Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vivaldi

#76 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by vivaldi »

mk ultra wrote:Ma ne mora ni ljudska greska... Zakaze jedan ventil i ode sve u PM

Desava se i najboljim, ali je ovdje veci fazon sto se desilo firmi koja je dubiozi totalnoj
Kako ce se izvuci i da li ce se izvuci, ko zna...
da su oni u dubiozi davno bi zatvorili, njihov dug je najvecim dijelom fiktivan (da ne placaju porez) jer duguju sami sebi tj. maticnoj kompaniji

TESLA_EDISON wrote:
TomANDJerry wrote:obicno sam onaj koji ismijava teorije zavjere , pogotovo one o "zlom zapadu" ... ali ostavi bih ovdje mogucnost od nekih 0,01 % da se stvarno dogodio neki napad. E sad problem je sto vi napad u 2018 zamisljate kao prelet bombandera koji baca 1000 bombi --- ne .. gledao sam neki dokumentarac (a i po zanimanju sam it inzinjer) gdje su Izraelci napravili bukavalno mali grad u kome su samo smjestili IT strucnjake i jedina oblast kojom se oni bave jeste cyber-sigurnost. Jedan od tih govori kako je on 99% siguran da u svim zemljama Evrope vec postoje pripremljeni tereni (bilo da je kod ubacen u sistem, ili je otvorena neka vrsta mreznog pristupa) za cyber napade na vazne objekte (i on je bas spominjao rafinerije izmedju ostalog)

Uglavnom vjerovatno se radi o nesreci ili ljudskoj gresci , ali ima tih 0,01 % --- a to mislim zbog tajminga ... odmah nakon izbora i pobjede SNSD-a (a ranije Dodik prakticno amerikancima je** majku pred kamerama) + navecer kada je u rafineriji vjerovanto najmanje ljudi
Zaista previše slučajnosti i koincidencija.

1. Ruska rafinerija
2. Dodik
3. Odmah nakon izbora
4. Ekonomija RS
5. Bosna pogodna za testiranje raznih Cyber "projektila"
6. Je***je majke Amerikancima
7. Zagađenje NATO i EU grada-Slavonskog Broda
8. Tajming
:thumbup: , a i bozic ce 7. januara, nista to druze nije slucajno :D

nego ti ovo koriguj, prije nego sto te insomnia quota. on ovakve najvise voli
Krokodajl

#77 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Krokodajl »

The 51st State wrote:

Grijesi, samo od pdv je ogromna love za budzet rs
PDV se dijeli na 66 - 33, tako da veću korist po pitanju PDV-a od Rafinerije ima Federacija (jer se isti uplaćuje u UIO).
TomANDJerry

#78 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by TomANDJerry »

Rekao sam da je 99,99% u pitanju nesreca (naravno vi sto sa smajlijima argumentirate to citate tako pomnozite sa -1) ... ako nije, onda sigurno nije tomahawk niti bombas samoubica ... a iskreno samo se provaljuete sa tim smajlijima (mislite da provaljujete mene i jos neke, ali ustvari samo sebe) jer vidi se da nemate pojma o nekim stvarima. Toliko tesko zamisliti cyber-napad na neki objekat u 2018 godini ... na objekat u srcu Evrope, u vlasnistvu Rusa, na proruskom teritoriju, odmah nakon izbora, u sred noci, gdje nikad prije nista nije eksplodiralo ...
Blackbird

#79 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Blackbird »

TomANDJerry wrote:Rekao sam da je 99,99% u pitanju nesreca (naravno vi sto sa smajlijima argumentirate to citate tako pomnozite sa -1) ... ako nije, onda sigurno nije tomahawk niti bombas samoubica ... a iskreno samo se provaljuete sa tim smajlijima (mislite da provaljujete mene i jos neke, ali ustvari samo sebe) jer vidi se da nemate pojma o nekim stvarima. Toliko tesko zamisliti cyber-napad na neki objekat u 2018 godini ... na objekat u srcu Evrope, u vlasnistvu Rusa, na proruskom teritoriju, odmah nakon izbora, u sred noci, gdje nikad prije nista nije eksplodiralo ...
:thumbup:
SaraFina

#80 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by SaraFina »

Je li cifra od 6 povrijedjenih konačna? Ili se ne zna još?
bosan

#81 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by bosan »

