovic trojanski konj, kao i druge bosnjacke stranke koje Nasa stranka koristi kao trojanske konje u borbi protiv Bosnjaka.
Ova SDA spika je ludja od HDZ-eove na nekoliko nivoa.
SDA je po prvi put preuzela spiku HDZ-a o legitimnim predstavnicima, o stozernoj stranci, o prekrajanju izborne volje... i sto je narocito bitno o BiH kao drzavi tri suverena naroda gdje nema mjesta sa 'gradjansko'...
- horkesh
#86 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Opa, vidi ovo. SDA postaje k'o HDZ, treba njihov pečat da se utvrdi ko je pravi Bošnjak.Vilajet_Bosna wrote:to uglavnom nisu Bošnjaci nego Jugosloveni, pošto se danas tako ne mogu izjasniti, izjašnjavaju se ostalim, Bosancima, džedajima.mrgreen wrote:Jedino što još nisu rastumacili kako to da takva NS ima većinom bošnjačke glasove.Kikibombona wrote:Ekstremna anti-bosnjacka Nasa stranka majorizira Bosnjake u Sarajevu. Krajnji cilj je politicki obezglaviti, unistiti identitet i vjeru, te sve ostalo sto predstavlja Bosnjake.
- rajv0sa
#87 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Upravo ono što sam pisao par stranica prije
De vilajetašu još preuzmi ulogu Boga pa reci da mi što glasamo za lijeve nismo ni muslimani.
De vilajetašu još preuzmi ulogu Boga pa reci da mi što glasamo za lijeve nismo ni muslimani.
-
mrgreen
#88 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Zato su SDA i HDZ oduvijek bili prirodni partneri, malo šta može narušiti tu ideološku i interesnu ljubav.
Najjače je kad Bakir priča o nekakve 4 komponente, gdje su tri narodi a eto četvrta komponenta Bosanci. Kao naučna činjenica.
Najveći neprijatelji SDA Bošnjaka su Bosanci Bošnjaci
Najjače je kad Bakir priča o nekakve 4 komponente, gdje su tri narodi a eto četvrta komponenta Bosanci. Kao naučna činjenica.
-
Vilajet_Bosna
#89 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
rajv0sa wrote:Upravo ono što sam pisao par stranica prije![]()
većina ni onih koji glasaju za desne nisu muslimani.eto jel ti sad lakše
- cyprus
#90 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Otkud ti takva besmislica? Zbog čega se to ne bi mogli izjasniti kao Jugoslaveni?Vilajet_Bosna wrote:to uglavnom nisu Bošnjaci nego Jugosloveni, pošto se danas tako ne mogu izjasniti, izjašnjavaju se ostalim, Bosancima, džedajima.
- Thorgerson
#91 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Milijarda je milijarda. #pajel
- General War
#92 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Jbg, ko ti osta onda? nisu vamo bosnjaci, tamo nisu muslimaniVilajet_Bosna wrote:rajv0sa wrote:Upravo ono što sam pisao par stranica prije![]()
većina ni onih koji glasaju za desne nisu muslimani.eto jel ti sad lakše
Izgleda da opet treba neki popis.
- rajv0sa
#93 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Inače zanimljivo je kako je fokus samo na Kantonu Sarajevo, o Zenici i Tuzli se ne piskara toliko. Što li Bože 
-
Haman2
#94 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Gospodine Horkes. Izgleda da Ti nisi razumio procitano.To se vidi po Tvojim komentarima. Ponovo kazem. Pokusaj procitati jos jednom pa napisi komentar.
Da li Ti pravis razliku izmedju zajednicke fotografije sa nekog sastanka ili prijema i odlaska na noge onome ko mu svaki dan negira drzavu u kojoj zivi, nacionalno odredjenje i maternji jezik kojim govori.
Sta je multieticnost. Po tebi je multieticnost ako je vodjstvo srpskohrvatsko a biracko tijelo bosnjacko. Ima ona narodna. " Navika je jedna muka a odvika deset muka". Pokusaj se odvici vidjenja Bosnjaka bez nacionalnog odredjenja i jezka. Dosta smo bili neopredijeljeni, muslimani i Muslimani sa velikim "M" sto je ustvari vjerska odrednica.
Doslo je vrijeme da ucimo svoj jezik, knjizevnost istoriju.Da znamo gdje smo ubijani, gdje su cinjeni zlocini a sve ostalo tabu tema,a posebno gdje je pocinjen genocid kada i od koga. Na Tvoju zalost sad ce to uciti i djeca sirom svijeta. Naravno to nekima smeta i danas kao sto je smetalo juce.
mrgeen
Tako npr. clan Predsjednistva iz srpskog i hrvatskoga naroda podrzavaju stav predsjednika Srbije Vucica, da dvije hidrocentrale na Drini trebaju pripasti Srbiji, a bosnjacki clan predsjednista smatra da je granica izmedju BiH i Srbije sredina rijeke Drine i da na moze prihvatiti prijedlog predsjednika Srbije da Srbiji pripadaju dvije hidrocentrale, bez obzira sto predsjednik Srbije nudi isto toliko zemljista BiH na drugom mjestu plus vrbak umjesto dvije hidrocentrale.
