1/8 Hrvatska - Danska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#76 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ma ima hrvatska reprezentacija nešto u sebi što neutralnog čovjeka tjera da mu bude simpatična... Srbi recimo to nemaju...
Međutim, masa onih transparenata na kojima dominiraju toponimi iz Bosne i Hercegovine sa druge strane čovjeka sprečavaju da rahat za njih navija...
E tako ja imam podijeljena osjećanja na svakom prvenstvu spram susjeda... Ono kontam bilo bi mi drago da daleko doguraju, a onda se odmah sjetim ko bi istrpio one im debile od navijača... Tako da, jebiga...
Nego, ovaj put prolazi Danska... Ovi su već previše uzletili, a Danci hladne glave imaju potencijal da ih spuste...
Međutim, masa onih transparenata na kojima dominiraju toponimi iz Bosne i Hercegovine sa druge strane čovjeka sprečavaju da rahat za njih navija...
E tako ja imam podijeljena osjećanja na svakom prvenstvu spram susjeda... Ono kontam bilo bi mi drago da daleko doguraju, a onda se odmah sjetim ko bi istrpio one im debile od navijača... Tako da, jebiga...
Nego, ovaj put prolazi Danska... Ovi su već previše uzletili, a Danci hladne glave imaju potencijal da ih spuste...
-
klosar pravi
#77 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
cyprus wrote:Ma ima hrvatska reprezentacija nešto u sebi što neutralnog čovjeka tjera da mu bude simpatična... Srbi recimo to nemaju...
U fudbalu ne može niko normalan kao susjed navijati za hrvate eh sad sto se tice rukometa tu sam veliki navijac vatrenih 10+
-
Stari
#78 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Čuj Nj.E. ...daj recite mi da se radi o lošem falsifikatu ... jel se ove hakurčine stvarno moraju titulirati sa "Njihove Exelencije"

- dječak sa šibicama
#79 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Gdje nije falsifikat, pogledaj datume 
Nisu poletili, bar igraci i Dalic, imaju i iskustva sa tim polijetanjem pa ce sad ozbiljno.
Navijace je za razumjeti, bar smo svi isti sto se toga tice. Euforija i pretjerivanje na ntu, do poraza, a onda pljuvanje i "nista to ne valja, grozni smo, ostavke, hocemo glave, savez lopovi"
Nisu poletili, bar igraci i Dalic, imaju i iskustva sa tim polijetanjem pa ce sad ozbiljno.
Navijace je za razumjeti, bar smo svi isti sto se toga tice. Euforija i pretjerivanje na ntu, do poraza, a onda pljuvanje i "nista to ne valja, grozni smo, ostavke, hocemo glave, savez lopovi"
- ovo_malo_duse
#80 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
+1Bosanski_kralj wrote:Svim srcem uz Dansku.
-
Korisničkoime
#81 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
To je jedina opasnost po HR, Danska ih tesko moze dobiti ali oni sami sebi mogu biti najveci neprijatelj ako su s mislima vec u finalu SP.dječak sa šibicama wrote:Gdje nije falsifikat, pogledaj datume
- dječak sa šibicama
#82 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Nakon 2008. i 2016. sumnjam da si smiju dopustiti ikakvo opustanje i bahacenje.
Prije svega jer Danska, unatoc svim ocjenama kako eto i nisu nesto pokazali, nije nimalo naivna ekipa. Nemaju oni samo Eriksena, Schmeichel je odlican golman sa dosta iskustva, Kjaer u Sevilli, Christensen u Chelseu, nisu tamo neki nositelji igre ali igraju, Dalsgaard dobar desni bocni. U sredini su dosta kompaktni ovako, Poulsen nije los, Sisto dobar brz, Corneluis solidan napadac.
Prije svega jer Danska, unatoc svim ocjenama kako eto i nisu nesto pokazali, nije nimalo naivna ekipa. Nemaju oni samo Eriksena, Schmeichel je odlican golman sa dosta iskustva, Kjaer u Sevilli, Christensen u Chelseu, nisu tamo neki nositelji igre ali igraju, Dalsgaard dobar desni bocni. U sredini su dosta kompaktni ovako, Poulsen nije los, Sisto dobar brz, Corneluis solidan napadac.
