kratko i jasnoCherry-Cherry wrote:Kuravele i besposličari.
Influenceri?
- KB9
#76 Re: Influenceri?
-
Nadzorna_ploca
#77 Re: Influenceri?
Kae ja sam ti influenserka..a sta ti radis..a ova druga odgovara ma i ja to sviram kurcu..hehe
- славянин
#78 Re: Influenceri?
Problem je u tome sto ista eno vozi lambaNadzorna_ploca wrote:Kae ja sam ti influenserka..a sta ti radis..a ova druga odgovara ma i ja to sviram kurcu..hehe
- krofnaa*
#79 Re: Influenceri?
Amru Džeko, iskače što bi se reklo iz paštete, niko ne zna čime se bavi, profesija joj je "udata za Džeku" svaki drugi dan klix piše o njoj, gdje je bila i šta je radila, ima preko 150k pratilaca na instagramu...Boemica wrote:Koga iz Bosne biste smatrali influencerom?
- MarlboroGold
#80 Re: Influenceri?
SebijuBoemica wrote:Koga iz Bosne biste smatrali influencerom?
-
Bolonjac
#82 Re: Influenceri?
Mislim da je medju prvim bila hana hadžiavdagić. U prevodu novi medij za starlete - eStarlete i one se digitalizirale.
Kad je dernek.ba krenuo ona je privlacila raju na mrezu - marketing.
Kad je dernek.ba krenuo ona je privlacila raju na mrezu - marketing.
- klixoris
#83 Re: Influenceri?
I jedna noga obavezno nategnuta maksimalno na prste, iz profila naravnoCherry-Cherry wrote:I uvijek su tu napumpana usta, pogotovo gornja usna, kao da su ih pčele izujedale i poza sa izbačenom guzicom.
- klixoris
#84 Re: Influenceri?
Kad bosnje mogu skupljat pare da Esmeraldi (zena iz starije spanske sapunice koja u seriji glumi slijepca) plate operaciju ociju da ponovo progleda, sto amerikanci ne bi skupljali pare za kardashian kurave ?kamberovica polje wrote:Jedva čekam da asteroid rokne u ove planetu i da proizvede nuklearnu zimu jedno 1000 godina kako bi pokrepavali svi ti "influenceri" zajedno s rakom zvanim kardashian a i mi zajedno s njima. Jebo ti pas mater, pa zar ima toliko mentalnih bolesnika da su od ove skupine degenerika napravili milionere pa to neću nikad shvatit. Vrhunac gluposti je bio kaf su ljudi donirali jednoj od onih kardashian kurvi da može postat prvi self made milijarder.
-
dezurni_ucenik
#85 Re: Influenceri?
U buducnosti nece biti vise zanimljivi filmske i muzicke zvijezde, tu ulogu polako preuzimaju instagram zvijezde.
- triconja
#86 Re: Influenceri?
Tacno cu se registrovat i na oto cudo pa da vidim te trebe 
-
CrayOn
#87 Re: Influenceri?
kamberovica polje wrote:Jedva čekam da asteroid rokne u ove planetu i da proizvede nuklearnu zimu jedno 1000 godina kako bi pokrepavali svi ti "influenceri" zajedno s rakom zvanim kardashian a i mi zajedno s njima. Jebo ti pas mater, pa zar ima toliko mentalnih bolesnika da su od ove skupine degenerika napravili milionere pa to neću nikad shvatit. Vrhunac gluposti je bio kaf su ljudi donirali jednoj od onih kardashian kurvi da može postat prvi self made milijarder.
-
CrayOn
#88 Re: Influenceri?
Jah, izgubio si iz vida podsvjesno djelovanje i prirodu čovjeka.basicm wrote:Samo na psihicki nestabilne osobe i neizgradjene licnosti mogu uticati, a nazalost broj takvih raste.
- basicm
#89 Re: Influenceri?
