Oprasili smo macku i DZali cemo svaku tackuHardcoreMX wrote:..'maca nam ima..buve..gdje da uzmem prah i kako to ide'..pomislih kako original komentar, a ono skrolo na temu iznad..macke pitanja, savjeti etc...
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- vjesticanametli
#76 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- -storm-
#77 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nekad je to bilo nesto sasvim drugo...iskonski, kritika društva, socijalne teme...
Danas samo promocija iskrivljenog, poremecenog sustava vrijednosti...
Danas samo promocija iskrivljenog, poremecenog sustava vrijednosti...
- medvjed23
#78 Re: Jala Brat & Buba Corelli
upitno je da li on želi biti hitmejkerzomri wrote:zavisi u čemu. i oni su za njega u hitmejkingu.beni-bu-man wrote:kontra je za njih Dr.
recimo da su oni bolji mc-jevi nego što je on hitmejker.
- Ajatolah_
#79 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Turbo rap._BataZiv_0809 wrote:Nastavak mutacije turbo folka. Nekad smo se cudili glupim tekstovima. Sad se ne mozemo ni cuditi jer ne razumijemo mumlanje.
- Dope_Man
#80 Re: Jala Brat & Buba Corelli
To je naziv koji ja koristim za ovo otkako se pojavilo. Pri cemu jasno naglasavam da je vise turbo, manjne rep.Ajatolah_ wrote:Turbo rap._BataZiv_0809 wrote:Nastavak mutacije turbo folka. Nekad smo se cudili glupim tekstovima. Sad se ne mozemo ni cuditi jer ne razumijemo mumlanje.
- O'zone
- Globalni moderator
#81 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ja ovo zovem shisa zikom jer iskreno najviše je čujem kad prolazim pored shisa barova...ta distorzija što bubnjiće cepa
Neku veće vraćam se kući i nakav na Marijn dvoru u smjeru Ilidže otfrljo prozore i krha distorzija sa tekstom "hodam kao Rambo" i tako ide beat i ponavlja se ovo "hodam kao Rambo" taj jedan semafor pa onaj drugi što je skretanje prema Vrbanji pa napravi čovjek polukružno nazad prema gradu još uvijek se ponavlja isto i kontma jbo te mogao sam i ja šta snimit
Kasnije se rapitah u ovoj ekipi što voli tu "muziku" jeko taj što izvodi ovo kažu mi brate jel to ne znaš za Coby-a? Reko jok i još mi drago matere mi
Elem svako nek sluša šta mu ćejf al brate u svoja četiri zida
Neku veće vraćam se kući i nakav na Marijn dvoru u smjeru Ilidže otfrljo prozore i krha distorzija sa tekstom "hodam kao Rambo" i tako ide beat i ponavlja se ovo "hodam kao Rambo" taj jedan semafor pa onaj drugi što je skretanje prema Vrbanji pa napravi čovjek polukružno nazad prema gradu još uvijek se ponavlja isto i kontma jbo te mogao sam i ja šta snimit
- zomri
#82 Re: Jala Brat & Buba Corelli
onda odbija šansu potencijalno postati milionerom. no, poštujemmedvjed23 wrote:upitno je da li on želi biti hitmejkerzomri wrote:zavisi u čemu. i oni su za njega u hitmejkingu.beni-bu-man wrote:kontra je za njih Dr.
recimo da su oni bolji mc-jevi nego što je on hitmejker.
ali, slažemo se u jednom - da ne treba procjenjivati kvalitetu ni jednih ni drugih prema kriterijima onoga što ne žele biti.
