palermo wrote:ne, nisam, ali sam čuo da vlada pokriva gubitke...........to jeste moguće ako vlada funkcionira i njen rad nije izložen blokadama........ako jeste, onda jednostavno se mora prihvatiti da batina ima dva štapa.........
neki dan sam na temi (o dodiku cini mi se), napisao kako je otprilike u isto vrijeme kada je dodik zajahao u rs-u, u federaciji
zavrsila sa radom Komisija za istrazivanje nestalih milijardi od donacija.
ni dan danas, 15 godina od tada, niko ziv ne zna sta u tom izvjestaju pise, a kamoli da je neko zbog toga odgovarao ili nedaj boze zavrsio u zatvoru.
jedino sto se zna jeste da je halilovic koji je bio clan ili predsjednik te fedealne komisije, kao i denis becirovic (ovogodisnji predsjednicki kadndiat) koji je bio clan drzavne komisije koju godinu kasnije su kazali da je prema nepostpunim informacijama nestao 3 milijarde marake. ono nepotpuno se odnosi na to da su udarili na zid sutnje i da ne mogu da dodju do podataka o svim donatorima tako da se ne zna konacna cifra, tako da su tri milke minimum.
ko je pokro nije tesko pretpostaviti. i sad ocekivat od tih likova pravnu drzavu

neozbiljno