Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

duh_sa_sjekirom

#76 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by duh_sa_sjekirom »

mostarac1905 wrote:pusti ti to, ja ne vjerujem u te 'svete misije' ni jednog našeg političara. 'Komšić se kandidirao spriječi da Čović razori državu' i slične gluposti. Kandidirao se jer ima izgleda pobjediti i doći do pozicije moći.

sa trenutnim ustavom državu glave može doći samo najbrojniji narod.
Da Čović u protekle 4 godine nije konstantno zabijao prst u oko Bošnjacima, sada bi ušao u PBiH bez ikakvih problema, kao što je to uradio i 2014.

Strateški savez sa Dodikom, dokazanim neprijateljem i mrziteljem ove države i najbrojnijeg naroda u njoj, koji je btw sklopljen iz samo jednog razloga-da se Bošnjacima sjebe sjeme i pleme, ima cijenu.

Glas za Komšića nije glas protiv Hrvata već protiv jedne zločinačke, izdajničke, kukavičke i hinjske politike bobanovih sljedbenika i štovalaca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca (Kordića, Praljka itd.)
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/09/2018 09:34, edited 1 time in total.
dulekrele

#77 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by dulekrele »

Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
Slažem se s reisom da nije red da vlah bude načelnik Srebrenice, ali brate nemoj ni ispičuturu na čelo države. K'o ono će je valjda spašavati u rijetjkim trenutcima kada bude trijezno.
U prijateljskom Iranu bi proveo ostatak života u nekom liječilištu.
i ti si se posvadao sa mozgom. Komsic nije alkoholicar.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#78 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

Hafis wrote:
malakh wrote:
jos ako par hrvata iz dfa udje u dom naroda, moglo bi biti i kolektivnih srcanih i mozdanih udara.
Mogu ući ali s nekom ekskurzijom iz unutrašnjosti u sklopu obilaska skupštinske zgrade i ostalih znamenitosti Sarajeva.
dva iz dfa, dva iz naše strane i tri sdpa, da budem precizniji. dovoljno da se hdzova moć u domu naroda totalno obezvrijedi.

irena jeste imala plan, ali je taj plan propao.
Hafis

#79 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote:
malakh wrote:
jos ako par hrvata iz dfa udje u dom naroda, moglo bi biti i kolektivnih srcanih i mozdanih udara.
Mogu ući ali s nekom ekskurzijom iz unutrašnjosti u sklopu obilaska skupštinske zgrade i ostalih znamenitosti Sarajeva.
dva iz dfa, dva iz naše strane i tri sdpa, da budem precizniji. dovoljno da se hdzova moć u domu naroda totalno obezvrijedi.

irena jeste imala plan, ali je taj plan propao.
Koja dva iz DF-a, dva iz NS i 3 iz SDP.
Pa ne daje KS 7 Hrvata u Dom naroda, već samo jednog, a po svoj prilici, zbog presude Ustavnog suda neće više ni tog jednog.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#80 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

Hafis wrote: Koja dva iz DF-a, dva iz NS i 3 iz SDP.
Pa ne daje KS 7 Hrvata u Dom naroda, već samo jednog, a po svoj prilici, zbog presude Ustavnog suda neće više ni tog jednog.
opet presuda ustavnog suda. ti si prije par mjeseci tvrdio, bio toliko samouvjeren, da je ta presuda garant da komšić neće i ne može i ne smije biti kandidat.

prisaberi se, dođi sebi. počeo si se sam gubiti u svojim nebulozama.
Hafis

#81 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote: Koja dva iz DF-a, dva iz NS i 3 iz SDP.
opet presuda ustavnog suda. ti si prije par mjeseci tvrdio, bio toliko samouvjeren, da je ta presuda garant da komšić neće i ne može i ne smije biti kandidat.

prisaberi se, dođi sebi. počeo si se sam gubiti u svojim nebulozama.
Ja ti rekoh kako stvari stoje, a ne bih se bavio dijagnozama sugovornika. A usput, nisam vezao izbor člana predsjedništa s zastupnicima u domu naroda. Zamijenio si me s nekim.
Sad ti objasni koji će to kantoni delegirati 2 NS-ovca, 2 DF-ovca i 3 SDP -ovca uz Dom naroda, normalno, mislim na Hrvate?
Last edited by Hafis on 11/09/2018 10:02, edited 1 time in total.
Control panel

#82 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Control panel »

mostarac1905 wrote:90% Hrvata će glasati za Čovića. Hoće li mu to biti dovoljno, ne znam.

