Kikibombona wrote:
Svima je poznato da sam donedavno podrzavao Hadzikadica i Nasu stranku. Mladost i ludost, naivnost. Hocu buducnost, hocu nesto novo, hocu promjene... bla, bla... znas i sam, metroseksualna prica, liberalizam, pacifizam... bla, bla...
Onda se desio sastanak sa gospodinom dr. Reufom koji mi je kao djetetu objasnio da se na ovim izborima brani Bosna. Bio je veoma fin i pristojan. Poslije je dosao Emir i malo zescim tonom objasnio istu stvar. Vec tada sam shvatio; na ovim izborima se brani Bosna. Ipak, imao sam neke nedoumice i dileme koje su me kopkale. Otisli smo do Zeljka u stan. On nas je docekao u maskrinoj jakni sa zlatnim ljiljanom na reveru. Osjetio sam snazan nalet adrenalina, skoro da je suza potekla. Okupili smo se oko Zeljka, bilo je jos nekoliko meni nepoznatih drugova. Onaj prokleti crv sumnje u meni ponovo proradio, iznio sam neke nedoumice i isprovocirao zestoku reakciju Zeljka koji je burno i emotivno reagovao rijecima: jebote te bog Kiki, ovdje se radi o drzavi, hoce li nas biti ili nece...'.. Tada se u meni nesto prelomilo, svi crvi sumnje uginuse u meni. Konacno sam shvatio.
Pristao sam reducirati pisanje na temi o Kurdistanu i dati sebe za Bosnu i Hercegovinu. Domovina na prvom mjestu. Moj avatar sve govori. Sto se tice naknade, nije problem, reci cu sta se desilo. Emir je u jednom trenutku rekao: 'Zeljko, treba covjeka platiti'. Komsic je na to planuo i rekao da mu ne trebaju placenici vec patriote. Dakle, radim potpuno besplatno.
Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
-
Novak20
#76 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
- MarlboroGold
#77 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Mogu ja i drugačije, ali ne bi imalo efekta. Nema ni ovakva komunikacija nažalost.SaraFina wrote: Ko tebi daje zapravo da ti nekog "nabijaš" ko je tvoj neistomišljenik/ca?
Kakav je to krkanluk?
- dulekrele
#78 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Bosnje nemojte plakati kada vam u predsjednistvo zasjednu dodik i covic i kada pocnu da rasturaju zemlju.
- SaraFina
#79 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Novak20 wrote:Kikibombona wrote:
Svima je poznato da sam donedavno podrzavao Hadzikadica i Nasu stranku. Mladost i ludost, naivnost. Hocu buducnost, hocu nesto novo, hocu promjene... bla, bla... znas i sam, metroseksualna prica, liberalizam, pacifizam... bla, bla...
Onda se desio sastanak sa gospodinom dr. Reufom koji mi je kao djetetu objasnio da se na ovim izborima brani Bosna. Bio je veoma fin i pristojan. Poslije je dosao Emir i malo zescim tonom objasnio istu stvar. Vec tada sam shvatio; na ovim izborima se brani Bosna. Ipak, imao sam neke nedoumice i dileme koje su me kopkale. Otisli smo do Zeljka u stan. On nas je docekao u maskrinoj jakni sa zlatnim ljiljanom na reveru. Osjetio sam snazan nalet adrenalina, skoro da je suza potekla. Okupili smo se oko Zeljka, bilo je jos nekoliko meni nepoznatih drugova. Onaj prokleti crv sumnje u meni ponovo proradio, iznio sam neke nedoumice i isprovocirao zestoku reakciju Zeljka koji je burno i emotivno reagovao rijecima: jebote te bog Kiki, ovdje se radi o drzavi, hoce li nas biti ili nece...'.. Tada se u meni nesto prelomilo, svi crvi sumnje uginuse u meni. Konacno sam shvatio.
Pristao sam reducirati pisanje na temi o Kurdistanu i dati sebe za Bosnu i Hercegovinu. Domovina na prvom mjestu. Moj avatar sve govori. Sto se tice naknade, nije problem, reci cu sta se desilo. Emir je u jednom trenutku rekao: 'Zeljko, treba covjeka platiti'. Komsic je na to planuo i rekao da mu ne trebaju placenici vec patriote. Dakle, radim potpuno besplatno.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Čim ti lajkove dobijaš od HDZ-OVACA, ti si besplatno u službi SNSD-A i Mileta. Nemoj zbunjivati napaćeni narod Kiki
-
Novak20
#80 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Jedan glas za Denisa Bečirovića (SDP) je samo jedan glas manje za Šefika Džaferovića (SDA) ili FahrudINa Radončića(SBB). To je sva istina. 
