PDA
- Leverage
#76 Re: PDA
Ako SBiH i BPS dobiju po dva mandata onda to može biti samo manje mandata za SDA ili PDA.
Ne mogu da zamislim da neki potencijalni glasač SDP-a glasa za BPS.
-
El_comadante
#77 Re: PDA
može biti i koji apsitnent tu a ovi če prije otići sa PDA/SDA nego sa SDPLeverage wrote:Ako SBiH i BPS dobiju po dva mandata onda to može biti samo manje mandata za SDA ili PDA.
-
Nero Histrion
#78 Re: PDA
Evo podrzali su SBB.shake69 wrote:Valjda nemaju kandidata za Predsjednistvo BiH sto ce reci koga oni podrze od Bosnjaka (ili Komsica), taj bi puno lakse mogao u komsiluk Higijenskog!
Zna li neko ko im je najblizi? Sefik nije garant.
- sadie_forever
#79 Re: PDA
naivan si ako mislis da ima neke ideologije kod prosjecnog glasaca,ja licno znam ljude koji su iz sdp presli u sda i obrnutoLeverage wrote:Ako SBiH i BPS dobiju po dva mandata onda to može biti samo manje mandata za SDA ili PDA.
- shake69
#80 Re: PDA
E sad ce se zaostriti za kandidata snjakaBo! Sta li im je Utemeljitelj obecao? U tiskovini su vec bili u vrhu i tu bolje ne moze.Nero Histrion wrote:Evo podrzali su SBB.shake69 wrote:Valjda nemaju kandidata za Predsjednistvo BiH sto ce reci koga oni podrze od Bosnjaka (ili Komsica), taj bi puno lakse mogao u komsiluk Higijenskog!
- Roccohljup
#81 Re: PDA
Obećo im autonomiju u TK....da nastave vedriti i oblačiti po javnim firmamashake69 wrote:E sad ce se zaostriti za kandidata snjakaBo! Sta li im je Utemeljitelj obecao? U tiskovini su vec bili u vrhu i tu bolje ne moze.Nero Histrion wrote:Evo podrzali su SBB.shake69 wrote:Valjda nemaju kandidata za Predsjednistvo BiH sto ce reci koga oni podrze od Bosnjaka (ili Komsica), taj bi puno lakse mogao u komsiluk Higijenskog!
-
Novak20
#82 Re: PDA
Kakav je dugogodišnji odnos Sarajeva (SDA, SDP) prema privredi TK, ne čudi me ništa. Jedina mi je nepoznanica da li će poduzetničko-neimarski dvojac pokušati javne firme privatizovati ili će samo kupiti kajmak. Profit njima, državi dugovi ako igraju sigurice.Roccohljup wrote:Obećo im autonomiju u TK....da nastave vedriti i oblačiti po javnim firmamashake69 wrote: E sad ce se zaostriti za kandidata snjakaBo! Sta li im je Utemeljitelj obecao? U tiskovini su vec bili u vrhu i tu bolje ne moze.
- Roccohljup
#83 Re: PDA
vrlo izvjesan scenario.......vide prolazilo do sada pa što ne bi i njima.Novak20 wrote:Kakav je dugogodišnji odnos Sarajeva (SDA, SDP) prema privredi TK, ne čudi me ništa. Jedina mi je nepoznanica da li će poduzetničko-neimarski dvojac pokušati javne firme privatizovati ili će samo kupiti kajmak. Profit njima, državi dugovi ako igraju sigurice.Roccohljup wrote:Obećo im autonomiju u TK....da nastave vedriti i oblačiti po javnim firmamashake69 wrote: E sad ce se zaostriti za kandidata snjakaBo! Sta li im je Utemeljitelj obecao? U tiskovini su vec bili u vrhu i tu bolje ne moze.
-
boshniak
#84 Re: PDA
Riješena je AIDA, TTU Tuzla, DITA, znači nema više onih svakodnevnih protesta radnika koji su bili prisutni godinama, normalno nije ih riješila sama vlada ali su riješeni za vrijeme njihovog mandata,više niko ne protestuje i reći će mi smo to riješili. Zapošljavanje će ići po redoslijedu broja osvojenih glasova iz pojedinih općina jer to je recept Mirsada Kukića, čak se i banovićani zapošljavaju po broju osvojenih glasova iz pojedinih mjesnih zajednica znači ako jedna mjesna zajednica procentualno ima više PDA glasača dobija i veći broj radnih mjesta koje će stranka zaposliti u državna preduzeća i ustanove.
