1/8 Francuska - Argentina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#76 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Matuidi, Pogba i Kante počinju 
- Edin H.
#77 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Raskrinkan je razlog zasto Argentina igra lose - Messi ipak ne odredjuje tim i taktiku
Lionel Messi is not dictating Argentina's team selection and tactics, manager Jorge Sampaoli said before Saturday's World Cup tie with France.
Sampaoli reportedly asked Messi whether he should bring on Sergio Aguero in their eventual 2-1 victory over Nigeria in the decisive group game.
https://www.bbc.co.uk/sport/football/44664109
Lionel Messi is not dictating Argentina's team selection and tactics, manager Jorge Sampaoli said before Saturday's World Cup tie with France.
Sampaoli reportedly asked Messi whether he should bring on Sergio Aguero in their eventual 2-1 victory over Nigeria in the decisive group game.
https://www.bbc.co.uk/sport/football/44664109
-
omar little
#78 Re: 1/8 Francuska - Argentina
ocel meni neko odgovoriti jel i sabelli tako diktirao igrace i taktiku?
- animals
#79 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Draga moja..omar little wrote:ocel meni neko odgovoriti jel i sabelli tako diktirao igrace i taktiku?
Sabeli nema pojma..
istetovirani histericni idiot..
nikad Argentina nije imala goreg trenera..
Cacic za njega profesor bio..
-
omar little
#80 Re: 1/8 Francuska - Argentina
ako vec pokusavas patronizirati, prvo nauci ko je sabella a ko sampaoli. da se ne prosipas.
- pizarro
#82 Re: 1/8 Francuska - Argentina
jorge alejandro sampaoli da sabella, poznati argentinski strucnjak!
- turbofolk
#83 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Sampaoli je, ustvari, htio u igru ubaciti Dybalu, pa pito Messija: smijem li? Ovaj mu odgovorio: Samo Aguero dolazi u obzir.
Bezveze vam je priča da je pito Messija da ubaci Aguera. Za Aguera ne treba Messijevu dozvolu. Messi njega voli
Mjera bi bila da je ubacio Dybalu umjesto Messija. Tu bismo vidjeli ko je pravi selektor Argentine.
Bezveze vam je priča da je pito Messija da ubaci Aguera. Za Aguera ne treba Messijevu dozvolu. Messi njega voli
Mjera bi bila da je ubacio Dybalu umjesto Messija. Tu bismo vidjeli ko je pravi selektor Argentine.
-
Crvena Tifoza
#84 Re: 1/8 Francuska - Argentina
animals wrote:
Draga moja..
Sabeli nema pojma..

- pizarro
#85 Re: 1/8 Francuska - Argentina
meni ova prica da sampaoli mora raditi sta mu messi kaze nema smisla, jorge lici na sve samo ne na lika koji bi tako nesto trpio.
messi ima centralnu ulogu u ofanzivnoj igri argentine, nekako je i logicno da sampaoli sa njim malo vise komunicira tokom utakmice.
i ja bih ubacio aguera protiv nigerije jer je nizi od dybale ali jaci na nogama uz to prgaviji i borbeniji igrac - protiv nigerijskih krkana bas ovaj profil igraca najbolje odgovara.
messi ima centralnu ulogu u ofanzivnoj igri argentine, nekako je i logicno da sampaoli sa njim malo vise komunicira tokom utakmice.
i ja bih ubacio aguera protiv nigerije jer je nizi od dybale ali jaci na nogama uz to prgaviji i borbeniji igrac - protiv nigerijskih krkana bas ovaj profil igraca najbolje odgovara.
Last edited by pizarro on 30/06/2018 08:21, edited 1 time in total.
- pizarro
#86 Re: 1/8 Francuska - Argentina
sabella ima lower-back tattoo, vidio ga animals na moruCrvena Tifoza wrote:animals wrote:
Draga moja..
Sabeli nema pojma..
![]()
![]()
![]()
- animals
#87 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Pa dobro imaju slicna imena..jebat ih..omar little wrote:ako vec pokusavas patronizirati, prvo nauci ko je sabella a ko sampaoli. da se ne prosipas.
moja greska..ja mislio da pitas za onog tetoviranog..
izvinjavam se moja greska..
posipam se pepelom..
- animals
#88 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Nisam ni zano da ovaj postoji, odakle njega izvadiste..pizarro wrote:sabella ima lower-back tattoo, vidio ga animals na moruCrvena Tifoza wrote:animals wrote:
Draga moja..
