Izborna kradja?
- Control panel
#76 Re: Izborna kradja?
Preko 1000 clanova birackih odbora je zamijenjeno u subotu 06.10.2018. pa cak i u toku noci.
Sta mislite sto
Sta mislite sto
-
Nivelacija
#77 Re: Izborna kradja?
Ja sam prije 4 godine uhvatio clana iz komisije da dodaje X na prazne listice i to za svog muza koji je bio na listi malo frke i nista se nije desilo a sigurno je dodala 30 tak glasova..posmatrac bio ja ispred SDP-a a glasovi dopisivani za a-SDA..kurty wrote:Ljudi ba... Bilo koja pripizdina, kako neki kazu... 10tak clanova birackog odbora iz 5 razlicitih politickih subjekata... 10tak posmatraca iz svih stranaka... I neko uspije izvrsiti malverzacije... Znaci moras imati kupljene sve ove navedene, da mi izvrsio malverzacije...
Dalje, saranje... Kako ce sarati ???? Otvaranje kutija, prvo razvrstavanje, drugo razvrstavanje, trece... Nema hemijski olovaka u rukama...
Trece... Kad ga prebroji i smota... Nema vise odmotavanja...
Kad opstina prebroji, moze biti glas, dva gore ili dolje... Nema prepravki
Kake ba tinte, grafit ispod noktiju, prstenovi sa tintom...
Svi i da sada dokazes ds je pokradeno 50 k glaova CIK ce to zakamuflirst jer im se neds ponovo u izbore
- kurty
#78 Re: Izborna kradja?
Zar je supruga mogla biti u komisiji???Nivelacija wrote:Ja sam prije 4 godine uhvatio clana iz komisije da dodaje X na prazne listice i to za svog muza koji je bio na listi malo frke i nista se nije desilo a sigurno je dodala 30 tak glasova..posmatrac bio ja ispred SDP-a a glasovi dopisivani za a-SDA..kurty wrote:Ljudi ba... Bilo koja pripizdina, kako neki kazu... 10tak clanova birackog odbora iz 5 razlicitih politickih subjekata... 10tak posmatraca iz svih stranaka... I neko uspije izvrsiti malverzacije... Znaci moras imati kupljene sve ove navedene, da mi izvrsio malverzacije...
Dalje, saranje... Kako ce sarati ???? Otvaranje kutija, prvo razvrstavanje, drugo razvrstavanje, trece... Nema hemijski olovaka u rukama...
Svi i da sada dokazes ds je pokradeno 50 k glaova CIK ce to zakamuflirst jer im se neds ponovo u izbore
-
Nivelacija
#79 Re: Izborna kradja?
Pa milion je takvih 1000 ljudi na listama imas a u komisijama imas od brace do rodjaka supruga itd..kurty wrote:Zar je supruga mogla biti u komisiji???Nivelacija wrote:Ja sam prije 4 godine uhvatio clana iz komisije da dodaje X na prazne listice i to za svog muza koji je bio na listi malo frke i nista se nije desilo a sigurno je dodala 30 tak glasova..posmatrac bio ja ispred SDP-a a glasovi dopisivani za a-SDA..kurty wrote:Ljudi ba... Bilo koja pripizdina, kako neki kazu... 10tak clanova birackog odbora iz 5 razlicitih politickih subjekata... 10tak posmatraca iz svih stranaka... I neko uspije izvrsiti malverzacije... Znaci moras imati kupljene sve ove navedene, da mi izvrsio malverzacije...
U drugom kabinetu posmatrac ponistio nekoliko listica imao sakrivenu olovku i ko fol razvrstava listice a sarne malo koji mu neodgovara..
I tako je uvijek..barem 10% je prevara a najvise sa praznim i nevazecim..
Da nisam vidio ocima ne bi pisao i uvijek je tu ekipa od 10 ljudi u kabinetu 3-4 su zajedno..
-
Naslovnica
#80 Re: Izborna kradja?
Banalna stvar...
Mislim da su one kutije iza kojih se glasalo mogle biti max visine 30 cm!
Iz razloga da se ne bi vidjelo šta se zaokružuje, ali bi se vidjelo ako neko slika mobitelom.
Ali niko na to ne obraća pažnju. Jer izbori nisu fer i pošteni, nego svi gledaju da prevare kako god mogu.
Mislim da su one kutije iza kojih se glasalo mogle biti max visine 30 cm!
Iz razloga da se ne bi vidjelo šta se zaokružuje, ali bi se vidjelo ako neko slika mobitelom.