Prvi ti reci sta je uticalo na tebe od npr. Hane kobilje glave pa si poceo trositi? Ili ne znam koga, pogotovo ako ti je odbojan.CrayOn wrote:Jah, izgubio si iz vida podsvjesno djelovanje i prirodu čovjeka.basicm wrote:Samo na psihicki nestabilne osobe i neizgradjene licnosti mogu uticati, a nazalost broj takvih raste.
-
CrayOn
#90 Re: Influenceri?
Jednostavno, ne pratim je, nemam facebook, niti instagram, niti pratim bilo kog od ovih nasih youtubera, osim Altruiste, niti slusam ljude poput Jala Brat & Buba Corelli, srpsku muzičku erotsku scenu, tako da ne utiču na mene, trudim se da se fokusiram na druge stvari.
Sve ima veze sa svim, sve proizvodi neku vrstu reakcije na tijelo i um, htjeli mi to ili ne, ono šta gledaš/pratiš itd. najviše, na to počinješ i da ličiš/oponašaš itd., oblikuje te. Istina je da na "psihicki nestabilne osobe i neizgradjene licnosti mogu uticati" naravno puno više, ali svejedno neka si i normalan čovjek počni ih pratit pa ćeš vidjeti, to ti je ljudska priroda inače ne bi se u reklamama koristile najlijepši i najzgodniji primjeri ženske i muške populacije.
Istraži "subliminal advertising" koji se danas masovno koristi, ovoj vrsti reklame nema čovjeka koji može pobjeći.
Postoje puno gori aspekti reklamiranja i promoviranja da je to za ne povjerovati, i većini njih nije cilj da ti u konačnosti kupiš nešto, već da ti polahko mic po mic oblikuju način razmišljanja prema njihovom htjenju. Dalo bi se o ovom puno pričati, pihhh..
Ako išta na mene utiče onda su to filmove i serije naravno iz hollywooda.
Maloprije naletio na Redditu, iza Trumpa postavljaju lijepše primjerke ljudske rase; https://i.imgur.com/qJCyyE0.gifv https://i.imgur.com/0s2LIO6.mp4
Sve ima veze sa svim, sve proizvodi neku vrstu reakcije na tijelo i um, htjeli mi to ili ne, ono šta gledaš/pratiš itd. najviše, na to počinješ i da ličiš/oponašaš itd., oblikuje te. Istina je da na "psihicki nestabilne osobe i neizgradjene licnosti mogu uticati" naravno puno više, ali svejedno neka si i normalan čovjek počni ih pratit pa ćeš vidjeti, to ti je ljudska priroda inače ne bi se u reklamama koristile najlijepši i najzgodniji primjeri ženske i muške populacije.
Istraži "subliminal advertising" koji se danas masovno koristi, ovoj vrsti reklame nema čovjeka koji može pobjeći.
Postoje puno gori aspekti reklamiranja i promoviranja da je to za ne povjerovati, i većini njih nije cilj da ti u konačnosti kupiš nešto, već da ti polahko mic po mic oblikuju način razmišljanja prema njihovom htjenju. Dalo bi se o ovom puno pričati, pihhh..
Ako išta na mene utiče onda su to filmove i serije naravno iz hollywooda.
Maloprije naletio na Redditu, iza Trumpa postavljaju lijepše primjerke ljudske rase; https://i.imgur.com/qJCyyE0.gifv https://i.imgur.com/0s2LIO6.mp4
- HadiRa
#91 Re: Influenceri?
kamberovica polje wrote:Jedva čekam da asteroid rokne u ove planetu i da proizvede nuklearnu zimu jedno 1000 godina kako bi pokrepavali svi ti "influenceri" zajedno s rakom zvanim kardashian a i mi zajedno s njima. Jebo ti pas mater, pa zar ima toliko mentalnih bolesnika da su od ove skupine degenerika napravili milionere pa to neću nikad shvatit. Vrhunac gluposti je bio kaf su ljudi donirali jednoj od onih kardashian kurvi da može postat prvi self made milijarder.
i ja jedva cekam
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#92 Re: Influenceri?
Influenser = osoba koja je u stanju kreirati mišljenje mase i zbog toga joj plaćate masan novac. Recimo da 10.000 tinejdžera prati mene na Instagramu i kopira sve što ja radim, u tom slučaju sam "influenser".