-
Nivelacija
#85 Re: PDA
"Pojedine političke elite su se udružile i izgubile opšte ciljeve, te koncentrirale vlast na jedno mjesto što je glavni grad. Mi ne trebamo praviti antagonizme između građana i glavnog grada, ne smijemo dozvoliti da druge lokalne zajednice umiru i da polako stvaraju migracione tokove, i vanjske i unutrašnje", poručio je Kukić
Nije izgleda ovaj Kukic ni glup, ovo je cista istina, SDA je cijelu drzavu izgubila zarad Sarajeva, vIse ih nema ni u Krajini, Zenici, Tuzli padaju u SBK u HNK da ne govorimo o Hercegovini i RS, znaci vrlo vjerovatno samo Sarajevo ostaje SDA nakon oktobra. Pogubna politika koefcijenta 2.
Nije izgleda ovaj Kukic ni glup, ovo je cista istina, SDA je cijelu drzavu izgubila zarad Sarajeva, vIse ih nema ni u Krajini, Zenici, Tuzli padaju u SBK u HNK da ne govorimo o Hercegovini i RS, znaci vrlo vjerovatno samo Sarajevo ostaje SDA nakon oktobra. Pogubna politika koefcijenta 2.
- Alfons Kauders
#86 Re: PDA
SDA minder efendije su smatrale da je glup jer je "rudar iz Banovica" i jer nije zavrsio medresu... Zato su mu se i naguzili, misleci da su jaci i pametniji od njeg, a sad cvile i pocinju uvidjati da bez Kuke niko nece formirati vlastNivelacija wrote:"Pojedine političke elite su se udružile i izgubile opšte ciljeve, te koncentrirale vlast na jedno mjesto što je glavni grad. Mi ne trebamo praviti antagonizme između građana i glavnog grada, ne smijemo dozvoliti da druge lokalne zajednice umiru i da polako stvaraju migracione tokove, i vanjske i unutrašnje", poručio je Kukić
Kuko je osvajao takmicenja mladih matematicara u Jugoslaviji i bio jedan od najboljih u generaciji. Strasno inteligentan i sposoban lik, ma sta mi mislili o njegovoj politici i moralu.
Sad neka hodze cmizdre, kad su umislili da se bolje kontaju u matematiku od njeg.
-
boshniak
#87 Re: PDA
Zapravo je Kukić veći ljevičar i socijalista nego kompletna tzv. BH ljevica, njegov način vladavine je strogo komunistički, od sebe je stvorio kult ličnosti, privredu TK zamišlja na način da postoji nekoliko velikih kompanija a sve male da rade i ovise o ovih nekoliko velikih čime zapravo kontrolišući velika javna preduzeća zapravo kontroliše i rad malih privatnih čime osigurava podršku privrednika po principu il si uz mene ili ne posluješ nikako, podršku naroda osigurava kroz strogu kontrolu dodjeljivanja svakog slobodnog radnog mjesta, oblači se casual u svakoj prilici, rijetko nosi formalnu odjeću, ne drži govore pred masom naroda a samo svojom pojavom izaziva val oduševljenja pristalica i okupljenih, a trenutno kao glavni adut koristi animozitet TK prema sarajevu koji je stvorila sama sarajevska SDA, čak nijedno ministarstvo ni federalna agencija nemaju sjedište u TK dok u Mostaru ima pet federalnih ministarstava, a Kukićeva želja je da se sjedište federalnog ministarstva rudarstva i energetike prebaci u Tuzlu što je i logično jer TK je rudarski centar federacije. Kako odmiče kampanja SDA TK je sve manja, a poslije izbora će i ono malo što ostane preći kod Kukića.
- JThomas
#88 Re: PDA
princip je u suštini isti kao kod centrale, podjela tuđeg i našeg/državnog/društvenog kao da je lično tvoje. i zaduživanje primaoca da sutra mora vratiti kao da su mu dao od svoje đedovine. samo je on mnogo personalnije radio od centrale, ima itekako pameti i karizme za te spletke i tako je sebi ovo priuštio.
to će se postepeno morati kruniti i erodirati bez velike stranke, koja će biti na vlasti i u entitetu i u državi. ali za ovaj ciklus, on ima više lično vezanih za sebe nego bakir.
to će se postepeno morati kruniti i erodirati bez velike stranke, koja će biti na vlasti i u entitetu i u državi. ali za ovaj ciklus, on ima više lično vezanih za sebe nego bakir.
