Znaci od njega si to naucilamIRCerka wrote:a dedo bio komunista..
Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.
Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga.
ne znam te, pa ti necu ni zamjeriti sto mog djeda stavljas u takav kontekst...kanone wrote:Znaci od njega si to naucilamIRCerka wrote:a dedo bio komunista..![]()
Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga.
Gdje bezis stani tek je pocelo ispiranje mozgamIRCerka wrote:ne znam te, pa ti necu ni zamjeriti sto mog djeda stavljas u takav kontekst...kanone wrote:Znaci od njega si to naucilamIRCerka wrote:a dedo bio komunista..![]()
da uzvratim jednako: tebe su zadojili idejom da je Tito zamjena za Boga.
kao sto vec rekoh, nemam 12 godina pa da su me mogli lagati kako je bilo...
toliko za danas....
ZDRAVO

Samo cinjenica da mnogi mogu Aliju da kritiziraju pokazuje gdje je imalo vise slobode.kanone wrote:Gdje bezis stani tek je pocelo ispiranje mozgamIRCerka wrote:ne znam te, pa ti necu ni zamjeriti sto mog djeda stavljas u takav kontekst...kanone wrote: Znaci od njega si to naucila![]()
da uzvratim jednako: tebe su zadojili idejom da je Tito zamjena za Boga.
kao sto vec rekoh, nemam 12 godina pa da su me mogli lagati kako je bilo...
toliko za danas....
ZDRAVO![]()
Dali se smeo tito opsovati ili kritizirati od 1945 do 1989?
Nije moglo se cak otici u zatvor za to.
To je isto opsovat Boga u sadasnjem Iranu, mozes dobit problema za to.
Komunizam je zamjenio Islam, Kriscanstvo, a Tito zamjenio Boga.
Komunizam je vrsta religije i ako govori da religije ne priznaje.
Eto sta je napravio komunizam, od obicnih ljudi Bogove
mislim da se izgubio svaki smisao rasprave s tobom...hajd sto citiras mene, vec citiras sebe...grupe wrote:
Samo cinjenica da mnogi mogu Aliju da kritiziraju pokazuje gdje je imalo vise slobode.
Lako je Titu bilo zabranio opoziciju.
Samo se pitam kad je ranije toliko dobro bilo, zbog cega je raja jos u titovo vrijeme bjezala na zapad da zaradjuje pare?
koji je to narod izglasao aliju. hajmo se malo pozabaviti cinjenicama, a one nam govore da je na izborima 1990-e, najvise glasova dobio fikret abdic, sa kojim se poslije aljo cjenkao kao na pijaci za predsjednicku fotelju. e, kad sam to vidjela, znala sam cemu ce nas odvesti ta novokomponovana "demokratija", za koju je titova "diktatura" bila malo dijete.kanone wrote:Za mene je bolji Alija jer je ipak izabran od naroda, dok Tita narod nije glaso. Tito=Diktator
ne trudi se nista da objasnis, ipak je to ONE MAN SHOW...danas wrote:a pod alijom ostadose svi u bosni?!?grupe wrote: Samo se pitam kad je ranije toliko dobro bilo, zbog cega je raja jos u titovo vrijeme bjezala na zapad da zaradjuje pare?
Vecinske glasove za Predsjednistvo mile nam drzave dobili su Alija Izetbegovic, kao bosnjacki kandidat, a ispred Koalicije za cjelovitu i demokratsku B&H sa ukupno 511309 glasova, Zivko Radisic kao srpski kandidat, a ispred koalicije SLOGA sa 360286 glasova, te Ante Jelavic kao hrvatski kandidat (HDZ) sa 189408 osvojenih glasova. Njih ce se trojica u naredne 4 godine, do narednih izbora za Predsjednistvo, izmjenjivati na demokratskom ringispilu za predsjednika predsjednistva.danas wrote:koji je to narod izglasao aliju. hajmo se malo pozabaviti cinjenicama, a one nam govore da je na izborima 1990-e, najvise glasova dobio fikret abdic, sa kojim se poslije aljo cjenkao kao na pijaci za predsjednicku fotelju. e, kad sam to vidjela, znala sam cemu ce nas odvesti ta novokomponovana "demokratija", za koju je titova "diktatura" bila malo dijete.kanone wrote:Za mene je bolji Alija jer je ipak izabran od naroda, dok Tita narod nije glaso. Tito=Diktator
Gluposti. hrvat/pravoslavac.Saberi se.mIRCerka wrote:Kanone, niGDE ja ne bEzim.....
samo se ljudski povucem jer ne zelim da vrijedjas moju inteligenciju....
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....
nego, kanone, drzi se ti svoje dijaspore, a nas se pusti.....
Tito ostaje Tito, najbolji diktator na svijetu.
S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....
I opet kazem NE BJEZIM ja od diskusije, samo ti fali argumenata.....
PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....
...a ja ludjakaThe_Fluid wrote:kanone=grupe=pravila=risno=independent-bosnia=Anjslag cincilator
rijec je o istoj osobi koja se u par minuta javlja sa istog kompjutera i iste adrese, da ne ulazite u bespotrebnu diskusiju vezanu za njegove komentare.