- animals
#83 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ako ne mozes Dance pobijediti, onda si zasluzeno otisao kuci..
jednostavno..
ako zelis dalje onda morao bi ih pobijediti..
po kvalitetu igraca Hrvatska je dvaput bolja..
ali kad se izadje na teren, igra srce i volja..
vidjelo se to jucer sa Njemackom, kako se obija o glavu kad udjes nemotiviran u mec..
jednostavno..
ako zelis dalje onda morao bi ih pobijediti..
po kvalitetu igraca Hrvatska je dvaput bolja..
ali kad se izadje na teren, igra srce i volja..
vidjelo se to jucer sa Njemackom, kako se obija o glavu kad udjes nemotiviran u mec..
- dječak sa šibicama
#84 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Svabe su djelovali kao da su dosli na izlet, ili mozda bolje kao da sami ne vjeruju u sebe. Bas bas u depresiji.
Hrvatska izgleda dobro, igraci puni zelje, samo da ne izgore u zelji. Valjda su stekli neko iskustvo, ovi glavni.
Hrvatska izgleda dobro, igraci puni zelje, samo da ne izgore u zelji. Valjda su stekli neko iskustvo, ovi glavni.
-
junior3
#85 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Nisu se smjeli kurčiti u Rusiji, cilj im je bi da što prije uteknu.dječak sa šibicama wrote:Svabe su djelovali kao da su dosli na izlet, ili mozda bolje kao da sami ne vjeruju u sebe. Bas bas u depresiji.
-
SSemir
#86 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
protiv island su igrali rastereceno, protiv argentine su imali srece i argentinci su sami sebe pobijedili. sta je objasnjenje za trecu utakmicu?kiligonzales wrote:Pricamo o Balkancima, a kod nas kad se najvise nadamo, obicno zna da bude obrnuto, kad kazemo sad je lako postane najteze...klosar pravi wrote:
Apsolutno sve istina pogotovo da su imali srece s argentincima, al' rezultat je rezultat nema tu puno price i hrvati pokazuju da su strašni.
Pa i veceraš kad apsolutno motivacije nisu imali neke pobjedili su opet.
Da kao što kazes mediji, al' jebo medije misliš da igraci citaju šta se piše?
Nece proci samo ako Danci budu izdržali i budu bolji pricu o bilo kakvom potcjenjivanju baci u vodu odma, al' kao sto rekoh znam odakle ti to misljenje.
Protiv Islanda su bili rastereceni, drugi tim igro maltane, eto zelje za dokazivanjem.
Nakaut faza je nakaut faza, jedna utakmicama i stoji veliki upitnik nad njom otpocetka.
Dovoljno da pritisak na obje ekipe bude veci... Sto bi se reklo fulis, pusis, nema popravnog...
ovo me podsjeca na ono "igraci su uprkos susicu otisli na svjetsko", ubijedjen sam da si ovo i ti tvrdio tad
-
Korisničkoime
#87 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Nas Slovačka razmontira u Zenici zbog sastava i taktike trenera, čovjek postavi taktiku i sastav kako bi Slovaci igrali jedino što mogu i znaju a to su kontre i opet odmah nakon te utakmice igramo u Slovačkoj i opet sve isto, opet ista taktika opet isti sastav kao da se lik inati nekome, opet nas vile nosaju kao i prethodnu tekmu i uz ludu srecu zabijamo i prolazimo - rezime Sušić vrhunski selektor, pa prije ja vjerujem svojim očima nego nekome drugom. (i na desetine ovakvih i sličnih primjera)
Da se vratimo temi
HR ima po imenima bolju ekipu bez razmšljanja, međutim u ovoj utakmici će mentalitet biti presudan, ako HR ne poleti, ako igrači ostanu hladne glave HR će proći i to bez poteškoća ako su već prvaci svijeta u glavama onda će ih Danci demontirati.
Sve je do glave.
Da se vratimo temi
HR ima po imenima bolju ekipu bez razmšljanja, međutim u ovoj utakmici će mentalitet biti presudan, ako HR ne poleti, ako igrači ostanu hladne glave HR će proći i to bez poteškoća ako su već prvaci svijeta u glavama onda će ih Danci demontirati.