Da li Ti pravis razliku izmedju zajednicke fotografije sa nekog sastanka ili prijema i odlaska na noge onome ko mu svaki dan negira drzavu u kojoj zivi, nacionalno odredjenje i maternji jezik kojim govori.
Sta je multieticnost. Po tebi je multieticnost ako je vodjstvo srpskohrvatsko a biracko tijelo bosnjacko. Ima ona narodna. " Navika je jedna muka a odvika deset muka". Pokusaj se odvici vidjenja Bosnjaka bez nacionalnog odredjenja i jezka. Dosta smo bili neopredijeljeni, muslimani i Muslimani sa velikim "M" sto je ustvari vjerska odrednica.
Doslo je vrijeme da ucimo svoj jezik, knjizevnost istoriju.Da znamo gdje smo ubijani, gdje su cinjeni zlocini a sve ostalo tabu tema,a posebno gdje je pocinjen genocid kada i od koga. Na Tvoju zalost sad ce to uciti i djeca sirom svijeta. Naravno to nekima smeta i danas kao sto je smetalo juce.
mrgeen
U Ustavu BiH pise da su tri konstitutivna naroda Bosnjaci, Hrvati i Srbi. Mi imamo tri narodne a ne nacionalisticke stranke kako neki neuki tvrde. Ne mozes jedan narod koji bar 80% glasa za HDZ iskljuciti iz vlasti. Ta tri naroda moraju saradjivati jer oni cine stub BiH. Naravno, postoje neke razlike u vidjenjima problema.Zato su SDA i HDZ oduvijek bili prirodni partneri, malo šta može narušiti tu ideološku i interesnu ljubav.
Tako npr. clan Predsjednistva iz srpskog i hrvatskoga naroda podrzavaju stav predsjednika Srbije Vucica, da dvije hidrocentrale na Drini trebaju pripasti Srbiji, a bosnjacki clan predsjednista smatra da je granica izmedju BiH i Srbije sredina rijeke Drine i da na moze prihvatiti prijedlog predsjednika Srbije da Srbiji pripadaju dvije hidrocentrale, bez obzira sto predsjednik Srbije nudi isto toliko zemljista BiH na drugom mjestu plus vrbak umjesto dvije hidrocentrale.
-
Vilajet_Bosna
#95 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
cyprus wrote:Otkud ti takva besmislica? Zbog čega se to ne bi mogli izjasniti kao Jugoslaveni?Vilajet_Bosna wrote:to uglavnom nisu Bošnjaci nego Jugosloveni, pošto se danas tako ne mogu izjasniti, izjašnjavaju se ostalim, Bosancima, džedajima.
primjedba na mjestu. ok slažem se, mogu se izjasniti kao jugosloveni (baš me zanima koliko je bilo jugoslovena na zadnjem popisu, možda maš podatak?) kao džedaji i kao marsovci, ali su svi bitni kao Ostali.
- horkesh
#96 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Malo si fulio s tim velikim "Ti". Pretpostavljam da pokušavaš biti ironičan, ali samo je jedno mjesto gdje se to koristi, a ja nisam sklon bogohuljenju.Haman2 wrote:Gospodine Horkes. Izgleda da Ti nisi razumio procitano.To se vidi po Tvojim komentarima. Ponovo kazem. Pokusaj procitati jos jednom pa napisi komentar.
Bakir je najmanje tri puta direktno spasio Dodika. Najmanje. Posljednji put mu je otišao na noge u onaj restoran kod Istočnog Sarajeva i isporučio mu mehanizam koordinacije. Mile poslije govorio kako nije mogao ni maštati da će Bakir na sve pristati.Haman2 wrote:Da li Ti pravis razliku izmedju zajednicke fotografije sa nekog sastanka ili prijema i odlaska na noge onome ko mu svaki dan negira drzavu u kojoj zivi, nacionalno odredjenje i maternji jezik kojim govori.
Jedino ti praviš selektivnu i svjesnu razliku jer kad Nikšić razgovara s Dodikom, to je, šta, izdaja? A kada Bakir Dodiku isporuči sve želje kako bi ostao na vlasti i kako Mile ne bi dirao u njegov "dio kolača", kako to sam Izetbegović često i rado kaže, onda je to odbrana Bosne, šta li.
To je bukvalno definicija multietničnosti, ne znam koju si ti pročitao u rječniku? Ima i stranaka gdje su lideri Bošnjaci, a članovi i glasači nebošnjaci.Haman2 wrote:Sta je multieticnost. Po tebi je multieticnost ako je vodjstvo srpskohrvatsko a biracko tijelo bosnjacko.
Ukratko, ti zagovaraš ekskluzivno bošnjačke partije. Tako kaži.
Polaziš od potpuno pogrešne pretpostavke. Nije ni čudo da su ti zaključci pogrešni. Ti ne možeš ni raspravljati na forumu, a da unaprijed ne znaš nacionalnost forumaša.Haman2 wrote:Ima ona narodna. " Navika je jedna muka a odvika deset muka". Pokusaj se odvici vidjenja Bosnjaka bez nacionalnog odredjenja i jezka. Dosta smo bili neopredijeljeni, muslimani i Muslimani sa velikim "M" sto je ustvari vjerska odrednica.
