Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MarlboroGold

#76 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by MarlboroGold »

Čekaju ljudi Tuzlu da se opet digne na noge...
Ommadawn

#77 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Ommadawn »

Connaisseur Karlin wrote:
Ommadawn wrote:
Borci nisu vas licni problem, vec su problemm nesposobne drzave , a vi napadate borce umjesto nesposobne drzavne organe :D

u normlanimm drzavama pucanstvo ne napada veterane rata :)
U normalnim državama veterani rata ne protestuju. A i da urade tako, da blokiraju saobraćajnice - najebalo bi im se pučanstvo mile majke.
Pravi veterani rata ne tuku novinare, ne prijete im, ne šalju ljude u pičku materinu i ne psuju im majku dom isti pokušavaju doći s posla kući i obratno.

A nigdje boraca kad su bili protesti 2014, kad se palilo i žarilo, kad se cijela zemlja digla a političari mozgali “šta će i kako će” - onda su pučanstvu jebavali majku zašto pale i ruše za ono što su se oni borili.
pa zalite se svojoj drzavi , da vidim , kako ce rijesiti problem :D :lol:
Tugy-plaky.
Hakiz

#78 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Hakiz »

A treba razlikovati grupe koje imaju beneficije od države (RVI i slični) od demobilisanog borca koji je iz rata izašao neoštećen.

Ovdje se pod demobilisani borac valjda podrazumijeva osoba koja nema drugi status, uglavnom RVI, dakle, ljudi koji su iz rata izašli neoštećeni. Da sada zanemarimo pojedinačne slučajeve u kojima je eventualno čovjek iyašao iz rata sa oštećenjem ali greškom države nije mu priznat status RVI, to nije trenutno tema.

Ne znam šta ti ljudi očekuju da im država treba dati? Nemaju tjelesno oštećenje ili oboljenje koji im je umanjilo radnu sposobnost pa da imaju invalidnine, poslodavcu ne može narediti da nekoga koga neće zaposli, tako da ne razumijem šta žele od države. Da im država daje novac jer su bili u ratu? Koliko znam nigdje u svijetu veterani koji nisu invalidi ili oboljenli nemaju od države nešto. Možda bolje uslove liječenja ako se razbole ili stipendije ako žele da se dalje školuju i slično. Ali da zdravom veteranu država daje novac "onako", to mislim da nema.
Last edited by Hakiz on 08/08/2018 15:32, edited 1 time in total.
Nastasia

#79 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Hakiz wrote:A treba razlikovati grupe koje imaju beneficije od države (RVI i slični) od demobilisanog borca koji je iz rata izašao neoštećen. Ne znam šta ti ljudi očekuju da im država treba dati? Nemaju tjelesno oštećenje ili oboljenje koji im je umanjilo radnu sposobnost pa da imaju invalidnine, država nije poslodavac, a privatniku ne mož narediti da nekoga koga neće zaposli, tako da ne razumijem šta žele od države. Da im država daje novac "onako"?
Izgleda tako.

Onda hoću i ja odštetu za duševnu bol koju sam pretrpjela kao beba jer nisu imali čime drugim da me hrane osim zaslađenom vodom :oops:
Janjicar

#80 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Janjicar »

Nastasia wrote:
Janjicar wrote:
Nastasia wrote: Nije način, ispaštaju ljudi koji niti su oduzeli borcima prava, niti im ih mogu vratiti.
Moj otac je demobilisani borac, invalid, demobilisao se kad se tek rat završio, a priključio se vojsci kad je tek rat počeo, ranjavan je 4 puta i ima 32KM invalidnine. I ima dva gelera u kičmi, onako, bakšiša. Ne pada mu na pamet da ide blokirat puteve ljudima koji žure na posao, žure kući, idu svojoj djeci, starim roditeljima ...
:lol: :lol:

Kojim ljudima ? Onim ljudima kojih 100.000 dodje na Cevljanovice, onim ljudima sto prodavaju piva i janjetinu u Srebrenici na dan zalosti ? Onim ljudima sto su izglasali ove uhljupe na vlasti ? Onim ljudima koji podrzavaju mito, korupciju ?
Vi o ovom narodu pričate kao da smo Svicarska, kao da zivimo prosperitetno eto najveci su nam problem borci sto blokiraju puteve. Pa da je taj narod imalo normalan pridurzio bi se tim borcima samo radi Borackog Registra i ni zbog ceg drugog.
Je*es taj narod...

