Komšiluk glasan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Boemica

#76 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

Hakiz wrote:
To je onda druga stvar.

U KS-u ima propis o 35 dB. Ako je buka ispod toga, moraš da trpiš. Ja sam ters, ali to je moj problem, neće životi drugih stati zbog toga.
Pa normalno da je druga stvar. Ja zamišljam šta bi mu policija rekla da ih nazove:

- Dobar dan gospodine, u čemu je vaš problem?
- Komšija iznad ne spava a već je jedan ujutru.
- Pa kako vas uznemirava?
- Hoda po svom stanu.
- Ma zajebavate? Komšija hoda po svom vlastitom stanu. :twisted:
Streptokok

#77 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

cyprus wrote:Ovi što se žale na dječju igru, imaju li neku ideju šta bi npr. ja trebao maksumu od 20 mjeseci uraditi, tj. kako mu dokazat da ne skače i ne baca stvari po kući? Unaprijed hvala na odgovorima :)
Predlazem da mu kupis busilicu cekicaru. Pa nek malo i burgija, dijete je to.
cyprus

#78 Re: Komšiluk glasan

Post by cyprus »

_BataZiv_0809 wrote:
cyprus wrote:Ovi što se žale na dječju igru, imaju li neku ideju šta bi npr. ja trebao maksumu od 20 mjeseci uraditi, tj. kako mu dokazat da ne skače i ne baca stvari po kući? Unaprijed hvala na odgovorima :)
Vodi ga vani kad mu se skace
Onda najbolje postavit šator na livadi i uselit se tamo :D
cyprus

#79 Re: Komšiluk glasan

Post by cyprus »

Streptokok wrote:
Predlazem da mu kupis busilicu cekicaru. Pa nek malo i burgija, dijete je to.
Bojim se da bi to u većoj mjeri uznemirilo komšije... Uostalom, mislim da bi mali teško naučio da koristi bušilicu... A i kad bi naučio, gdje ću djetetu dat to u ruke?

:oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#80 Re: Komšiluk glasan

Post by _BataZiv_0809 »

Dovoljno je da ne ohrabrujes takvo ponasanje
Hakiz

#81 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Boemica wrote:
Hakiz wrote:
To je onda druga stvar.

U KS-u ima propis o 35 dB. Ako je buka ispod toga, moraš da trpiš. Ja sam ters, ali to je moj problem, neće životi drugih stati zbog toga.
Pa normalno da je druga stvar. Ja zamišljam šta bi mu policija rekla da ih nazove:

- Dobar dan gospodine, u čemu je vaš problem?
- Komšija iznad ne spava a već je jedan ujutru.
- Pa kako vas uznemirava?
- Hoda po svom stanu.
- Ma zajebavate? Komšija hoda po svom vlastitom stanu. :twisted:
Imam ja komšinicu ispod, stara žena. Voli popiti, a gluha. I zaspi pored uključenog TV-a, glasnoća na maksimum. Farma i Veliki brat su joj život.

Ali, svjesna je toga i ne buni se da je probudiš da isključi TV. Svima se nama desimo da pogriješimo. Ali kada nas upozore, ispravimo grešku.

Problem su idioti koji neće da se prilagode životu u zajednici.

A cyprus, maksumče od 20 mjeseci? Planski ga izmori da bude prirodno umoran i da mu se spava baš u vrijeme kada treba biti tišina :)
DZONPI

#82 Re: Komšiluk glasan

Post by DZONPI »

Po ovoj prici ispadose stanovi na Alipasinu najbolji jer ja fakat nikad nikog necujem,ni do ni ispod a bogami ni iznad.Kvadratura poskupila.Taman kad budem mjenjo da znam prednosti stana.Sto moze nekad tema bit kotisna.Da se zalis nemas razloga jer ljudi mogu hodat kad kod hoce u svom stanu.
Hakiz

#83 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

DZONPI wrote:Po ovoj prici ispadose stanovi na Alipasinu najbolji jer ja fakat nikad nikog necujem,ni do ni ispod a bogami ni iznad.Kvadratura poskupila.Taman kad budem mjenjo da znam prednosti stana.Sto moze nekad tema bit kotisna.Da se zalis nemas razloga jer ljudi mogu hodat kad kod hoce u svom stanu.
Zavisi. Treba bježati iz onih u A fazi. Tu se stvarno sve čuje, gradnja je očajna.
moonca