Da nema Komšića, Čović bi dobio nemjerljivo manje glasova, Hrvati bi glasovali za druge kandidate hrvatskih stranaka. Ljudi glasuju iz straha više nego zbog neke mogućnosti izbora.

Ma koliko ustav govorio da se ne radi o kandidatima naroda, nego o kandidatima 'iz reda jednog naroda', svi znamo da s novom komšićevom pobjedom neće na dobro. Opet pat pozicija i zastoj za vijeke vjekova.

A sta se to spektakularno lose desilo po hrvate kad je komsic bio u predsjednistvu, ili ako opet bude.
A sta se spektakularno dobro desilo sto je covic u predsjednistvu.
Za obican puk nista. Samo politicari zadovoljavaju svoje licne ambicije i interese pod krinkom straha ili patriotizma.
Hafis

#83 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

dulekrele wrote:
Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
Slažem se s reisom da nije red da vlah bude načelnik Srebrenice, ali brate nemoj ni ispičuturu na čelo države. K'o ono će je valjda spašavati u rijetjkim trenutcima kada bude trijezno.
Ma daj....ako laže koza ne laže rog.
Čovjek ima klasični aspekt alkoholičara i jasno uočljivu potatorsku facijalnu eritrozu...a možda se radi i o rosacei...trebalo bi ipak malo bolje izbliza pogledati. To se ne dobiva pijenjem boze i naninog čaja.
malakh

#84 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

Hafis wrote: Ja ti rekoh kako stvari stoje, a ne bih se bavio dijagnozama sugovornika. A usput, nisam vezao izbor člana predsjedništa s zastupnicima u domu naroda. Zamijenio si me s nekim.
jesi jesi, čak si i tvrdio da će stranci zabraniti komšiću da se kandidira. ma nema šta nisi pisao.

učini backup svoje memorije, ili se potrduti u arhivi pronaći naše postove.
SaraFina

#85 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Džaba dijeliš dijagnoze Hafisaga :D

Što više objeda i laži, naš zlatni ljiljan nam je sve miliji i draži :bih:
Hafis

#86 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Džaba dijeliš dijagnoze Hafisaga :D

Vodi ga kući u Beč... možda bi i ozdravio...tamo kafane iznutra vidite samo u filmovima.
Hafis

#87 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote: Ja ti rekoh kako stvari stoje, a ne bih se bavio dijagnozama sugovornika. A usput, nisam vezao izbor člana predsjedništa s zastupnicima u domu naroda. Zamijenio si me s nekim.
jesi jesi, čak si i tvrdio da će stranci zabraniti komšiću da se kandidira. ma nema šta nisi pisao.

učini backup svoje memorije, ili se potrduti u arhivi pronaći naše postove.
Opet to nisam dovodio u vezu s izborom u dom naroda FBiH. Uostalom, kada si već to spomenuo ja bih na tvom mjestu to i argumentirao nečim konkretnim iz arhive, a ne ovako na riječ....

DakleM:
malakh
dva iz dfa, dva iz naše strane i tri sdpa, da budem precizniji. dovoljno da se hdzova moć u dom u naroda totalno obezvrijedi.
Kako će ta navedena dvojka DF-ovaca, dvojka NS-ovaca i trojka SDP-ovaca Hrvata ući u Dom naroda. Ja i dalje tvrdim da mogu kao turisti, ili da se priključe kakvoj ekskurziji iz Teočaka u obilasku Sarajevskih znamenitosti u koje ubrajamo i zgradu parlamenta.
SaraFina

#88 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:Džaba dijeliš dijagnoze Hafisaga :D

Vodi ga kući u Beč... možda bi i ozdravio...tamo kafane iznutra vidite samo u filmovima.