Ako mislite da se brendovima tipa Gucci itd. ne isplati platiti Kardašijanki određeni dio novca onda ste u zabludi.
Ako mislite da se brendovima tipa Gucci itd. ne isplati platiti Kardašijanki određeni dio novca onda ste u zabludi.
- SmokingMan
#93 Re: Influenceri?
Možda i ti zavodiš mase na Instagramu Logovani. 
- HadiRa
#94 Re: Influenceri?
Nije sve u novcuVelkoski wrote:Influenser = osoba koja je u stanju kreirati mišljenje mase i zbog toga joj plaćate masan novac. Recimo da 10.000 tinejdžera prati mene na Instagramu i kopira sve što ja radim, u tom slučaju sam "influenser".
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#95 Re: Influenceri?
jesteHadiRa wrote:Nije sve u novcuVelkoski wrote:Influenser = osoba koja je u stanju kreirati mišljenje mase i zbog toga joj plaćate masan novac. Recimo da 10.000 tinejdžera prati mene na Instagramu i kopira sve što ja radim, u tom slučaju sam "influenser".
-
Korisničkoime
#96 Re: Influenceri?
Jednostavno - reklama.
Stari mediji polako izumiru, novine, casopisi i TV ide u tom smjeru.
Novi nediji je internet sa svojim raznovrsnim platformama.
I to je sustina svega.
Ljudi se bave marketingom i kao u svakom poslu neki su bolji i ozbiljniji a neki si smijesni.
Stari mediji polako izumiru, novine, casopisi i TV ide u tom smjeru.
Novi nediji je internet sa svojim raznovrsnim platformama.
I to je sustina svega.
Ljudi se bave marketingom i kao u svakom poslu neki su bolji i ozbiljniji a neki si smijesni.
- Dope_Man
#97 Re: Influenceri?
Treba je valjda manekenta, dakle bavi se se poziranjem za slike raznih reklama i sve ostalo sta manekeni rade. Naravno da joj i udaja za Dzeku nije bio nimalo los potez jer joj je digla popularnost.krofnaa* wrote:Amru Džeko, iskače što bi se reklo iz paštete, niko ne zna čime se bavi, profesija joj je "udata za Džeku" svaki drugi dan klix piše o njoj, gdje je bila i šta je radila, ima preko 150k pratilaca na instagramu...Boemica wrote:Koga iz Bosne biste smatrali influencerom?
Sto se tice nasih autohtonih influenserki, glavna je sigurno Hana Konjoglavic bez premca. To je bukvalno definicija influenserke, a jos je i pocela s tim davno prije nego se i termin udomacio. Ona nije nit manekenka, nit TV voditelj, nit ista originalno ali se preko Deena i drugih gurala da je mediji vide i objave, pa je na konto toga i dobila poneku manekensku i TV gazu da odradi, ali joj je glavni posao i dalje guranje u medije i privlacenje paznje, pri cemu po instagramu reklamira razne brendove onima koji je prate.
- uglavnomja
#98 Re: Influenceri?
Dope_Man wrote:
.... Hana Konjoglavic ...
.
-
Sociolog
#99 Re: Influenceri?
Najvece manekenke svijeta,poput Adriane Lime,su tako,jednostavne i skromne osobe, a Hana,Emina Karisik i co....ne mozes koliko su digle nos
- arzuhal
#100 Re: Influenceri?
Nije čovječanstvo danas ništa mutavije od onog od prije 100 ili 500 godina, nego danas imamo tehnološke mogućnosti koje nam daju bolji uvid u samu stvar, ko smo, đe živimo, s kim, čime sko okruženi, čime se bavimo, etc.
Milijarde ljudi na planeti ne znaju napamet puno ime i prezime nijednog dobitnika Nobelove nagrade za fiziku, hemiju ili medicinu a znaju za influenSERE...
Milijarde ljudi na planeti ne znaju napamet puno ime i prezime nijednog dobitnika Nobelove nagrade za fiziku, hemiju ili medicinu a znaju za influenSERE...