moonca wrote:
Nije mu sistem nametnuo zelju za djecom. Sam je odlucio da ih ima i time je i odgovoran za odgoj, izbor ustanova gdje ce koristii sistem kad mu odgovara, da ga obrazuje,lijeci itd.

Draga moonca, ako pregledaš lijepo video, možeš vidjeti da je dotična odgajateljica nakon što je ušla u prostoriju i primjetila dječaka, krenula prema njemu sa očito agresivnim stavom, mašući rukama, uhvatila ga i iznijela iz prostorije. Dakle, nije ni bilo pokušaja da mu normalnim načinom kaže da napusti prostoriju. Onda se vidi dječak kako se vraća u prostoriju i sakriva se u policu, čuči unutra (vjerovatno plače) i ona ponovo, bez ikakvog razgovora, prilazi, hvata ga za ruku i nogu i razapetog iznosi iz prostorije. Ponovo, nije bilo pokušaja nikakve normalne komunikacije. Recimo, jedna normalna osoba bi prišla polici, čučnula, pokušala lijepim riječima nagovoriti dječaka da izađe vani.
Nadalje, ako pročitaš tekst sa linka, vidjećeš da je roditelj dječaka pokušao kontaktirati dotičnu odgajateljicu, vjerovatno želeći objašnjenje i izvinjenje, što nikad, kako kaže (a ne vjerujem da ima ikakvog razloga da laže) nije dobio. Dobio je "otkud tebi moj broj".
Kao što rekoh, kad dijete ostavljaš u vrtić i još pritom plaćaš za to, očekuješ da će se neko civilizovano ponašati prema tom djetetu. A da se ne priča o tome što je ova žena vjerovatno pedagog po zanimanju (mislim da je to preduslov za rad u vrtiću), a vidimo kako izvršava svoju pedagošku dužnost.

MIslila sam da si mnogo razboritija žena od ovoga što si pokazala na temi.