Joj kad počnu potezat Čevljanoviće, kao da eto narod koji ide na Čevljanoviće ne treba udostojiti životom dostojnog ljudskog bića.
K'o ono, krenuo je na Čevljanoviće pa mu blokiraj put. Da je krenuo u pizdu materinu ko si ti da nekome spriječiš da ide igdje.

Ja ti kažem, apsolutno sam za proteste, ali ovakvi protesti nisu način i ništa se neće njima postići.

Po meni, jedini protesti kojima smo malo uzdrmali vlast su bili oni kad se žarilo i palilo i kamo sreće da smo do kraja tjerali, pa makar sve do temelja spalili. Eto takva nam je država :)
Objasnjavao sam na prosloj temi sto ovi ljudi na ovaj nacin vrse blokade al neda mi se ponavljati.

Blokiraj mu put jer jednim potezom obuhvatit ces sve te kategorije. I cevljanovice, i uhljube, i kriminalce, i bilo koga ko ima imalo koristi od ove situacije ce kmečati po čitav dan na forumu.

Spominjete revolucije, mijenjali bi nesto, daj bolje al et nemoj mene, nemoj moje... Hoćete promjene al et nemoj preko naroda. Preko čega ?
Pa sutra Poljine kad bi zapalili pola bi vas se javilo i jebalo im mater sto su popalili jer niste veš sa štrika sklonuli.
Ommadawn

#81 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Ommadawn »

Hakiz wrote:A treba razlikovati grupe koje imaju beneficije od države (RVI i slični) od demobilisanog borca koji je iz rata izašao neoštećen. Ne znam šta ti ljudi očekuju da im država treba dati? Nemaju tjelesno oštećenje ili oboljenje koji im je umanjilo radnu sposobnost pa da imaju invalidnine, država nije poslodavac, a privatniku ne mož narediti da nekoga koga neće zaposli, tako da ne razumijem šta žele od države. Da im država daje novac "onako"?
Eh to je to. Al hajde ovoj djevojci Karlin objasni.
Nastasia

#82 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Janjicar wrote:
Objasnjavao sam na prosloj temi sto ovi ljudi na ovaj nacin vrse blokade al neda mi se ponavljati.

Blokiraj mu put jer jednim potezom obuhvatit ces sve te kategorije. I cevljanovice, i uhljube, i kriminalce, i bilo koga ko ima imalo koristi od ove situacije ce kmečati po čitav dan na forumu.

Spominjete revolucije, mijenjali bi nesto, daj bolje al et nemoj mene, nemoj moje... Hoćete promjene al et nemoj preko naroda. Preko čega ?
Pa sutra Poljine kad bi zapalili pola bi vas se javilo i jebalo im mater sto su popalili jer niste veš sa štrika sklonuli.
Obuhvatićeš sve kategorije osim jedne, najvažnije. One kategorije koja ti ne da da ostvariš svoja prava. Svima ćeš stati na žulj osim ministrima, predsjednicima, onim uhljebima sa samog vrha. Ne znam kako to ti nije jasno.
Janjicar

#83 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Janjicar »

Nastasia wrote:
Janjicar wrote:

Obuhvatićeš sve kategorije osim jedne, najvažnije. One kategorije koja ti ne da da ostvariš svoja prava. Svima ćeš stati na žulj osim ministrima, predsjednicima, onim uhljebima sa samog vrha. Ne znam kako to ti nije jasno.
Eh bravo onda vi blokirajte te ministre i ostale jer očigledno da nema države čim vam svako može blokirat cestu.