Sabeli nema pojma..
![]()
![]()
![]()
pratim nogomet, ali da znam svakog trenera u Argentini ili nekoj drugoj zemlji,
nisam toliko zglajzo..
Samo znam ko je trener Hrvatske i BIH i Srbije,
ostalo me ne zanima..
-
Crvena Tifoza
#89 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Pa ti si poredio Sabellu sa Cacicem, nismo ga mi izvadili.
Kažeš pratiš fudbal, ne znaš razliku između Sabelle i Sampaolija ali znaš da je Cacic za njega profesor. Pošteno.

Kažeš pratiš fudbal, ne znaš razliku između Sabelle i Sampaolija ali znaš da je Cacic za njega profesor. Pošteno.
- animals
#90 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Ne znam..jel ti znas ili si guglao prije toga..Crvena Tifoza wrote:Pa ti si poredio Sabellu sa Cacicem, nismo ga mi izvadili.![]()
Kažeš pratiš fudbal, ne znaš razliku između Sabelle i Sampaolija ali znaš da je Cacic za njega profesor. Pošteno.![]()
ja ti garantujem, da izmedju 10 tisuca oni koji prate nogomet,
nece ni jedan znati ko su ova dvojica..
ja garantujem da nemas pojma ko je trener Nigerije, dok ne odes na Gogle i provjeris..
ali eto, nisam bolestan da znam kako se svaki igrac ili trener zove..
- pizarro
#91 Re: 1/8 Francuska - Argentina
koji si ti epic fail! 
- turbofolk
#92 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Sabella je bio selektor Argentine na svjetskom u Brazilu prije 4 godine. Pa mi bi to bar trebali znati bez guglanja
Doduše svi i znamo... Svi osim jednog 
- animals
#93 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Ja ne znam, niti me interesuje ko je bio trener Brazila prije cetiri godine..
ne znam ni nabrojati igrace Brazila i Argentine..
da znam bio bi bolestan, vjerovato dijagnoza kao i vasa..
nebitna stvar u zivotu, ali za prodavanje muda na forumu jako bitno..
ne znam ni nabrojati igrace Brazila i Argentine..
da znam bio bi bolestan, vjerovato dijagnoza kao i vasa..
nebitna stvar u zivotu, ali za prodavanje muda na forumu jako bitno..
- pizarro
#94 Re: 1/8 Francuska - Argentina
...
Last edited by pizarro on 30/06/2018 09:11, edited 1 time in total.
- animals
#95 Re: 1/8 Francuska - Argentina
pizarro wrote:balavac ti majku ustaskuanimals wrote:Ajd balavac zajebi vise tu glupu pricu..pizarro wrote:koji si ti epic fail!
psujes meni majku ..i to ustasku..
vidis kako ispliva bolest..ako ovo nije za trajni ban..
onda ne znam sta je..
da vidimo kako ce reagovati moderacija..
- animals
#96 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Ovo mi je sad podiglo tlak..
da na svaku obicnu raspravu se psuje necija majka i nazivaju se forumasi
ustasama..i da ti meni psujes ustasku majku..
meni su roditelji mrtvi..i nikad nikome nisam dirao roditelje..
ovaj forum je dno dna, kakvi ga ljudi posjecuju..
da na svaku obicnu raspravu se psuje necija majka i nazivaju se forumasi
ustasama..i da ti meni psujes ustasku majku..
meni su roditelji mrtvi..i nikad nikome nisam dirao roditelje..
ovaj forum je dno dna, kakvi ga ljudi posjecuju..
-
Nadzorna_ploca
#97 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Dobro, dokazali ste da ne znate ni nogomet a ni komunicirati.
Hajmo sad brojati do pocetka tekme..
Hajmo sad brojati do pocetka tekme..
- mad_max_ba
#98 Re: 1/8 Francuska - Argentina
bezze vam je ovo
de malo prodiskutujte na temi
navijacice-sp-t150408.html
preselite te strasti na nešto adekvatnije
de malo prodiskutujte na temi
navijacice-sp-t150408.html
preselite te strasti na nešto adekvatnije
- pizarro
#99 Re: 1/8 Francuska - Argentina
izvinuo sam se liku, i ne zato da izbjegnem kakav ban nego jednostavno nije to moj nivo da spominjem nekome roditelje.
koliko god on primitivno provocirao, nema opravdanja da se ovako reaguje.
koliko god on primitivno provocirao, nema opravdanja da se ovako reaguje.
