ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post Reply
kanone

Post by kanone »

mIRCerka wrote:a dedo bio komunista..
Znaci od njega si to naucila :D

Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.

Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga. :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

kanone wrote:

Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga. :x
ne znam te, pa ti necu ni zamjeriti sto mog djeda stavljas u takav kontekst...
da uzvratim jednako: tebe su zadojili idejom da je Tito zamjena za Boga.
kao sto vec rekoh, nemam 12 godina pa da su me mogli lagati kako je bilo...
toliko za danas....
ZDRAVO
zlata

Post by zlata »

Ma da je Tito bio musliman...Na*eb'o bi ga i on. Vraga bi ga pustili da voda "Nesvrstane".

Jest' da je imo koljaca Staljina za babu, Cetnike za kumcice...i Goli Otok...kao spajz za nepozeljne...i da mu je harem zena bio zanimljiviji od Alijinog, a sad Alija Handzarski fasista? Od kud to? Ja mislila cojk Islamski fundamentalista-Pan Islamista. Od kud Deklaracija postade Majn Kampf.

Ali ne mogu se nikako porediti kao politicki glumci. Titina karizmaticnost je nenadmasljiva na nasim prostorima. Ma kakav Hollywood!? Tito je bio bolji i od Brad Pitt'a. Nazalost, Jovanka nije bila Angelina.

I politicka filozofija mu je u mnogo cemu bila NAPREDNIJA. Zato ga jos cijenimo, i sve mu oprastamo, kad vidimo sta nam bide od zemlje.
Toozla

Post by Toozla »

....zar nije Tito pred smrt na Islam presao..... :D :D :D
kanone

Post by kanone »

mIRCerka wrote:
kanone wrote:

toliko za danas....
ZDRAVO
Gdje bezis stani tek je pocelo ispiranje mozga :D

Dali se smeo tito opsovati ili kritizirati od 1945 do 1989?
Nije moglo se cak otici u zatvor za to.

To je isto opsovat Boga u sadasnjem Iranu, mozes dobit problema za to.

Komunizam je zamjenio Islam, Kriscanstvo, a Tito zamjenio Boga.
Komunizam je vrsta religije i ako govori da religije ne priznaje.

Image

Image

Image

Eto sta je napravio komunizam, od obicnih ljudi Bogove
:x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Kanone, niGDE ja ne bEzim.....
samo se ljudski povucem jer ne zelim da vrijedjas moju inteligenciju....
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....

nego, kanone, drzi se ti svoje dijaspore, a nas se pusti.....
Tito ostaje Tito, najbolji diktator na svijetu.
S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....
I opet kazem NE BJEZIM ja od diskusije, samo ti fali argumenata.....

PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....
grupe

Post by grupe »

kanone wrote:
mIRCerka wrote:
kanone wrote: Znaci od njega si to naucila :D

toliko za danas....
ZDRAVO
Gdje bezis stani tek je pocelo ispiranje mozga :D

Dali se smeo tito opsovati ili kritizirati od 1945 do 1989?
Nije moglo se cak otici u zatvor za to.

To je isto opsovat Boga u sadasnjem Iranu, mozes dobit problema za to.

Komunizam je zamjenio Islam, Kriscanstvo, a Tito zamjenio Boga.
Komunizam je vrsta religije i ako govori da religije ne priznaje.

Image

Image

Image

Eto sta je napravio komunizam, od obicnih ljudi Bogove
:x
Samo cinjenica da mnogi mogu Aliju da kritiziraju pokazuje gdje je imalo vise slobode.
Lako je Titu bilo zabranio opoziciju.

Samo se pitam kad je ranije toliko dobro bilo, zbog cega je raja jos u titovo vrijeme bjezala na zapad da zaradjuje pare?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

grupe wrote:
Samo cinjenica da mnogi mogu Aliju da kritiziraju pokazuje gdje je imalo vise slobode.
Lako je Titu bilo zabranio opoziciju.