EDIT: btw sklonij veš sa štrika ako krenu Poljine goriti da ne bude " jesu bezobrazni kako ih nije stid, nisu javili sav mi veš se usmrdio na dim."
djkurt

#84 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by djkurt »

Hakiz wrote:A treba razlikovati grupe koje imaju beneficije od države (RVI i slični) od demobilisanog borca koji je iz rata izašao neoštećen.

Ovdje se pod demobilisani borac valjda podrazumijeva osoba koja nema drugi status, uglavnom RVI, dakle, ljudi koji su iz rata izašli neoštećeni. Da sada zanemarimo pojedinačne slučajeve u kojima je eventualno čovjek iyašao iz rata sa oštećenjem ali greškom države nije mu priznat status RVI, to nije trenutno tema.

Ne znam šta ti ljudi očekuju da im država treba dati? Nemaju tjelesno oštećenje ili oboljenje koji im je umanjilo radnu sposobnost pa da imaju invalidnine, poslodavcu ne može narediti da nekoga koga neće zaposli, tako da ne razumijem šta žele od države. Da im država daje novac jer su bili u ratu? Koliko znam nigdje u svijetu veterani koji nisu invalidi ili oboljenli nemaju od države nešto. Možda bolje uslove liječenja ako se razbole ili stipendije ako žele da se dalje školuju i slično. Ali da zdravom veteranu država daje novac "onako", to mislim da nema.
Za početak, neka im obezbijedi posao. Et, jel i to teško.
Nastasia

#85 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Janjicar wrote:
Nastasia wrote:
Janjicar wrote:

Eh bravo onda vi blokirajte te ministre i ostale jer očigledno da nema države čim vam svako može blokirat cestu.

EDIT: btw sklonij veš sa štrika ako krenu Poljine goriti da ne bude " jesu bezobrazni kako ih nije stid, nisu javili sav mi veš se usmrdio na dim."
I još jedan odvratan način podvaljivanja mišljenja sagovorniku :roll:
Hakiz

#86 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Hakiz »

djkurt wrote: Za početak, neka im obezbijedi posao. Et, jel i to teško.
Kako? Neću da zaposlim veterana sa 50 godina koji nije dugo radio i ispao je iz tokova profesije jer hoću 20-godišnjaka koji je svjež, odmoran i u toku sa modernim trendovima u profesiji. Kako ćeš me natjerati?

Ili misliš da im država da poslove u administraciji? Direktorska mjesta u javnim preduzećima? Ili pozicije ambasadora itd? Bajke ne postoje.
Janjicar

#87 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Janjicar »

Nastasia wrote:
Prvi put da čujem da podvalim nekom svoje misljenje :?

Sestro moja, ima nas koji pratimo ovaj forum, nema vas na temama o Politici, o SDA, SDP, HDZ, Šošona itd al zato dodjete pametujete oko blokada, tu ste najpametniji haman. Tu odmah poletite da izrazite svoje "misljenje".
Connaisseur Karlin

#88 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Connaisseur Karlin »

Nastasia wrote:
Janjicar wrote:

Janjicar je dobro napisao, a to sam i ja tebe i ostale pitala, zasto se ne zalite svojoj drzavi :)
Hakiz

#89 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Hakiz »

Nastasia wrote:
Izgleda tako.

Onda hoću i ja odštetu za duševnu bol koju sam pretrpjela kao beba jer nisu imali čime drugim da me hrane osim zaslađenom vodom :oops:
Upravo tako. Neću govoriti za druge gradove, ali svi u Sarajevu su bili kao da su u vojsci. A vlasti nisu dozvoljavale da se ode iz grada. Tako da svi civili u Sarajevu bi imali pravo tražiti ono šta demobilisani traže. Za druge gradove neka govore oni koji su u njima živjeli.
Nastasia

#90 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Janjicar wrote:
Nastasia wrote:

Sestro moja, ima nas koji pratimo ovaj forum, nema vas na temama o Politici, o SDA, SDP, HDZ, Šošona itd al zato dodjete pametujete oko blokada, tu ste najpametniji haman. Tu odmah poletite da izrazite svoje "misljenje".

