Zlostavljanje djece u vrticu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#76 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by muha_sa »

abidsakala wrote:
moonca wrote:
muha_sa wrote:

evo ja--dvoje djece odgojo i podigo, NIKAD ni jedno klepio po guzi nisam a boMMe ni moja hanuma, njihova majka :)
odgojio normalne ljude koji sad imaju svoju djecu a moju unucad--rodi ih deduka Muha :-D
kad bi moj sin svog sina a mog unuka kojem su 3 godine u huji iliti bijesu onako pronoso a ja bio tu prisutan tad bi prvi put od :shock: mene šaku u glavu dobio da je od brda odvaljen

nisam nikakav kabadahija nit FGR, al znam kako premuntat dijete bez ikakvih batina il nosanja kao što ova idiotkinja u vrticu nosa ovog majog maksuma :-) :-)
Ti bi svoje dijete-sina sakom udario?? :shock: i to je ok po tebi.???

Sta si napisao prije toga?
nadje ga ti haha ma matoro nezna jel poslo ili doslo, unuci vani pozelio ih djed, bezbeli
:lol: našla me--garant :lol:

šipak vani :-D unuk ovdje--ima 3 godine i ja ga cuvam :-D najpoznatija sam bebisiterka na Cvili :D
abidsakala

#77 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by abidsakala »

zivi i zdravi bili obojca
braca

#78 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by braca »

Na Klixu pobrisani svi komentari vezano za danasnji tekst i intervju sa direktoricom JU Djeca Sarajeva....hmmmmmmm....
TAFKAP

#79 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by TAFKAP »

bitanga_sa_otesa wrote:
muha_sa wrote:
šta vam znaci ovo FGR :? :?
foĆa gorazde rogatica :-D
ja sve kontam neka gej-lezbejska organizacija Žorža Soroša :lol:
Boemica

#80 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

Kad nekome plaćaš da tvoje dijete čuva, ne plaćaš ga da tvoje dijete maltretira, već mu u zamjenu za uslugu daješ novac, a podrazumjevaš da je ta usluga odgojno-obrazovnog i prije svega pedagoškog i humanog karaktera.

Čuj eto malo ga pronosala. Malo. Šta fali. I vi svoju djecu disciplinujete.

Imala je dotična sreće pa nije dijete nekog kabadahije.
Boemica

#81 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

moonca wrote:
Nije mu sistem nametnuo zelju za djecom. Sam je odlucio da ih ima i time je i odgovoran za odgoj, izbor ustanova gdje ce koristii sistem kad mu odgovara, da ga obrazuje,lijeci itd. :roll:
Draga moonca, ako pregledaš lijepo video, možeš vidjeti da je dotična odgajateljica nakon što je ušla u prostoriju i primjetila dječaka, krenula prema njemu sa očito agresivnim stavom, mašući rukama, uhvatila ga i iznijela iz prostorije. Dakle, nije ni bilo pokušaja da mu normalnim načinom kaže da napusti prostoriju. Onda se vidi dječak kako se vraća u prostoriju i sakriva se u policu, čuči unutra (vjerovatno plače) i ona ponovo, bez ikakvog razgovora, prilazi, hvata ga za ruku i nogu i razapetog iznosi iz prostorije. Ponovo, nije bilo pokušaja nikakve normalne komunikacije. Recimo, jedna normalna osoba bi prišla polici, čučnula, pokušala lijepim riječima nagovoriti dječaka da izađe vani.

Nadalje, ako pročitaš tekst sa linka, vidjećeš da je roditelj dječaka pokušao kontaktirati dotičnu odgajateljicu, vjerovatno želeći objašnjenje i izvinjenje, što nikad, kako kaže (a ne vjerujem da ima ikakvog razloga da laže) nije dobio. Dobio je "otkud tebi moj broj".

Kao što rekoh, kad dijete ostavljaš u vrtić i još pritom plaćaš za to, očekuješ da će se neko civilizovano ponašati prema tom djetetu. A da se ne priča o tome što je ova žena vjerovatno pedagog po zanimanju (mislim da je to preduslov za rad u vrtiću), a vidimo kako izvršava svoju pedagošku dužnost.

:) MIslila sam da si mnogo razboritija žena od ovoga što si pokazala na temi.
Bloo
Globalna šefica

#82 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Bloo »

A gdje ona odvodi dijete cijelo vrijeme?
Boemica

#83 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

Bloo wrote:A gdje ona odvodi dijete cijelo vrijeme?
E i ja to ne kontam :D
Bloo
Globalna šefica

#84 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Bloo »

Boemica wrote:
Možda u drugu grupu kojoj dijete pripada?
Boemica

#85 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

Bloo wrote:
Boemica wrote:
Možda u drugu grupu kojoj dijete pripada?
Vjerovatno, ne vjerujem da ga u hodnik iznosi :lol:
karanana

#86 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by karanana »

joj kako je nas uciteljica marisala.
dodje pa te ufati za uho i cupa ti uho da ti se glava vrti lijevo-desno. i onda ide samarcina koja zaustavlja mrdanje glave lijevo-desno.
TAFKAP

#87 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by TAFKAP »

karanana wrote:joj kako je nas uciteljica marisala.
dodje pa te ufati za uho i cupa ti uho da ti se glava vrti lijevo-desno. i onda ide samarcina koja zaustavlja mrdanje glave lijevo-desno.
a vama je bilo 3 godine kad ste fasovali?
karanana

#88 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by karanana »

TAFKAP wrote:
8-9. bila je uciteljica koja je vodila prva 4 osnovne.
Magarece_godine