Samo se pitam kad je ranije toliko dobro bilo, zbog cega je raja jos u titovo vrijeme bjezala na zapad da zaradjuje pare?
mislim da se izgubio svaki smisao rasprave s tobom...hajd sto citiras mene, vec citiras sebe...
izvoli, raspravljaj se sam sa sobom...ne bi ti bilo prvi put.....
dovidjenja i prijatno :D
Smrt fasizmu

#84 Ko je bio bolji za narod i Bosnu, Tito ili Alija

Post by Smrt fasizmu »

KAKO MOZETE STAVLJATI IME OVOG KRIMINALCA I ZLOCINCA UZ IME JOSIPA BROZA TITA JEDNOG OD NAJVECIH IMENA DVADESETOG STOLJECA NE SAMO U JUGOSLAVIJI NEGO I U SVIJETU
danas

Post by danas »

kanone wrote:Za mene je bolji Alija jer je ipak izabran od naroda, dok Tita narod nije glaso. Tito=Diktator
koji je to narod izglasao aliju. hajmo se malo pozabaviti cinjenicama, a one nam govore da je na izborima 1990-e, najvise glasova dobio fikret abdic, sa kojim se poslije aljo cjenkao kao na pijaci za predsjednicku fotelju. e, kad sam to vidjela, znala sam cemu ce nas odvesti ta novokomponovana "demokratija", za koju je titova "diktatura" bila malo dijete.
Smrt fasizmu

#86 Ko je bio bolji za narod i Bosnu, Alija ili Tito

Post by Smrt fasizmu »

:x KAKO MOZETE STAVLJATI IME OVOG KRIMINALCA I ZLOCINCA UZ IME JOSIPA BROZA TITA JEDNOG OD NAJVECIH IMENA DVADESETOG STOLJECA NE SAMO U JUGOSLAVIJI NEGO I U SVIJETU :x
rumenko

Post by rumenko »

vezano za temu samo bi rekao da je bio legenda...i da mi je zao sto nas napusta....Gianfranco Zola završava karijeru

Image
danas

Post by danas »

grupe wrote: Samo se pitam kad je ranije toliko dobro bilo, zbog cega je raja jos u titovo vrijeme bjezala na zapad da zaradjuje pare?
a pod alijom ostadose svi u bosni?!?
novalic

Post by novalic »

dobro ja rekoh maloprije.. od dva zla... tesko izabrati manje 8-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
grupe wrote: Samo se pitam kad je ranije toliko dobro bilo, zbog cega je raja jos u titovo vrijeme bjezala na zapad da zaradjuje pare?
a pod alijom ostadose svi u bosni?!?
ne trudi se nista da objasnis, ipak je to ONE MAN SHOW...
pusti lika nek prica sam sa sobom :D
veselo je drustvance, nema sta :D
samir.konic

Post by samir.konic »

danas wrote:
kanone wrote:Za mene je bolji Alija jer je ipak izabran od naroda, dok Tita narod nije glaso. Tito=Diktator
koji je to narod izglasao aliju. hajmo se malo pozabaviti cinjenicama, a one nam govore da je na izborima 1990-e, najvise glasova dobio fikret abdic, sa kojim se poslije aljo cjenkao kao na pijaci za predsjednicku fotelju. e, kad sam to vidjela, znala sam cemu ce nas odvesti ta novokomponovana "demokratija", za koju je titova "diktatura" bila malo dijete.
Vecinske glasove za Predsjednistvo mile nam drzave dobili su Alija Izetbegovic, kao bosnjacki kandidat, a ispred Koalicije za cjelovitu i demokratsku B&H sa ukupno 511309 glasova, Zivko Radisic kao srpski kandidat, a ispred koalicije SLOGA sa 360286 glasova, te Ante Jelavic kao hrvatski kandidat (HDZ) sa 189408 osvojenih glasova. Njih ce se trojica u naredne 4 godine, do narednih izbora za Predsjednistvo, izmjenjivati na demokratskom ringispilu za predsjednika predsjednistva.