Pa da, podvaljuješ.
Karikiraš ozbiljnu situaciju, blokadu puteva, sa smradom veša.

Da neko hoće zapalit sve vile po Poljinama, taman mi čitav život veš smrdio :)

Pa ne znam, vidi sa Chmoljom da nama što imamo "mišljenje" zabrani da ga ispoljavamo kad hoćemo i gdje hoćemo.
Nastasia

#91 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Nastasia wrote:
Janjicar wrote:

Janjicar je dobro napisao, a to sam i ja tebe i ostale pitala, zasto se ne zalite svojoj drzavi :)
Pa evo i ja da tebe pitam, ako je to NAŠA država koliko puta to napominješ do sada, što se ti ikako petljaš :hm: ?

Izgleda da ljudima treba sto puta nešto reći da im uđe u glavu:
Za prava boraca sam, za prava invalida, za prava oštećenih, za demonstracije, za jedinstveni registar, za ukidanja kojekakvih boračkih udruženja koji sisaju državnu sisu, ali ne na ovaj način.

Ponovo: blokiraju se ljudi koji niti su doveli borce u ovo stanje, niti ih iz njega mogu iščupati.
Janjicar

#92 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Janjicar »

Nastasia wrote:
Janjicar wrote:
Nastasia wrote:

Pa da, podvaljuješ.
Karikiraš ozbiljnu situaciju, blokadu puteva, sa smradom veša.

Da neko hoće zapalit sve vile po Poljinama, taman mi čitav život veš smrdio :)

Pa ne znam, vidi sa Chmoljom da nama što imamo "mišljenje" zabrani da ga ispoljavamo kad hoćemo i gdje hoćemo.
Imaj ti misljenje al ti nista ne vrijedi jer sagovornik zna da si najaktivnija na temi "Vaši Atributi".

Kada ja budem pisao o svojim atributima onda cu cijeniti tvoje misljenje. Hvala sve najbolje i pozz
Hakiz

#93 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Hakiz »

Dobro, nisu ni ti demobilisani sami to izmislili. Taksisti su blokirali grad, ljekari kada štrajkuju posljedice ne snosi vlast nego plebs, itd.

Najlakše je demonstrirati tako da naproviš problem običnom svijetu, znaš da te od toga neće boljeti glava.

Hrabri borci, hrabri kao i ljekari i taksisti i svi ostali.
Last edited by Hakiz on 08/08/2018 16:02, edited 1 time in total.
Nastasia

#94 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Janjicar wrote:
Imaj ti misljenje al ti nista ne vrijedi jer sagovornik zna da si najaktivnija na temi "Vaši Atributi".

Kada ja budem pisao o svojim atributima onda cu cijeniti tvoje misljenje. Hvala sve najbolje i pozz
Jao, strašno si me uvrijedio sad :unesvijest:
Najaktivnija sam na temama gdje ljudi ne misle da su popili svu pamet svijeta i da znaju sve šta sagovornik misli a ne kaže :D

Kao što rekoh, stavio si mi u usta nešto što nisam nikad izgovorila niti to mislim, a zanemaruješ ono što sam napisala da mislim. Jednu vrlo prostu rečenicu da se ovim putem, i ovakvim demonstracijama, neće puno postići. I ako se postigne, biće preko grbače ni krivog ni dužnog naroda. A eto, ostaje nam da vidimo na šta će sve izaći :)
Connaisseur Karlin

#95 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Nastasia wrote:
Pa evo i ja da tebe pitam, ako je to NAŠA država koliko puta to napominješ do sada, što se ti ikako petljaš :hm: ?

Za prava boraca sam, za prava invalida, za prava oštećenih, za demonstracije, za jedinstveni registar, za ukidanja kojekakvih boračkih udruženja koji sisaju državnu sisu, ali ne na ovaj način.

