Neko protutnja za 10 godina više nego neko za cijeli život, a i taj što je sjedio s mirom opet kaže da se ne bi mijenjao za život ovog prvog. Nije mu to izazov. 100 ljudi, 100....¤ jelena ¤ wrote:
Ograničeno je životno iskustvo mjeriti godinama...tuđe pogotovo.
Udaja sa 18 godina
- skupljac_zeljeza
#76 Re: Udaja sa 18 godina
-
hAZNADAR
#77 Re: Udaja sa 18 godina
U pravu ste vi pojedini sto komentarisete kako drugi zive. Punoljetni sa 18 trebaju mahalu pitati kad da se udaju, zene,..
ono mahala zna bolje sta je za tebe.
- sheilak
#78 Re: Udaja sa 18 godina
Da je rasla kao ona maca diskrecija i u tom okruzenju pa ajde ovako nije mogla prozivjeti kao djevojka koja ima 20 godina ma koliko ta od 20 bila povucena (r)
- skupljac_zeljeza
#79 Re: Udaja sa 18 godina
A šta znači proživjeti? I kao udata može ići u restorane na ručak sa jaranicama ili sada otići u Tursku da se plakne ili u Egipat da vidi piramide. Pa nije otišla u manastir.sheilak wrote:Da je rasla kao ona maca diskrecija i u tom okruzenju pa ajde ovako nije mogla prozivjeti kao djevojka koja ima 20 godina ma koliko ta od 20 bila povucena (r)
- sheilak
#80 Re: Udaja sa 18 godina
Razlika je u tome sto u braku ne mozes sa muzem prekinuti kao sa deckomskupljac_zeljeza wrote:A šta znači proživjeti? I kao udata može ići u restorane na ručak sa jaranicama ili sada otići u Tursku da se plakne ili u Egipat da vidi piramide. Pa nije otišla u manastir.sheilak wrote:Da je rasla kao ona maca diskrecija i u tom okruzenju pa ajde ovako nije mogla prozivjeti kao djevojka koja ima 20 godina ma koliko ta od 20 bila povucena (r)
Mislim mozes ima razvod i to je normalno al nije isto kao sa deckom
Kao sto rekoh ovo je njen izbor i za sebe najbolje zna ovo sto ja pisem pisem iz moje perspektive i mog ugla gledanja
Ako je ona sa ovim sada zadovoljna neka joj je sretno jer sam napisao moji pogledi ne moraju svakom biti ispravni i obratno (r)
-
Zoya
#81 Re: Udaja sa 18 godina
I ovo je tačno ali ako ubrzo djecu dobije, nema joj bas ovog nabrojanog ni za desetak godina ako ne i više.skupljac_zeljeza wrote:A šta znači proživjeti? I kao udata može ići u restorane na ručak sa jaranicama ili sada otići u Tursku da se plakne ili u Egipat da vidi piramide. Pa nije otišla u manastir.sheilak wrote:Da je rasla kao ona maca diskrecija i u tom okruzenju pa ajde ovako nije mogla prozivjeti kao djevojka koja ima 20 godina ma koliko ta od 20 bila povucena (r)
Na temu--nema pravila niti garancije da će brak trajati ako se sklopi sa 30.
- skupljac_zeljeza
#82 Re: Udaja sa 18 godina
Ako zagondžija ima para platit će bejbisiterku i kućnu pomoćnicu bar povremeno. Znam parova koji su toliko u poslu da imaju stalno tu vrstu ispomoći. U nas trenutno to i nije mnogo skupo.Zoya wrote:
I ovo je tačno ali ako ubrzo djecu dobije, nema joj bas ovog nabrojanog ni za desetak godina ako ne i više.
- sheilak
#83 Re: Udaja sa 18 godina
To hodanje je najmanji problem otici u tursku egipat grcku havaje
Govorim o iskustvima veza raskida i svega toga a u braku to ne mozes (r)
- triconja
#84 Re: Udaja sa 18 godina
Cekaj malo, zar nije bolje djecu sto prije rodit? kod mene mati se udala sa tries i nesto i evo je sad seset i neka a ja ni kuceta ni macica, a da je u 20inekoj to uradila sad bi i unuke imala. Cini mi se da se ovdje moze najlakse procitat sta je strah (il na nasem kompleks) komentatora.Zoya wrote:I ovo je tačno ali ako ubrzo djecu dobije, nema joj bas ovog nabrojanog ni za desetak godina ako ne i više.skupljac_zeljeza wrote:A šta znači proživjeti? I kao udata može ići u restorane na ručak sa jaranicama ili sada otići u Tursku da se plakne ili u Egipat da vidi piramide. Pa nije otišla u manastir.sheilak wrote:Da je rasla kao ona maca diskrecija i u tom okruzenju pa ajde ovako nije mogla prozivjeti kao djevojka koja ima 20 godina ma koliko ta od 20 bila povucena (r)
Na temu--nema pravila niti garancije da će brak trajati ako se sklopi sa 30.