- SmokingMan
#81 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Ako će mrtvi u velikom broju podržati Čoviča onda nema potrebe da glasamo pod "moranjem" već po savjesti.
- cyprus
#82 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Ne donosi... Donosi stanje kakvo je bilo do sada... Sa druge strane, Komšićeva pobjeda donosi pogoršanje tog stanja (uvijek može gore) i direktno puhanje u krila velikohrvatskoj politici... Prosto ko pasulj...SaraFina wrote:cyprus wrote:Eventualna pobjeda Komšića daje HDZ-u status hrvatske stožerne stranke za vijeke vjekova, a Čoviću najlagodniju poziciju u univerzumu... Osim toga, to je vrlo vjerovatan uvod u stvaranje treće izborne jedinice (u najmanju ruku)...
Dok su se prethodne dvije Komšićeve kampanje kada je bio izabran u predsjedništvo mogle tumačiti kao dio multietničke i multikulturne platforme, ova sadašnja je građena gotovo isključivo na antihrvatskom sentimentu i bahatoj retorici... A historija je pokazala da se bahatost obično obije o glavu...
A pobjeda Čovića, donosi nam provedbu ideje o bosanstvu kao jedinstvenom identitetu svih gradjana BiHili makar FBIH?
Ko što Novak reče - baš klanje vola radi kile mesa...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#83 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
predizborna-kampanja-lazne-ljevice-sdp- ... 50899.htmlcyprus wrote:Btw, nakon otvaranja ove teme, sad sam siguran da je kiki trol... I prije mi je to padalo na um, ali sam kontao "ma nemoguće da je trol kad ulaže ovolike energije u ovo što tipka ovdje"... Međutim, mislim da je ovom temom istjero i to na čistac...
PS Ili je pak samo ironičan?
prvo to, pa sad ovo.
prije dan dva, ne znam tačno gdje je komšić imao tribinu i javno, pred ljudima je rekao, da ako neće za njega, neka glas ide denisu, upravo iz razloga da se glasovi ljevice ne šire dalje od te dvije stranke. i odjednom na klixovom forumu niče ova tema. koja slučajnost
- SaraFina
#84 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Cipi, tu priču možeš Fati iz D. Brabonjišta prosipati 
I kvotaj kako treba
i cijeli post.
I kvotaj kako treba
A pobjeda Čovića, donosi nam provedbu ideje o bosanstvu kao jedinstvenom identitetu svih gradjana BiH ili makar FBIH?
U kombinaciji sa srpskim članom presjedništva Dodikom, Čović će uduplati svoje napore, koje je zorno provodio i u protekle 4 godine mandata i relaksiraće medjunacionalne i medjuljuske odnose na relaciji Hrvati - Bošnjaci tj Bosanci - Hercegovci.
Takodjer će zaboraviti i nacionalnu huškačku retoriku, odlučno se protiv Dodika na državnom nivou svrstati prilikom svake odluke na stranu bošnjačkog člana presjedništva, zaboraviti blokade i odlučno odbiti bilo kakve procese koji bi unazadili BiH.
O razbijanju države i trećem entitetu da ne govorim
Last edited by SaraFina on 11/09/2018 09:50, edited 1 time in total.
-
Novak20
#85 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
SaraFina wrote:
Čim ti lajkove dobijaš od HDZ-OVACA, ti si besplatno u službi SNSD-A i Mileta. Nemoj zbunjivati napaćeni narod Kiki
Stvarno izdaješ certifikate.