Ali niko na to ne obraća pažnju. Jer izbori nisu fer i pošteni, nego svi gledaju da prevare kako god mogu.
- kmirsad
#81 Re: Izborna kradja?
Epidemija ... prehladili se i dobili odbornički virus...Control panel wrote:Preko 1000 clanova birackih odbora je zamijenjeno u subotu 06.10.2018. pa cak i u toku noci.
Sta mislite sto
-
SSemir
#82 Re: Izborna kradja?
Ja ne mogu d vjerujem d ai ucestvovao u tim brojanjima i da nisi mogao skuzit to sve.kurty wrote:Ljudi ba... Bilo koja pripizdina, kako neki kazu... 10tak clanova birackog odbora iz 5 razlicitih politickih subjekata... 10tak posmatraca iz svih stranaka... I neko uspije izvrsiti malverzacije... Znaci moras imati kupljene sve ove navedene, da mi izvrsio malverzacije...
Broji lik ispred sda stranke, posmatrac ispred stranke penzionera. A ustvari taj se vodi da je isprdd te stranke, a ustvari je sda svpg coeka ubacio, ovi izstranke pwnzionera u opstinskom odboru dobili obecanje da ce mu zaposlit od zeninog brata malog.
Drugo, sbb kuko i citavi banovocorade zajedno. Apoji te dvoje stranke i eto.
Pa buraz mi prisuatvovao brojanju gdjd se svi sa brojanja slozize da naprave par listoca nevazecim, niko u toj mahali nije volio tog covjela koji je göaspve dobio.
Nose se vrece, izbacuju pogresni listici gdje je pogresan dpbio glasove, a ubacuju vec popunjeni listici, posmatraci potvrdili da je poslije sve ok sa pecatom, svi slozni.
Dijeli se raji da unesu vec popunjene listice kad krenu glasati (sapna).
U opcinu kad se u izbornu komisiju donesu svi listici i spiskovi, svi su u opcini duzni da radeza vladajucu partiju
-
invincible1921
#83 Re: Izborna kradja?
Opet to nije nista posebno....vi ovdje pricate o kradji od stotinama hiljada glasova. Haj sve i da jes tako kako ces to izvest na citavoj federacijiSSemir wrote:Ja ne mogu d vjerujem d ai ucestvovao u tim brojanjima i da nisi mogao skuzit to sve.kurty wrote:Ljudi ba... Bilo koja pripizdina, kako neki kazu... 10tak clanova birackog odbora iz 5 razlicitih politickih subjekata... 10tak posmatraca iz svih stranaka... I neko uspije izvrsiti malverzacije... Znaci moras imati kupljene sve ove navedene, da mi izvrsio malverzacije...
Broji lik ispred sda stranke, posmatrac ispred stranke penzionera. A ustvari taj se vodi da je isprdd te stranke, a ustvari je sda svpg coeka ubacio, ovi izstranke pwnzionera u opstinskom odboru dobili obecanje da ce mu zaposlit od zeninog brata malog.
Drugo, sbb kuko i citavi banovocorade zajedno. Apoji te dvoje stranke i eto.
Pa buraz mi prisuatvovao brojanju gdjd se svi sa brojanja slozize da naprave par listoca nevazecim, niko u toj mahali nije volio tog covjela koji je göaspve dobio.
Nose se vrece, izbacuju pogresni listici gdje je pogresan dpbio glasove, a ubacuju vec popunjeni listici, posmatraci potvrdili da je poslije sve ok sa pecatom, svi slozni.
Dijeli se raji da unesu vec popunjene listice kad krenu glasati (sapna).
U opcinu kad se u izbornu komisiju donesu svi listici i spiskovi, svi su u opcini duzni da radeza vladajucu partiju
Last edited by invincible1921 on 09/10/2018 19:28, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#84 Re: Izborna kradja?
U BiH ima 6000 registrovanih stogodisnjaka. Jebo Japan za nas, da dalje ne idemo...
-
mishic
#85 Re: Izborna kradja?
