Prvo Python usvojiti pa polako preci na C i vise.
#vlastitoIskustvo
Aha, bebi je lakse da nauci trcat nego puzatpirmin wrote:Apropo pocetnici.
Prvo Python usvojiti pa polako preci na C i vise.![]()
#vlastitoIskustvo
Jeste, CS50 jako dobar kurs.SmokingMan wrote:Ovo po uzoru na MIT open courses.
Ima ti tu predavanja i svega ali ne mozes pitati profesora kad zapnes, ovdje mozes i tako to. I ovdje se moze laickije objasnit nego sa predavanja4L0n3 wrote:Svakako pozdravljam ovu temu i "radnu akciju"
Samo me interesuje zasto ako se vec krenulo sa c++ jednostavno ne zalijepe predavanja sa ETF-a, posto koliko ja znam ona su dostupna svima preko https://c2.etf.unsa.ba/course/view.php?id=76 ?
Predavanja su na nasem jeziku a sastavljao ih je jedan od boljih profesora u BiH, jest da mogu oprat al svaka mu je zlatna
Možeš i ovdje upitati profesora, samo na drugoj temi. A neofirno mu (im) kažeš da zraknu tvoju temu, odnosno čitav novi PDF.triconja wrote:Ima ti tu predavanja i svega ali ne mozes pitati profesora kad zapnes, ovdje mozes i tako to. I ovdje se moze laickije objasnit nego sa predavanja4L0n3 wrote:Svakako pozdravljam ovu temu i "radnu akciju"
Samo me interesuje zasto ako se vec krenulo sa c++ jednostavno ne zalijepe predavanja sa ETF-a, posto koliko ja znam ona su dostupna svima preko https://c2.etf.unsa.ba/course/view.php?id=76 ?
Predavanja su na nasem jeziku a sastavljao ih je jedan od boljih profesora u BiH, jest da mogu oprat al svaka mu je zlatna![]()
Edit: a imas predavanja na nasem more (od profesora sa balkana), ko god hoce moze da trazi
Moze li se znati ko je uvazeni profesor?Euridika wrote:Možeš i ovdje upitati profesora, samo na drugoj temi. A neofirno mu (im) kažeš da zraknu tvoju temu, odnosno čitav novi PDF.triconja wrote:Ima ti tu predavanja i svega ali ne mozes pitati profesora kad zapnes, ovdje mozes i tako to. I ovdje se moze laickije objasnit nego sa predavanja4L0n3 wrote:Svakako pozdravljam ovu temu i "radnu akciju"
Predavanja su na nasem jeziku a sastavljao ih je jedan od boljih profesora u BiH, jest da mogu oprat al svaka mu je zlatna![]()
Edit: a imas predavanja na nasem more (od profesora sa balkana), ko god hoce moze da trazi![]()
![]()
Ako ti se ne odazovu, javi da ih ja prizovem.
Naravno da ne možeš ovako javno saznati nečiji identitet, ali ti mogu reći da se na temi ETF povremeno (rijetko) javljaju neki profesori i asistenti s ETF-a. S druge strane, nije uvijek ni nužno da ti odgovor na neko tvoje pitanje/dilemu da profesor, možda neko od forumaša zna odgovor, jer se s tim ili sličnim problemom susreo u praksi.triconja wrote:Moze li se znati ko je uvazeni profesor?Euridika wrote:Možeš i ovdje upitati profesora, samo na drugoj temi. A neofirno mu (im) kažeš da zraknu tvoju temu, odnosno čitav novi PDF.![]()
![]()
Ako ti se ne odazovu, javi da ih ja prizovem.
Euridika wrote: Naravno da ne možeš ovako javno saznati nečiji identitet, ali ti mogu reći da se na temi ETF povremeno (rijetko) javljaju neki profesori i asistenti s ETF-a. S druge strane, nije uvijek ni nužno da ti odgovor na neko tvoje pitanje/dilemu da profesor, možda neko od forumaša zna odgovor, jer se s tim ili sličnim problemom susreo u praksi.
Što ne bi moglo, je li to identitet tajna? Profesor je javna osoba i može mu se znati identitet.Euridika wrote:Naravno da ne možeš ovako javno saznati nečiji identitet
Ja mislim da bi svi "profesori" trebali otvoriti temu kao triconja blabla Q&A ..... jer ko vjezba i cita , krene citat i vjezbat i onda skrola kroz deset postova chata pa opet nova lekcija pa opet 5 quota nekog chata bespotrebnogCookie85 wrote:Mislim da bi trebalo raspodjeliti topics po naslovima (HTML, Java, JS, python ...) tako ako nekoga zanima nesto odredjeno da je lakse naci...
Up!kiligonzales wrote:Posto ima dovoljno onih kojima engleski nije jaca strana, uskoro ide post o stranicama gdje uciti javascript i pomenute frameworke...
I C# ako ovde uopšte ima zainteresiranih...Cookie85 wrote:Mislim da bi trebalo raspodjeliti topics po naslovima (HTML, Java, JS, python ...) tako ako nekoga zanima nesto odredjeno da je lakse naci...
ma slabo, zato sam prestao i da pisemSmokingMan wrote:I C# ako ovde uopšte ima zainteresiranih...Cookie85 wrote:Mislim da bi trebalo raspodjeliti topics po naslovima (HTML, Java, JS, python ...) tako ako nekoga zanima nesto odredjeno da je lakse naci...
Ja cu nastaviti uskoro,prvo moram pregledati tonu materijala,pa zapisivati što mi je potrebno.Vidim da moj prijatelj u Austriji ima velikih benificija od C#,isplatio mu se pravo.Cookie85 wrote:ma slabo, zato sam prestao i da pisemSmokingMan wrote:I C# ako ovde uopšte ima zainteresiranih...Cookie85 wrote:Mislim da bi trebalo raspodjeliti topics po naslovima (HTML, Java, JS, python ...) tako ako nekoga zanima nesto odredjeno da je lakse naci...![]()