- SaraFina
#86 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Novak20 wrote:SaraFina wrote:
Čim ti lajkove dobijaš od HDZ-OVACA, ti si besplatno u službi SNSD-A i Mileta. Nemoj zbunjivati napaćeni narod Kiki![]()
![]()
![]()
Ovo je krinka. Osovina Dodik - Čović ste vi
P.S vidim vas već pod šatorom u predizbornoj, gdje masnim rukama faćkate pEvaljke
- dulekrele
#87 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
SLAVO KUKIĆ PROGNOZIRA: "Komšić i Bećirović imaju šanse da zajedno uđu u Predsjedništvo BiH"
Vidjećemo kako će to ići. Po mojoj procjeni, i Komšić i Bećirović imaju laganu prednost, ali to da bi čovjek mogao govoriti kako je njihova pobjeda sigurna, to je sud kojeg je teško izricati, zaključio je Kukić.
Sveučilišni profesor Slavo Kukić smatra da na izborima treba okrenuti leđa trijumviratu Dodik-Čović-Džaferović.
- Ne samo tom trojcu o kojem sam govorio, nego smatram da je u oktobru zadnje vrijeme da se okrenu leđa uopšteno nacionalistima koji su obilježili gotovo zadnja četiri desetljeća bh. istorije i koji su ovu zemlju vratili barem 50 godina unazad. Uostalom, prema najnovijim mjerenjima relevantnih međunarodnih institucija, BiH je u 2017. godine imala niži živntni standard stanovništva nego 1989. godine, kaže Kukić.
On smatra da je od 1990. godine do danas, za vrijeme rata i poslije rata, sva politička energija koncentrisana na iracionalne interese etnokolektiviteta.
- Niko se u tom vremenu nije brinuo i posvećivao pažnju pravu ljudi na život i kvalitetu života. Međutim, kada se gleda više od 20 godina nakon Dejtona, etnonacionalistička politika, posebno njeni vrhovi, vrlo često je koristila interes naroda, etnokolektiviteta, kao paravan za pljačku društvenog bogatstva kojeg su stvarale generacije, smatra Kukić i dodaje:
- To je razlog zbog kojeg sam rekao da im treba okrenuti leđa, ukoliko ne želimo da naša djeca, koja su u dobroj mjeri izmilila iz ove zemlje, nastave kupovati kartu u jednom smjeru, te ukoliko ne želimo da ova zemlja ostane zemlja staraca, odnosno zemlja bez ikakve nade, zemlja u kojoj mladi ne mogu planirati život, zemlja u kojoj će nestati Srba, Hrvata i Bošnjaka i koja će, umjesto da bude njihova zajednička, ostati neka vrsta spržene zemlje.
Mišljenja je da pomenute politike definitivno ne mogu graditi mostove saradnje.
- Na to ukazuje kompletno iskustvo nakon Dejtona, ali i iskustvo od 1990. godine, otkada su te politike stupile na društvenu scenu. Ako svaki dan pratite ono što Milorad Dodik izgovara u javnom prostoru, to nisu poruke koje grade mostove, nego poruke koje ruše i ono što je od tih mostova ostalo. Svaki dan on negira BiH kad državu i društvo. Svaki dan ističe svoju nadu kako će, prije ili kasnije, RS biti pripojena Srbiji. Svaki dan govori o tome kako će, kada dođe u Predsjedništvo BiH, devastirati i ovo državnih institucija što imamo, jer državnost, kako tvrdi, ne pripada BiH, nego RS.
Ako svaki dan slušate poruke koje u javni prostor šalje Dragan Čović, možete čuti istu priču. U ovoj ili onoj formi, to je destruisanje BiH. U ovoj ili onoj formi, to je ponovno uskrsavanje Herceg-Bosne u formi trećeg entiteta, te u formi promjena Izbornog zakona koje instaliraju plemensku logiku. Sada, kroz izborni program, u formi kukavičjeg jajeta, priča o organizaciji BiH u četiri regije plus Sarajevo kao distrikt. No, kada se ta zadnja poruka razgrne na sto, onda je potpuno jasno da je priča o četiri regije priča o RS koja je netaknuta i FBiH koja je raskomadana na četiri dijela. Prema tome, to je samo potvrda o zajedničkom dealu Čovića i Dodika o destruisanju BiH kao države i kao društva.
Ako svaki dan slušate ljude sa vrha SDA, možete čuti poruke koje, iako, mora se priznati, manje su kancerogene, ali isto tako, nisu poruke koje grade mostove. Poruke koje idu pune naboja prema Hrvatskoj i Srbiji, poruke koje idu pune naboja, ali suprotnog predznaka, prema Turskoj i koje probuđuju nove strahove i frustracije, te dižu tenizije, smatra Kukić.