Sve je do glave.
- Edin H.
#88 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ne vjerujem da ce proci Engleze u polufinaklu.Korisničkoime wrote:To je jedina opasnost po HR, Danska ih tesko moze dobiti ali oni sami sebi mogu biti najveci neprijatelj ako su s mislima vec u finalu SP.dječak sa šibicama wrote:Gdje nije falsifikat, pogledaj datume
-
kiligonzales
#89 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ne znam sta sam tad tvrdio i kako, niko ne spori talent ove hrvatske generacije niti znacaj igraca poimenice, ali reci da Hrvatima za onakav ostatak meca protiv Argentine nije bio presudan Kabalerov autogol tj. onako dodavanje Rebicu, bila bi laz. Do tad na terenu nisu bili ni dobri ni ravnopravni sa Argentincima. Agim Ceku, Kosmin Kontra taktika, stani nazad i brani se i onda poklon i to kakav. I opet je Argentina fulila sansu sa poravnanje, izblokiran Mesiju udarac sa metar od gola. I onda Modri i njegova bomba. S onakvim timom poslje sopstvenog sranja ne mozes se vaditi.SSemir wrote:protiv island su igrali rastereceno, protiv argentine su imali srece i argentinci su sami sebe pobijedili. sta je objasnjenje za trecu utakmicu?kiligonzales wrote:Pricamo o Balkancima, a kod nas kad se najvise nadamo, obicno zna da bude obrnuto, kad kazemo sad je lako postane najteze...klosar pravi wrote:
Apsolutno sve istina pogotovo da su imali srece s argentincima, al' rezultat je rezultat nema tu puno price i hrvati pokazuju da su strašni.
Pa i veceraš kad apsolutno motivacije nisu imali neke pobjedili su opet.
Da kao što kazes mediji, al' jebo medije misliš da igraci citaju šta se piše?
Nece proci samo ako Danci budu izdržali i budu bolji pricu o bilo kakvom potcjenjivanju baci u vodu odma, al' kao sto rekoh znam odakle ti to misljenje.
Protiv Islanda su bili rastereceni, drugi tim igro maltane, eto zelje za dokazivanjem.
Nakaut faza je nakaut faza, jedna utakmicama i stoji veliki upitnik nad njom otpocetka.
Dovoljno da pritisak na obje ekipe bude veci... Sto bi se reklo fulis, pusis, nema popravnog...
ovo me podsjeca na ono "igraci su uprkos susicu otisli na svjetsko", ubijedjen sam da si ovo i ti tvrdio tad
Na kraju kad ekipa izgubi sa posjedom lopte od gotovo 60 posto i kompletiranih vise pasova nego Hrvati, ne moze se reci da takvo sto nije plod necije lose taktike, bezidejnosti, jalovosti. Zato su Dzeju sa argentinske klupe spucali tarabu nakon prve utakmice, a zadnju utakmicu su igraci sebe vodili sami.
Hrvati su u mec usli racunajuci na bod, na kraju osvojili tri. To je kocka Argentinaca koji su zaboravili da Hrvatska u vezi i napadu ima dosta vrhunskih igraca i izveli sastav u kome su od najboljih samo bili Maserano, Mesi i Kun Aguero, jaca im bila klupa nego prvi tim, a Hrvati izveli sastav koji prsti od onoga sto je najbolje od njih.
Jaci su sastav izveli protiv nas na proslom mundijalu, nego protiv Hrvata u ovoj utakmici. Ali valja to nekome objasniti. Dzej pozove pored Pastorea, Facija, pored Ikardija, Pavona i jbg onda kazu Argentinci dosli s najboljim na mundijal.
Sastav protiv Hrvatske
https://www.rezultati.com/utakmica/IV9KYMDp/#postave;1
Sastav protiv nas
https://bs.wikipedia.org/wiki/Nogometne ... ercegovina
Dzej je za Sabelu amater. Stid me nabrajati koga sve nije poveo na mundijal. Primjetili se razlika u kvaliteti.