Dugovi rafinerije preko 600 miliona KM i kome ide u prilog da sve ode u PM ? Amerima ? Ma dajte :-)
Krokodajl

#82 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Krokodajl »

SaraFina wrote:Je li cifra od 6 povrijedjenih konačna? Ili se ne zna još?
Još dvoje je povrijeđeno, izgleda svi bez većih ozlijeda.
Tesla Edison

#83 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Tesla Edison »

TomANDJerry wrote:Rekao sam da je 99,99% u pitanju nesreca (naravno vi sto sa smajlijima argumentirate to citate tako pomnozite sa -1) ... ako nije, onda sigurno nije tomahawk niti bombas samoubica ... a iskreno samo se provaljuete sa tim smajlijima (mislite da provaljujete mene i jos neke, ali ustvari samo sebe) jer vidi se da nemate pojma o nekim stvarima. Toliko tesko zamisliti cyber-napad na neki objekat u 2018 godini ... na objekat u srcu Evrope, u vlasnistvu Rusa, na proruskom teritoriju, odmah nakon izbora, u sred noci, gdje nikad prije nista nije eksplodiralo ...
Na stranu Tomahawk, zazancija. Da ponovim:

1. Ruska rafinerija
2. Dodik
3. Odmah nakon izbora
4. Ekonomija RS
8. Tajming

Ovaj broj 7. nekome smeta ali i bez njega, ima zaista previše slučajnosti. Mislim da je taj procenat od 99,99% puno manji.

Ne lete rafinerije u zrak tek tako. Pogotovo ne na ovakav način da u susjednom gradu popucaju prozori od detonacije. Nešto je truhlo u Bosanskom Brodu.
TomANDJerry

#84 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by TomANDJerry »

bosan wrote:Dugovi rafinerije preko 600 miliona KM i kome ide u prilog da sve ode u PM ? Amerima ? Ma dajte :-)
Ameri to nebi uradili zbog para nekih, oni imaju pola bliskog istoka za naftu ... cisto da se posalje poruka ako moze ... a nema nikakvih dokaza i ne moze biti jer je sve otislo u plamenu
SaraFina

#85 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by SaraFina »

Krokodajl wrote:
SaraFina wrote:Je li cifra od 6 povrijedjenih konačna? Ili se ne zna još?
Još dvoje je povrijeđeno, izgleda svi bez većih ozlijeda.
Dobro je. Hvala Bogu. Vidjeh negdje spin sa cifrom od 50 ljudi, jeza me obuzela.
Fudo387

#86 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Fudo387 »

Ma Hrvati zapalili, dodijalo onima u Slavonskom Brodu da svak ima tri sise, jednu naprijed, dvije na ledjima.
Tesla Edison

#87 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Tesla Edison »

bosan wrote:Dugovi rafinerije preko 600 miliona KM i kome ide u prilog da sve ode u PM ? Amerima ? Ma dajte :-)
Koliko je star taj podatak? Mislim da je taj dug bio prije privatizacije.
Krokodajl

#88 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Krokodajl »

TESLA_EDISON wrote:
Koliko je star taj podatak? Mislim da je taj dug bio prije privatizacije.
Dug raste iz godine u godinu, a ovaj podatak je iz ove godine...
Prije privatizacije rafinerija nije ni radila nikako.
The 51st State

#89 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by The 51st State »

Krokodajl wrote:
The 51st State wrote:

Grijesi, samo od pdv je ogromna love za budzet rs
PDV se dijeli na 66 - 33, tako da veću korist po pitanju PDV-a od Rafinerije ima Federacija (jer se isti uplaćuje u UIO).
To je omjer koji je na osnovu ukupnog naplacenog poreza na te procente podijeljen, bez uplata rafinerije to ce se morati korigovati ili ce gradjani federacije biti pljackani u korist rs.
insomnia78

#90 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by insomnia78 »

TESLA_EDISON wrote:

1. Ruska rafinerija
2. Dodik
3. Odmah nakon izbora
4. Ekonomija RS
8. Tajming

Ovaj broj 7. nekome smeta ali i bez njega, ima zaista previše slučajnosti. Mislim da je taj procenat od 99,99% puno manji.