Dodaje da se sa takvim politikama ne može.
- U ovoj zemlji se stoljećima živjelo sa politikama koje nisu pravile razlike među ljudima po njihovim krvnim zrncima, nego su u ovoj zemlji uspijevale samo politike koje su pravile razlike između ljudi i neljudi, onih koji vrijede i onih koji ne vrijede. Bez toga, Boga mi, neće moći ni u budućnosti, kaže Kukić.
Smatra da su, od ponude koju imamo, Željko Komšić i Denis Bećirović najbolji izbor.
- Daleko od toga da sam specijalno zadovoljan onim što su u zadnje četiri godine radili i pokazivali, no i jednom i drugom ne može se osporiti da su bh. integralisti. I jednom i drugom se ne može osporiti da polaze od prava čovjeka na život, a ne od prava Srba, Hrvata i Bošnjaka. Doduše, ima i ekscesa koji mi se ne sviđaju niti kod jednog, niti kod drugog.
Puno je više etnopopulizma kod Bećirovića nego što bih ja volio. Možda je to naprosto jedan taktički zahvat, sračunat kako bi se dobio liberalni dio bošnjačkog biračnog tijela, bez obzira na to pripada li lijevom političkom spektru ili ne. No, iskreno se nadam da bi izbornom u Predsjedništvo BiH, Bećirović odustao od te etnopopulističke filozofije.
Štošta mi se nije svidjelo kod Komšića u zadnjih godinu i po, posebno kada je u pitanju rat koji je zametao na ljevici, ali je i to vjerovatno ciljano kako bi se jačala vlastita partija. Siguran sam da je bh. patriotizam nešto što Komšića odlikuje kao čovjeka i kao političara. Stoga sam u zadnjih nekoliko mjeseci, a koristim i ovu priliku, izjavljivao da ću glasati za Komšića, jer je vrlo važno da u Predsjedništvu BiH uz Dodika, koji je neupitan, ne bude Dragan Čović, nego da mu protivteža bude Komšić. Svima kojima moje mišljenje nešto znači sugerišem isto - dajte glas za Komšića jer glas za njega je glas za BiH i glas protiv suludih planova njenog rasturanja, navodi Kukić i nastavlja:
- Osim ovoga, siguran sam da se ni Komšiću ni Bećiroviću ne može prigovoriti ono što se spočitava etnokabadahijama, a spočitava im se kriminal na sve četiri strane. U tom smislu, oba su, prema informacijama kojima raspolažem, dosta čisti ljudi.
Obzirom da su oba kandidati ljevice, pitanje je mogu obojica osigurati dovoljan broj glasova da uđu u Predsjedništvo BiH, a Kukić kaže da iskreno navija za to, ali i da će biti vrlo teško.
- U slučaju Bećirovića, narodski rečeno, mala je bara, a puno je krokodila. Dakle, puno je kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i biće teško osigurati većinsku podršku. Doduše, zbog etnopopulističkog vokabulara, ne treba isključiti mogućnost, a ja je čak smatram i realnom, da će Bećirović, osim lijevog biračkog tijela, dobiti i liberalni dio etnopolitičkog biračkog tijela, pri čemu mislim i na liberalni dio SDA-ovog biračkog tijela.
Biće teško i Komšiću zbog činjenice da su glasovi na koje je računao, glasovi sa kojima kalkuliše i Bećirović. Sigurno to neće biti ni blizu nivoa koji je imao 2010. godine. Jedan dio glasova uzeće mu i Boriša Falatar. Ne vjerujem da će to biti nešto specijalno puno, ali ne treba isključiti da to bude po neka desetina hiljada.
Međutim, mislim da i Bećirović i Komšić imaju laganu prednost u odnosu na svoje protivkandidate. Kod izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, onaj ko ima 120.000 glasova biće budući član Predsjedništva BiH. Po mojoj procjeni, toj brojci je bliži Komšić nego Čović, jer na Čovićeve glasove ide i Diana Zelenika, koja će mu sigurno uzeti relativno veći broj glasova, nego što će Falatar uzeti Komšiću.