Nije ovo Skqndinavija. Jeftinije je piće u prvom bečkom okrugu nego na Korčuli recimo u sred potonule HR :D

25 - 30 kuna sokić.

A turistički vodić Švabama vergla, kako ima 8 katoličkih crkava i da je stanovništvo katoličko isključivo. Ljudi ližu sladolede i slikaju se, telefone gledaju i sl.

Onda vodić kaže, kako je situacija u kontinentalnom dijelu HR mnogo teža i da mnogi ljudi odlaze "trbuhom za kruhom" u Irsku, Njemačku i sl
Da im ova slika ne bi ostala, kao slika blagostanja, jer HR je u teškom ekonomskom periodu :D
Hafis

#89 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Hajde bona, zadnji put si vidila restoran iznutra u ljetos u Sarajevu kada si išla zubalo renovirati. 10 u pola s lukom. I nećeš opet prije božićnih praznika, a možda tek uskršnjih.
Nosi mi te šuplje, ta znam vas ko svoj džep :zzzz:
Hafis

#90 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Vego, kako proslaviste gore novu godinu hidžretsku. Ja mislim da je gorilo u klubu... bilo je salame i pivuše.. i Husi i Hasi, kako mi volimo ovdje reći :D
stric

#91 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by stric »

treba demkokratski zabraniti postavljanje komentara, za sve IP van BiH.
stric :bih:
dulekrele

#92 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by dulekrele »

Hafis wrote:
dulekrele wrote:
Ma daj....ako laže koza ne laže rog.
Čovjek ima klasični aspekt alkoholičara i jasno uočljivu potatorsku facijalnu eritrozu...a možda se radi i o rosacei...trebalo bi ipak malo bolje izbliza pogledati. To se ne dobiva pijenjem boze i naninog čaja.
tu pricu mozes prosipati po hercegovina. ja nemam potrebe da tebi vjerujem kada covjeka znam i znam da nije alkoholicar.
e sad do tebe je i do poskokovske price da siris lazi dalje.
bh.tornjak

#93 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:Hajde bona, zadnji put si vidila restoran iznutra u ljetos u Sarajevu kada si išla zubalo renovirati. 10 u pola s lukom. I nećeš opet prije božićnih praznika, a možda tek uskršnjih.
kaze kolega @dert da te zna ko svoj dzep...sa zajednickog razgledanja KPDZ iznutra...

velikosrpska-kuhinja-sa-hdz-ovim-specij ... 31775.html
Hafis

#94 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

dulekrele wrote: tu pricu mozes prosipati po hercegovina. ja nemam potrebe da tebi vjerujem kada covjeka znam i znam da nije alkoholicar.
e sad do tebe je i do poskokovske price da siris lazi dalje.
Izgleda imamo oprečne izvore informacija. Ja provjereno znam da je čovjek potator, i to u većem stupnju ovisnosti i svim pratećimk posljedicama po njegovo mentalno stanje, što je već i evidentno u njegovom načinu ponašanja i u komunikaciji. Volio bih ga vidjeti u nekoj dijaloškoj emisiji uživo, koju ne bi vodio pripremljeni voditelj, pa da vidiš kako je to kad alkos lagano zapadne u apstinecijski kod zbog navale adrenalina izazvane nekom raspravom, a pred njim samo čaša vode...
LaHko je u Senada biti gost... čovjek se uvuče u guzicu gostu i onda skupa diple isti šlager do kraja emisije i jedan drugom lijepe komplimente...
A drugo, kao što rekoh, posljedice uzimanja alkohola su već vidljive na njegovom aspektu i koži lica...da ne bih ja sad tražio slike tog ljigavca slobodno usporedi njegove slike prije 5-6 godina i sada...sve će ti se samo kasti.
SaraFina

#95 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Hajde bona, zadnji put si vidila restoran iznutra u ljetos u Sarajevu kada si išla zubalo renovirati. 10 u pola s lukom. I nećeš opet prije božićnih praznika, a možda tek uskršnjih.