Ne lete rafinerije u zrak tek tako. Pogotovo ne na ovakav način da u susjednom gradu popucaju prozori od detonacije. Nešto je truhlo u Bosanskom Brodu.
A kako inace rafinerije lete u zrak? Mislim na koji nacin, samo ucine pluf?
Taj susjedni grad je odmah preko jebene rijeke
Tesla Edison

#91 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Tesla Edison »

insomnia78 wrote:
TESLA_EDISON wrote:

1. Ruska rafinerija
2. Dodik
3. Odmah nakon izbora
4. Ekonomija RS
8. Tajming

A kako inace rafinerije lete u zrak? Mislim na koji nacin, samo ucine pluf?
Taj susjedni grad je odmah preko jebene rijeke
Rijeka ili ne, susjedni je. Ustvari, da ispravim, u susjednoj državi :D
vivaldi

#92 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by vivaldi »

bosan wrote:Dugovi rafinerije preko 600 miliona KM i kome ide u prilog da sve ode u PM ? Amerima ? Ma dajte
dugovi ovdje ne igraju ulogu jer je rusi taj dug nabijaju kroz transferne cijene da ne placaju porez na dobit i da ne placaju onaj dug za porez sto su se obavezali izmirit kad su kupili rafineriju. skoro sav taj dug je fiktivan jer su to dugovi prema sestrinskim firmama (sve imaju istog vlasnika).

dodik to trpi jer nema izbora, ustvari to je vrlo moguce i dogovoreno u 4 oka jos kad su je kupovali jer je niko nije htio kupiti osim rusa, a sve je bolje od kljuca u bravu
славянин

#93 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by славянин »

vivaldi wrote:
bosan wrote:Dugovi rafinerije preko 600 miliona KM i kome ide u prilog da sve ode u PM ? Amerima ? Ma dajte
dugovi ovdje ne igraju ulogu jer je rusi taj dug nabijaju kroz transferne cijene da ne placaju porez na dobit i da ne placaju onaj dug za porez sto su se obavezali izmirit kad su kupili rafineriju. skoro sav taj dug je fiktivan jer su to dugovi prema sestrinskim firmama (sve imaju istog vlasnika).

dodik to trpi jer nema izbora, ustvari to je vrlo moguce i dogovoreno u 4 oka jos kad su je kupovali jer je niko nije htio kupiti osim rusa, a sve je bolje od kljuca u bravu
Napokon neko ko nesto i zna da prica o ekonomiji.... a ne sto god izgori osiguranje osiguranje ... isto kao da ista dijele pare djaba.Osiguraj pa zapali sebi kucu pa ces vidit sta ces dobit :D
Tesla Edison

#94 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Tesla Edison »

Šta ovo na TV-u niko ništa ne izvještava? Kao da se i nije dogodilo :shock:
Fudo387

#95 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:

Pa kako prave profit?
insomnia78

#96 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by insomnia78 »

I u Njemackoj je skoro jedna eksplodirala, jucer jedna u Kanadi. Ameriko, Ameriko
славянин

#97 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by славянин »

TESLA_EDISON wrote:Šta ovo na TV-u niko ništa ne izvještava? Kao da se i nije dogodilo :shock:
Zato po portalima ako je citati oni u Neumu bi vec trebali pocetki skakati u more..
bosan

#98 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by bosan »

vivaldi wrote:

Pa nije Rus dosao sto voli Srbe , vec da zaradi sto vise moze . Boli ih kita i za RS i za Srbe . Dodik tu ima pinku i njeg samo to i interesuje .
славянин

#99 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by славянин »

Fudo387 wrote:
vivaldi wrote:

Pa kako prave profit?
Pa rafinerija ovde u "dugu" a odakle dovoze sirovu naftu,i u distribuciji prave pare.Duzna rafinerija kojoj je Rus vlasnik pare tom istom tj . njegovoj firmi koja crpi i dostavlja naftu... vlasnik isti :)
O'zone
Globalni moderator

#100 Re: Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod

Post by O'zone »

Kompletna industrija u BiH je u rangu fosila...ono malo ulaganja što se radi je više kozmetika kao radovi u GIKIL a havarije jedna za drugom. Željezara isto evo ide grejna sezona sad će početi iskakati kotlovi. Aluminij kad ugase peći možeš pišat itd, itd.

Godine nepažnje daju ove rezultate.

Problem je da sad gorivo ide 10 - 15 kpf gore minimum
Post Reply