Vidjećemo kako će to ići. Po mojoj procjeni, i Komšić i Bećirović imaju laganu prednost, ali to da bi čovjek mogao govoriti kako je njihova pobjeda sigurna, to je sud kojeg je teško izricati, zaključio je Kukić.
- SaraFina
#88 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Teško pored ovih dobronamjernih analitiĆaradulekrele wrote:SLAVO KUKIĆ PROGNOZIRA: "Komšić i Bećirović imaju šanse da zajedno uđu u Predsjedništvo BiH"
Sveučilišni profesor Slavo Kukić smatra da na izborima treba okrenuti leđa trijumviratu Dodik-Čović-Džaferović.
- Ne samo tom trojcu o kojem sam govorio, nego smatram da je u oktobru zadnje vrijeme da se okrenu leđa uopšteno nacionalistima koji su obilježili gotovo zadnja četiri desetljeća bh. istorije i koji su ovu zemlju vratili barem 50 godina unazad. Uostalom, prema najnovijim mjerenjima relevantnih međunarodnih institucija, BiH je u 2017. godine imala niži živntni standard stanovništva nego 1989. godine, kaže Kukić.
On smatra da je od 1990. godine do danas, za vrijeme rata i poslije rata, sva politička energija koncentrisana na iracionalne interese etnokolektiviteta.
- Niko se u tom vremenu nije brinuo i posvećivao pažnju pravu ljudi na život i kvalitetu života. Međutim, kada se gleda više od 20 godina nakon Dejtona, etnonacionalistička politika, posebno njeni vrhovi, vrlo često je koristila interes naroda, etnokolektiviteta, kao paravan za pljačku društvenog bogatstva kojeg su stvarale generacije, smatra Kukić i dodaje:
- To je razlog zbog kojeg sam rekao da im treba okrenuti leđa, ukoliko ne želimo da naša djeca, koja su u dobroj mjeri izmilila iz ove zemlje, nastave kupovati kartu u jednom smjeru, te ukoliko ne želimo da ova zemlja ostane zemlja staraca, odnosno zemlja bez ikakve nade, zemlja u kojoj mladi ne mogu planirati život, zemlja u kojoj će nestati Srba, Hrvata i Bošnjaka i koja će, umjesto da bude njihova zajednička, ostati neka vrsta spržene zemlje.
Mišljenja je da pomenute politike definitivno ne mogu graditi mostove saradnje.
- Na to ukazuje kompletno iskustvo nakon Dejtona, ali i iskustvo od 1990. godine, otkada su te politike stupile na društvenu scenu. Ako svaki dan pratite ono što Milorad Dodik izgovara u javnom prostoru, to nisu poruke koje grade mostove, nego poruke koje ruše i ono što je od tih mostova ostalo. Svaki dan on negira BiH kad državu i društvo. Svaki dan ističe svoju nadu kako će, prije ili kasnije, RS biti pripojena Srbiji. Svaki dan govori o tome kako će, kada dođe u Predsjedništvo BiH, devastirati i ovo državnih institucija što imamo, jer državnost, kako tvrdi, ne pripada BiH, nego RS.
Ako svaki dan slušate poruke koje u javni prostor šalje Dragan Čović, možete čuti istu priču. U ovoj ili onoj formi, to je destruisanje BiH. U ovoj ili onoj formi, to je ponovno uskrsavanje Herceg-Bosne u formi trećeg entiteta, te u formi promjena Izbornog zakona koje instaliraju plemensku logiku. Sada, kroz izborni program, u formi kukavičjeg jajeta, priča o organizaciji BiH u četiri regije plus Sarajevo kao distrikt. No, kada se ta zadnja poruka razgrne na sto, onda je potpuno jasno da je priča o četiri regije priča o RS koja je netaknuta i FBiH koja je raskomadana na četiri dijela. Prema tome, to je samo potvrda o zajedničkom dealu Čovića i Dodika o destruisanju BiH kao države i kao društva.
Ako svaki dan slušate ljude sa vrha SDA, možete čuti poruke koje, iako, mora se priznati, manje su kancerogene, ali isto tako, nisu poruke koje grade mostove. Poruke koje idu pune naboja prema Hrvatskoj i Srbiji, poruke koje idu pune naboja, ali suprotnog predznaka, prema Turskoj i koje probuđuju nove strahove i frustracije, te dižu tenizije, smatra Kukić.