- ¤ jelena ¤
#85 Re: Udaja sa 18 godina
Upravo tako.skupljac_zeljeza wrote:Neko protutnja za 10 godina više nego neko za cijeli život, a i taj što je sjedio s mirom opet kaže da se ne bi mijenjao za život ovog prvog. Nije mu to izazov. 100 ljudi, 100....¤ jelena ¤ wrote:
- uglavnomja
#86 Re: Udaja sa 18 godina
skupljac_zeljeza wrote:Neko protutnja za 10 godina više nego neko za cijeli život, a i taj što je sjedio s mirom opet kaže da se ne bi mijenjao za život ovog prvog. Nije mu to izazov. 100 ljudi, 100....¤ jelena ¤ wrote:
ovo moze biti vezano za ljude 30+
ali za dijete od 18 ne moze nikako
prije 5 godina je isla u osnovnu, 6., 7. razred
i iz tog agregatnog stanja upala na scenu, gdje je i dalje bila pod kontrolom roditelja
dozivjela je sto 99,99% ljudi nece, ali da podrzim respa, to nije zivot niti ona ima zivotnog iskustva. pjevanje i radovanje kad dobije glasove nije zivot.
mozda je mentalno "zrela" za brak ako joj je citav zivot tuvljeno u glavu da je to svrha zeninog postojanja
a mozda joj je cilj da pobjegne od roditeljske kontrole
mozda joj fali ocinska figura
a generalno, osim sto je postala medijska licnost i vjerovatno dobila nesto para za tu pobjedu (valjda, ne gledam ja to
a ni skole nema
moze pjevati po svadbama i cevljanovicima, sto neko rece
- triconja
#87 Re: Udaja sa 18 godina
Kako ne mozes? Rastat se u danasnji vakat ko od sale, a ako si sado mazo musterija mores i trpit.sheilak wrote:To hodanje je najmanji problem otici u tursku egipat grcku havaje
- triconja
#88 Re: Udaja sa 18 godina
Zato jaro ti svoju djecu odgojis na drugi nacin pa nek se zene/udaju kad im ti dasuglavnomja wrote: i iz tog agregatnog stanja upala na scenu, gdje je i dalje bila pod kontrolom roditelja
dozivjela je sto 99,99% ljudi nece, ali da podrzim respa, to nije zivot niti ona ima zivotnog iskustva. pjevanje i radovanje kad dobije glasove nije zivot.
mozda je mentalno "zrela" za brak ako joj je citav zivot tuvljeno u glavu da je to svrha zeninog postojanja
a mozda joj je cilj da pobjegne od roditeljske kontrole
mozda joj fali ocinska figurau zivotu
a generalno, osim sto je postala medijska licnost i vjerovatno dobila nesto para za tu pobjedu (valjda, ne gledam ja to) - nema para od pobjeda na tim tv talentima
a ni skole nema
moze pjevati po svadbama i cevljanovicima, sto neko rece
- sheilak
#89 Re: Udaja sa 18 godina
Pa ako je iz patrijarhalne familije a kao sto neko napisa vjerovatno jeste tesko da ce doci do rastavetriconja wrote:Kako ne mozes? Rastat se u danasnji vakat ko od sale, a ako si sado mazo musterija mores i trpit.sheilak wrote:To hodanje je najmanji problem otici u tursku egipat grcku havaje
Prije do obiteljskog nasilja koje ce biti skrivano posebno jer je policajac nego do razvoda
Da odmah objasnim da se ne bi hvatali za rijeci ne govorim da je nasilnik taj sto ga je izabrala za supruga (r)
-
Zoya
#90 Re: Udaja sa 18 godina
Pa da, sa trideset će biti 'kO cura'triconja wrote:
Cekaj malo, zar nije bolje djecu sto prije rodit? kod mene mati se udala sa tries i nesto i evo je sad seset i neka a ja ni kuceta ni macica, a da je u 20inekoj to uradila sad bi i unuke imala. Cini mi se da se ovdje moze najlakse procitat sta je strah (il na nasem kompleks) komentatora.