- dječak sa šibicama
#90 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
tako je, hrvatska nistga nije uradila, argentina island i nigerija su pobijedili sami sebe 
- It_is_a_Leclerc
#91 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
ovo_malo_duse wrote:+1Bosanski_kralj wrote:Svim srcem uz Dansku.
Ima nade.
-
SSemir
#92 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Tvrdis da hrvati nisu bili bolji u toj jednoj utakmici i kao argiment navodis kako argentina nije dosla na svjetsko u najboljem sastavu. Kako su na proslom bili jaci. Kakve veze ima jedno s drugim?kiligonzales wrote: Ne znam sta sam tad tvrdio i kako, niko ne spori talent ove hrvatske generacije niti znacaj igraca poimenice, ali reci da Hrvatima za onakav ostatak meca protiv Argentine nije bio presudan Kabalerov autogol tj. onako dodavanje Rebicu, bila bi laz. Do tad na terenu nisu bili ni dobri ni ravnopravni sa Argentincima. Agim Ceku, Kosmin Kontra taktika, stani nazad i brani se i onda poklon i to kakav. I opet je Argentina fulila sansu sa poravnanje, izblokiran Mesiju udarac sa metar od gola. I onda Modri i njegova bomba. S onakvim timom poslje sopstvenog sranja ne mozes se vaditi.
Na kraju kad ekipa izgubi sa posjedom lopte od gotovo 60 posto i kompletiranih vise pasova nego Hrvati, ne moze se reci da takvo sto nije plod necije lose taktike, bezidejnosti, jalovosti. Zato su Dzeju sa argentinske klupe spucali tarabu nakon prve utakmice, a zadnju utakmicu su igraci sebe vodili sami.
Hrvati su u mec usli racunajuci na bod, na kraju osvojili tri. To je kocka Argentinaca koji su zaboravili da Hrvatska u vezi i napadu ima dosta vrhunskih igraca i izveli sastav u kome su od najboljih samo bili Maserano, Mesi i Kun Aguero, jaca im bila klupa nego prvi tim, a Hrvati izveli sastav koji prsti od onoga sto je najbolje od njih.
Jaci su sastav izveli protiv nas na proslom mundijalu, nego protiv Hrvata u ovoj utakmici. Ali valja to nekome objasniti. Dzej pozove pored Pastorea, Facija, pored Ikardija, Pavona i jbg onda kazu Argentinci dosli s najboljim na mundijal.
Sastav protiv Hrvatske
Sastav protiv nas
Dzej je za Sabelu amater. Stid me nabrajati koga sve nije poveo na mundijal. Primjetili se razlika u kvaliteti.
Pricas i objasnjavas kako su argentinci imali jalov posjed spominjes bezidejnost iz te utakmice..pa valjda i to govori da su hrvati bili bolji.
Sam sebe pobijas.
-
kiligonzales
#93 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ko je rekao da nije nista uradila? Jel rekoh da su mozda lose odigrali, ali daleko je to od onoga sto se zove lijepim i dobrim fudbalom, moze se nazvati ucinkovitim, ali lijepim bas i ne. Prvu utakmicu Nigerijci sebi zabili autogol, drugi gol penal. Nigerija odigrala bezidejnije nego Saudijska Arabija protiv Rusije. Ahmed Musa ljubio klupu. Britka sablja toga tima klupica. Jbg to su detalji, ali su bitni. To je ko kod nas kad stavimo Dzeku na klupu a stavimo Rijada u napad i nadamo se da ce biti isti rezultat i dobra igra u napadu.dječak sa šibicama wrote:tako je, hrvatska nistga nije uradila, argentina island i nigerija su pobijedili sami sebe
Igra im je vala bila odlicna protiv Nigerije uputili su u gol 35 udaraca, od toga 25 u okvir, imali posjed 65%, satrali ih kvalitetom i ljepotom svoje igre, precke stative kurci palci, isto tako su izgledali na terenu protiv Argentine. Jesu al u kurcu
Posto je u fudbalu bitan jedino rezultat, a ne opsti dojam, onda je utakmica protiv Nigerije bila ogledalo ljepote fudbalske igre. Protiv Argentine su odigrali dosta bolje nego protiv Nigerije, pa i Islanda. Ali opet treba naglasiti da im je elana dao kiks Kabalera.