- Alfons Kauders
#89 Re: PDA
Jer su SDP i DF bili dovoljno glupi da mu prepuste da igra na ovu kartu u TK... Oni ocekuju 100,000 glasova na TK na lijepe oci, a Kukic na jako popularnoj retorici i konkretnim stvarimaboshniak wrote:Zapravo je Kukić veći ljevičar i socijalista nego kompletna tzv. BH ljevica, njegov način vladavine je strogo komunistički, od sebe je stvorio kult ličnosti, privredu TK zamišlja na način da postoji nekoliko velikih kompanija a sve male da rade i ovise o ovih nekoliko velikih čime zapravo kontrolišući velika javna preduzeća zapravo kontroliše i rad malih privatnih čime osigurava podršku privrednika po principu il si uz mene ili ne posluješ nikako, podršku naroda osigurava kroz strogu kontrolu dodjeljivanja svakog slobodnog radnog mjesta, oblači se casual u svakoj prilici, rijetko nosi formalnu odjeću, ne drži govore pred masom naroda a samo svojom pojavom izaziva val oduševljenja pristalica i okupljenih, a trenutno kao glavni adut koristi animozitet TK prema sarajevu koji je stvorila sama sarajevska SDA, čak nijedno ministarstvo ni federalna agencija nemaju sjedište u TK dok u Mostaru ima pet federalnih ministarstava, a Kukićeva želja je da se sjedište federalnog ministarstva rudarstva i energetike prebaci u Tuzlu što je i logično jer TK je rudarski centar federacije. Kako odmiče kampanja SDA TK je sve manja, a poslije izbora će i ono malo što ostane preći kod Kukića.
Nece se cijela SDA na TK pretopiti u PDA, ali vjerujte mi da ni ljevica nece ostati neokrnjena. Kuko zna sta radi i koja prica prolazi kod ljudi. SDP i DF misle da rudarske glasove oko Tuzle mogu osvajati zelenim fasadama na Titovoj i cestitkama godisnjica NOB-a.
Kuko je rudar i malo se bolje konta u te stvari od lijevih uhljeba iz Sarajeva koji nisu u stanju osvojiti vlast ni u Opstini Centar...
-
Nivelacija
#90 Re: PDA
Mislim da je ZDK centar rudarstva, uglavnom sustina je ista TK I ZDK su najvise osteceni kantoni u drzavi pa onda Krajina cijela.boshniak wrote:Zapravo je Kukić veći ljevičar i socijalista nego kompletna tzv. BH ljevica, njegov način vladavine je strogo komunistički, od sebe je stvorio kult ličnosti, privredu TK zamišlja na način da postoji nekoliko velikih kompanija a sve male da rade i ovise o ovih nekoliko velikih čime zapravo kontrolišući velika javna preduzeća zapravo kontroliše i rad malih privatnih čime osigurava podršku privrednika po principu il si uz mene ili ne posluješ nikako, podršku naroda osigurava kroz strogu kontrolu dodjeljivanja svakog slobodnog radnog mjesta, oblači se casual u svakoj prilici, rijetko nosi formalnu odjeću, ne drži govore pred masom naroda a samo svojom pojavom izaziva val oduševljenja pristalica i okupljenih, a trenutno kao glavni adut koristi animozitet TK prema sarajevu koji je stvorila sama sarajevska SDA, čak nijedno ministarstvo ni federalna agencija nemaju sjedište u TK dok u Mostaru ima pet federalnih ministarstava, a Kukićeva želja je da se sjedište federalnog ministarstva rudarstva i energetike prebaci u Tuzlu što je i logično jer TK je rudarski centar federacije. Kako odmiče kampanja SDA TK je sve manja, a poslije izbora će i ono malo što ostane preći kod Kukića.
Ako sam dobro upratio u ZDK ima najveci realni sektor i najveci su izvoznik ali apsolutno nista nemaju od toga kao ni TK.