Ponovo: blokiraju se ljudi koji niti su doveli borce u ovo stanje, niti ih iz njega mogu iščupati.
ja se ne petljam, samo pisem da lazete sebe, jer ste svijesni da vam je drzava neposbona i nerazumljivo je traziti pomoc od drzava, ali vam je zato lakse napdati borce , lazen ili ne , nema veze :lol:

pa ako blokiraju puteve, gdje su drzavni organi da ih odbolokiraju :lol:

pa sisaju drzavnu sisu mnogi dzaba , pa ne vidim nijednu temu o takvima na forumu , nije nikad ni postojala na forumu :lol:
Nastasia

#96 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Nastasia »

Nastasia wrote:

ja se ne petljam, samo pisem da lazete sebe, jer ste svijesni da vam je drzava neposbona i nerazumljivo je traziti pomoc od drzava, ali vam je zato lakse napdati borce , lazen ili ne , nema veze :lol:

pa sisaju drzavnu sisu mnogi dzaba , pa ne vidim nijednu temu o takvima na forumu , nije nikad ni postojala na forumu :lol:
Pa normalno da je nesposobna. Ne znam gdje si vidjela da sam rekla da je država sposobna da nešto riješi. Nisu oni u čijim je rukama država nesposobni, nego nezainteresovani. Ako država ne može rješiti problem boraca, onda sigurno taj problem ne mogu riješiti ni ljudi kojima se blokiraju putevi.

I baš i zato uporno govorim da to nije rješenje, da blokada puteva staje nekom VAŽNOM na žulj, u roku od odmah bi se našli državni organi da te iste puteve odblokiraju.
Janjicar

#97 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Janjicar »

Nastasia wrote:
Janjicar wrote:

Jao, strašno si me uvrijedio sad :unesvijest:
Najaktivnija sam na temama gdje ljudi ne misle da su popili svu pamet svijeta i da znaju sve šta sagovornik misli a ne kaže :D

Kao što rekoh, stavio si mi u usta nešto što nisam nikad izgovorila niti to mislim, a zanemaruješ ono što sam napisala da mislim. Jednu vrlo prostu rečenicu da se ovim putem, i ovakvim demonstracijama, neće puno postići. I ako se postigne, biće preko grbače ni krivog ni dužnog naroda. A eto, ostaje nam da vidimo na šta će sve izaći :)
Samo da ti odg na ovu prvu recenicu nisam te ni zelio uvrijediti nego sam ti samo iskreno rekao da te necu za sagovornika jer mislim da nisi upućena da bi uopste komentarisala blokadu. Ne stoji vam više prica "Ovaj narod je neduzan, nije kriv.".

Vlast je dovela do ove situacije a vlast je izglasao narod BiH. Što implicira, šta ? Logika, 3 razred srednje Gimnazije (u moje vrijeme prvo polugodiste) .
Connaisseur Karlin

#98 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Nastasia wrote:

Pa normalno da je nesposobna. Ne znam gdje si vidjela da sam rekla da je država sposobna da nešto riješi. Nisu oni u čijim je rukama država nesposobni, nego nezainteresovani. Ako država ne može rješiti problem boraca, onda sigurno taj problem ne mogu riješiti ni ljudi kojima se blokiraju putevi.

I baš i zato uporno govorim da to nije rješenje, da blokada puteva staje nekom VAŽNOM na žulj, u roku od odmah bi se našli državni organi da te iste puteve odblokiraju.
a sto je rijesnje :D
Roccohljup

#99 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Roccohljup »

tješenje je pustiti parlamentarce i vladu u zgradu pa opkoliti i ne dati im da izađu dok ne nađu rješenje.

Tu bi im s ei narod pridruzio :D
Hakiz

#100 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Hakiz »

Janjicar wrote: Vlast je dovela do ove situacije a vlast je izglasao narod BiH. Što implicira, šta ? Logika, 3 razred srednje Gimnazije (u moje vrijeme prvo polugodiste) .
Ako već idemo tim putem, i u implikacije:

Izlaznost 60% pobjednik dobije 40%, to znači da mnogo manje od 50% ukupnog broja birača izabere. Što implicira, je li, da nije sav narod izabrao vlast nego manjina naroda.

Drugo, neka blokiraju one koji su izabrali, ne sve, dakle ne one koji nisu izabrali.
Post Reply