OMG kako si ofulao temu. To ti sad, kao, šukaš meni jer ja, kao, zavidim Bošnjacima što uče o historiji?Haman2 wrote:Doslo je vrijeme da ucimo svoj jezik, knjizevnost istoriju.Da znamo gdje smo ubijani, gdje su cinjeni zlocini a sve ostalo tabu tema,a posebno gdje je pocinjen genocid kada i od koga. Na Tvoju zalost sad ce to uciti i djeca sirom svijeta. Naravno to nekima smeta i danas kao sto je smetalo juce.
Majke mi, vi iz SDA ste.. ne znam ni kako to opisati. Realno, niste vi ni za mjesne zajednice voditi, a kamoli države. Nije ni čudo da smo i rat jedva preživjeli, a mir ćemo još teže.
Tipična faktorovsko/stavovska, a prethodno i ljiljanovsko/walterovska presipanja iz šupljeg u prazno. Prazne floskule od kojih Bošnjaci nikakve koristi nemaju. Naša djeca odlaze put bijelog svijeta jer ih ne zanima život u ovakvoj državi, koju si ti i tebi slični uredili. Pala država neukom Bošnji u ruke i šta on radi? Štima tendere. A takvima poput tebe prosipa te priče.
Uostalom, prilično sam siguran da bih ti sad mogao nabrojati bošnjačka stratišta daleko tačnije od tebe. Možda se i varam, ali sumnjam, takvih sam se naslušao.
HDZ je, očito, nezaobilazan, ali SDA nije. Zato i lije rijeke suza posljednjih dana - izgubit će kravu muzaru zvanu budžet Kantona Sarajevo.Haman2 wrote:b]U Ustavu BiH pise[/b] da su tri konstitutivna naroda Bosnjaci, Hrvati i Srbi. Mi imamo tri narodne a ne nacionalisticke stranke kako neki neuki tvrde. Ne mozes jedan narod koji bar 80% glasa za HDZ iskljuciti iz vlasti. Ta tri naroda moraju saradjivati jer oni cine stub BiH. Naravno, postoje neke razlike u vidjenjima problema.
A SDA tuguje jer ne može biti u svom narodu ono što je HDZ u hrvatskom.
BTW u Ustavu BiH piše još ponešto osim Bošnjaci, Srbi i Hrvati, znaš?
Oj, sunce ti žarko, to opravdava HDZ da nije nacionalistička partija, samo da niko ne bi dirao slučajno u bošnjački komad avlije.
SDA-ovcima neprijatelj nije nikakav velikosrpski niti velikosrpski projekt. Boli njih briga za to, tamo nisu njihovi glasači i, što je još važnije, budžeti. Neprijatelj SDA su sve druge strane koje bi im mogle oduzeti vlast. To je sve što njih zanima, sve.
-
mishic
#97 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Oni što sebe zovu lijevim održavaju na vlasti i prave balans među ovima "desnim".
A u suštini ni za dlaku ni u čemu nisu drgačiji od njih. U ostalom, šta uopšte osim
ličnog interesa partijskih aparatčika nudi bilo koja stranka?!!
A u suštini ni za dlaku ni u čemu nisu drgačiji od njih. U ostalom, šta uopšte osim
ličnog interesa partijskih aparatčika nudi bilo koja stranka?!!
- MaksprotivMarksa
#98 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Kolilo god ne podrzavam sestorku koja je licni interes stavila ispred dugorocne koristi u formi konacnog pada SDA oligarhije, ne vidim nijedan razlog da se bavimo SDA propagandom na najcitanijem forumu u BiH. Ova propaganda je dokaz elementarne nepismenosti kada je u pitanju politicki marketing u BiH. Ovim tekstovima ce se samo zadovoljiti ekstremni elementi unutar bosnjackog korpusa, cirka 10 posto te populavije i to je to. Promasen fudbal. U posljednje vrijeme primjecujem veliki broj stranoca koje propagiraju ovakvu pricu u formi mimova, ali ljdui koji prate te stranoce su uglavnom isti, par hiljada ljudi sa slilama rahmetli predsjednika i sa blasfemicnim imenama ala Handzar Divizion itd. Jednostavno, treba ih se ignorirati.
- Kikibombona
#99 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Jucerasnji pregovori u Sarajevu ekstremne anti-bosnjacke Nase stranke i bosnjackih izdajnika
Slučajno ili ne: Šta simbolizira ovaj krst oko kojeg se okupila sarajevska šestorka?

http://saff.ba/slucajno-ili-ne-sta-simb ... -sestorka/
Slučajno ili ne: Šta simbolizira ovaj krst oko kojeg se okupila sarajevska šestorka?

- horkesh
#100 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Kikibombona wrote:Jucerasnji pregovori u Sarajevu ekstremne anti-bosnjacke Nase stranke i bosnjackih izdajnika![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je bolest nekog sasvim novog stadija.