http://www.ddh.nl/org/poo/bsh/politiki/0998.htm

Kad je Tito to glasat?
novalic

Post by novalic »

e'o ga, svjez, novi...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novalic wrote:e'o ga, svjez, novi...
deseti jubilarni :D
nego, budi sretna sto si mi daleko, ostali svi pobjegli ranije kuci, odo za Volan :D

Titovim Stazama Poligona!
:oops:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

kanone=grupe=pravila=risno=independent-bosnia=Anjslag cincilator

rijec je o istoj osobi koja se u par minuta javlja sa istog kompjutera i iste adrese, da ne ulazite u bespotrebnu diskusiju vezanu za njegove komentare.
Last edited by The_Fluid on 30/06/2005 16:51, edited 1 time in total.
novalic

Post by novalic »

ma ne kontam.. steta sto sam daleko... volan..
Toozla

Post by Toozla »

novalic wrote:e'o ga, svjez, novi...
....umjesto da krene sa ljubavi & Sexa, on odmah udario po politickoj analizi.... :D :D :D

ps - samo da dodam da Tito nikad nije glasat.... :D
novalic

Post by novalic »

sve sapco co'ek... nikad glasan nije bio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SCORPIUS

#98 Hvala ti Bože pa nam podari rahmetli Aliju.

Post by SCORPIUS »

mIRCerka wrote:Kanone, niGDE ja ne bEzim.....
samo se ljudski povucem jer ne zelim da vrijedjas moju inteligenciju....
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....

nego, kanone, drzi se ti svoje dijaspore, a nas se pusti.....
Tito ostaje Tito, najbolji diktator na svijetu.
S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....
I opet kazem NE BJEZIM ja od diskusije, samo ti fali argumenata.....

PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....
Gluposti. hrvat/pravoslavac.Saberi se.

Nažalost samo mi Muslimani smo tek naučili ko smo i šta smo, dok su drugi znali ko su i šta su.Više smo morali učiti o drugim nego o sebi.
Eto ni danas mnogi ne znaju šta se desilo Bošnjačkoj omladini koji su poklani i sahranjeni kraj Alipašine đamije, da u centru SA.
Što se tiće viza, nisu nam davali vize što mo im lijepi i što nas vole,juga je u to vrijeme bila neoprdijeljena a bila je sila, pa se zapad bojao da se ne priklonimo SSSR, ˝bukvalno SSSR i zapad su se takmićili za jugu˝.

Tito je velićina svog vremena,mada je reagirao poslije 2 svjetskog rata kada su Bosnu htjeli podijeliti, on se založio da i dalje postoji kao federalna jedinica.S druge strane rahmetli Alija je za nas Bošnjake daleko veća ikona.Nije imao ni od kog podršku ali eto opstali smo.Da nije njega bilo cijela BiH bi bila jedna velika Srebrenica, a današnje komunjare se nadaju da bi ih četnici poštedili.Moj komšija Musliman prije agresije dao sinu ime dragan, da bi im se ˝uvukao˝, na to njemu srbin đaba ti ime on nosi tursku poganu krv.
Tita poštujem.
rahmetli Aliji se divim.On je za mene najveća ikona Bošnjačkog naroda.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novalic wrote:ma ne kontam.. steta sto sam daleko... volan..
Steta sto ne mozes vidjeti kako vozim Titovim Stazama Poligona...
:D
idem..uzivajte :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

The_Fluid wrote:kanone=grupe=pravila=risno=independent-bosnia=Anjslag cincilator

rijec je o istoj osobi koja se u par minuta javlja sa istog kompjutera i iste adrese, da ne ulazite u bespotrebnu diskusiju vezanu za njegove komentare.
...a ja ludjaka :lol:
Post Reply