Dodaje da se sa takvim politikama ne može.
- U ovoj zemlji se stoljećima živjelo sa politikama koje nisu pravile razlike među ljudima po njihovim krvnim zrncima, nego su u ovoj zemlji uspijevale samo politike koje su pravile razlike između ljudi i neljudi, onih koji vrijede i onih koji ne vrijede. Bez toga, Boga mi, neće moći ni u budućnosti, kaže Kukić.
Smatra da su, od ponude koju imamo, Željko Komšić i Denis Bećirović najbolji izbor.
- Daleko od toga da sam specijalno zadovoljan onim što su u zadnje četiri godine radili i pokazivali, no i jednom i drugom ne može se osporiti da su bh. integralisti. I jednom i drugom se ne može osporiti da polaze od prava čovjeka na život, a ne od prava Srba, Hrvata i Bošnjaka. Doduše, ima i ekscesa koji mi se ne sviđaju niti kod jednog, niti kod drugog.
Puno je više etnopopulizma kod Bećirovića nego što bih ja volio. Možda je to naprosto jedan taktički zahvat, sračunat kako bi se dobio liberalni dio bošnjačkog biračnog tijela, bez obzira na to pripada li lijevom političkom spektru ili ne. No, iskreno se nadam da bi izbornom u Predsjedništvo BiH, Bećirović odustao od te etnopopulističke filozofije.
Štošta mi se nije svidjelo kod Komšića u zadnjih godinu i po, posebno kada je u pitanju rat koji je zametao na ljevici, ali je i to vjerovatno ciljano kako bi se jačala vlastita partija. Siguran sam da je bh. patriotizam nešto što Komšića odlikuje kao čovjeka i kao političara. Stoga sam u zadnjih nekoliko mjeseci, a koristim i ovu priliku, izjavljivao da ću glasati za Komšića, jer je vrlo važno da u Predsjedništvu BiH uz Dodika, koji je neupitan, ne bude Dragan Čović, nego da mu protivteža bude Komšić. Svima kojima moje mišljenje nešto znači sugerišem isto - dajte glas za Komšića jer glas za njega je glas za BiH i glas protiv suludih planova njenog rasturanja, navodi Kukić i nastavlja:
- Osim ovoga, siguran sam da se ni Komšiću ni Bećiroviću ne može prigovoriti ono što se spočitava etnokabadahijama, a spočitava im se kriminal na sve četiri strane. U tom smislu, oba su, prema informacijama kojima raspolažem, dosta čisti ljudi.
Obzirom da su oba kandidati ljevice, pitanje je mogu obojica osigurati dovoljan broj glasova da uđu u Predsjedništvo BiH, a Kukić kaže da iskreno navija za to, ali i da će biti vrlo teško.
- U slučaju Bećirovića, narodski rečeno, mala je bara, a puno je krokodila. Dakle, puno je kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i biće teško osigurati većinsku podršku. Doduše, zbog etnopopulističkog vokabulara, ne treba isključiti mogućnost, a ja je čak smatram i realnom, da će Bećirović, osim lijevog biračkog tijela, dobiti i liberalni dio etnopolitičkog biračkog tijela, pri čemu mislim i na liberalni dio SDA-ovog biračkog tijela.
Biće teško i Komšiću zbog činjenice da su glasovi na koje je računao, glasovi sa kojima kalkuliše i Bećirović. Sigurno to neće biti ni blizu nivoa koji je imao 2010. godine. Jedan dio glasova uzeće mu i Boriša Falatar. Ne vjerujem da će to biti nešto specijalno puno, ali ne treba isključiti da to bude po neka desetina hiljada.
Međutim, mislim da i Bećirović i Komšić imaju laganu prednost u odnosu na svoje protivkandidate. Kod izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, onaj ko ima 120.000 glasova biće budući član Predsjedništva BiH. Po mojoj procjeni, toj brojci je bliži Komšić nego Čović, jer na Čovićeve glasove ide i Diana Zelenika, koja će mu sigurno uzeti relativno veći broj glasova, nego što će Falatar uzeti Komšiću.
-
Seyfo
#89 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Ovo je što Kukić prognozira, a recimo u današnjem Oslobođenju Bazdulj prognozira da Bećirović sigurno neće u predsjedništvo, ali će direktno uticati na izbor hrvatskog člana.