Treba biti realan, ne letiti. Hrvatska samo sa tim pristupom pored ekstra igrackog kadra moze postati tim koji ce rusiti vece od sebe cesce i stici do same zavrsnice prvenstva. Inace ako protiv Danaca bude podcjenjivanja, onoga lako cemo, sto je svojstveno Balkancima, moglo bi im se desiti skandinavsko otrijeznjenje.
Iskreno od te utakmice ocekujem malo golova, mozda i onu truhlu nulu, remi, sa produzecima. Ali vidjecemo.
-
kiligonzales
#94 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Hrvati su odigrali jedno poluvrijeme, gdje se Argentincima igra raspala zbog onog nadasve idiotskog poteza Kabalera. Iako su od pocetka jalovo napadali, a kako ce kad se od trojca Maserano, Mesi i Aguero ocekuje da prave cuda, a na klupi ti sjede igracine dok igraju Meze, Pavoni, kurci palci cija imena ne znaju ni u Argentini svi. Necu reci da su Rojo, Hernandez, Zabaleta, izmislili odbranu za Otamendija i onu dvojicu papaka. Imas dvojac iz Juventusa koji ti zadnje dvije godine zari Evropom, tebi igra Meza haha I onda pokusas Mezu.SSemir wrote:Tvrdis da hrvati nisu bili bolji u toj jednoj utakmici i kao argiment navodis kako argentina nije dosla na svjetsko u najboljem sastavu. Kako su na proslom bili jaci. Kakve veze ima jedno s drugim?kiligonzales wrote: Ne znam sta sam tad tvrdio i kako, niko ne spori talent ove hrvatske generacije niti znacaj igraca poimenice, ali reci da Hrvatima za onakav ostatak meca protiv Argentine nije bio presudan Kabalerov autogol tj. onako dodavanje Rebicu, bila bi laz. Do tad na terenu nisu bili ni dobri ni ravnopravni sa Argentincima. Agim Ceku, Kosmin Kontra taktika, stani nazad i brani se i onda poklon i to kakav. I opet je Argentina fulila sansu sa poravnanje, izblokiran Mesiju udarac sa metar od gola. I onda Modri i njegova bomba. S onakvim timom poslje sopstvenog sranja ne mozes se vaditi.
Sastav protiv Hrvatske
Sastav protiv nas
Pricas i objasnjavas kako su argentinci imali jalov posjed spominjes bezidejnost iz te utakmice..pa valjda i to govori da su hrvati bili bolji.
Sam sebe pobijas.
Pa dovoljno je spomenuti da su protiv Nigerije poveli autogolom, a protiv Argentine nesto sto se samo po sebi moze takodjer nazvati autogolom. U fudbalu mnogi detalji rijesavaju utakmice, a takvi primljeni golovi odnose samopouzdanje pomenutim ekipama i Hrvatska nije maciji kasalj ipak je to tim jakih pojedinaca, nebih da nabrajam imena i klubove gdje igraju. Ali Hrvati se nisu kockali, vec su najbolje poslali na teren u ove dvije utakmice, a u trecoj kad je sve prakticno bilo rijeseno izveli su opet mjesani sastav. Tako rade pametni.
-
kiligonzales
#95 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Jos cu napomenuti da je Danska na prvenstvu odigrala korektno i da je poslala ekipu Perua kuci koji je u toj grupi igrao najljepsi, ali ne i najucinkovitiji fudbal, a Peru je ekipa koja je u tom pripremnom periodu dobila Hrvatsku, ali to ne znaci nista.
Nije mnogo bitno za mec, ali bitno je za tu pripremu utakmice, ipak ovo nije grupna faza gdje sebi mozes priustiti kiks i vratiti se.
Nije mnogo bitno za mec, ali bitno je za tu pripremu utakmice, ipak ovo nije grupna faza gdje sebi mozes priustiti kiks i vratiti se.