#89 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Magarece_godine »

Nevezano za ovaj slucaj...jadne tete u vrticima sa djecom i roditeljima im...Neki dan u vogosci mama prebila uciteljicu...Nekada su roditelji bili na strani vaspitaca i ucitelja, po nekom automatizmu, danas isto tako refleksno se stavljaju na stranu djece...Roditelji su krivi za sve...
karanana

#90 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by karanana »

Magarece_godine wrote:Nevezano za ovaj slucaj...jadne tete u vrticima sa djecom i roditeljima im...Neki dan u vogosci mama prebila uciteljicu...Nekada su roditelji bili na strani vaspitaca i ucitelja, po nekom automatizmu, danas isto tako refleksno se stavljaju na stranu djece...Roditelji su krivi za sve...
apsolutno. roditelji danas su odron u sta su se pretvorili.
TAFKAP

#91 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by TAFKAP »

karanana wrote:
TAFKAP wrote:
pa fasvali smo svi mi u tim godinama, kad se sjetim ucitelja fizike u 6tom, kad Mijo opali čvoku padaš u nesvjest...

ALI, ovo su mala djeca, ovake "vaspitne mjere" itekako imaju i osavljaju negativan uticaj na psihu djeteta... :(
BarbaDue

#92 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by BarbaDue »

karanana wrote:
TAFKAP wrote:
Pa čemu onda tvoj prvi komentar!? Šta imaš porediti marisanje tebe i tvojih klipana, koji ste već znali razmišljati sa zlostavljanjem ovog 3-god djeteta...ne kontam titami!
BarbaDue

#93 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by BarbaDue »

karanana wrote:
Magarece_godine wrote:Nevezano za ovaj slucaj...jadne tete u vrticima sa djecom i roditeljima im...Neki dan u vogosci mama prebila uciteljicu...Nekada su roditelji bili na strani vaspitaca i ucitelja, po nekom automatizmu, danas isto tako refleksno se stavljaju na stranu djece...Roditelji su krivi za sve...
apsolutno. roditelji danas su odron u sta su se pretvorili.
Jesi li ti roditelj, hoću reći jesi li odron?
moonca

#94 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

Boemica wrote:
moonca wrote:
Nije mu sistem nametnuo zelju za djecom. Sam je odlucio da ih ima i time je i odgovoran za odgoj, izbor ustanova gdje ce koristii sistem kad mu odgovara, da ga obrazuje,lijeci itd. :roll:
Draga moonca, ako pregledaš lijepo video, možeš vidjeti da je dotična odgajateljica nakon što je ušla u prostoriju i primjetila dječaka, krenula prema njemu sa očito agresivnim stavom, mašući rukama, uhvatila ga i iznijela iz prostorije. Dakle, nije ni bilo pokušaja da mu normalnim načinom kaže da napusti prostoriju. Onda se vidi dječak kako se vraća u prostoriju i sakriva se u policu, čuči unutra (vjerovatno plače) i ona ponovo, bez ikakvog razgovora, prilazi, hvata ga za ruku i nogu i razapetog iznosi iz prostorije. Ponovo, nije bilo pokušaja nikakve normalne komunikacije. Recimo, jedna normalna osoba bi prišla polici, čučnula, pokušala lijepim riječima nagovoriti dječaka da izađe vani.
.
Ponovo pogledaj pocetak videa. Obe ulaze u prostoriju i obe gledaju u pravci gdje je klinac .jedna mu prilazi i hvata ga ispod pazuha i odnosi u drugu prostoriju.………… klinac se vraca, ide prema njoj , okrece se i odlazi ispod stola. samo je on u pitanju . Ona ga primjecuje i hvata za ruku i.nogu i uznosi. Po meni je jedina greska , zasto izmedju te dvije prostorije nije neka ograda postavljena da se klinci ne mijesaju. Ostalo ti je bla..bla.# dakle po njihovom ponasanju se moze zskljuciti sa su brijale klince u drugoj prostoriji i da je on nedostajao. Sta je to neodgovorno od njih. Da puste da se mali seta gdje hoce ili cak da napusti i tu prostoriju gdje im nije u vidnom polju.
Last edited by moonca on 24/10/2018 23:16, edited 2 times in total.
Boemica

#95 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

Jedina je greška što žena nije koristila nikakav pedagoški način, nikakve komunikacije. Kakve veze ima što su dvije ušle u prostoriju?

:facepalm:
BarbaDue

#96 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by BarbaDue »

Boemica wrote:Jedina je greška što žena nije koristila nikakav pedagoški način, nikakve komunikacije. Kakve veze ima što su dvije ušle u prostoriju?

Uzalud, nema njoj izgleda pomoći :mrgreen:
Boemica

#97 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

BarbaDue wrote:
Boemica wrote:Jedina je greška što žena nije koristila nikakav pedagoški način, nikakve komunikacije. Kakve veze ima što su dvije ušle u prostoriju?

Kome? Monci ili vaspitačici?
moonca

#98 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

Objasnila sam, gore. Zar ti to nisi mogla zakljuciti. :cry:
BarbaDue

#99 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by BarbaDue »

Boemica wrote:
BarbaDue wrote:

Kome? Monci ili vaspitačici?
Monci, naravno!

Nego nešto mi šuhveli, da nije @moonca u stvari vaspitačica Amila :shock:
Boemica

#100 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Boemica »

BarbaDue wrote: Monci, naravno!

Nego nešto mi šuhveli, da nije @moonca u stvari vaspitačica Amila :shock:
:lol: Ja bih rekla da nije.
Post Reply