Najmanje pola ovih što sada pišu tlapnje o rezultatima izbora nije se udostojilo da izidje na izbore i glasa. Sjediti kod kuće i čekati da neko drugi uradi ono što bi ti trebao a onda vrištati po forumima malo je degutantno. Vrijeđati birače kao što je u startu započela KiturinaKosaća a nastavili mnogi poslije nje nije ni demokratski ni kulturno ni u redu iz stotinu razloga. Ovi što bi da drugi igraju kako oni sviraju a oni i ne rade ništa drugo do sviraju neka dignu dupe izadju na izbore, uzmu pušku brane zemlju, formiraju bolju partiju, napišu bolje programe, naprave bolju kampanju itd.itd... Znam da je lakše kmečati nego raditi ali ko radi ima rezultat a ko kmeči kada mu dodije poćne i da reži i samo što ne ujeda. Ovoliko pameti na forumu a stvarnost crna da crnija ne može biti pa se pitam gdje su ti forumaši u životu, gdje su im plodovi rada, gdje su njihova djela... A i narod opametnio!!! Ko god upita da se glasa za njega kaže obavezno da a kada ostane sam sa sobom zaokruži koga je naumio. Kada bi se mogla prebrojati i ta obećanja izlaznost bi bila daleko iznad stopostotne.
Žalopojke onih što su im se omakle fotelje i državne jasle jer su to mahom oni koji su decenijama u politici i niti šta rade niti žele, nego čekaju da ih izaberemo sad u jednom sad u drugom dresu njihove su lične frustracije. Navikli da kada su pozicija naprave zalihe i pomalo grickaju kada su u opoziciji. Kako god navikli da dobro žive od nerada pa kao i ovi što ne izlaze na glasanje htjeli bi na galamu da nešto dobiju.
Gospodo, valja zasukati rukave, proliti malo znoja, uraditi nešto pa onda očekivati rezultate.
Kmečanje i pljuvanje svega i svačega oko sebe na ovoj vjetrometini nije najpametnije...
Žalopojke onih što su im se omakle fotelje i državne jasle jer su to mahom oni koji su decenijama u politici i niti šta rade niti žele, nego čekaju da ih izaberemo sad u jednom sad u drugom dresu njihove su lične frustracije. Navikli da kada su pozicija naprave zalihe i pomalo grickaju kada su u opoziciji. Kako god navikli da dobro žive od nerada pa kao i ovi što ne izlaze na glasanje htjeli bi na galamu da nešto dobiju.
Gospodo, valja zasukati rukave, proliti malo znoja, uraditi nešto pa onda očekivati rezultate.
Kmečanje i pljuvanje svega i svačega oko sebe na ovoj vjetrometini nije najpametnije...
- Mis mekinjas
#86 Re: Izborna kradja?
Ja znam za jednu bivsu koja je napala bivseg muza da ce krasti glasove. Uglavnom, zamalo se potukli na biralistu. Jedva ih rastavili. A on je 100% dosao krasti pod izlikom vi koji ste do sad pratili regularnost ajte kuci.kurty wrote:
Zar je supruga mogla biti u komisiji???
Ako me neko od drzavnih institucija pozove da kazem sta znam reci cu koje stranke je taj muz clan. Sa zadovoljstvom.
Na forumu necu. Ali krade se to naveliko. Stranke kupuju ljude koji kao prate regularnost. Plate da odu a oni dodaju i oduzimaju glasove.
- kmirsad
#87 Re: Izborna kradja?
Vid mišice...Mis mekinjas wrote:Ja znam za jednu bivsu koja je napala bivseg muza da ce krasti glasove. Uglavnom, zamalo se potukli na biralistu. Jedva ih rastavili. A on je 100% dosao krasti pod izlikom vi koji ste do sad pratili regularnost ajte kuci.kurty wrote:
Ako me neko od drzavnih institucija pozove da kazem sta znam reci cu koje stranke je taj muz clan. Sa zadovoljstvom.![]()
Na forumu necu. Ali krade se to naveliko. Stranke kupuju ljude koji kao prate regularnost. Plate da odu a oni dodaju i oduzimaju glasove.
- kurty
#88 Re: Izborna kradja?
Pa Imal iko posten u ovoj drzave... Jbg, sda, sbb, sdp... Te tri stranke pred ove izbore su imale neke sanse za sve... Nek imas tri prava posmatraca iz te tri stranke, eto mat pozicije za eventualne krađe...
- Matzan
#89 Re: Izborna kradja?
Mora da je otišao sa mladjom i sisatijom od nje.Mis mekinjas wrote:Ja znam za jednu bivsu koja je napala bivseg muza da ce krasti glasove. Uglavnom, zamalo se potukli na biralistu. Jedva ih rastavili. A on je 100% dosao krasti pod izlikom vi koji ste do sad pratili regularnost ajte kuci.kurty wrote:
Ako me neko od drzavnih institucija pozove da kazem sta znam reci cu koje stranke je taj muz clan. Sa zadovoljstvom.![]()
- It_is_a_Leclerc
#90 Re: Izborna kradja?