Jedno je sigurno, mnogi ne žale odriješiti kesu uoči izbora a mnogi su se spremni prodati. Tako da je sve moguće.
Činjenica je da je previše kandidata, naročito bošnjačkih, te da se nisu desili dogovori oko toga koji kandidat računa na koje glasačko tijelo. Glasačko tijelo će se iscjepkati tako da će ishod biti neizvjestan do ponoći 7.10. Jedino je sigurno da će Hrvati u BiH sa pravom glasa redom glasati za Čovića.
Jedno je sigurno, mnogi ne žale odriješiti kesu uoči izbora a mnogi su se spremni prodati. Tako da je sve moguće.
Činjenica je da je previše kandidata, naročito bošnjačkih, te da se nisu desili dogovori oko toga koji kandidat računa na koje glasačko tijelo. Glasačko tijelo će se iscjepkati tako da će ishod biti neizvjestan do ponoći 7.10. Jedino je sigurno da će Hrvati u BiH sa pravom glasa redom glasati za Čovića.
-
Novak20
#90 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Imaš neke stereotipne predrasude ali ih ne moraš javno iznositi.SaraFina wrote:Novak20 wrote:
![]()
![]()
![]()
Ovo je krinka. Osovina Dodik - Čović ste vi
P.S vidim vas već pod šatorom u predizbornoj, gdje masnim rukama faćkate pEvaljke
- SaraFina
#91 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
A Dodo i Čho s mikrofonom pEvaju "puče zora" 
- agent_zero
#92 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Isto pitanje se može postaviti i za Šefika i za Fahru i za Mirsada i za Borišu... Da li je glas za jednog od njih glas za Čovića?
Kako god, treba glasati tako da Dodik no2 (Čović) ne dođe u predsjedništvo... A tužno je da ova "lijeva" ekipa nije mogla makar dva kandidata odrediti, a ne četiri.
Kako god, treba glasati tako da Dodik no2 (Čović) ne dođe u predsjedništvo... A tužno je da ova "lijeva" ekipa nije mogla makar dva kandidata odrediti, a ne četiri.
- SaraFina
#93 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
agent_zero wrote:Isto pitanje se može postaviti i za Šefika i za Fahru i za Mirsada i za Borišu... Da li je glas za jednog od njih glas za Čovića?
Fahru treba pomnožiti s nulom. Boriša i Mirso nemaju nikakvog realnog uporišta kad su glasači stranačke mašinerije u pitanju a ni za provedbu bilo čega nakon izbora takodjer.
Čast svaka ljudima, ali puniti praznu čašu njihovu glasovima ili polupunu Bećirevićevu, zna se koju izabrati. Isti slučaj je i sa Komšićem.
- agent_zero
#94 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Zato je davnih dana trebalo uvesti drugi krug glasanja...
Ali evo opet, zar ne bi bolje bilo da su se dogovorili hoće li Mirsad ili Denis s jedne, a s druge Željko ili Falatar?
A ovako svu četvoricu bacili u ring, sve mlin na vodu hrvatskom Dodiku.
Ali evo opet, zar ne bi bolje bilo da su se dogovorili hoće li Mirsad ili Denis s jedne, a s druge Željko ili Falatar?
A ovako svu četvoricu bacili u ring, sve mlin na vodu hrvatskom Dodiku.
-
Hafis
#95 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Ovdje se otvara zanimljiva računarska kombinatorika.
Naime ako bismo ovu formulu pokušali inverzirati, da li bismo dobili identičan rezulzat.
(Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?) = (Da li je glas za Dragana Covica = glas za Denisa Becirevica?)
Ima logike-
Naime ako bismo ovu formulu pokušali inverzirati, da li bismo dobili identičan rezulzat.
(Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?) = (Da li je glas za Dragana Covica = glas za Denisa Becirevica?)
Ima logike-
-
Seyfo
#96 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Bošnjaci su najviše Čoviću pomogli sa ovolikim brojem kandidata, plus Falatar, kao šlag na tortu.