- vješalica
#91 Re: Udaja sa 18 godina
Paša mooiii lafo doktoriro inspektorcic....spree wrote:on ima 32 ili 33. policajac je ili tako nesto, a ovamo bio sa maloljetnicom par godina. tuga i zalost.
A cuj boli nas briga realno.?
- vazi
#92 Re: Udaja sa 18 godina
4 stranice o necijoj udaji
Ja zavrsila srednju i predala papire za licnu, udala se prije vec je licna bila gotova s nepunih 19 god a njemu bile nepune 23 i tako evo zajedno 43 godine
To sto pricate prozivjeti i to, ja sam to u startu zeljela sa svojim muzem a ne s "rajom"
Ovim mladencima zelim sve najbolje.
Ja zavrsila srednju i predala papire za licnu, udala se prije vec je licna bila gotova s nepunih 19 god a njemu bile nepune 23 i tako evo zajedno 43 godine
To sto pricate prozivjeti i to, ja sam to u startu zeljela sa svojim muzem a ne s "rajom"
Ovim mladencima zelim sve najbolje.
- vješalica
#93 Re: Udaja sa 18 godina
Da jeste,vidis joj teme....ima veoma uske poglede na zivot.Skucena i zatucana.Smeta joj sto se dvoje mladih lijepih vole i uspjeli su u zivotu...a ona naravno nijePryda wrote:Jesi ti ona sto joj niko nije prisao dok je studirala u Sarajevu?
- salik79
#94 Re: Udaja sa 18 godina
A, je l'?! Meni vise nekom vjencanju u SADZyzzSar wrote:meni je ovo retardirano i zaostalo, ravno mi je nekom vjencanju u indiji i zemljama treceg svijeta gdje se curice udaju za 10-15godina starije muskarce
glupo je prvo iz razloga sto je tolika razlika u godinama, 13-14godina wtf?
druga jer je njoj 18godina, dakle nek su zajedno 3godine, njemu je bilo 28, njoj 15, je l imao ko da je nasavjetuje, jesu li joj roditelji toliko ograničeni da nisu znali da to nije normalno
treća zbog činjenice da je lijepa cura, ima talenat, a udaje se u 18toj godini, ko da smo u 20tom stoljeću, il ko one djevojke sa sela, što nisu vidjele grada, od škole imaju samo osnovnu i jedini im cilj u životu je da se udaju i rađaju djecu
moje je mišljenje da svako treba da proživi malo prije nego što bi trebao i razmišljat o braku, dakle negdje 25ta godina bi bila uredu da se počne misliti o braku, za žene eventualno godina-dvije ranije
- Mea_parvitas
#95 Re: Udaja sa 18 godina
Nije ti mati kriva sto nemas ni kuceta ni macica, nego samo titriconja wrote: Cekaj malo, zar nije bolje djecu sto prije rodit? kod mene mati se udala sa tries i nesto i evo je sad seset i neka a ja ni kuceta ni macica, a da je u 20inekoj to uradila sad bi i unuke imala. Cini mi se da se ovdje moze najlakse procitat sta je strah (il na nasem kompleks) komentatora.
- djevojka bez imena
#96 Re: Udaja sa 18 godina
14 godina stariji? 
- sheilak
#97 Re: Udaja sa 18 godina
Pa mladje sladjedjevojka bez imena wrote:14 godina stariji?
- vješalica
#98 Re: Udaja sa 18 godina
Bilo je uvijek tih nekih razlika poprilicnih mislim da je to vise danas prevazidjeno diskutovati o tome
Nek svako sebi formira zivot kako hoce i kako misli da mu je najbolje i odgovara
Nek svako sebi formira zivot kako hoce i kako misli da mu je najbolje i odgovara
- djevojka bez imena
#99 Re: Udaja sa 18 godina
Istina. Ali pitanje je koliko je danas neko s 18. svjestan sta je život, brak, odgovornost prema samom sebi pa pa onda i prema supruzniku, ali hajde, nek joj je sretnovješalica wrote:Bilo je uvijek tih nekih razlika poprilicnih mislim da je to vise danas prevazidjeno diskutovati o tome
- azurna_obala
#100 Re: Udaja sa 18 godina
Bas smo puni predrasuda i stereotipa
U konkretnom slučaju jedino sto meni bode oci je to sto je ona bila maloljetna dok su hodali, a inače ne vidim problem kad su godine u pitanju.
Sto je to toliko strasno?djevojka bez imena wrote:14 godina stariji?
U konkretnom slučaju jedino sto meni bode oci je to sto je ona bila maloljetna dok su hodali, a inače ne vidim problem kad su godine u pitanju.