Ja nemam potrebe zubalo renovirati, premlada sam. I da imam, socijalno pokriva u cijeloj EU sve u vezi odlaska zubaru. Izuzev esteskih korekcija i presadjivanja nekih "porCelanskih čigabeza" kojima sponzoruše se koriste, nakon pumpanja usana botoksom.
Te seljačke priče okači stožerniku na milokliz. Ubuduće.
U vezi dijaspore.
Hrani se ribom iz Neretve, svakodnevno, i još mi drži predavanje o restoranima.
A pojam mu izaći ispred lokalne radnje u rodjenoj pripizdini i pocugati pivo iz flaše, sa rajom sličnog mentalnog sklopa i navika.

I Onda vergla da Željko alkos. A 1,20 skuplja tri dana da pivu popije. I to ispred trgovine na gajbi, ne u birtiji.
Last edited by SaraFina on 11/09/2018 10:55, edited 1 time in total.
Trebam te

#96 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Trebam te »

512MB wrote:Samo za Zeljka!

:thumbup:
Hafis

#97 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

bh.tornjak wrote:
kaze kolega @dert da te zna ko svoj dzep...sa zajednickog razgledanja KPDZ iznutra...

velikosrpska-kuhinja-sa-hdz-ovim-specij ... 31775.html
Dert zvani duboko grlo, a njegov ga je momak zvao sulunar. :D Kako ga ne bih znao, ležao je zbog prelaska ulice na crveno svjetlo... Navodno ima poodmakli stadij HIV-a s Karposhijevim sarkomom, mada sumnjam za Karposhi... vole raja preuveličati. Pa zar je ovdje na forumu....stari je to fucker :thumbup:
Trebam te

#98 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Trebam te »

stric wrote:treba demkokratski zabraniti postavljanje komentara, za sve IP van BiH.

ja,ja :izet: :izet: ... i pare i glasanje :D
SaraFina

#99 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

stric wrote:treba demkokratski zabraniti postavljanje komentara, za sve IP van BiH.

Treba uvesti IQ test prilikom registracije. A i izbora. Bilo bi učinkovitije.

Gdje može glas propalog lika iz pripizdine, poluobrazovanog koji paralelno izmislio virtualni život i glumi intelektualca, vrijediti kao glas nekog doktora iz Sarajeva, profesora iz Zenice ili ekonomistice iz Tuzle.
Hafis

#100 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

SaraFina wrote:

Ja nemam potrebe zubalo renovirati, premlada sam. I da imam, socijalno pokriva u cijeloj EU sve u vezi odlaska zubaru. Izuzev esteskih korekcija i presadjivanja nekih "porCelanskih čigabeza" kojima sponzoruše se koriste, nakon pumpanja zubi botoksom.
Te seljačke priče okači stožerniku na milokliz. Ubuduće.
U vezi dijaspore.
Hrani se ribom iz Neretve, svakodnevno, i još mi drži predavanje o restoranima.
A pojam mu izaći ispred lokalne radnje u rodjenoj pripizdini i pocugati pivo iz flaše, sa rajom sličnog mentalnog sklopa i navika.

I Onda vergla da Željko alkos. A 1,20 skuplja tri dana da pivu popije. I to ispred trgovine na gajbi, ne u birtiji.
Je li istina da onaj brajlovićev sudžuk smrdi ono baš k'o prčijarac. Kažu kada insan uzrigne poslije njega, troje djece umre u svijetu.
Moj vam je savjet poly salama. Ne bazdi, lahka za stomak a nije haram..provjereno.

I još nešto, ne znam kako ti je promaklo ali ja sam se u jednoj raspravi na ovom forumu decidno i jasno izjasnio kao gotovo potpuni vegetarijanac koji veoma veoma rijetko jede meso, a ribu gotovo nikako, pogotovo slatkovodnu. Jedino ponekad plodove mora..a ono što ima škrge, peraje i oči - nikad.
Locked