-
Stari
#100 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Ovo ko biva danas počinje kup-sistem takmičenja ...e fino fino ...pa da viđamo šta bi se moglo reći o ovima danas. Klassik? Lijep fudbal? Ne podnosim ni taj izraz, ni taj način razmišljanja, taj habitus, mentalni sklop i šta još sve ne.
Historijski gledano Francuzi su stalno nešto u valovima igrali ...Kad su se 78e pojavili novinari su ih sa pravom nazivali "osvježenje", new wave ..kasnije 82e i 86e su se uozbiljili pa dogurali oba put mensečini do polufinala... i oba puta su ih , ispravite me ako griješim, kući poslale švabe. Prije tog novog "osvježavajućeg" vala ...nije ih bukvalno bilo nigdje (74e i 70e se nisu kvalifikovali). A onda opet velika rupa 90tih kad su fulali dva put zaredom 90e i 94e i novi val krajem 90tih i 2000tih
Sviđala mi se ta generacija sa Platinijem i ostalima...šta ja znam, bio sam mlađi i gutao sam tu šuplju o "ljepoti" nogometne igre ... ona kasnija Zidanova - mi se nije sviđala - ne -iz logičnog razloga ...ostarilo se ...spoznalo se ponešto o "ljepoti" (ne samo fudbala) ... a bogami i to da su postali šampioni svijeta samo zato što nisu morali u kvalifikacije (Generacija sa Papinom, Cantonom, Ginolom je dva puta ranije spušila ' jednom od nas a jednom od Bugara)..... ' štoćereći - na guzove.
Argentinosi ... pravo da vam kažem ... ne znam ni šta bih vam rekao ... sjećam ih se jako dobro sa svih prvenstava koje sam gledao ... bili su kasapi 74e - gluho bilo kako su se tad krljali... Igrali su najbolji nogomet 86e ... 78e su imali sreće u finalu protiv Holandeza koji su bez Krojfa bili ljepši ali ne i bolji ... bilo je tad više krljanja...dopingkontrole su bile slabije...igrao se muški fudbal ...kamere su bile odaljene ...nije se zumiralo kao danas uz pomoć VAR'a....
Necu biti previse ni radostan ni razocaran - bez obzira ko prodje dalje.
Jedna od ove dvije nacije će večeras biti razočarane ...jer obe imaju puno veće ambicije od 1/8 finala.
Historijski gledano Francuzi su stalno nešto u valovima igrali ...Kad su se 78e pojavili novinari su ih sa pravom nazivali "osvježenje", new wave ..kasnije 82e i 86e su se uozbiljili pa dogurali oba put mensečini do polufinala... i oba puta su ih , ispravite me ako griješim, kući poslale švabe. Prije tog novog "osvježavajućeg" vala ...nije ih bukvalno bilo nigdje (74e i 70e se nisu kvalifikovali). A onda opet velika rupa 90tih kad su fulali dva put zaredom 90e i 94e i novi val krajem 90tih i 2000tih
Sviđala mi se ta generacija sa Platinijem i ostalima...šta ja znam, bio sam mlađi i gutao sam tu šuplju o "ljepoti" nogometne igre ... ona kasnija Zidanova - mi se nije sviđala - ne -iz logičnog razloga ...ostarilo se ...spoznalo se ponešto o "ljepoti" (ne samo fudbala) ... a bogami i to da su postali šampioni svijeta samo zato što nisu morali u kvalifikacije (Generacija sa Papinom, Cantonom, Ginolom je dva puta ranije spušila ' jednom od nas a jednom od Bugara)..... ' štoćereći - na guzove.
Argentinosi ... pravo da vam kažem ... ne znam ni šta bih vam rekao ... sjećam ih se jako dobro sa svih prvenstava koje sam gledao ... bili su kasapi 74e - gluho bilo kako su se tad krljali... Igrali su najbolji nogomet 86e ... 78e su imali sreće u finalu protiv Holandeza koji su bez Krojfa bili ljepši ali ne i bolji ... bilo je tad više krljanja...dopingkontrole su bile slabije...igrao se muški fudbal ...kamere su bile odaljene ...nije se zumiralo kao danas uz pomoć VAR'a....
Necu biti previse ni radostan ni razocaran - bez obzira ko prodje dalje.
Jedna od ove dvije nacije će večeras biti razočarane ...jer obe imaju puno veće ambicije od 1/8 finala.