-
tetejac
#96 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Tvoje postove o nogometu obožavam pročitati.kiligonzales wrote:Ko je rekao da nije nista uradila? Jel rekoh da su mozda lose odigrali, ali daleko je to od onoga sto se zove lijepim i dobrim fudbalom, moze se nazvati ucinkovitim, ali lijepim bas i ne. Prvu utakmicu Nigerijci sebi zabili autogol, drugi gol penal. Nigerija odigrala bezidejnije nego Saudijska Arabija protiv Rusije. Ahmed Musa ljubio klupu. Britka sablja toga tima klupica. Jbg to su detalji, ali su bitni. To je ko kod nas kad stavimo Dzeku na klupu a stavimo Rijada u napad i nadamo se da ce biti isti rezultat i dobra igra u napadu.dječak sa šibicama wrote:tako je, hrvatska nistga nije uradila, argentina island i nigerija su pobijedili sami sebe![]()
Igra im je vala bila odlicna protiv Nigerije uputili su u gol 35 udaraca, od toga 25 u okvir, imali posjed 65%, satrali ih kvalitetom i ljepotom svoje igre, precke stative kurci palci, isto tako su izgledali na terenu protiv Argentine. Jesu al u kurcuZa razliku od proslih prvenstava na ovome se pokazuje da Hrvatska takticki raste, ali da njihova igra nema mane, ima i to dosta. Iako su protiv Islanda bili u mjesanom sastavu, ta je utakmica pokazala da Hrvatska ima svoje mane, a opet Island je i za Argentinu i za Nigeriju mali, a oni su im zabili iz penala, ovi nisu jer su igrali odvratno jalovo, u utakmici s Hrvatima igrali su gluho i daleko lose, ne sto im Hrvatska nije dala igrati, nego sto dodju do 16 i onda ne znaju sta ce s loptom. Prva ekipa koja je skontala da moze loptu neku zavrnuti u prostor cesce, pa i cesce opucati, dosta im je odbrani zadala problema, stvorila dosta sansi, cak i sa manjim posjedom od njih uputila vise udaraca na gol od njih.
Posto je u fudbalu bitan jedino rezultat, a ne opsti dojam, onda je utakmica protiv Nigerije bila ogledalo ljepote fudbalske igre. Protiv Argentine su odigrali dosta bolje nego protiv Nigerije, pa i Islanda. Ali opet treba naglasiti da im je elana dao kiks Kabalera.
Treba biti realan, ne letiti. Hrvatska samo sa tim pristupom pored ekstra igrackog kadra moze postati tim koji ce rusiti vece od sebe cesce i stici do same zavrsnice prvenstva. Inace ako protiv Danaca bude podcjenjivanja, onoga lako cemo, sto je svojstveno Balkancima, moglo bi im se desiti skandinavsko otrijeznjenje.
Iskreno od te utakmice ocekujem malo golova, mozda i onu truhlu nulu, remi, sa produzecima. Ali vidjecemo.
‘Igra im je bila odlična protiv Nigerije. Protiv Argentine nije. Odigrali su dosta bolje protiv Argentine nego protiv Nigerije. Bitan je rezultat. Treba biti realan’.
-
tetejac
#97 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Stari opterećuješ se glupostima. Neka ljudi navijaju za koga hoće pa tako i ti. Opusti se i gledaj nogomet i navijaj za koga hoćeš.cyprus wrote:Ma ima hrvatska reprezentacija nešto u sebi što neutralnog čovjeka tjera da mu bude simpatična... Srbi recimo to nemaju...