Zato ce SDA pojest mrak u tim kantonima
-
boshniak
#91 Re: PDA
Upravo tako, Kukić trenutno ima resurse i aktiviste koji rade punom parom, obilaze svaku mjesnu zajednicu i obećavaju ljudima sve ono što im drugi nisu, a to je zapošljavanje poslije izbora, a cijeli TK zna da u institucijama i preduzećima koje drže Kukićevi ljudi rade mahom Banovićani i to obični ljudi i omladina odnosno stranački aktivisti za razliku od većine koji naplaćuju po 10-20000KM poslove ljudi iz Banovića poslove zarađuju radeći za stranku, čak i ovaj krivični postupak protiv Kukića, Zukića, Sarajlića i ostalih oko zapošljavanja u elektroprivredu, Kukića se tereti da je uticao na ostale sudionike jer nije dao dozvolu da se zaposli neko ko nije sa područja TK, pa su se ostali sudionici aktivriali oko njega kako bi ga ubijedili da dozvoli zaposlenje momka iz ZDK, znači ne terete ga zato što je ili nije uzeo pare kao ostali već zbog svog uticaja na ostale sudionikeAlfons Kauders wrote:Jer su SDP i DF bili dovoljno glupi da mu prepuste da igra na ovu kartu u TK... Oni ocekuju 100,000 glasova na TK na lijepe oci, a Kukic na jako popularnoj retorici i konkretnim stvarima
Nece se cijela SDA na TK pretopiti u PDA, ali vjerujte mi da ni ljevica nece ostati neokrnjena. Kuko zna sta radi i koja prica prolazi kod ljudi. SDP i DF misle da rudarske glasove oko Tuzle mogu osvajati zelenim fasadama na Titovoj i cestitkama godisnjica NOB-a.
Kuko je rudar i malo se bolje konta u te stvari od lijevih uhljeba iz Sarajeva koji nisu u stanju osvojiti vlast ni u Opstini Centar...
- Leverage
#92 Re: PDA
Ja o glasačima ti o političarima.sadie_forever wrote:naivan si ako mislis da ima neke ideologije kod prosjecnog glasaca,ja licno znam ljude koji su iz sdp presli u sda i obrnutoLeverage wrote:Ako SBiH i BPS dobiju po dva mandata onda to može biti samo manje mandata za SDA ili PDA.
-
muzicar_iz_parka
#93 Re: PDA
Ako Kuko trgne toliko glasova svim u TK, sa obzirom na veliku glasačku bazu, da li to približava Radončića pobjedi za predsjedništvo?
-
Nero Histrion
#94 Re: PDA
Da.muzicar_iz_parka wrote:Ako Kuko trgne toliko glasova svim u TK, sa obzirom na veliku glasačku bazu, da li to približava Radončića pobjedi za predsjedništvo?
- sadie_forever
#95 Re: PDA
Leverage wrote:Ja o glasačima ti o političarima.sadie_forever wrote:naivan si ako mislis da ima neke ideologije kod prosjecnog glasaca,ja licno znam ljude koji su iz sdp presli u sda i obrnutoLeverage wrote:Ako SBiH i BPS dobiju po dva mandata onda to može biti samo manje mandata za SDA ili PDA.
i ja o glasacima,sve je to politika,50% ljudi koje znam su nekad glasali za sbih nekad za sda nekad za sdp..rijetki su oni pravi sdp-ovci,gotovo izumrli,to su ti titoisti stari yugonostalgicari
- Leverage
#96 Re: PDA
Služiš uvriježenim dogmama. Sedmi će brzo...
- sadie_forever
#97 Re: PDA
pa brzo ce aBd,i ko god pobjedi,dobar dio glasaca su presli iz druge stranke...sta mislis kako je recimo sdp pobjedjivao a recimo Alija svojevremeno imao i po 70% glasova?Leverage wrote:![]()
Služiš uvriježenim dogmama. Sedmi će brzo...
- Leverage
#98 Re: PDA
Neuporedivo. To je bilo doba nacionalnog jedinstva i za Aliju su glasali skoro svi. To vrijeme je prošlo.sadie_forever wrote: pa brzo ce aBd,i ko god pobjedi,dobar dio glasaca su presli iz druge stranke...sta mislis kako je recimo sdp pobjedjivao a recimo Alija svojevremeno imao i po 70% glasova?
- kmirsad
#99 Re: PDA
Čujem, da taksistima u Tuzli nudi 500 km da nalijepe na auta njihov amblem... kažu da se malo njih odazvalo, jer se boje da putnici neče htjeti ulaziti u njihove automobile...
- General War
#100 Re: PDA
Pokupili fazon od SDP-ovaca, koji se vec sedam dana nam smjese sa vrata taxijakmirsad wrote:Čujem, da taksistima u Tuzli nudi 500 km da nalijepe na auta njihov amblem... kažu da se malo njih odazvalo, jer se boje da putnici neče htjeti ulaziti u njihove automobile...