U mojoj opštini je ovaj put bilo dokazano, dokumentovano najmanje 5 biračkih odbora u kompletnom vlasništvu SDA. Dakle, svi članovi su bili ispred SDA jer je SDA kupila mjesta u biračkim odborima od stranka poput HDZ1990, Hrvatska republikanska stranka, Savez mladih snaga, Komunistička partija i tu stavili svoje ljude. Radi se o biračkim mjestima sa 200-tinjak ljudi. Možete zamisliti šta se tu radilo kad su se zaključali.
Bio sam član BO na prošlim opštim izborima. Članovi biračkog odbora ispred SDA (predsjednik i još jedan) su vršili pritisak na mene i na posmatrača SDP-a da pristanemo na "letvanje" (kad posmatrač na listiće na kojima je označena stranka ispred koje posmatra samoinicijativno dodaje preference). Nakon što sam pritiske prijavio OIK-u, nije bilo nikakve reakcije. Prijavio sam ih CIK-u, sa imenima i prezimenima. Niko nije reagovao.
Bio sam član BO na prošlim opštim izborima. Članovi biračkog odbora ispred SDA (predsjednik i još jedan) su vršili pritisak na mene i na posmatrača SDP-a da pristanemo na "letvanje" (kad posmatrač na listiće na kojima je označena stranka ispred koje posmatra samoinicijativno dodaje preference). Nakon što sam pritiske prijavio OIK-u, nije bilo nikakve reakcije. Prijavio sam ih CIK-u, sa imenima i prezimenima. Niko nije reagovao.
- Mis mekinjas
#91 Re: Izborna kradja?
Oprosti ali jbse ako nam se ne javis.kmirsad wrote:Vid mišice...Mis mekinjas wrote:Ja znam za jednu bivsu koja je napala bivseg muza da ce krasti glasove. Uglavnom, zamalo se potukli na biralistu. Jedva ih rastavili. A on je 100% dosao krasti pod izlikom vi koji ste do sad pratili regularnost ajte kuci.kurty wrote:
Na forumu necu. Ali krade se to naveliko. Stranke kupuju ljude koji kao prate regularnost. Plate da odu a oni dodaju i oduzimaju glasove.![]()
... eto me uskoro dole...
- insomnia78
#92 Re: Izborna kradja?
Mi smo pokradjeni

Last edited by insomnia78 on 09/10/2018 19:56, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#93 Re: Izborna kradja?
da broje po nalogu. Zazmire.Control panel wrote:Preko 1000 clanova birackih odbora je zamijenjeno u subotu 06.10.2018. pa cak i u toku noci.
Sta mislite sto
- General War
#94 Re: Izborna kradja?
Danas sam bas pricao sa par tipova iz Dubrava i zivinica, jedan je i bio u komisiji...Cudom se cude otkud toliko glasova i SDA i PDA...Mislim da je u TK se desio izborni inzenjering ili ti ga prevara...ali isto mislim da je SDP dio toga.KatarinaKosaca wrote:Upravo je kandidat za Predsjednistvo BIH iz RS trazio rucno brojanje glasova. Gradjani FBIH su u stanju dubokog shoka, jer je stanje u zemlji losije nego ikad od 1995, i sva predvidjanja i nade su pale u vodu. Iako sam napisala da cesto potcjenjujemo SDA nazivajuci ih bezubim i nepismenim glupim, iako se radi o stranci koja je skoro 3 decenije u vlasi, ima infrastrukturu, logistiku, armiju savjesnih (citaj budzetskih) glasaca, ipak mi se cini nemoguce da je svaki cetvrti stanovnik ove zemlje njihov glasac. Da ih je moguce pobijediti vidjeli smo 2010. Bez obzira ko je tad dosao i kako je vladao. A, sad, kad vlada gotovo otvorena pobuna protiv SDA ispred TV, na ulici, u kaficu, kad tuku borce i muce Bosnjake & ostale gdje god vladaju, kad su drustvene mreze ispod svakog naslova pune komentara ogorcenja prema SDA pobijede jace nego ikad? Odbijam tezu o slaboj izlsznosti, jer svi znamo da biracki spiskovi nisu azurirani. Odbijam da su ih glasali oni koji nisu na internetu, jer stranka koja popunjava sva budzetska mjesta i ima najbolji sistem brojanja glasova koliko god bezzubi bili ne moze dobiti 25% glasova samo onih koji nemaju internet. Meni lici na veliki izborni inzinjering.