-
kiligonzales
#98 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Nisi shvatio ironiju u tome tekstu, procitaj taj dio opet:tetejac wrote:Tvoje postove o nogometu obožavam pročitati.kiligonzales wrote:Ko je rekao da nije nista uradila? Jel rekoh da su mozda lose odigrali, ali daleko je to od onoga sto se zove lijepim i dobrim fudbalom, moze se nazvati ucinkovitim, ali lijepim bas i ne. Prvu utakmicu Nigerijci sebi zabili autogol, drugi gol penal. Nigerija odigrala bezidejnije nego Saudijska Arabija protiv Rusije. Ahmed Musa ljubio klupu. Britka sablja toga tima klupica. Jbg to su detalji, ali su bitni. To je ko kod nas kad stavimo Dzeku na klupu a stavimo Rijada u napad i nadamo se da ce biti isti rezultat i dobra igra u napadu.dječak sa šibicama wrote:tako je, hrvatska nistga nije uradila, argentina island i nigerija su pobijedili sami sebe![]()
Igra im je vala bila odlicna protiv Nigerije uputili su u gol 35 udaraca, od toga 25 u okvir, imali posjed 65%, satrali ih kvalitetom i ljepotom svoje igre, precke stative kurci palci, isto tako su izgledali na terenu protiv Argentine. Jesu al u kurcuZa razliku od proslih prvenstava na ovome se pokazuje da Hrvatska takticki raste, ali da njihova igra nema mane, ima i to dosta. Iako su protiv Islanda bili u mjesanom sastavu, ta je utakmica pokazala da Hrvatska ima svoje mane, a opet Island je i za Argentinu i za Nigeriju mali, a oni su im zabili iz penala, ovi nisu jer su igrali odvratno jalovo, u utakmici s Hrvatima igrali su gluho i daleko lose, ne sto im Hrvatska nije dala igrati, nego sto dodju do 16 i onda ne znaju sta ce s loptom. Prva ekipa koja je skontala da moze loptu neku zavrnuti u prostor cesce, pa i cesce opucati, dosta im je odbrani zadala problema, stvorila dosta sansi, cak i sa manjim posjedom od njih uputila vise udaraca na gol od njih.
‘Igra im je bila odlična protiv Nigerije. Protiv Argentine nije. Odigrali su dosta bolje protiv Argentine nego protiv Nigerije. Bitan je rezultat. Treba biti realan’.
Code: Select all
Igra im je vala bila odlicna protiv Nigerije uputili su u gol 35 udaraca, od toga 25 u okvir, imali posjed 65%, satrali ih kvalitetom i ljepotom svoje igre, precke stative kurci palci, isto tako su izgledali na terenu protiv Argentine. Jesu al u kurcu :DNjihova igra nije perfekcija, nije dominantna, nije lijepa, ali je ucinkovita i to je jedina dobra strana Hrvatske igre na ovom prvenstvu.
Jedna od najlosijih utakmica za gledanje na prvenstvu je bila ona sa Nigerijom. Mec kurcu nije valjao. Autogol i penal i to je sve. Najbolje su od sebe pokazali u mecu sa Argentinom, mada u cijelom mecu nisu jednako dobro izgledali kao u drugom poluvremenu. U prve dvije utakmice, oba puta sebi te ekipe dale prve golove. Oba puta su im na klupi bili bolji pojedinci, nego na terenu. Kod Hrvata su nastupali najbolji. Reci da je to nebitno za utakmicu moze reci samo amater. Ovo je ipak razina najboljih, svijetsko prvenstvo, nije se niko tamo nasao slucajno kao reprezentacija ili igras sa najboljim ili pusis. Protiv Islanda pokazali suvise mana, ali ne moze to biti stvarna slika jacine hrvatske reprezentacije jer u njoj je bio kombinovani tim. Island sa manjim posjedom lopte u pojedinim segmentima igre pokazao vise. Da je bilo i 2-2, nebi bilo nezasluzeno.
Argentintin najveci kiks u toj grupi je bio sto nije isforsirala ono sto je najbolje od nje, pa su sebi priustili da im na klupi sjede Rojo, Banega, Di Maria, Dibala, Higuain. O tome koga je Dzej propustio sve pozvati suvisno je pricati.
Ako ovo nije dovoljno za razumiti sta sam htio reci onda ne znam sta jeste.
-
tetejac
#99 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ma sve za 5. Samo ti bacaj analize, volim ja tebe čitati 
-
kiligonzales
#100 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Naravno da ima imaju sjajne pojedince koje ne mozes nevoljeti, tipa Modrog, Rakete, Mandze, Carlija, Vrsaljka, Perisica. Kojima ne mozes odbiti meda od njihove kvalitete. Odlicni igraci u odlicnim timovima.cyprus wrote:Ma ima hrvatska reprezentacija nešto u sebi što neutralnog čovjeka tjera da mu bude simpatična... Srbi recimo to nemaju...