#84 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

A cyprus, maksumče od 20 mjeseci? Planski ga izmori da bude prirodno umoran i da mu se spava baš u vrijeme kada treba biti tišina :)
Hakiz ima iskustva sa maksumcima? :-) :lol: ---- nisam sigurna da se djeca mogu jednistavno istrenirati . :)
cyprus

#85 Re: Komšiluk glasan

Post by cyprus »

_BataZiv_0809 wrote:Dovoljno je da ne ohrabrujes takvo ponasanje
Kretanje kroz stan? OK :roll:
cyprus

#86 Re: Komšiluk glasan

Post by cyprus »

Hakiz wrote:A cyprus, maksumče od 20 mjeseci? Planski ga izmori da bude prirodno umoran i da mu se spava baš u vrijeme kada treba biti tišina :)
Pa dobro, on i zaspe u rasponu od 8 do 9... Po noći nema problema...

Međutim, ovima ispod smeta i drugim dijelovima dana :)
Hakiz

#87 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz ima iskustva sa maksumcima? :-) :lol: ---- nisam sigurna da se djeca mogu jednistavno istrenirati . :)
Kad može cuko, može i maksum :D
Hakiz

#88 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

cyprus wrote:
Hakiz wrote:A cyprus, maksumče od 20 mjeseci? Planski ga izmori da bude prirodno umoran i da mu se spava baš u vrijeme kada treba biti tišina :)
Pa dobro, on i zaspe u rasponu od 8 do 9... Po noći nema problema...

Međutim, ovima ispod smeta i drugim dijelovima dana :)
Onda je u njima problem.
moonca

#89 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Hakiz wrote:
moonca wrote:
:lol:
..e, to bi nam neko od mama ili tata, mogao otkriti tajnu. :wink:
macchiato

#90 Re: Komšiluk glasan

Post by macchiato »

Ma roditeljima je mrsko izvoditi djecu, lakše je da vileni po stanu nego da pomjere guzicu i izvedu ga na obližnju livadu. Ne kažem da je sajprus takav nego pričam generalno, nažalost previše takvih primjera oko sebe znam.

Mislim, ne smeta meni ako potrči ili zaskiči povremeno niti očekujem da hoda na trepavicama, ali ima onih roditelja kojima se mrsko baviti djecom pa ih puste da divljaju po stanu vascijeli dan, a gdje i neće divljati kada su ograničeni sa četiri zida. Djeca su to, moraju ispucati negdje energiju.
Imala sam jedne takve, one dvije curice su proizvodile takve zvukove i lomljavu kao da im je zoološki vrt u stanu, a ne dva mala insana, ono je jezivo bilo slušati. :-)

Ne možeš ti malom djetetu objasniti da bude kao fikus, ali izvedi ga jednom-dva puta dnevno napolje gdje će se izmoriti i istrčati, pa će i u stanu biti mirnije i podnošljivije za sve.
Hakiz

#91 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz wrote:
moonca wrote: Hakiz ima iskustva sa maksumcima? :-) :lol: ---- nisam sigurna da se djeca mogu jednistavno istrenirati . :)
Ja sam amidža. Kada je sa mnom, miran je kao bubica.

Jeste da će buraz ostati bez ušteđevine plaćajući malom psihijatre, ali šta me briga. Ja miran. :evil:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#92 Re: Komšiluk glasan

Post by Chmoljo »

iznad mene je trenutno jedan mali razbojnik koji toliko plače da se ponekad pitam da li bih trebao zvati socijalnu službu. mali je fenomen, ima glas Davida Coverdalea kad sikće dok plače. grmi. :lol:

ali nije stalno, i nije uvijek. vrlo, vrlo često sam imao razumijevanje za ljude koji imaju djecu. često su to i pristojne komšije koji se pozdrave u prolazu. pa i ti klinci koji se dernjaju i skaču.

nekad je jednostavno potrebno imati razumijevanja, i od strane onog iznad i od strane onog ispod.

ove zaklete neženje koji sada predlažu sajprusu da bude "šaptač dvogodišnjacima", ako ikada dobiju djecu, puštaće djecu da im kenjaju po glavi. živi bili pa vidjeli. :D

kad dođe Bata i kaže: ma babin sultaaaaaaaan :D
Hakiz

#93 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

macchiato wrote:Ma roditeljima je mrsko izvoditi djecu, lakše je da vileni po stanu nego da pomjere guzicu i izvedu ga na obližnju livadu. Ne kažem da je sajprus takav nego pričam generalno, nažalost previše takvih primjera oko sebe znam.