Tezu iz naslova možemo dopuniti tvrdnjom da su Šefik i Fahro jedan drugom konkurenti, a ostala 4 kandidata (Hadžikadić, Bećirović, Jerlagić, Šepić) grickaju jedan drugog, kao i šansu da Komšić dobije stolicu u Predsjedništvu. Falatar mahsuz. Tako da nije samo glas za Bećirevića glas za Čovića nego i glas za one bošnjačke kandidate koji nemaju nikakve šanse: Jerlagić, Hadžikadić, Šepić i, naravno, Falatar.
Tezu iz naslova možemo dopuniti tvrdnjom da su Šefik i Fahro jedan drugom konkurenti, a ostala 4 kandidata (Hadžikadić, Bećirović, Jerlagić, Šepić) grickaju jedan drugog, kao i šansu da Komšić dobije stolicu u Predsjedništvu. Falatar mahsuz. Tako da nije samo glas za Bećirevića glas za Čovića nego i glas za one bošnjačke kandidate koji nemaju nikakve šanse: Jerlagić, Hadžikadić, Šepić i, naravno, Falatar.
- Banksy
#97 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Jedino što znam je da je glas za SDA i Džaferovića glas za ekonomsku, političku, duhovnu i materijalnu, civilizacijsku i svaku drugu propast. Sve ostalo je manje važno. A vidim da se svima ostalima bavimo više nego onima koji su nas survali u ovaj ponor.
Izmisli SDA tako pajaca Komšića i hisiterika Suljagića, izmisli ublehaša Hadžikadića, izmisli svoje igrače, zadeveraju nas nebitnim, parolama i smiješnim konstrukcijama, samo da se niko ne bavi njima, njihovim kriminalom i zlom u koje su obojili cijelo društvo.
Nekad je, pred izbore, na SDA temi bio krš i lom, sada, dva posta dnevno. Majstori su, nema šta.
Izmisli SDA tako pajaca Komšića i hisiterika Suljagića, izmisli ublehaša Hadžikadića, izmisli svoje igrače, zadeveraju nas nebitnim, parolama i smiješnim konstrukcijama, samo da se niko ne bavi njima, njihovim kriminalom i zlom u koje su obojili cijelo društvo.
Nekad je, pred izbore, na SDA temi bio krš i lom, sada, dva posta dnevno. Majstori su, nema šta.
-
Novak20
#98 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Banksy wrote:Jedino što znam je da je glas za SDA i Džaferovića glas za ekonomsku, političku, duhovnu i materijalnu, civilizacijsku i svaku drugu propast. Sve ostalo je manje važno. A vidim da se svima ostalima bavimo više nego onima koji su nas survali u ovaj ponor.
- Kikibombona
#99 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
SDA glasace moze uzeti samo neko slican njima. Ljudi biraju po sebi. Kakav narod - takva vlast.Banksy wrote:Jedino što znam je da je glas za SDA i Džaferovića glas za ekonomsku, političku, duhovnu i materijalnu, civilizacijsku i svaku drugu propast. Sve ostalo je manje važno. A vidim da se svima ostalima bavimo više nego onima koji su nas survali u ovaj ponor.
Pogledaj lokalne izbore u Zenici. U okolnim selima, Nasa stranka, SDP i DF imaju 0.5% glasova. Ovo kazem bez pretjerivanja. U velikom broju sela nisu dobili nijedan jedini glas. Mozes otvoriti stranicu izbori.ba i sama se uvjeriti.
SDA u Zenici samo moze pobijediti SDA. U nasem slucaju, to je Kasumovic, bivsi clan SDA. Njegovo ponasanje, njegova retorika, su bliski seoskom stanovnistvu. Nema nikakve sanse da ce taj narod saslusati a kamoli podrzati nekoga iz SDP, NS ili DF. To je realnost. U tim selima je izlaznost veoma visoka i svi glasaju prema instrukcijama lokalnih autoriteta.
Za ovo nije kriv narod na selu vec lazna ljevica koja taj narod nikad nije posjetila niti ulozila ikakav trud da stekne povjerenje bosanskog seljaka.
SDA radi na terenu sa ljudima. SDP i ekipa seru po drustvenim mrezama. Kao da dede i nane citaju forume... O SDA uhljebskoj mrezi necu da pricam, oni glasaju radi interesa.
-
statixx
#100 Re: Da li je glas za Denisa Becirevica = glas za Dragana Covica?
Eno NS u Titovoj kod Mcdonaldsa postavila stand...