- beni-bu-man
#83 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jes ti onda se nafuro da hodas ko ramboO'zone wrote:Ja ovo zovem shisa zikom jer iskreno najviše je čujem kad prolazim pored shisa barova...ta distorzija što bubnjiće cepa![]()
Neku veće vraćam se kući i nakav na Marijn dvoru u smjeru Ilidže otfrljo prozore i krha distorzija sa tekstom "hodam kao Rambo" i tako ide beat i ponavlja se ovo "hodam kao Rambo" taj jedan semafor pa onaj drugi što je skretanje prema Vrbanji pa napravi čovjek polukružno nazad prema gradu još uvijek se ponavlja isto i kontma jbo te mogao sam i ja šta snimitKasnije se rapitah u ovoj ekipi što voli tu "muziku" jeko taj što izvodi ovo kažu mi brate jel to ne znaš za Coby-a? Reko jok i još mi drago matere mi
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#84 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jašta, odmah isturio kokošija prsa naprijed, isturio pederušu u prvi plan, zagladio bradu i bacio kosu malo u stranu i tako sve do kuće...beni-bu-man wrote: Jes ti onda se nafuro da hodas ko rambo
- HardcoreMX
#85 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kome je do fristajlavjesticanametli wrote: Oprasili smo macku i DZali cemo svaku tacku
Kome je do betla
Bolje da se ne javlja
Jer vjestica sve metla
- vjesticanametli
- It_is_a_Leclerc
#87 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Imali su Buba i Jala pjesmu s Kontrom i Frenkiem
Sad ih Frenkoza ismijava po nastupima
- zomri
#88 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jesu i tu se baš na istom beatu može vidjeti da im je (i) skill na nivouIt_is_a_Leclerc wrote:Imali su Buba i Jala pjesmu s Kontrom i Frenkiem![]()
- HAVANA
#89 Re: Jala Brat & Buba Corelli
https://youtu.be/qw380nL67nEvjesticanametli wrote:![]()
- Dope_Man
#90 Re: Jala Brat & Buba Corelli
E to je taman dobra pjesma za temu.. direktna usporedba (naravno nemoguce usporedit ovaj stil sa onim sto sad rade)zomri wrote:Jesu i tu se baš na istom beatu može vidjeti da im je (i) skill na nivouIt_is_a_Leclerc wrote:Imali su Buba i Jala pjesmu s Kontrom i Frenkiem![]()
-
bleicher
#91 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Frenkie je dao Odlican CD, otprilike da je svaka pjesma na albumu bolja od svega sto su i sto ce ova dvojica bolida napraviti u zivotuzomri wrote:Jesu i tu se baš na istom beatu može vidjeti da im je (i) skill na nivouIt_is_a_Leclerc wrote:Imali su Buba i Jala pjesmu s Kontrom i Frenkiem![]()
- beni-bu-man
#92 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Brat moiO'zone wrote:Jašta, odmah isturio kokošija prsa naprijed, isturio pederušu u prvi plan, zagladio bradu i bacio kosu malo u stranu i tako sve do kuće...beni-bu-man wrote: Jes ti onda se nafuro da hodas ko rambo
- int21
#93 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Dessertoppo je za ove umetnik, tebra....
- mousstapha
#95 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Da nema Kontre i Frenkija upitno je da li bi uopste i postojala kakva takva HIP HOP scena u BiH. Tesko je snimati albume, imati stalno nastupe i ostati dosljedan. Radili bi to i Buba i Jala da mogli zivjeti od toga. Prica o "hitmejkingu" je ustvari prica kako su totalno okrenuli kurs i odlucili da podilaze masama i curicama.
- zomri
#96 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Rekao bih da njihov zvuk na razmeđu trapa i reggaetona u momentu kad su krenuli s tim nije bio podilaženje nego upravo suprotnost toga, a dragi Allah opet najbolje zna. 
- beni-bu-man
#97 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Imaju li njihovi textovi uopste smisla ?
- Ommadawn
#98 Re: Jala Brat & Buba Corelli
_BataZiv_0809 wrote:Nastavak mutacije turbo folka. Nekad smo se cudili glupim tekstovima. Sad se ne mozemo ni cuditi jer ne razumijemo mumlanje.
- Ommadawn
#99 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ako uspiješ šta razumjeti, skontat ćeš da nemaju.beni-bu-man wrote:Imaju li njihovi textovi uopste smisla ?
- beni-bu-man
#100 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ommadawn wrote:Ako uspiješ šta razumjeti, skontat ćeš da nemaju.beni-bu-man wrote:Imaju li njihovi textovi uopste smisla ?