Mislim, ne smeta meni ako potrči ili zaskiči povremeno niti očekujem da hoda na trepavicama, ali ima onih roditelja kojima se mrsko baviti djecom pa ih puste da divljaju po stanu vascijeli dan, a gdje i neće divljati kada su ograničeni sa četiri zida. Djeca su to, moraju ispucati negdje energiju.
Imala sam jedne takve, one dvije curice su proizvodile takve zvukove i lomljavu kao da im je zoološki vrt u stanu, a ne dva mala insana, ono je jezivo bilo slušati. :-)

Ne možeš ti malom djetetu objasniti da bude kao fikus, ali izvedi ga jednom-dva puta dnevno napolje gdje će se izmoriti i istrčati, pa će i u stanu biti mirnije i podnošljivije za sve.
Ozbiljno, ovo je istina.
moonca

#94 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Hakiz wrote:
moonca wrote:
Hakiz wrote: Kad može cuko, može i maksum :D
Ja sam amidža. Kada je sa mnom, miran je kao bubica.

Jeste da će buraz ostati bez ušteđevine plaćajući malom psihijatre, ali šta me briga. Ja miran. :evil:
o, ovo je ozbiljno...jel' te voli ili te se plashi. :-)
Hakiz

#95 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Chmoljo wrote:iznad mene je trenutno jedan mali razbojnik koji toliko plače da se ponekad pitam da li bi trebao zvati socijalnu službu. mali je fenomen, ima glas Davida Coverdalea kad sikće dok plače. grmi. :lol:

ali nije stalno, i nije uvijek. vrlo, vrlo često sam imao razumijevanje za ljude koji imaju djecu. često su to i pristojne komšije koji se pozdrave u prolazu. pa i ti klinci koji se dernjaju i skaču.

nekad je jednostavno potrebno imati razumijevanja, i od strane onog iznad i od strane onog ispod.

ove zaklete neženje koji sada predlažu sajprusu da bude "šaptač dvogodišnjacima", ako ikada dobiju djecu, puštaće djecu da im kenjaju po glavi. živi bili pa vidjeli. :D

kad dođe Bata i kaže: ma babin sultaaaaaaaan :D
Moonca, plaši.

Ja nemam svoje dijete jer bih bio grozan, dijete bi završilo ili u ludnici ili kao monstrum.

Kada buraz sa malim dođe, mali se ne pomjeri na stolici.

Kako što rekoh, kada vidim kako sam burazovog malog doveo u red, strah me je imati svoje. Jadno dijete.

Ni ocu ne smije reći kako sam ga smirio :evil: Lijepi strah...
Last edited by Hakiz on 21/10/2018 17:09, edited 1 time in total.
muha_sa

#96 Re: Komšiluk glasan

Post by muha_sa »

macchiato wrote:Ma roditeljima je mrsko izvoditi djecu, lakše je da vileni po stanu nego da pomjere guzicu i izvedu ga na obližnju livadu. Ne kažem da je sajprus takav nego pričam generalno, nažalost previše takvih primjera oko sebe znam.

a sve i jedna livada puna psecih govana--nema šanse da se psece govno profuli :-)

ovo piše deduka koji svoju unucad redovno izvodi u parkove po Cvili :D
moonca

#97 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Hakiz wrote:

Kako što rekoh, kada vidim kako sam burazovog malog doveo u red, strah me je imati svoje. Jadno dijete.

Sad gorim od znatizelje --kako? smijes napisati.Brat ne cita forume , nema vremena od sincica. :lol:
Hakiz

#98 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Dr. Hannibal Lecter, bilježim se s štovanjem.
muha_sa

#99 Re: Komšiluk glasan

Post by muha_sa »

moonca wrote:
Hakiz wrote:

Sad gorim od znatizelje --kako? smijes napisati.Brat ne cita forume , nema vremena od sincica. :lol:
folira Hakiz--taj dozvoli da mu bratov sin po glavi skace :D
Haris.ba

#100 Re: Komšiluk glasan

Post by Haris.ba »

Napraviti sistem tipa "bravo" za dobre stvari i "ne" za loše. I onda je djetetu lakše skontati. Ali, ne braniti mu sve. I "ne" koristiti samo za opasne stvari. Nije problem ni da skače, ni da ponekad baci neku stvar (recimo kockice). Dobra je stvar one plastične ploče što se sastavljaju raznih boja. Poredaš to po podu.

A dijete se izvede vani, i onda izmori. Iako kod mene može ustati u 7 i zaspati u 12 i biti konstantno u pokretu - sve se može to posložiti.
Post Reply