- Boemica
#95 Re: Izborna kradja?
Jest, ove godine u našem BO samo ja nisam bila iz SDA, ja sam nešto mislila da se to ravnomjerno rasporediIt_is_a_Leclerc wrote:U mojoj opštini je ovaj put bilo dokazano, dokumentovano najmanje 5 biračkih odbora u kompletnom vlasništvu SDA. Dakle, svi članovi su bili ispred SDA jer je SDA kupila mjesta u biračkim odborima od stranka poput HDZ1990, Hrvatska republikanska stranka, Savez mladih snaga, Komunistička partija i tu stavili svoje ljude. Radi se o biračkim mjestima sa 200-tinjak ljudi. Možete zamisliti šta se tu radilo kad su se zaključali.
Last edited by Boemica on 09/10/2018 20:02, edited 1 time in total.
-
SSemir
#96 Re: Izborna kradja?
od covjeka iz opcinske izborne komisije dobih info da se ovaj put najvise koristili glaspvi umrlih i raje za koju se zna da je u inostranstvu i da nece glasati, sedmicama prikupljane informacije i spiskovi pravljeni i dostavöjani po izbprnim mjestima da se njihovi glaspvi mogu iskoristiti.
Last edited by SSemir on 09/10/2018 20:06, edited 1 time in total.
- kmirsad
#97 Re: Izborna kradja?
Nema šanse da mašim...Mis mekinjas wrote:
Oprosti ali jbse ako nam se ne javis.
- It_is_a_Leclerc
#98 Re: Izborna kradja?
I rasporedi, ali SDA kupi ta mjesta od ovih minornih strančica tipa Komunistička partija, HRS i SMS koje i postoje samo zato.Boemica wrote:Jest, ove godine u našem BO samo ja nisam bila iz SDA, ja sam nešto mislila da se to ravnomjerno rasporediIt_is_a_Leclerc wrote:U mojoj opštini je ovaj put bilo dokazano, dokumentovano najmanje 5 biračkih odbora u kompletnom vlasništvu SDA. Dakle, svi članovi su bili ispred SDA jer je SDA kupila mjesta u biračkim odborima od stranka poput HDZ1990, Hrvatska republikanska stranka, Savez mladih snaga, Komunistička partija i tu stavili svoje ljude. Radi se o biračkim mjestima sa 200-tinjak ljudi. Možete zamisliti šta se tu radilo kad su se zaključali.
Jedan ili dva posmatrača se mogu pritiscima, prijetnjama ili kupovinom ucijeniti da pristanu na krađu.
Revizija biračkih spiskova, elektronsko glasanje i kamere na biračkim mjestima su jedino rješenje na kojem mora inzistirati u prvom redu onaj manjinski bošnjački partner u Vijeću ministara BIH u ovom mandatu.
- insomnia78
#99 Re: Izborna kradja?
Nisam ni pomislio da ce tebe to zaobiciBoemica wrote:Jest, ove godine u našem BO samo ja nisam bila iz SDA, ja sam nešto mislila da se to ravnomjerno rasporediIt_is_a_Leclerc wrote:U mojoj opštini je ovaj put bilo dokazano, dokumentovano najmanje 5 biračkih odbora u kompletnom vlasništvu SDA. Dakle, svi članovi su bili ispred SDA jer je SDA kupila mjesta u biračkim odborima od stranka poput HDZ1990, Hrvatska republikanska stranka, Savez mladih snaga, Komunistička partija i tu stavili svoje ljude. Radi se o biračkim mjestima sa 200-tinjak ljudi. Možete zamisliti šta se tu radilo kad su se zaključali.
- triconja
#100 Re: Izborna kradja?
My maninsomnia78 wrote:Nisam ni pomislio da ce tebe to zaobiciBoemica wrote:Jest, ove godine u našem BO samo ja nisam bila iz SDA, ja sam nešto mislila da se to ravnomjerno rasporediIt_is_a_Leclerc wrote:U mojoj opštini je ovaj put bilo dokazano, dokumentovano najmanje 5 biračkih odbora u kompletnom vlasništvu SDA. Dakle, svi članovi su bili ispred SDA jer je SDA kupila mjesta u biračkim odborima od stranka poput HDZ1990, Hrvatska republikanska stranka, Savez mladih snaga, Komunistička partija i tu stavili svoje ljude. Radi se o biračkim mjestima sa 200-tinjak ljudi. Možete zamisliti šta se tu radilo kad su se zaključali.